Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grgrgr

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Onlinemarketing blog A biteken túl 2013.09.09 08:48:21
Hogy mi van a biteken túl? A Lapcom és Weyer Balázs szerint a papír. Írtam már az új válogatás újságról, a Posztról, de pénteken a kezembe is nyomtak egyet, így volt szerencsém végig is lapozni. Ez egy valódi hetilap: A/4-es formátum, színes, szagos, egyszerű papírra…..
Havas Henrik hetekig hiányzott az ATV Tabu és a Civil a pályán műsoraiból és a Klubrádióban is helyettesítették, ám az okokról eddig nem lehetett tudni semmit. A Tanár úr szombaton a Klubrádió Klubdélelőtt című műsorában nyilatkozott először arról, hogy miért kellett…..
Hetek óta sztrájkkal fenyegetőznek a pedagógusok, érdekes módon mégis csupán annyi történik, hogy folyamatosan engednek a követeléseikből. Sztrájkbizottságot alakítottak, szót emeltek többek közt az iskolák állami fenntartásba vétele, a béremelések elhalasztása ellen, de…..
Vastagbőr OEP-beszámoló 2012.11.22 09:31:00
Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága tegnap az OEP épületében ülésezett, itt Sélleiné Márki Mária főigazgató beszámolt az intézmény elmúlt két évéről. Mondott több adatot, amik között pozitívum csak az, hogy 2007 óta 1,2 millióról a harmadára csökkent a…..
grgrgr 2012.11.23 12:32:03
A következő 10 évben elv ileg jelentősen csökkennie kell a nyugdijasok számának, mert azok az 57-es nők, akik a régi rendszer szerint 55 éves korukbaan, tehát az idén nyugdijba mehettek volna, most már csak 65 éves korukban, teehát 10 év múlva mehetnek nyugdijba. Tehát minden évben csak feleannyi ember megy nyugdijba mint eddig, mert kétévénte ugrik a koremelés. Meghalni meg ugye... na az nem a törvények szerint történik, hanem a jóisten szerint.

A probléma az, hogy hiába emelték a nyugdijkorhatárt egy 60 éves nő akkor is munkanélküli, mert nincsenek állások, szóval hogyan fizessen járulékot. Ami ennél is sokkal nagyobb probléma, hogy a fiataloknak sincsenek állások, és elhúznak Londonba, és ők se fizetnek járulékot. illetve hát eügyi járulékot ugye muszáj,havi 6500 ft-ot. de az kevés. Ami a multikat illeti, ott valamivel nagyobb a rend, de ott is vannak ám trükök. Nagyon sok multi kölcsönző cégen keresztül dolgoztatja az embereket.

Amúgy meg az OEP persze hogy nyivákol, az könnyebb, mint rendesen megszervezni az egészségügyi rendszert. Aki például idős szüleivel arra kényszerül, hogy gyakrabban látogassa az sztk-t, a háziorvost, stb., napról napra elképed a szervezetlenségen, a felesleges pénzkiadásokon. Mondjuk én pl. nem értem miért a reumarendelés van a negyediken, és a bőrgyógyászat a fszt-en. A reumára a páciensek többsége képtelen fölmenni a lépcsőn, állandó tumultus a liftnél, két kerekesszék ugye nem fér be egyszerre, stb. De ez csak egy apró példa. Informaikus ismerősöm megnézte egy orvos szgépes rendszerét, és elképedt annak amatőrségén, gazdaságtalanságán, informatikus szempontól. Mert hát minden közbeszerzést a csókosok nyernek, és szar szoftvereket csinálnak, ötször akkora összegekért, mint amennyiért rendeset is lehetne csinálni. Egyáltalán, ha a beszerzéseket megkapirgálnák , ott rengeteget lehetne spórolni, csakhát akkor a csókosok zsebébe nem jutnának milliárdok. A laborvizsgálatok kiszervezéséről ugyancsak legendák keringenek, például az az orvos akit agyonlőtt a szeretőjének férje a nyáron valahol a Balatonnál, ilyen labortulajdonos volt, legendák keringtek a környéken, hogy mennyi pénze van, szórta a pénzt, százmilliókat rebesgettek évi jövedelemnek a környéken róla, mert a laborok kiszervezése marha nagy üzlet azoknak az orvosoknak,akik megszerzik őket.
Szóval az egészségügyben nemcsak azt kéne az OEPnek a grafikonon ábrázolni, hogy milyen kevés a járulékfizető - tényleg kevés. De azt is, hogy abból a pénzből, ami azért igy is elég sok, mennyi kerül törvénytelenül, korrupt módon magánzsebekbe, az ő svájci számláikra és luxuskiadásaikra. szóval mennyit lopnak el belőle azok, akik közel vannak a husosfazékhoz.
grgrgr 2012.11.23 12:38:34
@vladimir964: érvényes TAJ szám nélkül most se adnak ellátást ingyen, hanem csak pénzért. Havi 6500-ért meg lehet vásárolni.
A külföldieket azért pátyolgatja a fidesz, mert rá szavaznak. Ez szimpla szavazatvásárlás, kurva drágán és azoknak a pénzéből, akik kénytelenek itt élni és adót fizetni.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Pénzkérdés A nagy BKV teszt 2012.03.11 22:54:00
Annyiféle ötlet felmerült kik és hogyan segítsék kimenteni a BKV-t az ismételt eladósodás karmai közül, hogy bennünk is megfogalmazódott egy javaslat a bevételi oldal átvilágítására. A terv nagyon egyszerű - egy hét, amikor mindenki csak díjfizetéssel használhatja a BKV…..
Szerettem volna nyitófotónak egy fekvő képet betenni, de úgy látszik erről a lakásról csak állókat lehet készíteni. A linket beküldő Horizont Zoli szerint a hat négyzetméter ráadásul úgy jön ki, hogy négy az alapterület és kettő a galéria. Ebben nem vagyok biztos, de…..
Ma készültek ezek a fotók Kolontár mellett a vörösiszap tárolók melletti úton. Ennek a pornak a nagy részét a Lőrintén és Csótapusztán élők kapják, de bőven kapnak belőle Kolontáron is. A helyieket nem tájékoztatják a por összetételéről. Az információk vagy…..
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
Ha Vera a párbajon kiesik, nemcsak az újrakezdés nehézségeivel szembesül, hanem egykori villatársa, Veronika kárörvendő vigyorával is, aki eltitkolt pornófilmjével fogja várni a stúdióban, írja a Bors. A nagyszájú villalakónak számtalan konfliktusa volt a játék alatt, az…..
2011. május elején indult el legmerészebb közép-kelet európai próbálkozás az internetes tartalmak fizetőssé tételével kapcsolatban. Ekkor indult el ugyanis a szlovákiai Piano rendszer, kilenc oldallal: Sme, Hospodárske Noviny, Pravda, Šport (napilapok), .týždeň (hetilap), PC Revue…..
Nem tudom van-e még olyan állam, ami átkúrja a palánkon, és a másik oldalon még le is szopatja a saját választópolgárainak 35%-át. Képzeljük el, hogy az USA-ban Obama megszívatna 70 millió amerikait a megválasztása után ... Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem…..
grgrgr 2012.01.10 11:58:57
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
grgrgr 2012.01.08 09:27:38
Azért én szeretném megjegyezni, hogy Magyarországon többszázezres annak a rétegnek a számossága, amelynek tagjai 29500 ft-ból élnek, ennyi a munkanélküli segély, vagy szoc. segély, vagy akárminek nevezik. És ugyancsak többszázres azoknak a nyugdijasoknak a száma, ahol a 40 ezret se éri el a havi jövedelem, főleg a nagyon idősek, 80 felettiek köréből, akik kicsi nyugdijjal mentek el anno. És van néhány tizezer olyan idős asszony, akinek 12400 ft nyugdijhelyettesitő izét ad az állam, mert nem jött össze az elegendő szolgálati idejük, és azoknak csak annyi jár, ők is többnyire 80 felettiek, egykori tsz-kapálók, ifjúkorukban háztartási cselédek, stb., akik nem tudják papirokkal igazolni a korábbi munkájukat. S mielőtt felteszed a kérdést, hogy ők miből élnek? Hát, ha szerencséjük van, akkor van családjuk... Nekem is van olyan családtagom, akinek én rendszeresen bevásárolok, a saját pénztárcámból, mert tudom, hogy ő például mindössze ezt a 12400 ft-ot kapja az államtól... egy kőkeményen végig dolgozott élet után, jóval túl a nyolcvanon... Szóval élnek itt emberek a minimálbérnél kevesebből is, mégpedig sokan... Szóval szerintem legközelebb inkább arról irjál blogot, hogy a kiemelkedő jövedelmedből mivel és hogyan segited azokat, akik a környezetedben rászorulnak... ha netán nincs ilyen, akkor te marhára szerencsés családban élsz, és mindennap mondj el egy hálladó imát ezért... Ismerőseim között szinte mindenkinek van rászorüló nagymamija, unokatesója, nagybácsija, stb. Az igazi istencsapása amugy nem a minimálbér, hanem hogyha van egy beteg a családban, egy fogyatékos gyerek, egy gondozásra szoruló felnőtt... na ott vannak a nagyon nagy anyagi bajok.
Budapest egyik méltatlanul elhanyagolt, lepusztult értékére szeretném ezzel a poszttal, pontosabban posztsorozattal felhívni a figyelmet. Ahogy nyilván ti, én is számtalanszor jártam már egykor gondosan megtervezett, már-már művészi igénnyel megalkotott lépcsőházakban, amikben…..
2006.December 30-al nyugállományba vonultam a BM. kötelékéből mivel annak AZ évnek szeptemberében betöltöttem AZ 50.életévemet. Akkor azt mondták rosszul járok, ha nem megyek el, most azt mondják rosszul jártál, mert elmentél. Ez most egy másik kérdés. Jelenleg tiszteletdíjas…..
grgrgr 2011.12.31 07:34:38
Az a helyzet, hogy egy jelenlegi 55 éves akkor se mehet nyugdijba, hogyha befizeti a járulékokat előre. A következő években irtózatosan szar jövedelmi helyzet lesz, és ráadásul baromira megemelik a nyugdijjárulékot is, sokkal-sokkal biztonságosabb ma nyugdijasnak lenni, mint dolgozónak, és sokkal magasabb nyugdijat kapnak azok, akik az elmúlt 20 év fizetései alapján el tudnak menni,mint akik a következő 10 évet is kénytelenek lesznek beszámittatni, amikoris nagyon szar fizetések lesznek. Senkinek ne legyenek kétségei, az országban kb. 7 milióan élnek a létminimum ( nettó 70 ezer /fő) körüli jövedelmekből, ebből meglehetősen szerényke nyugdijacska lesz. A jelenleg 45-55 éves nyugdijasok átlagnyugdija viszont 150 ezer körül van, a jelenleg 80 éves nyugdijasok átlagnyugdija pedig 60-70 ezer. Kb. 400 ezer ember kap 30 ezernél forintnál kevesebb havi nyugdijat, főleg a nagyon idősek. Tessék megnézni az onyf.hu oldalon a statisztikákat... Ez egy mocskosul igazságtalan nyugdijrendszer. Amúgy persze az 55 éves nyugger katonatiszt ugyanúgy nem talál melót, mint az 55 éves nemnyugger lakatos... Csakhogy a katonatiszt kapja a havi 150 ezrét, amiből azért el lehet lenni, a lakatos meg kap havi 29 ezret, amiből... na de nem folytatom, mindenki tudja. És a nyugdijas katonatiszt kedvezményes buszbérlettel utazik, a munkanélküli meg teljesárúval... Ja, és ahhoz, hogy a lakatosnak annyi jövedelme legyen, a mennyit a katonatiszt meló nélkül megkap havonta, ahhoz kb. 250 ezres fizu kéne... ami ugye elég valószerűtlenül hangzik...
A legfrissebb hírek szerint 2010-ben már a hirdetők 44,1%-a a Google megoldását választotta az internetes hirdetésekhez, ami tekintélyes növekedés az öt évvel ezelőtti 34,9%-hoz képest. A teljes online hirdetési piac idén 464 milliárd dollárt tesz ki, ami hatalmas összeg. És…..
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
Egy 35 éves, budapesti férfi vagyok - igen: autós, 18 éves vezetési tapasztalattal. Hétvégente átvedlem én is kerékpárossá, gyalogossá: hatalmasat csatangolunk vagy karikázunk az Asszonnyal meg a Srácokkal a környéken. Van tehát némi fogalmam arról, hogy milyen az utak…..
grgrgr 2011.11.04 13:59:58
Huhhhhhh.... Te, ez most mi a túró? Provokáció? Vagy tényleg ennyire a fenekedhez nőtt a kocsid, és a kétlábonjáró életet már nem is ismered?
Hát nemcsak azért nem jár autóval a társadalom bizonyos, egyáltalán nem kicsi rétege, mert nem engedheti meg magának, hanem mert nincs jogositványa - ennek sokféle oka lehet, nem véletlenül kell egészségügyi vizsgálat a jogsihoz... mondjuk látásvizsgálat. A szintévesztők pl. nem kaphatnak jogsit, akkor se, ha milliomosok. Meg aztán vannak néhányan olyan szerencsések, hogy hosszú élet adatott nekik és nagyon megöregedtek... de az eszük még helyén van, és a csökkent reflexeikkel, remegő kézfejükkel, stb. nem ülnek már volán mögé... Jómagam rendszeresen gyalogló és tömegközlekedő is vagyok, (két kocsira tényleg nem mindenhol telik) szóval, állitom, hogy a gyalogos átkelőket kifejezetten a fitt, huszas éveiket élő sprintereknek üzemeltetik, mert egy bottal járó, hat hétig gipszre itéltetett lábszártöröttnek esélye sincs, pedig gyorsabban fut ám, mint a szomszéd nyolcvanéves néni... kifejezetten nehéz és problémás feladat egy idős embert gyalog elkisérni a napi bevásárlást lebonyolitani... jahh, egyedül meg aztán végképp nem engedjük el.. egészen borzalmasnak és felháboritónak tartom a járművezetők hozzáállását, tisztelet a kivételeknek ... a sofőr zuhogó esőben is száraz helyen üldögél, de az a kiskölyök, aki a suliból hazafelé megy, ázik...és néha negyedórákat vár, mire átmerészel menni az úttesten, ha ott épp nincs lámpa... senki nem áll meg, nem engedi át... amúgy akkor se, ha az anyja kiséri... akkor együtt áznak... és ha netán akad egy sofőr, aki végre megszánja, és átengedi, akkor mögötte harsány dudaszóval jelzik, mekkora barom is ő... az, hogy képes vagy kifizetni a méregdrága benzint, nem jogosit fel ekkora önzésre és nagyképűségre, mint amit ebben a posztban előadtál...