Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klág

80 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Földönkívüliek anyahajója Johannesburg felett – kisköltségvetésű alienfilm Dél-Afrikából. DISTRICT 9 – amerikai, 2009. Rendezte: Neill Blomkamp. Írta: Neill Blomkamp és Terri Tatchell. Kép: Trent Opaloch. Zene: Clinton Shortery. Szereplők: Sharlto Copley (Wikus), Jason Cope, Nathalie Boltt. 112…..
A múlt héten elhunyt krimilegenda, Elmore Leonard műveiből nem csak filmek készültek, a televíziós műfajban is nyomott hagyott.  A kivételesen erős Justified (A törvény embere) az egyik novellájára épül. Justified – amerikai, 2010. Rendezte: Adam Arkin, Jon Avnet, Michael…..
Múlt héten hunyt el Amerika legismertebb és legbefolyásosabb filmkritikusa, Rogert Ebert, aki 46 éven át közölt filmkritikákat a Chicago Sun-Times hasábjain. Volt saját televíziós műsora, írt 17 könyvet és három forgatókönyvet Russ Meyernek, kapott Pulitzer-díjat és egy…..
Elképesztő, még most sem hiszem el! MEGTALÁLTAM! 10 ÉV UTÁN! ÉS MOST MÁR KURVÁRA NEM FOGOM ELENGEDNI!!!!!!!!!!! Szóval a Tétova tinédzserek című filmben volt egy dal, egy csilingelő tünemény, amit egy kislány énekelt, de az istennek sem sikerült megtalálnom. Adódhat persze a…..
Gandalf úgy véli, Zsákos Bilbó lehet a legmegfelelőbb jelölt arra, hogy a tizenhárom fős törp-kommandóhoz  csatlakozva segítsen visszaszerezni a törpök birodalmát, ahonnan Smaug, a sárkány űzte ki őket. Igen, kilenc év után végre újra Középföldén…..
Nem mondom, hogy nem akadt el a szavam azt látva, ami Will Smithszel történik az előzetes első másodperceiben, és hiába írja azt a sillabusz, hogy az ezer éve elhagyott Földön kényszerleszállást végrehajtó apa súlyosan sérüléseket szerezve várja, hogy a fia megmentse…..
Geekblog Aerobi-cide 2012.10.16 12:36:22
Aaaah, nyolcvanas évek... Mily kulturális csecs voltatok, még ma is tele vagytok, csöpög belőletek a ciki, a neon és a tépőzár... Hogy feledhetném annak emlékét, amint magamra kaptam jelzőlámpazöld tangámat, meg a hozzája a kor szavát követő, színben totálisan nem illő…..
Volt már sámán, pap és katona, dalolt már parasztingben, egyenruhában és frakkban is, de a lényeg, a dalok, a mondanivaló nem változik. Mint minden szerzői előadó, Kovács Ákos is csak arról énekelhet, ami foglalkoztatja, a köntös, az előadásmód csak eszköz. Idén egyenesen a…..
Klág Dávid egyszer azt mondta, hogy nekem az a specialitásom, hogy a posztjaimat (főleg persze a csajzenészekről szólókat) nos, khm, erekcióval szoktam megírni (ÁLLÓ FASSZAL - ő így fogalmazott, csak gondoltam finomítok egy kicsit rajta). Először is, mondja ezt pont ő ugye,…..
klág 2012.09.12 14:20:02
Filmvilág blog Az árvaház 2012.03.22 17:14:00
El Orfanato – spanyol–mexikói, 2007. Rendezte: Juan Antonio Bayona. Írta: Sergio G. Sánchez. Kép: Óscar Faura. Zene: Fernando Velázquez. Szereplők: Belén Rueda (Laura), Edgar Vivar (Bálaban professzor), Fernando Cayo (Carlos). 105 perc.Vetítik: m1 - 23:25 Claude Debussy szavait…..
És a következő két poszt is csajokról fog szólni, de nyugi, utána igyekszem majd helyrebillenteni a felborult egyensúlyt a női olvasóim kedvéért. Tehát itt ez a szuper borító, talán mindegy is lenne, hogy milyen zenét takar, ám szerencsére az sem béna. A Strawberry Whiplashről…..
klág 2012.01.20 20:00:30
Filmvilág blog Időbűnök 2011.10.19 08:01:00
Los cronocrímenes – spanyol, 2007. Rendezte és írta: Nacho Vigalondo. Kép: Flavio Martínez Labiano. Zene: Chucky Namanera. Szereplők: Karra Elajalde, Candela Fernández, Bárbara Goenaga. 88 perc.Vetítik: Film+ -00:45A spanyol Időbűnök története úgy bontakozik ki,…..
Nicolas Winding Refn kíméletlen filmjeivel az egyik legmarkánsabb európai szerző. Nála a karakán stíluselemek mellett mindig is az emberi dráma állt a középpontban: legyen az egy drogdíler, egy erőszakos rab vagy egy gyászoló férj drámája. „Lehet, hogy ennyi volt? Nekem csak…..
Geekblog Transformers 3. 2011.06.28 14:15:00
Annak idején, amikor el kellett végeznem a Bevezetés a Kommunikációelméletbe című kurzust az egyetemen, akkor tanultunk a Használat és kielégülés-modellről. Anélkül, hogy untatni akarnám a Kedves Olvasókat, csak annyit jegyeznék meg, hogy az elmélet atyjai, Jay Blumer és Elihu…..
klág 2011.06.28 15:10:01
@Wostry Ferenc: na majd a Real Steel, muhahahahaha
A cannes-i filmfesztivál honlapjára felkerült egy részlet Nicolas Windig Refn legújabb, Drive című filmjéből. A Drive főszerepében Ryan Gosling látható, feltűnik benne többek között Carrey Mulligan és Christina Hendricks is. Gosling egy kaszkadőrt alakít, aki maszekban…..
A Hollywood Reporter ment utána, mi okozza Steven Spielberg állítólag húszmillió dollárból forgatott Terra Nova című időutazós-dinoszauruszos sci-fi-sorozatának csúszását, mert ugye a Fox még ebben az évadban, a májusi Idol-finálé várhatóan 30-35 milliós nézettségével…..
klág 2011.04.15 13:58:44
@Dowim: úgy, hogy nem volt kész a forgatókönyv, amikor elkezdtek forgatni. nem olyan ritka ez, az elfújta a szelet is így készítették, meg mostanában a men in black 3at is. mondjuk az utóbbival vannak is gondok.
Music Is My Radar Szigorúan titkos 2011.04.07 16:52:00
Na, hát ilyen sem volt még a radaron. Most egy olyan előadó következik, akiről nem lehet tudni semmit. Illetve lehet tudni, de szupertitkos előadó, és ha valamit véletlenül kikotyognék, még talán bajba is kerülhetnék. Ennek fele se tréfa! Tényleg! Az első lemezét sem adta ki csak…..
Idén a Titanic közelebb került az elsüllyedéshez, mint valaha. A támogatások elapadása miatt még az a veszély is fennállt, hogy elmarad a fesztivál, végül a szervezők „A mennyiségből engedünk, a minőségből nem!”-jelszóval csökkentették a bemutatandó filmek,…..
klág 2011.04.07 18:34:53
@karloszky: na, de legalább szerinted 5-6 nem az. melyik 5-6?
Végül is, abban mindenképpen igaza van Roger Ebertnek, az egyik legbefolyásosabb amerikai filmkritikusnak, hogy "ha másért nem is, de filmre kívánkozó történeteik miatt mindenképpen szerethető a brit uralkodócsalád". A díjakkal és jelölésekkel már eddig is alaposan…..
Másfél éve bemutattunk 10 olyan filmet, amelyek méltatlanul kimaradtak a magyar mozi- (és/vagy DVD-)forgalmazásból. Újabb tíz filmmel folytatjuk a sort, a mostani listában akad japán, koreai, kínai, dán, görög, francia és amerikai produkció – kísérleti filmtől vígjátékon…..
klág 2011.01.13 17:20:28
@hinher: sőt, refn rendezett egy miss marple részt, azt is néha leadja az m1. de azért sem a vhs, sem a cinemax nem tényező.
Geekblog Tron: Örökség 2010.12.13 20:00:00
Amikor 1997-ben a Deep Blue néven anyakönyvezett, szilíciumalapú létforma elpicsázta Kaszparovot, talán a legoptimistább szkeptikusok is nyeltek egyet sunyiba. Pedig Sztaniszlav Stanisław Lem és Artur C. Clarke, meg még számos további jövőlátó már mikor megregélte, hogy az…..
A videoklipek világában mostanában két ellentétes erő munkálkodik. Az egyik szerint semmi szükség nincsen rájuk, a zenetévék kifulladtak. A másik erő pedig Lady Gaga, akinek extravagáns, hosszú, "betiltott", "botrányos" klipjei többmilliós nézettséget hoznak…..
Tegye fel a kezét az, akit érdekel, hogy hogyan született az integrált áramkör. Senki? És hogy ki volt az első barátnője Henry Fordnak? Éppen mit vacsorázott Albert Einstein, amikor megalkotta a speciális relativitáselméletet? Pedig az imént felsorolt három dologból kettő nélkül…..
Hát persze, hogy az egyik legszimpibb magyar zenészről, Hó Marciról van szó, aki nemrég lépett fel Egerben a Popméter meghívására, és Eger ugye Heves megyében található, szóval így nyer értelmet ez az őrületes szóvicc, haha. Alább egy dal a koncertről, itt meg egy másik.…..