Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jonatanxx

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rajnai Gergely blogbejegyzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az, hogy nem ismerjük, milyenek is azok, akikkel nem értünk egyet, eltorzítja a róluk kialakított képet...
jonatanxx 2021.01.13 14:24:41
@birkamenet: Az USA megtámadta Irakot mert minden illetékes szervezete által bizonyított tény volt, hogy tömegpusztító fegyvereik vannak. Aztán nem voltak...

Nem azt mondanám, hogy lefizették őket, hanem azt, hogy gazdasági érdekük fűződik hozzá... Ugye mennyivel szebben hangzik?
Másfelől, ki mer ekkora felelősséget felvállalni?!? Mi lett volna, ha a végeredményt megfordító eredmény jön ki egy vizsgálatnál. Bidenék elismerték volna? Milyen hatással lett volna a már magát győztesnek hitt tömegekre? A nyáron már megmutatták, hogy mire képesek mondva csinált ürügyekkel.
Ahogy azt sem tudni, hogy mi lett volna ha Trump még ennél is tökösebb, és tényleg biztatja a tömeget, mondjuk országos szinten, beleértve a nemzeti gárdát, a hadsereget, és a BLM, Antifa és demokraták által egész nyáron megalázott rendőrséget? Azt kell mondjam, felelősségteljesen döntött.
jonatanxx 2021.01.13 15:01:03
@shitgun: Eldugott bizonyítékok: a tények makacs dolgok. A Youtube töröl, a Facebook, Twitter, stb... tilt és töröl, az Amazon ellehetetlenít, egy 160millió useres közösségi oldalt (Parlel), a Goggle-val Parlel-re keresve fel sem jön. Az Apple, Google kivette az appstore-jaiból. Telex és az Index megírja, hogy a Parlel a Trumpisták és konteó hívők oldala, holott ez natur hazugság, bárki regelhet, és a userek kb 90% az USA-ban volt. Ha ennyi "Trumpista" lenne még csalással sem lehetne elvenni tőle a választást. Ezek tények.
Mellesleg belinkeltem e factcheck oldalt is, ahol persze cáfolnak de, hogy mennyire erősek ezek a cáfolatok azt döntsd el magad!

QAnon!!! Pont ezért zseniális ez a poszt. Tudod mi az? Tudod kicsoda Q?
A QAnon semmi más, mint egy (vagy több) ember pár posztja, amiben sok hülyeség van. Van egy sarkalatos pontja: hogy Trump, akit Q-nak hívnak a posztokban, elnöki hatalmával élve megszüntet egy pedofil világösszeesküvést. Van sok ember aki _feliratkozott_ erre posztra. Többségük Trump szavazó, de ez nem jelenti azt, hogy minden hülyeséget elhisznek, csak éppen van egy közösségük, ahol végre nem sátánként mutatják be Trumpot. Nem, nem léteznek QAnon sámánok, akkor sem ha egy idióta szarvakkal a fején masírozik a Capitoliumban. Mellesleg állította ez a csávó magáról, hogy QAnon sámán??? Az ellenséges média az, aki felturbózta a QAnont, a Trump szavazók lejáratására. Na és PONT ERRŐL SZÓL EZ A POST!!! Nem csodálkoznék, ha az egész QAnon-t pont demokrata oldalról találták volna ki. Persze ez tényleg súrolja az összeesküvés elméletet, de logikus lenne, és azért egy kamu post elindításához túl sok fantázia, energia nem kell.
Jó példa erre az előző USA választáskor egy szerb kattintásvadász oldal, ahol tényleg csak hülyeség, álhír jelent meg az USA-val kapcsolatban. A független Index.hu az jelent meg, hogy lekapcsolták ezt az oldalt, ami főleg a Trump szavazók körében volt nagyon látogatott és PONT. Végül is minden állítás ebben igaz. A gond csak ott van, hogy Trumpot lejárató tényleg képtelen hazugságok jelentek meg, és a Trump "hívők" felháborodni, tiltakozni, cáfolni és anyázni jártak oda. Ezzel persze szép pénzt hoztak az oldal működtetőinek, valamint az igazság megfelelő interpretálásával le lehetett járatni őket.

Végül: az USA-ban vagy csaltak, vagy nem, de számos jel arra mutat, hogy igen. Ezeket a jeleket nem vizsgálták ki és azt a pár tízmillió embert akit ez nyugtalanít, nem megnyugtatták egy vizsgálattal, hanem módszeresen és erőből eltüntetik a nyomokat, információkat. Ez tény!
Tanulópénz Új receptek kellenek! 2020.12.15 09:44:22
Novák Katalin egy videóban szólítja meg a nőket és beszél arról, hogyan lehetnek sikeresek. A videóban gyakori a csúsztatás és az elhangzottak sajnos nélkülözik a témában készült kutatások eredményeit, ezért úgy éreztem el kell készítenem a saját verziómat is, ami nagyban épít a videóban…..
jonatanxx 2020.12.16 09:58:19
@moonlight777: Szuper! Ne változtass a döntéseden!
A magyar miniszterelnök alól kicsúszott a talaj; kilenc évnyi látszólagos siker után kilenc hónap kudarc és megszégyenülés következett. Európa persze már korábban kiismerte Orbánt, de az Unió döntéshozói mondhatták a választóiknak, hogyha a látszólag kuruckodó Orbán képes az olcsó bérmunka igájába…..
jonatanxx 2020.12.09 16:04:14
@Sir Galahad: Galahad! Te az Origo fórumos Galahad vagy?
jonatanxx 2020.12.09 20:15:34
@Sir Galahad: Kár. Sokat vitáztunk. Fiatalság bolondság.
Susan Blackmore, Daniel Danett és Richard Dawkins memetikusoknak ajánlva, kép forrása S.B fb oldala   Szórakoztató tudományfilozófiai esszémet,  amely irodalmi stílus  besorolását Kepes Andrással egyeztettem,  taktikai okokból és óvatosságból előzetesen 2019-ben felajánlottam a Magyar Kormánynak,…..
jonatanxx 2020.02.03 00:12:24
..."Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén. Nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni... ...Elég hamar rájöttem, hogy ez csak egy átverés. Egy körbezárt hivatkozás (petitio principii), ami gondolkozásbéli és érvelési hiba. Nem megengedett a tudományban. Tehát hamar túlléptem rajta és elkezdtem a konkrét tudományos módszertani vizsgálatot "Isten"-nel, ha már más addig nem tette meg."...

Szerintem, ez nem "petitio principii" hanem ok és okozat. Mondjuk a következtetés téves, mivel ha kívül esik a tudomány hatókörén, akkor cáfolni biztosan nem lehet, de bizonyosság, és így a bizonyítás a jövőben nem kizárható. És ebben az esetben már a tudomány hatókrébe _fog_ tartozni.
De, legyen "petitio principii". Az, hogy a két állítás nem igazolja egymást, még nem zárja ki azt, hogy igazak legyenek. Csak annyit jelent, hogy nem bizonyítottak. Te viszont a petitio principii-re hivatkozva, bizonyítottnak tekinted, hogy Isten létezésének kérdése egyértelműen a tudomány hatókörébe tartozhat. Erre építed fel az egész mondanivalód, érvelésed, de semmilyen tudományos bizonyítékot nem adsz arra, hogy ezt megteheted. A tudományt használod tudománytalanul.
Persze nem korrekt, hogy az egyik oldalon csak annyit kell mondani, hogy így hiszem, oszt jónapot, a másik oldalon meg tudományos módszertan kell, de hát ez ilyen, ezért hívják hitnek, meg tudománynak.
Egy paradoxont akarsz megoldani... mintha Isten lennél. :) Definíció szerint Isten teremtett mindent. Magát a tudományt, a világegyetemet, annak működését, azon belül a logikát is. De ezek csak részhalmazai a mindennek. És a "minden" is csak valami, amit Isten teremtett. Nincs kizárva, hogy van valami más "minden", számunkra soha nem is érzékelt valami, amit teremtett vagy fog teremteni.
És ha figyelemmel kíséred a tudományt rájössz, hogy ezek a teoriák nem is állnak olyan messze tőle. Multiverzumok, mint "valamik", a semmiből valamit _teremtő_ ősrobbanás. Vajon melyik a valósznűbb: az ősrobbanást előidézte valami - hívjuk Istennek - vagy volt az időtlen semmi, amiből "csak úgy" lett az Univerzum.
(Megjegyzendő, hogy az ősrobbanás elméletét Georges Lemaître, egy pap dolgozta ki. És Einstein a következő "tudományos" érveléssel utasította el: „Az ön számításai hibátlanok ugyan, de fizikája visszataszító” :) Később, persze elfogadta.
hu.wikipedia.org/wiki/Georges_Lema%C3%AEtre )
Mindig lesznek a tudomány számára megválaszolhatatlan kérdések. Mi volt az ősrobbanás előtt. Mit jelent az, hogy nincs tér, és nincs idő? Mit jelent a végtelen? Hogyan lehetnek végtelen fizikai mennyiségek, egy fekete lyuk körül? Mi a lélek az értelem? Van-e valami a születés előtt, a halál után? Nem tudom bizonyítani így sajnos csak hiszem, hogy ezek a kérdések _tudományos alapon_ mindíg megválaszolatlanok lesznek. És amíg csak egy bitnyi információ létezik, amire nem tudjuk a választ, addig Isten léte nem cáfolható... és amíg nem sétál közöttünk, rángatva az időt és a teret, nem is bizonyítható.
  Nem Patrick J. Deneen az egyetlen aki temeti a liberalizmust. Ő csupán azon kevesek egyike, aki 2018-ban egy komplett könyvet szentelt a témának, mely tavaly magyar nyelven is megjelent. A szerző - az Indiana állambeli Notre Dame egyetem politikatudományokat oktató professzora - művében mindvégig…..
jonatanxx 2020.01.27 18:24:39
@Zabalint: Attól függ milysen jellegű piacról beszélünk. A tőzsde a lose-win tranzakciók színhelye. A vitánk eredetileg arról szólt, hogy a blog szerint a korlátlan szabad piacon _kizárólag_ win-win van. Én a kizárólagosságot vitatom, nem a win-win létét.
jonatanxx 2020.01.27 18:28:11
@G. Nagy László: Nem a kapitalizmust támadta, sőt még csak nem is a szabad piacot, csak a korlátozás nélküli szabad piacot!
A magam részéről bolond lennék túlszabályozott gazdaságot akarni, személyes érdekem, hogy ne így legyen. De a teljes szabályozatlanság, pusztán az önszabályozás nem működőképes, ezt bebizonyította a történelem, mint ahogy a teljes szabályozottság sem az.
jonatanxx 2020.01.28 10:52:02
@G. Nagy László: Nos, eljutottunk odáig ami már világnézet. Te mást tartasz helyesnek mint én, és fordítva. Nem fogunk egyet érteni, viszont a szó jó értelmében vitatkoztunk. A magam részéről ezt köszönöm!
Üdv: BJ
  Liberálisan gondolkodó emberként kifejezetten bírom a sokszínűséget. Nem tudnám elképzelni magam egy szekta tagjaként, ahol mindenkinek ugyanazt kell fújnia. Már attól is rosszul vagyok, ha a Bajnokok Ligájának végjátéka angol, vagy spanyol házi bajnoksággá szürkül. Azt ugyanakkor erősen…..
jonatanxx 2020.01.23 16:52:20
@Zabalint: Más a liberális elmélet és más a gyakorlat. Senkit nem érdekel mit ír a wikipédia a liberalizmusról, ha a napi gyakorlat, kommunikáció teljesen mást mutat.
jonatanxx 2020.01.23 22:50:54
@Zabalint: Azért liberalizmus ellenes propagandára hivatkozni a liberalizmus és a hozzá kapcsolódó eszmék mozgalmak propaganda áradatában meglehetősen furcsa. A Magyar kormány meglehetősen ügyetlen propagandáját folyamatosan felelőssé tenni az emberek véleményéért önmagában is propagandafogás.
Gender, feminizmus, zöldek, sokszínüség, PC, mind a liberalizmushoz köthetőek, és a csapból is ez folyik, és BP és Karácsony intézkedésiterve rá a bizonyíték, hogy ha lehetősége adódik tettekben is a hülyeség felé mennek. (Pl: Új BKK vezér egy nő, aki korábban a BKK stratégiai és innovációs igazgatója volt. Vajon a BKK eddigi tökéletes stratégiája és sikeres innovációi tették alklamassá, vagy pusztán az, hogy nő? Vajon mit jelent egy város közlekedésével kapcsolatban, hogy Karácsony: "Biztos vagyok benne, hogy Varga Ivett kiváló partnere lesz a fővárosnak abban, hogy Budapest közlekedése egyre jobban megfeleljen a GLOBÁLIS(?????) kihívásoknak, tette hozzá." Nekem megfelelne, ha a helyi kihívásoknak meg tudna felelni...)
Lehet, hogy a lapok számában Mo.-n a kormyány vezet, azonban abban, hogy hány emberhez jut el a propaganda, abban még mindig az ellenzék a jobb. És a legnagyobb vélemény formálóról, a cenzúrázott Facebookról még nem is beszéltünk.
Az a faktor sem elhanyagolható, hogy a hatalommal szemben megfogalmazott vélemény mindig pozitívabb fogadtatásra lel, mint a hatalommal egyező vélemény.
Szóval a liberalizmusról nem a propaganda miatt rossz a vélemény, hanem az extrémagyatlan elgondolások felvállalásáért.
Nem a propaganda miatt gondolja sok ember, hogy
- 2 nem van,
- férfi és nő kapcsolata a normális, minden más csak kivételként elelfogadható,
- az abortusz nem a fogamzásgátlás egy formája, nem alapvető emberi jog, hanem orvosi esetben, egy-két extrém más esetben végső lehetőség,
- a nők és férfiak egyenlőek, de nem egyformák, és a gyerekszülés az idő és energiaszükséglete miatt meghatározza a nők társadalmi szerepét, ami nem ugyanaz mint a férfiaké,
- a természeti folyamatokat az emberiség befolyásolja, de nem meghatározza,
- a 8mrd ember közül nem elsősorban a csökkenő létszámú 0,5mrd európai és 0,3mrd észak amerikai felelős a kedvezőtlen folyamatokért,
- úgy általában nem a fehér, heteró emberek, azon belül is különösen a férfiak, azon belül is a "boomer generáció" a felelős minden rosszért ami a Földön történik,
- a sokszínüség nem azt jelenti, hogy elsorvasztjuk a saját kultúránkat, identitásunkat, hanem, hogy vigyázunk, hogy megmaradjon a többi mellett, de ez a mellett nem azt jelenti, hogy a többi idetolakszik.
  Esküszöm, hogy a falat kapartam, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorát néztem, Schobert Norbi és Szentesi Éva vendégszereplésével. Valószínűleg naiv vagyok, és egészen biztosan ritkán kalandozom erre a csatornára, de eddig szentül meg voltam győződve arról, hogy a képmutatásnak ez a szintje…..
jonatanxx 2020.01.23 16:43:36
@Zabalint: Ha ez tényleg kivétel nélkül így működne, a fatporno nem létezne, de él és virul, úgyhogy ennek is megvan a piaca.
Azé' félreértés ne essék, az átlag nem a kövér nőket szereti. Kicsit undi az a képmutatás ami ezügyben most van, de nem váratlan. A PC mindent visz minden témában.
Kórházi kezeléssel végződött egy átlagos hétköznap a blogunknak nyilatkozó Dunakeszin élő lány hozzátartozója számára. Riportalanyunk névtelenséget kért, de röviden elmesélte, hogy közeli családtagját elgázolták egy olyan helyen, amiről évek óta lehet tudni, hogy zebráért kiált. Mégsem történik…..
Mielőtt még tovább olvasnál, súgok: semmiképpen se így! ;-) Régebben a szülők számára a legkínosabb téma, amiről a gyerekeikkel kellett (volna) beszélgetniük, a szex volt, a mai szülők azonban ennél jóval nagyobb problémával szembesülnek: hogyan beszélgessenek a gyermekükkel a…..
jonatanxx 2020.01.20 10:29:56
jonatanxx 2020.01.20 11:18:24
@klímapszichológus: A tudományos tény az, hogy a Föld átlaghőmérséklete magasabb, mint a jelenlegi vagy amennyi 2100-ra lesz. Eccerűbben: most hideg van.
A klima 400 éve folymatosan melegszik, a 70-es években ez a folyamat felgyorsult. Ezzel szemben azokban az országokban ahol a klimapropaganda a leghangosabb (Európa, Észak Amerika) a népesség vagy stagnált, vagy csökkent. Ugyanakkor a Föld népessége folyamatosan nőtt. A növekedés üteme kb megegyezik a klímaváltozás felgyorsulásának ütemével. (Keresd ki és tedd egymásra a két grafikont.) Az un. fejlődő országok gazdasága és ezzel a környezetszennyezése is ebben az ütemben növekedett. Minden embernek van ökológiai lábnyoma, azokon a területeken, ahol a népesség nő nyílván ez a lábnyom is nő, különösen akkor, ha sem technikailag, sem kultúrálisan nem alkalmasak a természetbarát életvitelre. (Eccerűbben: a tengerekbe nem az Európaiak útmentén eldobott műanyag palackjai kerülnek, hanem az Ázsiai, Afrikai országok szemete, akiknél annyi a hulladék gazdálkodás, hogy ipari mennyiségben beleöntik a tengerbe, oszt jónapot!)
Összefoglalva: A klimaváltozás nem emberi tevékenység eredménye, de az hozzájárul. Megfordítani nem lehet, csak lassítani. Nem a fejlett országok életvitele gyorsította fel, hanem a fejlődő országok népesség és gazdasági növekedése, ezért ott is kell ezt megoldani. És ezt vagy tudja vagy érzi, vagy csak nem halt ki teljesen az életösztön azokban az európai és amerikai emberekben akiknek az életmódját ti, a "zöldek" támadjátok. Ezért a vehemens reakció.

A Föld, sőt a földi élet nincs veszélyben, legfeljebb nem ezek az élőlények, és nem ennyi ember fog létezni rajta. Ti nem a Földet féltitek, vagy ha tényleg azt akkor meglehetősen ostobán nagyképűek vagytok a természettel szemben. Ti magatokat féltitek, ami jogos, mert egyszerűen nincs ennyi emberre szükség a Földön. Ki marad meg, és ki nem? Azok biztosan nem, akik nem is akarnak megmaradni. A többiek meg lejátszák egymásközt.
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
jonatanxx 2020.01.05 23:20:19
@szajberpiraty:
- Nem vigyáz, ez csak egy mondás.
- A templom egy épület nem hisz semmiben.
- Ha mégis vigyáz, úgy teszi, hogy elárulta a megoldást a villámcsapás ellen.
jonatanxx 2020.01.05 23:30:32
@morph on deer:
Ha állítasz valamit Istenről hit alapján, tudományos levezetés nélkül, és ezt nyílvánosan vallod is, azt bizony vallásnak hívják. Az ateizmus tagadja Isten létét és ezt hírdeti kvázi vallja. Ez bizony vallás, csak az Istenhitnél egy fokkal tudománytalanabb. :)
Az Isten hívő vallások nem állítják magukról, hogy tudományos alapokon állnak, csupán hinni kell. A saját rendszerükn belül tudományos szempontból koherensek.
Az ateisták azt mondják, hogy tudományos alapokon állnak, de állításukat Istenről nem tudják bizonyítani, csak (nem) hinni kell Istent. Ők a saját rendszerükön belül sem koherensek.
(Az agnosztikusok _nem_ ateisták.)
Az alábbi történetben olvasónk is elismeri, hogy fia hibázott: nem ellenőrizte a benzinkúton váltott megyematricáit, és az is értjük, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a mi érdekünkből és azért van, hogy behajtsa mindenkin az autópálya használati díjat, mégis nehéz nem úgy értelmezni a…..
jonatanxx 2019.01.28 14:53:29
@Quuuziii: Szerintem pedig te nem vagy programozó. Az adott algoritmus leve nem lenne hosszú, meg amúgy is megvan, ugyanis a matricákat ellenőrzik "on the fly" rendszámra és időszakra, képfelismerés alapján. Itt még képet sem kell felismerni, csak a bevitt rendszámra felhasználni az ellenőrzési modult. Nem nem másik rendszerben van, hidd el tudom. Csak jó szándék és józan paraszti ész kérdése, és nem lesz tőle 150%-kal sem semennyivel sem drágább a matrica, ugyanis nem a matricát és a hozzátartozó informatikai rendszert kell kifizessed, hanem az úthasználatot, az út építésvel és fenntartásával együtt. A NUSZ önmagában az informatikai rendszerrel együtt kb 140 Mrd-t hoz tisztán. (Az más kérdés, hogy ez kb olyan mintha a színházban a pénztáros mindig azzal dicsekedne, hogy ő mennyi pénzt hoz a színháznak, bezzeg a többiek csak viszik... ) Úgyhogy az a pár sor módosítás beleférne, már csak a szolgáltatói szemlélet, és az ITIL miatt is. Ha olvassa onnan valaki. :)
jonatanxx 2019.01.29 00:53:32
@Quuuziii: Nos, 4 sornál azért több. :) De ha naggggyon muszáj akkor nulláról, pontosan 254 sorban két óra alatt, megugorható. De ebben benne van a bevitel, az ellenőrzés (egy webservice hívás), a válasz, a formázás, a kapcsolat tesztelése, stb. És mindez egy palm-ra...
A probléma nem itt van, hanem - ami nem jutott eszembe -, hogy nem a NUSZ rendszerében vásárolsz, hanem a viszonteladóéban, ami akkor is megy offline, ha nincs kapcsolat a NUSZ-szal, és csak később szinkronizálnak. Így ugrott az ellenőrzés. :(
Kilenc hónap és két nap telt el a legutóbbi szavazás óta, és még mindig akadnak politikusok, akik furcsa számokkal lepnek meg bennünket. Tegnap például interjú jelent meg a Válaszonline.hu-n Ujhelyi István szocialista politikussal. Ezt találta mondani: „Áprilisban 2 millió 870 ezer szavazat érkezett…..
jonatanxx 2019.01.11 11:09:05
@chrisred: Szerinetm tök mindegy mi van máshol, itt ez van. A pörgés arról szól ami itt van és már el is múlt. Értelmetlen.
A példáid nem jók, mert kihúzni abból a listából tudsz amit támogatsz, ez az ellenzéket nem sokban vígasztalja, tiltakozni is csak ott tudsz ahol egy induló van, itt ez sem játszik.
Ráadásul az a rendszer magában hordozza a döntésképtelenséget , úgyhogy - gondolom - a végén csak átmegy támogatás alapúba, legyen az bármilyen kicsi is.
jonatanxx 2019.01.11 11:11:52
@Netuddki.: Valóban alacsony a színvonal, hisz te is itt lehetsz.
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
jonatanxx 2018.10.16 11:01:41
Nincs nekem azzal semmi bajom, hogy összevonják a kémiát, fizikát, biológiát, így helyet csinálva a hazafias nevelés nevű tantárgynak. Na persze a hazafias nevelés szerintem az lenne, ha például Trianonért nem Európát tennék felelősség, hanem elsősorban önmagunkat, a saját soviniszta, hataloméhes…..
jonatanxx 2018.09.03 08:37:44
@Fülig José: Igen. Az ostoba emberekben fenn marad, a düh, az irigység és a gyűlölet. Aztán ha lehiggadtál ebből a szempontból olvasd el a hozzászólásodat. :)
jonatanxx 2018.09.03 11:37:16
@Fülig José: "Hol látsz te itt dühöt?"A hozzászólásaidban, a profilképedben. Mint ahogy egy másik hozzászólásodban a nagyképűségről írsz... miközben birkázol, agymosottozol másokat. És tényleg, van akire az ember nem tud haragudni, csak szánakozik... :) Na jó, azé' nem nagyon.
Úgy tombol a Fidesz-Izrael barátság, hogy a kormánypropaganda vezérpublicistája antiszemita tréfával kénytelen kedveskedni az olvasóinak. ..
jonatanxx 2018.06.27 15:09:34
@Denise Hogyisdugják: És erre ez a poszt a legjobb példa, kedves nép.
Így tanév vége felé hadd kérdezzem már meg, hogy melyik pedagógiai irányzathoz tartozik a „mit csináltál, hülye gyerek?” és a „ki köpött a vödörbe, a k..va anyátokat?” Bence tágra nyílt szemmel néz rám, amikor szembesítem az osztályterem ajtajára felragasztott, ember méretű táblázatban felvésett…..
jonatanxx 2018.06.05 14:36:10
@CsendPenge: Pont a 3-4 "hozzáértővel" van tele a töke mindenkinek tanárnak szülőnek egyaránt. A tanítás egy szolgálatatás, amivel ha a túlnyomó többség elégedett, akkor jól csinálják. A szakértők meg le vannak ejtve. Felejtsd el, hogy te "tudod", mindenki más pedig hülye, rosszat akar a gyerekének, és a vesztébe rohan. Nem! A 3-4 "hozzáértő" gyereke akadályozza a többit a fejlődésben. A velük való plusz foglalkozás, fegyelmezés, feladat ismétlés, másképp elmondás, próbálkozás a többitől veszi el az időt és az energiát.
Sokszor írtunk már róla, hogy az Origo címlapján szinte külön hely van azoknak a híreknek, amik vérszomjas bevándorlók bűneiről számol be. Sokszor ezek ugyan több hónapos, vagy éves hírek, de ezek általában nem számítanak. Ma a címlapon beszámoltak Mamoudou Gassama hőstettéről, aki úgy mentett meg…..
"Élő rendőrkordon vette körbe Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát, hogy ép bőrrel hagyhassák el az Országház épületét." Gér András így…..
jonatanxx 2018.05.12 19:38:25
@Ambiorix: :)
A második ellenzéki tömegtüntetés 8 következménye: mi történik, ha folytatják? Van-e esélye annak, hogy Orbán kiegyezzen? ..
jonatanxx 2018.04.23 11:03:34
@kublerek: A Jobbik már hivatalosan is baloldali párt?
Akármilyen elbaszott is, de ez a demokrácia, a kisebbségnek – bármi fájdalmas is, – tudomásul kell venni az eredményt.         Amikor már lehetett látni a magas részvételt, akkor tudni lehetett, valaki nagyon pofára fog esni. Az ember esze és benne lakozó naivitása Hódmezővásárhely után a…..
jonatanxx 2018.04.10 07:49:19
@s: A hülyeség magabiztossá tesz. Aztán meglepetést okoz... :)
jonatanxx 2018.04.10 07:54:16
@s: A választás előtt hittetek a sokaság erejében. Megkaptad.
jonatanxx 2018.04.15 19:18:38
@s: Ahhoz képest, hogy a Fidesz szavazók a birkák, egyetlen saját gondolatod nincsen. (Pl: Hűűűlllye devizahiteleees!) Miből gondolod, hogy ha másképp alakul a választás, akkor megszűnik a pénztelenség azoknál, akiket érint? Ez alatt a kormány alatt - a mérhetetlen lopás mellett is - több jutott a fogyasztásra (hogy te is értsd, a nééépnek) mint az előzőek alatt, ugyanannyi lopás, és elcseszett gazdaságpolitika mellett. És nem mentség 2008 sem, mert előtte sem volt jobb.
És bár semmi köze ahhoz amiről beszélünk, de volt devizehitelem, és 180-on visszafizettem. És még mindig semmi köze a témához de ezzel kapcsolatban két lehetőség akad: Vagy nem lehetett számítani ekkora krach-ra a devizahitelekkel, akkor minek emlegeted? Vagy lehetett tudni, akkor mégis a bankoknak - akik azé mégiscsak ebben profik - , és az akkori kormánynak, akinek feladata lenne a kedvezőtlen gazdasági folyamatok mérséklése, mekkora a felelőssége benne?
Ja öcsém, mi is agilisba' nyomjuk, persze. Simán jobb ez, mint amikor folyton mindent meg kellett tervezni! Bemegyünk hétfőn, lenyomjuk a stand up meetinget, megvan az egész fél óra alatt, és már mehet is a téma. OK, mondjuk mi ülve csináljuk, de érted az most tökmindegy, nem az a lényeg, hanem hogy…..
jonatanxx 2017.09.04 15:13:44
@Mr. Waszabi: Mindenhol ahol az Állam fizet. Utána lehet javítgatni évekig... pénzért! Minél jobban el van cseszve a tervezés, annál nagyobb pénzt lehet szakítani.
Véget ért az idei X-Faktor egyik különversenye, hogy Malek Miklós szavaival éljünk, Jimmy fia Krisztián a hangokkal vívott hősies küzdelem végén a fater szellemét megidézve távozott a műsorból, amiben tényleg most énekelt a legjobban egyébként. Jó, Jimmy Még nem veszíthetek…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
jonatanxx 2012.06.21 08:32:39
@zero: Nem túrista látványosság te idióta! Egy egyházi épület, amire mellesleg a túristák is kiváncsiak. Nem tudom mit szólnál hozzá, ha az egyház ugatna bele, mit tegyél a tulajdonoddal. Nem tudom milyen jogon gondolod, hogy te beleugathatsz az ő tulajdonában lévő épület használatába.
Tisztelt Cím, az alábbi levelet (előzetes telefonos egyeztetés után!) 2 hónapja írtam, az óta semmi reakció.............Néhány hét múlva, de akkor is csak érdeklődésemre annyit írtak, hogy kivizsgálás alatt van az ügy, legyek türelemmel.    Eddig beértem volna…..
jonatanxx 2012.06.07 19:46:33
@Tempus-Anh: Hát mondjuk ki nem szarja le, hogy a betegszállítónak mije mivel van tele? Pénzért csinálja amit csinál, és az ember nem szénabála, és azért betegszállító, hogy a beteggel betegként bánjon. Ha meg nem tetszik a meló vazze, lehet menni kapálni, bányászni vagy segélyért ácsorogni.