Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keelhaul

0 bejegyzést írt és 1037 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisebb városi távokon, munkába járásra egy hétig elég egyetlen egyszer rádugni a hálózatra, a hétköznapokat pedig élvezetessé teszi az autókat megszégyenítő gyorsulás és a teljes versenyző szettbe öltözött bringások előzgetése a budai hegyeken. A pedelec rendszerű…..
Keelhaul 2013.07.31 14:58:36
@Silent Bob: @álfirkász: Látom beindult a faszméregetés.

Paprét sorompótól sorompóig. MENNYI? HALLJUK!
Keelhaul 2013.07.31 15:14:35
@wowww: Én továbbra sem értem, miért zavar bárkit is, hogy xyz Contadornak érzi magát egy saxobankos mez viselése közben.

Járdázni viszont szerintem TILOS kellene hogy legyen. Ha valaki járdán akar kerékpárral mutatkozni, akkor azt toló pozícióban tegye meg.
Pedálfordulat Intervall 2013.06.12 01:05:53
Nem akartam hosszasan magyaráznia kedvesemnek, hogy az intervall edzés nem feltétlenül az öngyilkossági kísérlet szinonimája, ezért úgy gondoltam, hogy rákeresek a kifejezésre és az egyik első találatnak a linkjét fogom elküldeni. Az első két találatot megnyitottam és elkezdtem…..
Terepjáróval ütöttek rajta P. Feri kollégán a vadőrök, miközben rutinszerű kerékpáros tréningjét végezte a Szentendre környéki erdőkben. A rajtaütés oka, hogy már fél nyolckor ott tekert az erdei aszfalt úton, pedig az erdő csak nyolckor nyit. "Egy jó ideje már, hogy…..
Keelhaul 2012.07.10 16:30:34
@dukeekud: Write only üzemmód. Gratulálok hozzá. Gondolom életedben nem kerékpároztál még erdőben, így különösen jó, hogy hozzászólsz.
Keelhaul 2012.07.10 16:33:47
@hagyma: Én örülök neki, hogy a szóban forgó útszakaszok magánkézen vannak, nincsenek pl lerohadva.
Keelhaul 2012.07.11 14:17:15
@Maeldron: Teljesen normális vagyok és szívesebben biciklizek az autók között mint kerékpárutakon. Kivételt képez ezalól a Hungária krt. és hasonlók. De pl Hősök és Oktogon között autók között >>>> szervízút / "bringasáv".

Elhangzott, hogy kötelező kerékpárúton haladni. Nos ez így ebben a formában nem igaz.

plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf

"A gyalog-kerékpárút használata általában kötelező, azonban ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, vagy az úttesten van felfestett kerékpáros nyom (piktogram), a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek."

Tehát pl. a szóban forgó szakaszon legális az autók között haladni.
Egyáltalán: jó-e valamire a grépfrút (azon kívül, hogy kellemes ízű, értékes összetételű gyümölcs)? Ha igen, melyik részét érdemes felhasználni? Mit érdemes tudni a tucatszámra forgalomban lévő grépfrútcseppekről? A hazánkban bejegyzett étrend-kiegészítők listáján az Országos Élelmezés- és…..
Keelhaul 2012.06.02 11:50:18
@randomburvi: Nem egészen értem, mi a problémád. Hogy volt pofájuk megnézni, mit raknak bele a készítménybe? FELHÁBORÍTÓ!

Arra az abszurditásra már nem is akarom felhívni a figyelmed, hogy az egyik készítményben SZINTETIKUS baktériumölőt találtak. Értsd: öli a baktériumokat. Tehát valószínűleg segít(het) is. (Akár millióknak is, bár azt gondolom, egy kissé túlzol). De ettől még kibaszott csalás ráírni a dobozra, hogy ez kérem grépfrútmag készítmény, 1000% bio, meg természetes, meg anyámkínja, ezért vegyed meg ötször annyiért, mert így a természet ereje segít majd rajtad.
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjában a belügyminiszter jelenlétében ismét elővették a szigorú KRESZ témáját a képviselők. Az ülésen Pintér Sándor meghallgatta a panaszokat, és egyetértett azzal, hogy túlzás húszezer forintos bírságot kiszabni egy hiányzó…..
Keelhaul 2012.05.09 15:49:53
@Ganésha:
Megértés? Könyörgöm, biztonságos közlekedésről beszélünk, nem szociális problémákról. Ha megértő akarok lenni, akkor adakozom, átadom a helyem a buszon, satöbbi. Itt most arról beszélünk, hogy naponta 1-2x kerülök veszélyes szituációba azért, mert vannak, akik ilyen-olyan okokból figyelmetlenül, szabálytalanul közlekednek. A saját bőrömet féltem (meg egyébként az övékét is). Nem gondolom pl., hogy csökkenti a teljes zajkitakarós sennheiser fejhallgató a balesetek kockázatát, sőt.

A második részére a szövegednek csak annyit mondanék, hogy egy érvet nem mondtál, cserébe viszont rendkívül arrogáns vagy. Csak így tovább!
Keelhaul 2012.05.09 15:58:02
@gregibroki: Milyen útvonalon mentél?
Keelhaul 2012.05.09 19:42:36
@D4D --x-- Ok nélkül bannoltak a TComment-ről --x--: Nem akartam túlozni, egyébként sajnos tényleg láttam már srácot hullazsákban lefelé a János-hegyről.

@gregibroki:
Vágom az útvonalat. Tényleg nem az igazi, de visszakérdezek: hány olyan bicikliút van, ami ennél nagyságrendekkel jobb? Amerre én járok, egyiken sem érzem magam igazán jól.

@GG81: Miért, itt mi a közérzület? Bringás anarchia?
A közhiedelemmel ellentétben a grunge-ra igenis létezik általánosan elfogadható definíció: az a Seattle-i gyökerekkel bíró műfaj, mely a 90-es évek elején romba döntötte a PVC- és a piramisszegecs-ipart. A Soundgarden-Alice In Chains-Nirvana-Pearl Jam négyes közül pedig…..
A Winter is Coming blog és az MTV szedett össze pár érdekes/vicces infót az HBO idei sikersorozatáról: az első évadból kulisszatitkaink, a másodikból konkrét infóink vannak. Abban a jelenetben, amiben a Tywin Lannistert alakító Charley Dance egy szarvast nyúz meg és belez ki,…..
Keelhaul 2011.09.19 17:18:00
@Equinoxe: Haha, nájsz
Negyedik évadjához ért Magyarországon az Aranypart tengerentúli szellemi elődje, a Jersey Shore. A koncepció mára már ismerősen hangzik, végy nyolc prosztót nemi paritásban, küldd őket egy sátáni zenét játszó bulihelyre, szerelj fel köréjük számtalan kamerát, és engedd,…..
Keelhaul 2011.09.19 02:49:03
Jelenleg is folyik Lindauban a Nobel-díjasok találkozója, ahol a világ nagy problémáira keresnek megoldást. Madár István hajnali portfolio.hu riportjában beszámol arról, hogy a tanácskozás legviccesebb résztvevője Robert Aumann, az "amúgy önmagában nem különösebben…..
Keelhaul 2011.09.06 09:30:28
@rosencrantzhu: Ha szabad megengednem egy megjegyzést:

"A Lindauban megjelent Nobel-díjas közgazdászok között minden bizonnyal a legvidámabb és leghumorosabb Robert Aumann, az amúgy

->>>>>>>önmagában nem különösebben izgalmas játékelmélet <<<<<<<<<- művelője."

Ebből a mondatból sokminden süt, csak a korrektség nem. Bocs. Annyira nem, hogy én is gondolkodtam egy ennél kicsit arrogánsabb hangnemű válaszon, de több hasonlóan felháborodott ismerősöm javaslatára elálltam tőle. Úgy gondolom, hogy a megjegyzés amellett, hogy felesleges, kissé alá is aknázza Aumann komolyanvehetőségét (főleg egy laikus számára). Arról nem is beszélve, hogy Aumann nem szolgált rá.

Hogy mélyebbre ássak a mondatban: kinyilatkoztatni bármiről, hogy mennyire érdekes önmagában vagy nem, elég furcsa dolog. Gondolom ezek szerint az érdekes, ami Madár Istvánnak érdekes, és az érdektelen, ami neki érdektelen. Vagy összeült egy érdekességi bizottság, és megszavazta? Vagy hogy is van ez?

Nem kellett volna.
Pár hete a Guardian filmes részlegének stábja úgy döntött, hogy elkészítik ők is a saját toplistájukat "minden idők legjobb filmjeiről". Szerencsére nem ömlesztve, hanem 7 különböző műfaji kategóriában szavaztak a filmekre, noha így is bele lehet kötni a…..
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
Keelhaul 2010.09.23 00:19:40
@LuciFerko: Én töknyugodtan szoktam tekerni, felőlem ellenőriznek amikor akarnak, nem fognak tudni megbüntetni. Ja, ha van miért büntetni, akkor megbüntethetnek. Nem hiszem, hogy indokolni kéne, amikor egy hatóság, akinek erre joga van, a szabályok be nem tartásáért büntetést szab ki. A razziák már csak ilyenek. Szerintem a cm tökéletes időzítés. A lehető legtöbb marha gyűlik ilyenkor össze. Így legalább gyanítani kezdik, hogy vannak szabályok, meg ilyesmi. Sajnos ütöttek már el egyszer, de azt kell mondjam, a legtöbb veszélyes helyzetet mindig biciklista okozta nekem is. Ha annyi hülye autós lenne, mint biciklista, már halott lennék.

A megfélemlítés nem mindig baj szerintem. Főleg ha azokat csípik meg, akik tényleg szabálytalanok. Ha jól értem, nem új, ismeretlen szabályok megsértése miatt rótták ki a büntit. Ez van.
Keelhaul 2010.09.23 00:20:46
@IPG: Azért ha én a 80 kilómmal + bicikli beleszállok egy gyalogosba a jános-hegyről lefele jövet, lehet, hogy belehal, nekem meg mindenem eltörik.

Egyébként nem tudtam, hogy a szabályok betartása bármilyen függvénye lenne a közlekedő jármű tömegének. Ezek szerint a tehervonatokat nagyon meg kell vizsgálni, de aki görkorizik, annak tényleg csak a saját belátása, hogy minden OK-e.
Keelhaul 2010.09.23 00:24:51
@KA_Steve: Alapvetően másképp szemléljük az átlagfogyasztót. Te jószándékúan állsz hozzá (ért a szép szóból), én meg úgy gondolom, hogy aki ért a szép szóból, annak szólni sem kell (pl gondolom rád sem rendőr szólt, hanem utánanéztél a bicikli témának, mielőtt belemásztál volna a pesti forgalomba), a többinél a szép szó kevés.
Úgy látszik, a kánikula többekből is kihozza az állatot. Az biztosan valami fatális véletlen, hogy Károly levelének negatív főszereplője egy BMW X6-ost hajt, de itt a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül sok ész ahhoz, hogy valaki mocskosul gazdag legyen. Persze az is lehet, hogy…..
Keelhaul 2010.07.18 06:43:46
@Közöd???: Várlak, de az én kezemben lakáskulcs is lesz.
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
Nou San Trafford Mocskos Roja! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Eleve vicc, hogy az a csapat VB-döntőt játszhat, amelynek öltözőjében meccs…..
Keelhaul 2010.07.10 15:40:17
Bár komolyabban felvetődött bennem is, hogy Xavi ratykó, de

www.blaugranas.com/xavi_y_su_novia_elsa-fotos_del_f_c_barcelona-igfpo-28958.htm

Egyébként meg kurvára szoktam unni a játékát, mert Guti hívő vagyok. Abból is látszik, hogy jobb focista, hogy jobb nője van.

media.grupojoly.com//cache//0000036035_230x230_jpg000.jpg
Keelhaul 2010.07.10 15:40:51
@Keelhaul: Mivel ezek ilyen spanyol gyerekek, ajánlom a "novia" szó használatát a google-ben girlfriend helyett
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
Keelhaul 2010.07.08 08:16:00
@pancho_sanza: Ugyanezt írtam le a szomszédban, egyetértek veled és rizlával is abban, hogy nem hiszem el, hogy egyetértek veled valamiben.
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
Keelhaul 2010.07.04 13:28:48
Keelhaul 2010.07.04 13:30:30
@Füles 60: Matthäus fejétől mindig köpnöm kell
Spanyolország a sok nyekergés ellenére elrendezheti, hogy csak egy dél-amerikai jusson az legjobb négy közé, és újrajátszhassák a 2008-as Eb-döntőt a világbajnokság elődöntőjét Németországgal. Hogy ez a spanyol csapat nem olyan erős, mint az akkori, azt látjuk (meg azt is,…..
Keelhaul 2010.07.04 12:53:46
@Csöncsön: Bielsa nem-e bukott-e meg Argentínában? Dede, megbukott, egy kilőve.
Keelhaul 2010.07.04 12:57:07
@horas: Maradjunk annyiban, hogy Aragones ráérzett arra, hogy nem a liga akkori legjobb középpályását kell játszatni, sőt kivinni az EB-re, hanem a szezonban sokat sérült, erős középszart nyújtó Xavit, aki mivel jól rápihent, kegyetlen formában volt az EB-n. A Villa-Torres páros egésze volt jó formában, és a spanyol keret egyébként meg marhajó. De Aragones nem talált fel semmit, kijött a lépés, minden a helyére került, rajta kívül alló okok miatt. VdB-vel is szinte megállíthatatlan ugyanez a csapat úgy, hogy Torres, Fabregas félig sérült, Xavi formán kívül játszik, Senna gyakorlatilag megszűnt, pedig 2008ban nálam MVP volt, Puyol lassult, Ramos is szarabb lett. Bekerült a csapatba egy igen jó Piqué, de ez a keret huszadannyira nincs formában, mint amaz volt.
Keelhaul 2010.07.04 13:14:38
@horas: Az EB-n egyetlen csapat bekkelt ellenük, ott tizikre került a sor. A VB-n minden csapat kivétel nélkül bekkel ellenük. Add össze.
Argentína Igen, vége. 2010.07.03 21:18:00
Kedves, drága egyetlen barátaim!Senki, ismétlem senki nem akar nálamnál jobban elkezdeni köcsögbírózni, videobírózni, vakasszisztensezni, bundát kiáltani, hentesekről, bekkelő parasztokról ordítani, ne adj Isten, nác  bunkónémetezni. De nem tehetem édes egyetlen…..
Keelhaul 2010.07.04 08:53:56
@Giedi: Pech, mert ebben a csapatban 4-5 nagyon jó gyerek, aki miatt érdemes nézni a focit. Tényleg az látszik rajtuk, hogy kedves, ügyes, jó gyerekek. Őket kurvára kell sajnálni, nem tehetnek semmiről.

Azt viszont furcsállom, hogy a németeket senki sem utálja, bár Puskást szándékosan eliminálták a vb-ről és a döntő előtti este is volt pár húzásuk. Most a döntőről már ne is beszéljünk. Én nem utálom őket, ahogy az argentínokat sem. Messi nem tehet sem a katonai rezsimről, se Maradona kezesgóljáról, semmiről.
Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.   Sokszor a…..
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
Keelhaul 2010.07.03 18:53:44
@Keelhaul: És az megvolt, hogy nyilván utasításra Higuaín és Messi gyakorlatilag nem védekezett? Engem baromira zavart ez, egyszerűen bántotta a szemem, hogy az argentínok egy vonalat húztak 16ra egy másikat 30ra és ez volt a védekezés.
Keelhaul 2010.07.03 19:04:01
@Everred: Fix, hogy nem, eddig is ezen meccs két résztvevőjének szorítottam, most aszondom: meglepne, ha a spanyolok mennének tovább. Egy hentelést sem tartok kizártnak a köv. meccsen. Aztán lehet, hogy Xaviék rámcáfolnak, de nem hiszem.
Keelhaul 2010.07.03 19:08:20
@horas: Ami miatt ez a generáció kivételes, amiatt még 4 sőt 8 év múlva is az lesz.
Elhullott az utolsó afrikai, és az egyik legnagyobb esélyesnek tartott csapat, mégsem a szomorkodásnak és a fikázásnak van itt az ideje, hiszen egy jó világbajnokság legfőbb ismérve, hogy ebben a szakaszában már térdig járunk a hősöket az egekbe emelő, antihősöket a pokolba…..
A holland-brazil az a meccs, aminek nemhogy a kimenetelét, de még a játék képét is nehéz megtippelni. Égre-földre esküszik mindenki, hogy nem ő az esélyes, hogy mennyire penge a másik csapat, és persze nem fognak nekiesni. Ez speciel marhára igaz lehet, a hollandok eddig mutatott…..
Keelhaul 2010.07.02 19:30:53
@halareaal: aranyos alatt azt értem, hogy a féreg módon rúgdosódás nem jellemző rájuk

4 évvel ezelőtt is elegem volt már belőlük, most végképp nullára írták magukat. A szép focijukhoz azért jó adag mák kellett, Chile ellen pedig üvöltött, hogy a játékosság melyik csapatban van meg inkább. Persze vicces volt, ahogy Chile 12 passzból játszotta lövésre a brazil tizenhatoson a labdát, node kérem.

Mindenesetre jó ez így, ez a brazil csapat nem érdemelt semmit, az meg külön vicces, hogy mennyire jó ágra kerültek.
Keelhaul 2010.07.02 19:31:52
@mocsing: Hülyeség is lenne Capellot elengedni, szerintem.
Keelhaul 2010.07.02 19:39:10
@zsakfos : Na ja, nem lesz belőle semmi, csak gondoltam megemlítem, akkora volt a hype, aztán ez lett belőle.

Egyébként jön a jogabonito a homokbul, csak már nem elég. Ahhoz, hogy elég legyen, nagyon nagy jogabonitonak kell lennie. Felipe Melo meg inkább Cidade de Deus legizmosabb bandavezére, mintsem a tengerpart vicces fókagyereke. Erre van most igény.
Sakkā Nippon Daihyō 2-0, 2-0, 2-0 2010.06.24 21:01:00
!!!{Legszebb, -merészebb álmaink válnak valóra, legszívesebben négy oldalt ordítanék tele capslock-olva}..
Keelhaul 2010.06.24 22:34:51