Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laurel

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MTA is az adófizetők pénzén él. Ezt érzem kulcsmondatnak a nemrég kiszivárgott terv mellett, miszerint privatizálnák az MTA vagyonát. A kormány fokozatosan kivonul a legtöbb közszolgáltatásból, hogy a megcsappanó (esetleg végleg elfogyó) EU-támogatások után is biztosítsa a szükséges forrásokat a…..
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
Egy átlagos családi háztartás számára jelentős kiadást jelent az üzemanyagköltség. Adódik a kérdés, hogy az üzemanyagköltségen tudunk e valamelyest  csökkenteni, ha már évente több százezer forintot költünk el utazásra? A válaszom az, hogy igen! Gyakorlatilag jelentős üzemanyag spórolást érhetünk…..
Hiába csinált nekik Semjén, meg Lázár a tavasszal komoly marketinget, Magyarországon annyira nem a fogy az Igazi Csíki, hogy kénytelenek kivonni a kereskedelemből...
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Lázár János életvitelszerűen használja a fia, Boldizsár nevére "családi összefogással" :) :) :) vásárolt Svábhegyi luxusingatlant - tudta meg a környéken lakóktól az Egyenlítő blog. Több, cáfolhatatlan bizonyíték alapján kijelenthetjük: Lázár hazudott, amikor a Blikknek…..
Eddig nem igazán tudtam eldönteni, hogy egy képzeletbeli Rogán-Varga Misi boxmeccsen kinek szurkoljak, leginkább talán annak, hogy mindkét jómadár fogsor nélkül távozzon. Legfrissebb egymásnak feszülésük után viszont el kell ismernem, hogy a satuparaszt romboló sokkal…..
Laurel 2013.10.10 16:28:23
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Nem a haverom, pusztán jó ismerős. Gondolom a fogyasztásán keresztül adózik, mint mindenki más. Ne mondja, hogy nem ebben az országban él, és nem ismer ilyeneket? Kis 2-3 fős cég, ami annyira azért nem kicsi, hogy sanyarú kényszervállalkozó legyen és egy jó könyvelő, aki ismer és kihasznál minden kiskaput. Szóval szerintem ha körülnéz, láthatja azt a szűk és jól élő réteget, aki most még jobban él az egykulcsos adónak és a "rezsicsatának" köszönhetően. Ez a réteg bizony nem az alkalmazottak köre. Az öcsémnek már belengette a főnöke, hogy nem nagyon lesz jövőre béremelés, mondván, hogy alig volt infláció. Az nem érdekli, hogy a tesóm garzonja havi pár száz Ft-al olcsóbb a rezsicsökkentésnek köszönhetően, ugyanakkor a boltban a kaja ára meg igencsak emelkedik.
Laurel 2013.10.10 17:45:26
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Maga valamit nagyon félreért. Három alkalmazott, és a tulaj minimálbérre bejelentve, plusz zsebbe feketén a többi, az már csak nagy haszon az államnak. Ehhez képest a feleségem, egy gyógyszermulti marketingeseként teljes jövedelemre bejelentve (multibérenc a maga szavaival) többet adózik, mint ez a négy együtt. Szóval ki mennyire hasznos az állam szempontjából?
Csak déli tájolású tető és napsütés legyen: ha ezek rendelkezésre állnak, tőke nélkül is meg lehet finanszírozni a villanyszámla kinullázását kilenc év alatt. Villanyszámla helyett hiteltörlesztést fizetünk - mindössze ennyi a változás az életünkben, ha lakáscélú…..
Miután a miniszterelnök feladatul adta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a luxustermékek szuperáfájának beépítését a jövő évi adótörvényekbe (a családi adókedvezmény kiterjesztése mellett), nagyon komolyan kell venni a javaslatot, s érdemes várható hatását…..
A Zugügyvéd már találkozott azzal az abszurd gyakorlattal, hogy ittas kismotorozás miatt bevonták valakinek a B kategóriás jogsiját. Szia Zugügyvéd,Kerékpárral belefutottam a nem rég tartott „közbiztonsági” akcióba. Persze ittam előtte két sört, azért is mentem…..
Lassan formát ölt a 2013-as adórendszer. A kormány rengeteg meglévő adót és adózási szabályt ír át, mindemellett a legfontosabb adókat is komoly változások érik, vagy éppen nem érik. A második Matolcsy-csomag ugyanis felpuhulóban van. Kérdés, hogy a jövő évi deficitcél nem…..
Laurel 2012.11.06 17:56:23
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Igazad van! Magam sem tartom hazafias kötelességnek a 27% ÁFA megfizetését, ha mód van a kikerülésére. A nálunk jóval gazdagabb svájciak is szívesen költekeznek Németországban, mióta olyan jól felszaladt a CHF árfolyama. Az én kis bevásárlásaimnál viszont sokkal elgondolkoztatóbb, hogy a munkahelyteremtő beruházások is kifelé vették az irányt, vagy már eleve nem is ide készülnek. Meredeken visszaestek a beruházások. Orbán büszkén feszít a gyáravatókon. Ezeket a projekteket 3 4 5 éve határozták el és kezdtek bele a megvalósításukba. Mit fog azonban átadni újabb 3 - 4 év múlva? Szerintem szinte semmit, és nem csak azért mert remélhetőleg már nem ő lesz miniszterelnök.
Kapanyél Örökzöldek bajban 2012.09.11 09:30:00
2012 a tuják, hamisciprusok és más kerti fenyők cudar éve volt. Erről tanúskodik sok olvasói levél, valamint bármerre is járok, ha a kertekbe kukucskálok, szörnyű állapotban lévő örökzöldeket látok. Van, ahol minden rendben, de a mellette lévő kertet már a tujahalál uralja.…..
A Critical Mass vizuális hatásához mérhető dózist kaptak a Balaton-part települései, amikor az előszezon csendes utcáiba hirtelen becsődült több száz kerékpáros. A helyiek szombaton részesülhettek az élményből, több nagy létszámú csapat is rázúdult a környék útjaira,…..
Laurel 2012.04.29 22:33:07
@ComLo: Teljesen igazad van. Ezek a kampány rendezvények talán indokolhatók voltak tíz- tizenöt éve. Azóta a kerékpár népszerű lett, a szervezők anyagi érdekeltségét leszámítva nem látom okát az ilyen mesterségesen keltett kerékpáros csődületeknek. Egy igazi verseny az más. Egy mezőny néhány percet tartja fel egy település életét, amit mindenki elvisel. Ez a felvonulósdi szerintem már inkább rossz reklám. Írom ezt, mint kerékpáros és kerékpár párti közlekedő.
Szokatlanul jó ütemben, és az előzetes terveket tartva zajlik az Andrássy út átalakítása. Az idei tavasz amúgy is jól indult a bicikliseknek, simán lement és nagy tömegeket vonzott a Critical Mass, folyik a Biciklizz a munkába projekt, mennek a biciklis reggelik. És hamarosan kész…..
Laurel 2012.04.25 23:32:52
@HofEE: Bécs egy normális Európai város. Bp. kicsit keletebbre van, és olyan is. Úgy tudom, hogy van nálatok egy mondás, hogy a Balkán a Mexiko Platz-on kezdődik, vagyis onnan keletre. Bp. már bőven benne van. Nagyon szép ez a vörös sáv Bp egyik fő útján, de igazad van, az számítana, ha az egész városban lehetne nyugodtan, és nem űzött vad módjára kerékpárral közlekedni. Gondolom ezért az "új" kerékpár útért valamelyik, az Orbán rezsimnek kedves vállalkozó jó pénzt kasszírozott, de ettől még nem lett Bp. kerékpárbarát város.