Regisztráció Blogot indítok
Adatok
okleveles naiv

0 bejegyzést írt és 476 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németország a járműiparban és közlekedési innovációba világelső. A német vasút mégis sok problémával küzd. A németek irigylik a japánt, a világ legbiztonságosabb, legpontosabb, leggyorsabb vasútját, amit a japánok joggal tartanak fejlettségük, innovációjuk és precizitásuk szimbólumának. Miért…..
okleveles naiv 2022.09.11 15:46:44
Pontosabban ezt a látszatot szeretnék kelteni: jöhet nyersanyagváltás, háborús feszültség, élelmiszer áremelkedés, energiaár robbanás vagy bármi, mindez hozzánk nem fog begyűrűzni. Azt tudjuk, hogy ha egy rendszert tagadunk és közben nincs konkrét célunk az nem más, mint hogy tudattalanul ugyan, de…..
Hogy ne csak mindig a Mátrában kóboroljak, most kicsit tovább mentem és Felsőtárkányból indulva a Nagy-Egeden keresztül bejártam Eger belvárosát. Nem maradtam csalódott...
okleveles naiv 2022.03.29 15:48:09
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
okleveles naiv 2022.01.12 13:33:23
Idegbaj.blog.hu Málenkij robot 2021.11.17 10:55:13
Minap olvasom a hírekben hogy, Amerikában egyre több munkavállaló nem akar dolgozni. Pontosítva a hírt, inkább  arról lehet szó hogy, egyre több ember nem kíván belehalni a túl magas elvárásokba és abba, hogy az ő bőrén spórolják ki még másik három munkáját.  Hmmm.... A kapitalizmus még is elindult…..
okleveles naiv 2021.11.18 08:10:09
@Örömhernyó: mert a német kormány talán nem a bankjait és a nagytőkéseit mentette?
Sőt, azt sem látom, hogy a magyar kormány a melóst mentené.
A jelenség nem amerika-specifikus.
Ass blaster Szegényház 2021.10.21 20:23:57
Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is. Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani. Kezdjük az…..
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
Sajnálom én ezt a szegény Viktort nagyon. Olyan ő, mint Gottfried, a Plantagenet-ház megalapítója, aki elmondhatta magáról, hogy: Az apám is király, a fiam is király, csak én maradtam gróf. Ezt a helyzetet aztán az arisztokrácia szaporodási titkait kifigurázó népi bölcsesség is rögzítette, midőn a…..
Ezért aztán fogok kapni a pofámra, de akkor is: ha adott egy helyzet, ami finoman szólva senkinek sem a szíve csücske, nem lehetne az ellene való folyamatos és hasztalan, erősen váltakozó hevű küzdelem helyett valahogy az előnyünkre fordítani? Ha a lomtalanításban turkáló emberek tevékenysége szúrja…..
A villanyautó, amit már mindenki epedve várt, akinek még nem volt alkalma vezetni. Röpke másfél órás tesztút során nagyon mély benyomásokat nem lehet szerezni, de annyit mindenképpen meg lehet állapítani, hogy piszkosul jó csomag ez így, ráadásul autószerű, könnyen használható, és egyik…..
okleveles naiv 2021.09.10 21:10:52
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
Mi a fura vidékiként a városban és mi a fura „pestiként” vidéken? Falun a kocsma -bármilyen külső állapotnak is örvend- a közösség lelke. Ha bármilyen infora van szükséged nem a neten találod, hanem a kocsmában. Legyen ez szakember, bevásárlási téma, útbaigazítás, recept, befőzési tipp,…..
Hogy mi kell az idei év legdurvább és egyben legélvezetesebb hentelős mozijához? Egy elveszett kiscicás karkötő! Az 1980-as és 1990-es évek akciófilmjeinek fő ismérve az volt, hogy adott egy benga nagy izomkolosszus, aki kifogyhatatlan géppuskájával ripityára szaggatja az ellent, vagy a puszta…..
okleveles naiv 2021.06.23 22:30:04
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
okleveles naiv 2021.06.17 18:30:25
@MoneyCoach: igen, pontosabban bőven többet, mert korszerűsítjük a házat. Persze ha úgy számolsz átlagot, h sok x ember 0 ft havonta, akkor az önmagában igaz, épp csak az nem lesz igaz, h az a sok y ember, aki viszont költ rá, nem jön ki ennyiből.
Úgyhogy ez alapján, valamint nyomasek bobó és broáfka ottokár szerint a magyarok havi 1013,- ft-ot költenek atlagosan havonta budapesti tomegkozlekedesi bérletre...
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Mindig szomorú, ha egy száz évesnél is öregebb, de korántsem menthetetlen állapotú házat semmisítenek meg, de különösen fájó, ha mindez a történelmi belvárosban történik - ott, ahol semmi keresnivalójuk a manapság kötelező jelleggel kizárólag szürkében és fehérben "pompázó", otromba, jellegtelen…..
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
okleveles naiv 2021.04.19 17:02:56
A család összes makkája agyonkényeztett dög. :)
Ivartalanított dagadékok, a cementes zsák hozzájuk képest cingár cérnaszál.
Bent is az övék minden, kint is. Kb.

Tökéletesen beidomították a családtagokat, ha jönnének-mennének, mindig kerül valaki, aki be-, vagy kiengedi őket, vagy ha az kell, enni ad, tisztítja a párnájukat, stb.
Imádják a kényeztetést, konkrétan kikövetelik maguknak a simit és a vakargatást, édesen doromboló, elernyedt szőrpamacsokként wellnesseznek a kiválasztott célszemély ölében.
Neeeem, nem az ember emeli fel, őmakkaságát, hanem bajuszkirály nézi ki magának, hogy melyik ruhásba meregesse finoman dagasztás közben a karmait. És mondá azúr, h ez jó. :)

Aztán kikéredzkednek a kertbe, és vérengző fenevadakká válnak. Minden IS a játékuk és/vagy az étlapjuk. Csúszik? Mászik? Alapból esélytelen. Fut? Rohan? Ugyan már, csak egy kis könnyed szórakozás a lakoma előtt. Vlmi öngyi madár alacsonyan száll a pázsit, vagy a kisház teteje felett? Na, az már kicsit kihívás, meg is mutatják, h nem a duracell nyuszi, vagy a tesla tud gyorsulni, hanem ők, és...

...és igen, vannak emberszabásúak, akik elől nem menekülhetnek. Agyhalott autózik a faluban 50 helyett 110-zel, 'mer kiaggya a kanyar, b+', hopp egy macs, vót... v mérgezett kaját dob be a sokész a kerítésen, 'mer tavaly is mernyogott az a kib...tt sza..zsák'
...és igen, van úgy, h már hiába sír a gazdi.

Na de bezárni őket? Azaz kizárni a királyságukból? De akkor ki terrorizálná a környék kisebb kutyáit? :D

Most komolyan, jó lenne az neked, ha vlki bezárna a lakásba, h nehogy egy ember kárt tegyen benned? Oké, talán pár napig, esetleg hétig élveznéd, de utána?
Mert ennyi erővel senki és semmi ne lépjen ki sehova, elvégre bárhol, bármi történhet, sőt, akkor már bent sem lehet, mert mi van, ha ráomlik a plafon, és hosszas szenvedés vár rá?

A megoldás az lenne, ha az ember törődne, akkor mindegy, h bent, v kint, de mint tudjuk, a zember az egyetlen önző állat.

Zene: KFT - Macska az úton
Könyv: Kipling - A magányosan sétáló macska

P.S.: Menhelyre nem megyek, az nekem kínzás, nem nekik.
Tapasztaltad már, hogy a szoros ütemtervek, a sok feladat vagy épp a nagy elvárások és óriási ötletek miatt nem alszol eleget? Bár tudjuk, hogy a regenerációs fázis mennyire fontos a testünk és az elménk számára, az alvást gyakran elhanyagoljuk. Azt gondoljuk, hogy a kevesebb alvással több időnk jut…..
Hétfőn síszünetünk volt, ami szerencsésen egybeesett azzal, hogy a legtöbb időjárás-oldal komoly havazást ígért az Északi-középhegységbe. Végül ennek vasúti pálya magasságában látható jele csak a 87-es Eger-Szilvásvárad vasútvonalon volt, de a Mátra is jól nézett ki az M3-as autópályáról nézve. Az…..
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
Kevesen tudják, azonban a filmrajongók számára triviális, hogy Francis Ford Coppola indította be George Lucas karrierjét az American Graffiti-vel (1973), s A Keresztapa rendezője mintegy mentorként kezeskedett az akkor fiatal rendezőről a stúdiófejeseknek, s így készíthette el Lucas később 1977-ben…..
okleveles naiv 2020.12.20 17:44:23
Kína továbbra is gőzerővel fejleszti vasúthálózatát és szédületes sebességgel épülnek a hagyományos- és nagysebességű vonalszakaszok is. 2020 végén újabb átadások várhatóak, hiszen az építkezések ebben az évben sem álltak le. Jincsuan (Yinchuan) és Hszian (Xi'an) között is sikeresen lefektették a…..