Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gutz2

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kétszeres világbajnok megmutatja, milyen erő van a Forma-1-es pilóták nyakában. A videó egy forgatáson készült, Alonsót kérlelik, mutassa be különleges tudományát, és egy kis rimánkodás után kötélnek áll. Füle alá teszi a kemény héjú növényt, pontosan beállítja,…..
gitar.blog.hu Stúdió a panelban 2009.05.11 19:41:00
Sziasztok! Egy szép tavaszi napon a gazdagréti lakótelepre indultam, ahol a Kiende zenekar stúdiófelvétele készül. Persze hallottam már olyanról, hogy egy panellakásban vesznek felvalamit egy hanglemezhez. Na de akusztikus gitárt??? Egy panelban??? A kisszoba minimális…..
gutz2 2009.05.12 23:00:31
Hello!

Amit látok ezen a videón az az hogy lelkesedés van de hozzáértés sajnos nincs.

A helység szigetelése és akusztikai kezelése valóban fontos, az a vatelin erre tökéletesen alkalmatlan.
Véleményem szerint érdemesebb lett volna a Genelec és az egyik Avalon árát akusztikai panelekre, olcsóbb monitorokra; illetve komolyabb hangkártyára költeni de előtte mindenképp elolvasni pár home studio for dummies könyvet vagy csak googlizni "home studio acoustics" mert ismeret nélkül sajnos sok pénzt húznak ki belőlünk a bolti eladók és könnyen azt hihetjük hogy ha ez meg az megvan akkor profin fogunk rögzíteni/keverni és modhatjuk majd mindenkinek azt hogy házistudiónk van.
A szoba amit a videón látunk az felvételre és keverésre egyaránt alkalmatlan legalábbis nem profi szinten.

Kevés hozzáértő és lelkes van aki első lépésként egy "A" osztályú erősítő árát költi akusztikai panelekre és monitorokra és utána kis túlzással kérdezik tőle hogy:

-Te ezt mivel vetted fel??
-Soundblaster live
-ÉS HOL?


Én a helyetekben az AT 4021-et (ha nincs más pl. AT2020 olcsó de jó) az M5-re kötöttem volna és onnan egy jobb minőségű hangkártya bemenetére ,a piezót az U5-re és a kismikit a 207D-re vagy inkább sehova...
Az ilyen keverőkben köztudottan elég silány minőségű hangkártya szokott lenni legalábbis nincs egy szinten az Avalon minőségével. Mondhatni trabantban a ferrári motor de gyorsan úgysem tud menni mert nem bírja a kasztni.

A felvett anyagot ellenőrizni akár egy fülesen is lehetne mert egy darab monitoron visszahallgatni garantált nem sztereokép :)

A 207D valóban csöves előfok csak nem mindegy hogy hogyan van tervezve... egy igazi csöves előfok az nem 3kiló... ezekben a benne levő tube csak imitálja a csöves hangzást. Nemhiába, egy „A” osztályú FET-es előfok sokkal jobb na meg drágább is... ettől függetlenül az A207D egy elérhető árú és jó minőségű előfok de ha ott az Avalon akkor a 207D maradjon csak a dobozában.

Üdv!