Regisztráció Blogot indítok
Adatok
porker

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "Polereczky" történet egy magyar katonáról szól, aki egy MiG-21-es vadászgéppel akarta elakarta hagyni az országot. De vajon miképpen jutott olyan elhatározásra, mi motiválta, hogy külföldre szökjön, és éppen miért vadászrepülővel akart dezertálni? A kérdésekre a választ…..
porker 2015.02.26 13:34:54
Húú! Beleborzong az ember. Ez egy tipikus korrajz!

Így utólag már kideríthetetlen, hogy mi is volt a valóságos helyzet. Az nyilvánvaló, hogy a srácnak kommunikációs és szocio problémái voltak; a rendőrségi sztori is többé-kevésbé helytálló (srác beszólt, rendőrök leverték: akkoriban ez volt a divat egy egyszerű "kopasszal szemben; átéltem), ennyibe kerülhetett egy sima stoppolás is, autópályán meg... szóval kinézett neki egy kis "futkosó".

Az már más kérdés, hogy az egész szökési kísérletben mi az igazság? Aki MIG21 mellett dolgozott közel két évet elméletileg tisztában volt vele, hogy esélye sincs repülni a madarat; az ő képzettsége és ismeretanyaga ettől nagyon messze volt. Eleve a gép sárkány, szárny, vezérsík kialakítása a nagy sebességű repüléshez volt alkalmas - a pilóták szerint nem is volt nehéz manőverezni - de nem volt véletlen a fékernyő: magas le... és persze felszállási sebessége volt, gyakorlat nélkül esélye sem lett volna felszállni.

Tény a srácot a gépből szedték ki, tehát nem volt képes reálisan látni magát. Pl. a hajtóművet (vajh melyik típus volt ebben?) soha nem láttam belülről indítani (Homokszentgyörgy, Pápa), ez csak elméleti lehetőség volt; másrészt ha ismerte a rendszert azt is tudta, hogy 40 másodpercen belül "indíthatatlan" a gép. A vallomása szerint viszont nem tudta, hogy pompázs esetén már csak a gép kigyulladására volt esély. Nem ismerte az avionikát, a katapultot és repülni sem tudott.

Ahhoz képest, hogy megvádolták mindennel amire képtelen lett volna (a lőszerjavadalmazás miatti "fegyveres" elkövetés a legjobb) és gyakorlatilag a gép árának költségét sózták a nyakába (talán 22 millióba volt akkoriban) még emberinek is nevezhető a kiszabott büntetés. Csakhát a kiinduló adatok nem voltak igazak .. szerintem.
Visszatértem a külföldi száműzetésemből, úgyhogy lassan én is visszazökkenek a régi kerékvágásba, megint fogjátok időről időre a nevemet látni a posztok címe alatt, amennyire engedi az időm. De itt most nem is az én nevem a lényeg, hanem ezúttal Tibi, aki leosztott egy…..
porker 2011.07.06 15:01:15
@aabroncs.hu: Ha egyszer az erőszak ténylegesen elkezdődik sosem lesz vége; legfeljebb egy világégés után. Én megpróbálom kivárni az utolsó pillanatot.
porker 2011.07.06 15:08:05
@gaborilster: New Yorkban például úgy fékezték meg az erőszakhullámot, hogy egy eldobott csikkért vagy egy elhajított buszjegyért is kiosztottak 50 dollár bünti - azonnal. Aztán jöttek a gyalogosok, motorosok, majd az autós szabálytalankodók, végül az erőszakos esetek. A nyolcvanas évek elején cca. 6 év alatt rend lett. Nem mintha az erőszakot véglegesen ki lehetne írtani, de az abszolút elszántakon kívül más betartja a szabályokat.
Sosem felejtem el amikor először láttam, hogy a metro peron közepén felfestett mozgáskorlátozottakna fenntartott helyen egy árva ember sem próbált meg fel vagy leszállni, pedig a többi ajtónál közelharcot vívtak a feljutásért az utasok! :)
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
porker 2010.12.22 17:06:10
Az a baj, hogy a médiában mindig csak hézagos információk jelennek meg.

Nekem volt arra telkem - valamikor 2000 környékén jutottam hozzá. Szépen kitakarítottuk aterületet és azt terveztük, hogy majd egyszer ott építkezünk. 2003-ban néhány haverral és egy rakás pénzzel drótkerítést készítettem a területem köré. Intéztem a terület engedélyeit a tervezett építkezéshez, közben évente 3-4 alkalommal kijártunk kitakarítani és rendben tartani a területet.

Két évvel később még mindig nem voltak rendben a terület földhivatali bejegyzései, ellenben nyár elején megdöbbenve tapasztaltam, hogy valaki(k) szétvagdosták a drótkerítésem (elvittek néhány vb oszlopot is) és a talajon látszott, hogy rendszeres átmenő forgalom kezd kialakulni a területen. Majd 200 ezer forintból ismét rendbe raktam mindent - hetente kijártam - de október közepétől 2006 februárjáig nem volt módom kimenni.
Ekkor ismét le volt szaggatva a drótkerítés (nem vitték el) és már szabályos "kitaposott út" vezetett át a területemen.
Rövid idegbaj és tépelődés után úgy döntöttünk, hogy ez így nem megy, meghirdettük és 2007 tavaszán szerencsésen eladtuk a területet.

Nekem szerencsém volt, mindennel együtt is a pénzenél maradtam és megszabadultam egy potenciálisan zűrös területtől.

Hogy ki volt ebben a hibás, hogy nmindez így alakulhatott?
- Földhivatal - 6 éven keresztül nem rendezték a terület tulajdonjogait
- Önkormányzat - 5 éven át egyre halogatták a területrendezéshez kapcsolódó kötelezettségeik teljesítését
- Szórakozó akárkik, akiknek semmit nem jelent egy kerítés - mert ugye úgysincs ott "semmi"
- Közerkölcs

Aztán szinte óhatatlan, hogy valami baj történik és ki a hibás? Hát a tulajdonos.

Éltem az Újvilágban 3 évig. Csak első és egyetlen alkalommal mertem más telkére átsétálni; majdnem lelőttek (béna volt a szomszéd). A békebíró pedig engem kapott el és ezrest kellett fizetnem azért, hogy éjszaka otthon alhassak.
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Hajónapló Hétfő. 2010.01.25 20:48:00
Tegnap a kislányomnál fürdőszobát csempéztem, nem mentem ki a hajóra. Eredmény; ma reggel (miután egy napig nem fűtöttem) minden vizem befagyott. Kint volt legalább minusz 10-12 fok éjjel, a headben még a vödör víz is befagyott. Hogy bent hány fok volt nem tudom, mert az elem is…..
Újra a lakáskiadások szezonja következik a lakásvásárlási hajrá lecsengése után. De a jogi környezet nem igazán kedvez sem a bérbeadóknak, sem a bérlőknek. Az alábbi történet is egy ilyen esetről szól.Tisztelt Zugügyvéd!a következő esetet szeretném megosztani Önökkel.…..
porker 2009.11.13 18:47:42
@Piraeus: már régen rájöttem, hogy attól még a másik oldal is lehet hunyó, hogy az ő sirámát hallgatom végig.

Ugyanakkor sajnos konstatálni kell, hogy kis hazánkban a bunkók száma lassan kezdi meghaladni a valaha mért legnagyobb mértéket és a fent nevezettek között is bőséggel fordul elő.

Én csak azt sajnálom, hogy az egész úgy jön le, hogy "megint egy ügyvéd" (ue. van az orvossal, rendőrrel, etc.) miközben a normális és csendes többségről soha senki nem ír egy szót sem.
Űrhajók, szörnyek és sajtótájékoztató. George Lucas távol maradt. Valószínűleg már többen értesültek arról, hogy Talmácsi Gábor tegnap sajtótájékoztatót tartott a Boscolo New York Palace-ban. A sajtótájékoztató külön érdekessége, hogy mi is meghívást kaptunk rá…..
porker 2009.06.20 18:17:13
@gentry: Nem gondolod, hogy ha inkorrekt lett volna Talmácsi akkor Martinez nem ad neki "szabad utat"? Mert megtehette volna!
Nyilván Martinez - és csapata - is tisztában volt azzal, hogy "valami nem tiszta". Annak idején azért maradt Talma +1 évet a 125-ben - félig elkészült motorral - mert erre szerződött Martinezzel a 250-es teljes gyári támogatás mellett. Aztán most meg kezdődtek a gondok a támogatással: akkor ki is nem volt korrekt?