Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komponista

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Az esküszegő 2011.04.18 18:29:00
„Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar…..
Komponista 2011.04.19 10:30:02
@Bockó: Rossz a kérdés feltevés:
1. Milyen következményei vannak az eskü megszegésének? Mindenek előtt az, hogy aki ilyet tesz, az megvetést érdemel. Orbán megvetendő figura. Komoly politikusok nem állnak vele szóba. Eredményei - nincsenek. Az ország most sokkal rosszabb állapotban van gazdaságilag és morális téren, mint hivatalba lépése előtt. Nem őt hibáztatom, hiszen előre látható volt, hogy a program nélküli harács-párt Fidesz mire fogja használni a tagadásra épült választáson szerzett többségét. Ám akik vele tartanak, és pontosan tudják is, hogy amit csinálnak, az gusztustalan és elfogadhatatlan: Navracsics, Stumpf és még néhány haszonleső, az kiszámíthatatlan volt. Minden diktátor ilyen haszonlesőknek köszönheti a hatalmát: együtt fognak bukni is. Szégyelljék magukat.
Komponista 2011.04.19 10:32:06
@Con Storm: Ekkora butaságot régen olvastam: a politikusok befolyásolása terrorizmus lenne? Hahó! Ébresztő! Elő azzal a gyógyszerrel, amíg nem borulsz el teljesen.
Komponista 2011.04.19 10:34:52
@Lucernaböde: "Kormánypárti blogoló nincs?" Dehogynem! Például te, magad.
A nap izéje Kósa Lajos háborodik 2011.04.06 09:09:00
Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megjelent a romagyilkosságok keddi tárgyalásán, átlépte a Rubicont - jelentette ki Kósa Lajos. Szerinte botrányos volt Gyurcsány tette, aki ezzel "persona non gratává vált a magyar közéletben". A Fidesz ügyvezető alelnöke tehát…..
Komponista 2011.04.06 13:43:24
@samer: Végre, egy szakember! Kérlek világosíts már fel arról, hogy az MVM csaknem tízmilliárdos sikkasztási ügyét miért jegeli annyira a jelenlegi hatalom...? Biztosan ismered a dolgot: Kocsis úr, Kocsisné asszony, bizonyos off-shore cégek, szállodabérlet, borospince vásárlás az atomerőműnek, stb. stb. A végén meg nyoma veszett az évszázad legnagyobb állami kifizetésének. A nyomozás meg... áll. De miért? Ha fel akarod frissíteni a memóriádat, az Élet és Irodalom sorozatából megteheted, ha jól emlékszem, Rajnai Attila mindent megírt az ügyről, most már csak a vádemelés, meg az ítélet késik valamiért. De vajon miért? Csak nem Feri blokkolja az ügyet?
Komponista 2011.04.06 13:51:08
@Gandalf(helyett): Vigyázzunk! Lassan azt kell hinnem, hogy maga Snitt Pál is itt kommentol. NEM egyenlőre, HANEM egyelőre!
Komponista 2011.04.06 14:06:41
@S.P.Q.R.: Nettó butaságot írtál. Olvasd csak el még egyszer. Ugye?
Varánusz Valahol Európában 2011.04.05 06:13:00
Orbán Viktor tegnap csuda dolgokról beszélt napirend előttijében. Komolyan, szinte a sírás fojtogatott a meghatottságtól, hogy nekünk milyen keménytökű faszagyerek a főnökünk. Ő sokadszorra is vállalja az áldozatot, hogy hülyét csináljon magából csakis a mi…..
Komponista 2011.04.05 10:31:29
@CubΕ: Te vagy az, Viktor? Vagy Tomika védelmezi itt a védhetetlent..?
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..
Komponista 2011.03.25 10:54:01
@ökörpöröly: Wittnernek igenis helye van ebben az országgyűlésben. Jól reprezentálja az egész inkompetens, cinikus, jellemtelen bagázst. Amúgy pedig tisztességes ember egy ilyennek, mint Wittner, szóba sem áll. Egy immorális véglény.
Sárdobáló Az én Parlamentem 2011.03.24 07:00:00
Hamarosan kisebb Parlamentünk lesz, ha minden igaz. Ugyan ez önmagában demagóg humbug (mintha pont a képviselői fizetések megspórolásával lábalhatnánk ki a válságból), de legalább alkalmat ad arra, hogy végiggondoljam, mi nem stimmel a mai rendszerrel, hogyan lehetne javítani…..
Komponista 2011.03.24 11:16:20
@ralf: A fenti javaslatomnak megfelelően semmiféle párt nem juthatna semmiféle közhatalomhoz, hiszen többszörösen bizonyított, hogy visszaél azzal, és a megválasztói helyett ellenük dolgozik. Egyetlen követelmény legyen: az alkalmasság. Vezetőink legyenek specialisták, akiken számon lehet kérni munkájuk hatékonyságát. A jelenlegi vezetés úgy aránylik a szakértelemhez, mint Orbán Bajnaihoz. Bajnai ennek megfelelően el is utasította, hogy politikusnak tekintsék. A sok gyagya nevetett rajta - de az általa elért eredményeket külföldön azért széles körben mutogatják, népszerűsítik, dícsértetik magukat.
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
Komponista 2011.03.24 11:03:57
@Jurganov: Ilyen megosztó, a többséget elnyomorító, pökhendi, lekezelő, alkalmatlan kormánya nem volt még egy az országnak az elmúlt húsz évben. Az nem érv, hogy az előzőek sem voltak jobbak: tragédia viszont, hogy az előzőekkel szembeni protest szavazás eredményét ez a társaság a saját legitimációjának tekinti és szétver maga körül mindent és mindenkit, aki nem hajlandó Orbán napi ötletek folyamához tapsolni, vagy legalább kussolni. Ilyen sokan még sohasem dolgoztak a családomból külföldön, van olyan rokonom, aki már a harmadik gyermekét hozta világra francia állampolgárként... Orbánék visszahozták azt a fajta állami rémuralmat, ami gátlástalanul belenyúl a zsebedbe, megmondja hogy miről mit gondolj, és megtorol minden valós vagy vélt ellenvéleményt. A közigazgatás gyakorlatilag szétesett, a rendvédelem hitelét vesztette, a bírákon már csak mosolyogni lehet, a haveri körből választott köztársasági elnök a saját nevét sem tudja helyesen leírni, reggel, délben és este Orbán házi imitátora, egy Szíjjártó nevű cinikus és ellenszenves figura havi kétmillióért kioktatja a lakosságot, hogy milyen hülyék vagyunk mindannyian. A közmunkát felszámolták, a pályázati rendszer leállt, viszont bárkit indokolás nélkül ki lehet rúgni... A fél ország nyomorog, a gyermekélelmezés a nagyvárosokban fizetésképtelennség miatt megszűnt, és közben blazírt szöveget fogalmazgatnak alkotmány címmel: természetesen jól tudva, hogy egy népszavazás egyértelműen megmutatná, hogy mit gondolnak azemberek erről az egész gyagyás vircsaftról. Tehát, kedves fiatal keresztények, vagy mifenék: aki hazajön, szaporítja az állástalan fiatalok táborát. Közben a felnőtt keresztények, vagy mifenék legnagyobb baja, hogy kissé nehézkesen lehet vadászfegyvert vásárolni, ha a vadász már rendelkezik két-három puskával. Lásd Semjén úr áldásos fáradozását. Télen, mínusz tizenöt fokban az ország összes templomát gondosan zárva tartották ezek a jó keresztények, nehogy bemeneküljön egy-egy nyomorult a fagyhalál elől. Kiáltványuk mindössze egy dologra jó: láttatja mindenkivel, hogy milyen kellemes jól fizetett fiatal keresztény "politikusnak " lenni. Ez a meztelen valóság. Magyarország jelenleg rossz úton jár, és aki ennek hangot ad, azt ellehetetlenítik. Megengedem, hogy mivel a Fidesz egyre népszerűtlenebb, ma már alig talál utánpótlást azok helyett, akiket ész nélkül, tömegesen bocsátott el tisztességesen betöltött állásaikból. De akkor azt is bele kell írni a kiáltványba, hogy csak olyanok jöjjenek haza, akik készek azonnal belépni a Fideszbe, tapsolni Orbánnak és sleppjének, és felhagynak a gondolkodással.
Száz szónak is egy a vége: mai hír, hogy a pécsi kórházból kirúgtak egy csomó jól dolgozó rezidenst, mert van önbecsülésük. Most külföldre készülnek.
Mint minden tudományban, a sörészetben is nagyon fontos feladat a tények, jelenségek leírása. Ezért kóstolunk rendületlen, ahogy 250 évvel ezelőtt Linné a lepkéket preparálta. Ennek a munkának egy egyenes folytatása az összehasonlító elemzés. A cél, hogy tisztán lássuk a…..
Komponista 2011.03.23 13:32:07
@főzdevadász: A boroknál elfogadott, hogy a különböző évjáratok azonos borféleségnél eltérő minőségűek. A sörnél azonban ez megengedhetetlen. Másutt nem is engedik meg. Akárhányszor járok a cseheknél, mindíg ugyanazt a Gambrinust, Pilsner Urquellt,Staroprament iszom. Mindegyik kiváló, csalódást még egyszer sem okoztak. A hazai borzalmas állapot alighanem a sör lebecsülésére vezethető vissza: senki sem foglalkozik a minőségével, ez van, igyátok. Valóban elszomorító, hogy pl. a Dreher Sörgyárak képtelen egy elfogadható árú, azonosan jó minőségű, jóízűen fogyasztható sört előállítani.
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
Komponista 2011.03.18 09:44:31
@Viktus: Ideje lenne felismerni: utólag hiába okoskodunk, a történelem kerekét nem lehet visszafordítani. Ezeket a témákat a politikusok úgy adagolják, mint kocsis a lónak a kockacukrot. Émelyegnek az emberek az úgynevezett alkotmányozósditól? Dobjuk be az SZT tiszteket. Nincs konkrét programja Tarlósnak a főváros jövőjét illetően? Akkor verjük meg a harangot Pető FBI igazgató beszervezési manővereiről. Ellopták a nyugdíj megtakarításokat, visszamenőleges törvényekkel járatják le az országot? Gyorsan szóljunk Ungvári Krisztiánnak, ennek a tiszta embernek, nosza, leplezzen már le valakit... Ez az egész csak arra jó, hogy a gőz a kerekek helyett a sípon át távozzon.
Valyon meddig lehet mindenkit hülyének nézni?
Komponista 2011.03.18 10:01:05
@Viktus: Ugyan, ugyan. A párttagság nem feltétele a miniszterelnökségnek. Ha rajtam múlna, inkább kizáró oka lehetne. Bajnait csak azért említettem, hogy érzékeltessem: bármikor találhatunk alkalmasabb, szerényebb, felkészültebb embert Orbánnál, aki egyik feltételnek sem felel meg. Ami pedig a teljesítményét illeti: nézz körül. Tankolj meg. Találj magadnak munkát. Vedd észre, hogy az aulisták immár havi egymillió körüli átlagbért visznek haza (az Orbán imitátor Szíjjártóról most ne is essék szó), miközben az egyszerű munkavállalók legnagyobb része elnyomorodik. Lásd, hogy a Fidesz nem azért nem hirdette ki programját a választások előtt, mert meglepetést akart vele szerezni a győzelem után, hanem egyszerűen azért, mert... nincs programjuk (nevetséges volt, amikor néhány hete Orbán az Országgyűlésben utasította Matolcsyt, hogy gyorsan dolgozzon ki valami programot, mert különben meneszti). Vedd észre, hogy a magyar EU elnökség Orbán kezében semmivé foszlott az összes lehetőségével együtt. Hogy Orbán kormányára csak legyintenek Európa politikusai. Nem Magyarországnak szól a megvetésük, hanem ennek az alkalmatlan hólyagnak, aki az egész ország nemzetközi megítélését lebontotta néhány hónap alatt. A vidéki suszter jut róla eszembe, aki a Brit birodalom 2. világháborús hadbalépését így kommantálta: Óva intem Angliát! Egy pojácát segített hatalomra a protest szavazás. Sokat nem várhattunk tőle, de a tények a legrosszabb várakozáson is túltesznek. Visszamenőleges törvénykezés... Államilag szentesített lopás... Szétvert közigazgatás,,, A tényleges társadalmi problémák szőnyeg alá söprése... "Alkotmányozás"... A demokratikus intézmények látványos szétverése... Pornólap szerkesztőből nemzeti cenzor... Pártkatonák (köztük az MSZMP volt magas funkcionáriusai) bebetonozása olyan pozíciókba, ahol független szakértőkre lenne szükség... Szili Katalin fuitattása... Pozsgai Imre buksi fejének simogatása... Nem tarthat már soká. A szabad sajtóért rendezett demonstráció közönsége megmutatta, hogy szerveződik már egy jobb és igazabb közösség a pártok táboránál. Miközben néhány utcával odébb már bértapsolókat kellett foglalkoztatni Orbán hablaty szövegének elhangzásakor, és csak cenzorálva hangozhatott el Petőfi verse. Ébresztő, barátom! Ébresztő!
Komponista 2011.03.18 10:05:01
@Viktus: Amit a nyugdíj megtakarításokkal kapcsolatban írsz, arra utal, hogy fogalmad sincs a tényekről. Nézz utána, ne bőgesd le magad. Az ellopott pénz a jogos tulajdonosainak adózott jövedelméből félretett személyes megtakarítása volt. Ezt még maga Selmeczi Gabriella szenátor asszony sem vitatta, pedig ő aztán nagyon megvédte a nyugdíjasokat. (Egy ilyen védelemért jogállamban szabadságvesztés járna.)
A következőkben megfogalmazom azt, hogy számomra mi a gond a Fidesz új alkotmány-tervezetével, továbbá, hogy mások számára mi lehet kifogásolható. Kik azok, akik kimaradnak a "miséből". Hol, mely embercsoportokat idegenít el magától, és miért. ***…..
Komponista 2011.03.10 09:56:41
@igazitrebitsch: Ez a lényege az egésznek. Senki más nem számít, csak ők. Nos, ott lesz a névsoruk állítólag az ORBÁN-BULLÁBAN. Maguk jegyzik fel a történelem szégyenfalára.
Komponista 2011.03.10 10:04:00
@egerészölyv: Meglehet: minden esetre örömmel tölt el, hogy anyázás nélkül is szót tudunk érteni egymással. Szép napot!
Komponista 2011.03.10 12:04:39
@version: Evezzen hajód az élet tengerén / Csak ki ne köss a bánat szigetén!

Olyan szép, hogy nem lehet könnyek nélkül megállni!!!
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
Komponista 2011.03.10 08:54:43
@László56: Amit az alkotmány és az erkölcs viszonyáról írsz, azt jókora butaságnak érzem. Sem te, sem én nem fogunk sem lopni, sem más szemét kilőni akkor sem, ha ezekről a dolgokról esetleg nem rendelkezik az alkotmány. A múltban is voltak tisztességes és becsületes emberek, és ma is vannak ilyenek szép számmal: azért maradt úgy ahogy élhető a társadalmunk. Budai Gyula elszámoltató biztos például nem járul hozzá a helyzet javulásához: ügyvédként a hírek szerint halott emberrel is "kötött" szerződést, amiben ő nem lát semmi különöset. Papcsák elszámoltató két helyről is zsebre tette a költségtérítést, miközben a jó barátoknak és a kegyenceknek összesen 80 millió forint értékben írt alá megbízási szerződéseket a zuglóiak pénzéből... Vajon az új alkotmány majd véget vet ennek? Stumpf lemond majd álságos tisztségéről, ahol semmi keresnivalója nem lenne? Navracsics "visszahívja" államtitkár feleségét? Szíjjártó hirtelen visszafizeti a jogtalanul felvett, a havi kétmillió forintot meghaladó pénzt, amit Orbán paródiáiért vesz fel? Szó sincs róla. Az Orbán-bullától semmi sem sem jobb, csak egy sor dolog után, ami az állam csontvázát, szerkezetét, tartását adná, most relativizálódik és eljelentéktelenedik az alkotmányunk is. De ettől még sem te, sem én nem fogunk lopni a továbbiakban sem. Az alkotmány a társadalom állapotának tükre: az Orbán-bulla hiteles képet fest az anakronisztikus diktatúra kiépülésének időszakáról.
Komponista 2011.03.10 09:10:30
@moncayo: Kádárnak soha nem volt többsége? Gyorsan elő a történelem könyvekkel! Amúgy a közvéleménykutatások szerint ott van az első ötben, akik a legtöbbet tették az országért: ez akkor is tény, ha a történelmet csak Orbán Viktor elbeszéléséből ismerők nem hallottak róla. Közös bajunk, hogy Orbán Viktor, eltelve a népével szembeni gyűlölettel, nem ügyésznek ment, hanem rárontva nemzetére, politikusnak állt. Persze, ahhoz nem kellett szakvizsga, elegendő volt a szimpla jogászi diploma is....
Komponista 2011.03.10 09:12:45
@lüke: Itt a baj! Olyanok dumálnak, akiknek fogalmuk sincs a tényekről, a történelemről. Még nagyobb baj, hogy nem csak dumálnak, hanem politikust játszanak!!!? Ezzel az értelmi kondícióval.
Ha valaki azt hitte volna, hogy a hirhedt Centrum Kft emberei bűnözők, a többi, önkormányzati parkolócég viszont korrekt káderállománnyal dolgozik, az döbbenten fogja elolvasni Névtelen Fogyasztónk levelét. Mi egész higgadtak maradtunk. Olvasónk szemtanúja volt annak, hogyan…..
Komponista 2011.03.09 12:16:45
@cicmen: ...csak abban az esetben, ha a posztoló rendőr, vagy bíró: ezeknek az embereknek a szava ugyanis tegnap óta semmit sem ér Magyarországon, hanem egyszerű hazudozó mindkét foglalkozás űzője. De boldog lehet most az a sok fogatlan sípoló, hugyozó, kereplő szerencsétlen, akiket a Fidesz évekig vezényelgetett ide-oda! Őszintén kíváncsi vagyok, holnap mivel lep majd meg bennünket a pszichopata Orbán által vezérelt bagázs? Amúgy pedig minden országnak olyan parkolóőrei vannak, amilyenek a politikusai!!
Tegnap a kispesti képviselő-testület fideszes és LMP-s többsége úgy döntött, hogy a papír alapú után a Kispest Újság elektronikus megjelenését is megszünteti. Magáról, az újságnak a megszüntetéséről már amúgy is sokat lehetett hallani az elmúlt két hétben, de mind eddig…..
Komponista 2011.03.07 14:20:15
A Fidesz kultúra ellenessége Kispesten mezei bunkósággal párosul. A VII. kerületben bezárták a közelmúltban felújított Almási téri szabadidő központot: lebontják, szálloda épül a helyén. A Terézvárosban bezárták a Tűzrakteret. A XIII. kerületben gyagyás játékot játszanak a József Attila Színházzal: hétfőn be akarják zárni, szerdán valami pályázatról habognak... Nálunk, Kispesten még rosszabb a helyzet. A Kispest újság szép múltra tekinthet vissza - megszüntetése semmivel sem indokolható. Ami a honlapot illeti: még eldugott falvaknak is van saját honlapjuk: a XXI. századi Kispestnek nincs rá szüksége..? Tarnai Richard, a milliomossá avanzsált helyi Fidesz-vezér kavarja a szálakat, gyenge intellektusú, szerény értelmi képességű embereket szerepeltetve a képviselő testületi üléseken. Az egész helyi Fidesz-politizálás botrányos, nem előre, hanem hátra mozdítja a közügyeket. Azt hiszem, Gajda polgármesternek érdemes a sarkára állnia, hiszen ő már bizonyított az elmúlt ciklusban, ezek a pökhendi bunkók pedig még semmit sem tettek az asztalra, ha nem számítom, hogy milyen sokáig akadályozták a KÖKI átépítését (most meg azt hazudják, hogy nekik köszönhető a városközpont korszerűsítése). Akit érdekel, megnézheti az Egyenlítő TV archívumában, hogy Tarnai hogy menekült el a városházáról, amikor a hazugságaival szerették volna szembesíteni. Még a táskáját is otthagyta, úgy vitte utána egy nagyeszű párttársa. Minden esetre a következő választásig ki kell bírni, aztán úgyis repül az egész romboló, sunyi Fideszes társaság oda, ahová való: Kispest történetének szemétdombjára.
 Beindult a népművészet az LMP facebook oldalán.Street-arttal, gandzsabokorral, pálinkával, kolbásztöltéssel, rohadó naranccsal, és meztelen seggel egyaránt üzennének az LMP hívei a miniszterelnöknek.Orbán Viktor 12 homályos kérdésére válaszul az LMP arra kérte a facebook…..
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Komponista 2011.02.02 10:08:43
@Balt: "korrekt lenne": ja, ha ideadja önként a brifkóját, akkor nem szúrom magába ezt a bökőt... Oszt jónapot!
Komponista 2011.02.02 10:11:53
@ensi66: Magyarország nem abba az irányba megy, hogy valaha is fel legyen készülve bármire, ami előbbre viszi a közös ügyeket. Hová a fenébe megy Magyarország?
Komponista 2011.02.02 10:15:18
@jzs: Nincs aki az utcára vezényelje az autóborogatós, körülhugyozós, sípolós zembereket, mert a főnökük pillanatnyilag ott triumfál a parlamentben... El tudom képzelni, hogy ezek a zemberek most milyen boldogok. Hiszen sikerült elérniük a céljukat: Orbán (Uram, ne hagyj el!) a fővezér!!!
Újabb médiatörténelmi pillanathoz érkeztünk, a Demokrata egykori munkatársa, akinek logikai hibáktól, véres szájú kommunistázástól és zsidózástól hemzsegő jegyzeteit az előző Orbán-kormány idején a Magyar Rádió is lehozta, ma újra visszatért a közmédiába. Lovas…..
Komponista 2011.01.14 08:01:16
@Qukás: Borzalmasan gyenge ez a Lovas. Állítólag a feleségét parádés állcsúcs-ütésekkel kommandírozta, volt is ebből valami kellemtlensége. Amúgy személyében is tökéletesen képviseli a nemzeti centrális erőtér rongyba csavart népi koncentrációját, vagy mit. Jót röhögtem rajta.
Obersovszki mesternél ellenszenvesebb papagályt manapság egyik csatornán sem lehet látni. Alighanem a testméretének köszönheti a pozícióját, hiszen ő talán még a vezér és kancellárnál is alacsonyabbra sikeredett... Jó mulatság minden megszólalása. Igazi seggnyaló.
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
Komponista 2011.01.12 14:54:51
@Lille havfrue: Egy régi tréfa jut erről eszembe: Gyerekek! Tiétek a jövő! Pedig nekünk ígérték...
A commentcom úgy tudja, hogy január 17-én reggel Csűrös Csilla vezeti a Kossuth rádióban a 180 percet. Ebből a műsorból függesztették fel a médiatörvény ellen élő adásban egyperces hallgatással tiltakozó Mong Attila műsorvezetőt.Meg nem erősített információink szerint…..
Komolyan mondom, néha sírni tudnék kormányunk kommunikációjával kapcsolatban. Nem is sírni, inkább zokogva fejelgetném a falat.Nem, most nem a médiatörvényről szeretnék említést tenni, sőt még csak nem is a kormány közvetlen kommunikációjáról. Hanem a jelenlegi kormányhoz…..
Komponista 2011.01.07 11:20:05
@Lev Menachem: Töröld le a nyálat a szád széléről te szerencsétlen.Ennél hitelesebben megidézni az ötvenes éveket lehetetlenség, mint ahogy a vezér és kancellár az udvaroncaival - veled is - teszi. Ég az arcunkról a bőr, hogy mit műveltek Magyarország nemzetközi hírével. Rajtunk sajnálkozik, meg röhög az egész világ. Mit gondolsz, meddig fogják elviselni ezt az anakronisztikus pojácát a németek, élükön "szegény" A. Merkellel? Mikor nyom még egy barackot a fejére a körüludvarolt Putyin? Nagyon rövid idő alatt leszerepelt az egész alkalmatlan bagázs. Ami elképzelhetetlen volt: rosszabb az ország sajtója, mint Fletó idején volt. Biztosan Mesterházy lázítja a világsajtót, ugye...? Megyek és leöblítem a kezem. Még írni is csak undorral lehet erről a gittegyletről meg az otrombaságaikról.
Komponista 2011.01.07 11:23:15
20 év számokban, avagy a magyar kapitalizmus diszkrét bája...

Magyarország népessége.
1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
2009-ben: 10 millió 016 ezer fő (ez napjainkra 10millió alá csökkent!)

Magyarország külső adóssága (bruttó).
1989-ben: 21 milliárd USD
2009-ben: 225 milliárd USD

Nyilvántartott munkanélküliek száma.
1989-ben: mintegy 30 ezer fő
2009-ben: mintegy 470 ezer fő

Létminimum alatt élők száma.
1989-ben: mintegy 900 ezer fő
2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fő

Hajléktalanok száma (becsült adat).
1989-ben: 5-10 ezer fő
2009-ben: 50-70 ezer fő

Újépítésű lakások száma.
1989-ben: 51 ezer 500 db.
2009-ben: 28 ezer 400 db.

Házasságkötések száma.
1989-ben: mintegy 70 ezer
2009-ben: mintegy 42 ezer

Válások száma.
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 590 válás

Élve születések száma.
1989-ben: mintegy 127 ezer
2009-ben: mintegy 96 ezer

Házasságon kívül született gyermekek száma.
1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül

Összes bűncselekmények száma.
1989-ben: mintegy 225 ezer ismertté vált bűneset
2009-ben: mintegy 410 ezer ismertté vált bűneset

Befejezésül még egy jelzésértékű számadat: a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi
fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint...!

És még egy adat: Míg 1978-ban egy egyedül élő az átlagos keresetéből a lakása rezsijére 20%-ot költött, addig ma, ez 80%.!
Komponista 2011.01.04 14:14:33
@Eldorado: A fideszesek mindent elhisznek. Ájultan követik a vezér és kancellárt, pedig ma már senki sem mondhatja azt, hogy nem látja mi készül ebben az országban.
Azt nem lehet tudni, hogy a most következő történetből mi az igazság, de az biztos, hogy a zuglói Fidesz tagjainak érdekes előélete van, és amúgy a párt környékén manapság az a szokás, hogy mindenki mindenkit följelent. Kedden egy zuglói presszóban tartottak…..
Komponista 2010.12.28 21:38:06
@Filhipposz: Ugyan, ugyan....
Komponista 2010.12.28 21:38:22
@Húsleves: Ejnye, bejnye... A gyógyszert megint elfelejtetted bevenni!
Komponista 2010.12.28 21:38:35
@Filhipposz: Te vagy az, Papcsák?
törökgáborelemez 304. Vagy-vagy 2010.12.27 20:06:21
Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a…..
Komponista 2010.12.28 09:16:40
@Hari R. Seldon: Logikus amit mondasz. Magam is gyakran gondolok arra, hogy Bajnai lényegesen alkalmasabb személy volt kormányfőnek, mint a szegény pszichopata Orbán Viktor. Ha lenne egy kis nemzeti tartás a polgárokban, már régen Bajnait követelnék vissza a stábjával együtt. Az eredeti témára visszatérve: most mindenki a saját szemével láthatja, hogy miként jellemtelenednek el korábban normálisnak látszó figurák egy kis hatalomért cserébe. Alig néhány hónap alatt mi lett Navracsicsból? Ha azt hiszik, hogy a magánnyugdíjak ellopásának megszavazásáról való távolmaradásukkal hivatkozási alapot teremtettek Orbán elzavarása utánra, nagyon tévednek. Navracsics és társai teljes erővel dolgoznak a személyi kultusz félelmetes kiépítésén, félretéve józan eszüket, tartásukat, hitelüket.
Amúgy pedig tényleg kiderülhetne: hol volt a kedves vezető amikor Bulgáriában nem volt? Merkelék biztosan tudják. Ideje lenne megtudniuk a választóknak is.
Komponista 2010.12.28 09:23:43
@Herr SturmLikudnik: Csöbörből - vödörbe. A maszop minden hülyesége, ostobasága és korruptsága ellenére sem akarta megmondani, hogy miről mit gondoljak, nem rúgott ki tízezreket a munkahelyükről, nem nevezett ki köztudomásúan alkalmatlan, komikus figurákat országos főhatóságok élére, nem lopta el a nyugdíjra félretett magán megtakarításokat, nem tákolt "alkotmányt", nem akarta felszámolni a szakszervezeteket, nem csinált bohóctréfát a törvényalkotás folyamatából, nem verte szét a médiát, és nem utolsó sorban: nem fenyegetett senkit. Továbbá: nem vezényelt az utcára hugyozó, sípoló csőcseléket, nem ostromoltatta meg a köztelevízió székházát, nem tette nevetségessé a rendőrséget kihelyezett kordonok büntetlen szétszerelésével, és nem működött együtt a jobbikkal sem. Észrevette már valaki, hogy a választások óta megszűnt a Magyar Gárda? Lekerült a napirendről a "cigánybűnözés"? Nem azért, mintha hiányozna, de sokat mond a Vona-Orbán viszonyról és valódi tartalmáról .
Komponista 2010.12.28 09:47:44
@Herr SturmLikudnik: Nagyjából egyetértek: egyik bagázs sem alkalmas az ország tisztességes vezetésére. Közhely, hogy az MSZP alkalmatlan emberei privatizálták a baloldal politikai képviseletét, ami senkinek sem jó. Azok az arcok pedig, akik "elhagyósították" ezt a politikai képződményt, még a választások előtt gondoskodtak magukról, és most is ott ülnek az országgyűlésben. Véleményem szerint sok minden máshogy alakulhatott volna (ha egyáltalán van értelme ezen tűnődni), ha Gyurcsány az őszödi beszéd másnapján elköszön mindazoktól, akiket beszédében felelőssé tett: Lamperth, Szekeres, Szili, Kiss Péter és társaik a beszéd után már csak azon fáradoztak, hogy valahogy kinyírják Gyurcsányt: sikerült, elsüllyedt az egész bagázs. A politika szereplő gárdájának kontraszelektáltsága sokba kerül nekünk. Azok, akikre valóban szükség lenne: jobbára külföldre menekültek, értelmesebb tevékenységek után nézve. Akik pedig politikai pályára lépnek... Orbán, Szalai, a legendás szentátor asszony, a zselézett fejű, otromba Szíjjártó, az útépítő munkásoknak "parancsokat" osztogató Illés Zoltán és a többiek: a mi tragédiánk. Valik itt Ady Endrét idézett. Hadd álljon itt Soós Zoltán rövid versikéje is:

Itt állok ötven évesen
gyerekem kinőtt cipőjében,
sírig becsapva,
s azt lesem,
mint foszlik szét rejtelmesen
kamasz-álmom: a marxi éden.
Sárdobáló Mese a kifliről 2010.12.06 12:00:00
Azt mondta a szenátorasszony (Schmitt Pál nevű kedves olvasónknak: Szenátorasszony, a forraszték kedvéért), hogy a magánnyugdíjrendszerből az államiba való visszalépés során nem kell adózni, kivéve "ha valaki a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a…..
Komponista 2010.12.07 10:57:46
@különvélemény: Ön kétségtelenül egy büdös bunkó, aki valamiért érdekelt a rákosi rendszer restaurációjában. A komcsi pedig, aki megszedte magát a magánnyugdíjpénztári befizetéseken, nem más, mint az Ön kedves diktátorának kebelbarátja, Csányi Sándor, a legnagyobb magánnyugdíj-pénztár működtetője. Az a Csányi, aki hetek óta kussol, miközben másfél éve még habzó szájjal hisztériázott a bankadó ellen. Nem elég kommunistázni, észre kellene venni, hogy a bolsevikok, az igazi kommunisták Orbán diktátor szárnyai alatt gyülekeztek össze. Így lehetséges, hogy egy huszonéves kis pöcs, bizonyos Szíjjártó cinikus, hazug és ostoba kijelentéekkel próbálja pallérozni... például az Ön bizonyára tiszteségben megőszült szüleit is. Ideje lenne kijózanodni, mert hamarosan már késő lesz.