Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keran72

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szollár Domokos kormányszóvivő sosem titkolta, hogy távolról érkezett a szocialista kormány szóvivőségébe, családja jobboldali elkötelezettségű, pár választással ezelőtt még maga is Fidesz-szavazó volt. A TV2 reggeli műsorának április 28-i adásából az is kiderül, hogy…..
keran72 2010.04.29 16:37:28
@Chuwbacca: sztem meg a Borókai volt a legjobb.
Megnyílt az első budapesti nonprofit kerékpárkölcsönző Óbudán. A Kelly’s és Caprine bringákat meghökkentően olcsón, 200 forintos bérleti díjjal lehet egy teljes napra elvinni. A Berguson Kerékpárbolt és az Óbudai Önkormányzat azzal a céllal hozta össze az egyetlen…..
keran72 2010.04.23 13:00:30
@ixion: obudakerekpar.hu/index.php?page1=02
Ezek szerint nyitva hétvégén is, valamint az Önkormányzat a garázsait alakíttatta át a kölcsönző céljaira. Amúgy a hivatali dolgozóknak már tavaly óta van 20 db bringa. Nem rossz.
Mindenfajta túlzó külsőség nélkül, szerény ünnepség keretében ma délután felavatták Budapest első köztéri világóráját az óbudai Flórián téren.Az Európai Uniós forrásból megvalósult innovatív fejlesztést a kerület mélaBús polgármestere és a kivitelező…..
A sokak által kedvelt, és a magyar borászat utolsó húsz évében rendkívül fontos szerepet játszott Gál Tibor Pincészet - egészen pontosan a Gál család - az alábbi nyílt levelet jutatta el az Alkoholistának: A Gál Tibor Pincészet Nyílt levele Kedves Barátaink! Nagyböjt van. Ez…..
A civil kontroll csapatának leleplező fotója, a subbán: És az igazság minden részletének kibontásával látható, hogy Menczer Erzsébetről van itten nagyban szó... Móka kacagás :) Kampány van kell a reflektorfény, mint egy falat kenyér.....
keran72 2010.03.28 21:20:14
barikad.hu/node/49774

Lám-lám, ahol a subba - a civilkontroll és a barikád összeér! A fasiszták egymásra találtak. Éljen csúsztatás, és Goebbels mosolyog!
  Lehet-e egy nyilvánvalóan hazáját szerető, becsületes magyar ember antiszemita? Állhat-e budapesti köztéren gróf Teleki Pál miniszterelnöknek szobra? Tehető-e a csupán szavak szintjén antiszemita, illetve a tettlegesség terén is „bizonyító” zsidógyűlölő…..
UPDATE2 12.23 12:10: nem hivatalos forrásból azt az infot kaptuk, hogy a Főváros elvileg elképzelhetőnek tartja a tervek módosítását, bár közlekedésbiztonsági szempontból rossz megoldásnak tartják a terület huszti úti megnyitását. UPDATE 12.15 11:45; ma reggel…..
keran72 2009.12.18 12:25:26
@Konrad: Sztem, már korábban is érdemes lett volna gondolkozni a Zab utca egyirányúsitásán, hisz sokan -főleg taxisok - probálják a körforgalmat kihagyni és rövidíteni. A másik topicban felvetetted, hogy lámpás csomópont kéne, és ez valóban szükséges egy ilyen beruházásnál, valamint, ha el lehet érni, hogy a behajtás az engedélyek ellenére átkerüljön a Huszti útra, akkor akár még jól is járhat a térség, hisz az áruház miatt + parkolok jönnek létre, az meg kaszáson amúgyis hiányzik.
keran72 2009.12.18 22:59:58
@Konrad: akkor azt is ki kellene kényszeríteni a multitol, hogy a parkoló este , v. éjszakára is nyitva legyen.
Belátom, régen volt hír, mégis írni kell róla, mert állatorvosi ló. Ugye mindenki által ismert probléma, hogy a távfűtéssel rendelkező házak (nagy része panel) fűtési költsége irreálisan magas, télen nem ritkák a 40-50 ezres számlák sem. A helyzet nyilván megoldásért…..
Legutolsó posztunk óta annyi történt, hogy Lángék és a Fővárosi Önkormányzat közösen kérik az NFÜ-től, hogy tolják ki a pályázat határidejét. Láng és lelkes csapata indított egy MTI copy-paste blogot, valamint egy sajtótájékoztató keretében összekapartnak néhány…..
keran72 2009.11.17 20:28:34
@budaipolgar: valszeg az Unio is a rózsadombiakkal ért egyet, minek ide kötött pályás közlekedés, ráérnek ezek a magyarok, jobb, ha a mi használt autóinkkal mászkálnak. Gratula.
update nov 5. 7:30: tegnap estére felpörögtek az események, Demszky Gábor a VEKE kérése cselekdett. Követjük a fejleményeket, amint történik előrelépés írunk róla. update nov 9. 15:54: Lényegében lőttek az összefüggő budai villamoshálózat kialakításának: http://nol.hu/…..
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
Békásmegyerig ért a kocsisor kedden az óbudai Flórián tértől, mert az Árpád hídra csak egy sávon lehet felhajtani a Szentendrei út felől - panaszolta az InfoRádiónak a III. kerület polgármestere. Bús Balázs leginkább azt kifogásolja, hogy a fővárosi önkormányzat a…..
keran72 2009.08.21 21:32:41
nol.hu/belfold/20090821-megy_a_busz_

Megy a busz?

Ami eddig hetente egyszer-kétszer jött össze, hogy például az Árpád hídon történt koccanás miatt Csillaghegyig állt az Észak-Budáról és a Dunakanyarból Budapestre érkező forgalom, azt most egyetlen mozdulattal sikerült a főváros illetékeseinek mindennapi káosszá szerveznie. Már a városhatártól odébb, a Megyeri híd lejárójánál értesülhet az autós a fényújságból: a Flórián téri felüljáró hídra vezető külső sávját BUSZ felirattal elzárták az autók elől.
Friss Róbert| Népszabadság| 2009. augusztus 21. |
Bár az elmúlt hetekben az a pletyka járta be a faluházat, hogy "a Tarlós nem küldi a pénzt" múlthéten mégis elindult a felújítás. Úgy néz ki, h Pista bátyánk megmozgatta a szálakat...UPDATE: az előző két sor VICC. Mivel a kommentelőink komolyan vették tömören a…..
keran72 2009.07.24 22:47:11
Félárú fűtés Óbudán

Felére csökken az óbudai óriáspanel energiafelhasználása - tudta meg az MTI. A Szőlő utcai 886 lakásos panelépületben az ablakcserét, hőszigetelést és napkollektorok felszerelését 1,1 milliárd forintos beruházással valósítják meg.
hirdetés
Az év végéig, 1,1 milliárd forintos beruházással, a jelenlegihez képest felére csökken az ország legnagyobb lakóházának energiafelhasználása - mondta Bús Balázs kerületi polgármester csütörtökön a helyszíni sajtótájékoztatón. Az óbudai Szőlő utcában lévő 886 lakásos paneles épületben az ablakcserét, hőszigetelést és napkollektorok felszerelését tartalmazó felújítás költségének 40 százalékát a kerület állja, a támogatásból 1 millió euró uniós támogatás. A Panel Plusz programból az állam része 33 százalék, míg a tulajdonosokra 27 százalék jut. Ez utóbbit kamatmentes kölcsönből teremtik elő, mivel a saját részt adó hitel kamatát is az önkormányzat állja - mondta Puskás Péter alpolgármester.

A régebben szalagháznak, ma - mivel egy falunyi ember lakja - faluháznak nevezett tízemeletes panelépület 315 méter hosszú, 15 lépcsőházból áll, a benne lévő lakások száma pedig 886. A homlokzati panelekre 10 centiméteres hőszigetelés kerül, az ablakok pedig 5 kamrás műanyag profilból készülnek. Miután a Főtáv kicseréli a hőközpontot, az ott felszabaduló helyre kerül az 1500 négyzetméternyi napkollektor puffer-tartálya. A tetőre szerelendő napkollektorok adják a csapokból folyó - használati - meleg vizet, míg a fűtést továbbra is a Főtáv szolgáltatja.

Az elért energiamegtakarítás 50 százalék lesz. Ez nem csak számított érték, mivel a kerületben hasonló - csak kisebb épületeken végzett - felújításoknál a mérések is ekkora megtakarítást igazoltak - tette hozzá az alpolgármester.
----------------------------------------------------
Szóval Pista bátyád nem mozgatott semmit.
A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében kibővül Budapesten a fizető parkoló övezet. Óbudát is bevonnák. A kerület polgármestere szerint azonban ennek bevezetéséhez nem adottak a feltételek.  Június 1-től átlagosan 27 százalékkal emelkednek…..
Hm, hm... Egyszerűen nem értem Bús Balázs döntésének okait. Politikai tőkének azért ez elég kevés, ráadásul az új parkolási rendet az ellenzéki kerületek is támogatják. Emlékeztetőül itt az Indexes összefoglaló, de a lényeg az, hogy június 1-től "átlagosan 27…..
keran72 2009.05.12 21:29:25
@EMU: Nekem alaptalan rágalmaknak tűnnek,amiket írsz, semmi konkrétum.(korrupció, meg stb.) Elég gizda dolog ez, nem gondolod? Amúgy egy fogmosás is rádférne, meg a Meszaros haverodra.
Egyébként a Tarlós idejében 16 évig MSZP-SZDSZ többség volt Óbudán, ha vmi hiányzik rajtuk tessék számon kérni.A link alapján (www.obuda.hu/dokumentumok/obuda-bekasmegyer_2008.pdf)nekem úgy tűnik, hogy jó irányba mennek végre Óbudán a dolgok, és a fizető parkolás leállítása is helyes, legalább ebből nem fognak lopni Hagyó elvtárs és kerületi haverjai.