Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leopoldika

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A munkalehetőségek szaporodásával, egyre több hajléktalanként álcáskodó proletár települ föl Budapestre. Az aluljárókban hawájjznak és nézik teljesenhülyének a mélyszegénységhez tökbuta, naív és értetlen, könnyen befolyásolható budapesti közönséget. A Fényesfőváros születésihelyénél fogva…..
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
Leopoldika 2013.04.24 12:25:28
A probléma a legelején kezdődik a gyerekek szocializációja 0-5 éves kor között kell megtörténjen, jelenleg az állami intézmények képtelenek erre, úgymint állami gondozó intézetek óvodák bölcsödék. Innen jön a következő probléma, hogy a gyerekek az első osztályba mát 6 év külömbséggel mennek mert van aki hat évesen egy 2,5 éves gyerek szintjén van és van aki egy 8 éves gyerek szintjén.Ahelyett, hogy az oktatási rendszerünk ezt eltüntetné nyolcadik végére ez a különbség már 10 év tehát van aki még írni olvasni sem igazán tud, van aki meg már mehetne egyetemre. Elsőként ezt a problémát kellene megoldani, és ez nem pénz kérdés, mert jelenleg oktzatásra a GDP 5%-át költjük ezt kb. 7%-ra kellene feltornászni és nagyon jó tanulmányok születtek már megoldásként, de ott a Finn példa is.A magyar pedagógia szociológusok nagyon jó szakemberek csak a politika nem halgatja meg őket.És innen már csak egy lépés, hogy a szakképzést rendbetegyük, mert ha olyan emberanyag érkezik az alapfokú oktatásból akit lehet tanítani akkor máris van egy működő szakképzés. Szükséges hozzá 200 milliárd forint évente ami régebben bennevolt a rendszerben.Ne vegyünk gáztárolót meg moll részvényt, fogjuk meg az offshore pénzeket meg csináljunk megint 2 kulcsos adót és már meg is van a pénz. Magyarországon jelenleg az uniós átlaghoz képest 60%-on van a hozzáadott érték a termékekhez, ez a skandináv országokban 160-170%, mert most magyarországon biorobotokat állítunk elő akik dolgoznak a szalag mellett. De ezért nem is kap sok fizetést. Szlovéniában ez a szám 80% a fizetés pedig duplája a magyarnak.Tehát politikai összefogás kell ahoz hogy ezen változtassunk.
 Orbánné Vica kiszabadul a nemzeti adósságspirálból Gyötrelmes tépelődés és húsbavágó törlesztés előzte meg a döntést, amit nyolcadik kerületi gettóban élő kis családnak meg kellett hoznia. Hagyjátok abba a feneketlen zsák töltögetését! Üzente anyjának Terra…..
Leopoldika 2011.08.25 12:57:55
@vörösbor: Szinte biztos, hogy a bankok számítottak erre a nagy haszonra, a szerb nemzeti bank volt elnöke aki szintén magyar ember mondta egyszer hogy devizában eladósítani az álampolgárainkat több mint erkölcstelen, azaz gusztustalan. És igaza volt, azokban az oirszágokban ahol a kormányok az emberek boldugulásáért dolgoztak ott nem is volt ilyen opció. Ugye nálunk is volt egy támogatott forinthitel rendszer amit a ballib kormány szépen leépített elsorvasztott és a nemzeti bank pedig aszisztálta devizahitelekhez ha jól emlékszem éppen Járai Zsigmond vezetése latt. Ahelyett hogy alacsonyan tartották volna a forinthitelek kamatát és egy kivezetős rendszerű támogatott hitelt adtak volna amire mondjuk a támogatás 6%-os kamatszint alatt már nincsen. Saját valutával ugye sokmindent meg lehet csiinálni, pl. USA ezért nem fél a rengeteg adósságától mert az dollárban van, beindulnak a bankóprések és már ki is fizette az összes adósságát.
Igen úgy gondolom, hogy ennek a hitelezési struktúrának megvannak a felelősei de sosem fogják megkapni méltó büntetésüket, nem fognak életük végéig a mezőgazdaságban dolgozni kényszermunkán teljes vagyonelkobzás után. ):
Leopoldika 2011.08.25 14:30:41
@xenanemnezkijol: Sokszor hallottam már, hogy az eurót meg fogják tartani minden áron, mivel a közös valuta az egyetlen amivel németországot kordában lehet tartani mert hiába agymosott libsik a német politikusok a német népben könnyen fellobbanhat a 60 évvel ezelőtti tűz- és ugye ettől lenne kinek félnie, tehát euro marad, max kidobnak egy két dolgozni nem akaró helotát a zónából.De sajnos ez rajtunk nem fog segíteni, szerintem komoly társodalmi problémákat fog még okozni a devizahitel, a magyar ember máshogy működik mint a nyugat európai és főleg az amerikai, itt ha elveszti a kis házát a vagyonát amit összekuporgatott, és mondjuk ha nem 0% önrésszel vette a házat -hanem mint én is 35 millás házra felvettem 9 milla hitelt és jelenleg fizetek 148e ft-t havonta, még tudom fizetni de, mi lesz ha 200eft vagy 250 eft lesz a törlesztő mert akár annyi is lehet akkor már nekem sem fog menni- na visszatérve a gondolatmenethez akkor nagyon sokan fontolgatják az öngyilkosságot, ne felejtsük el ebben már 20 éve élen járunk. Mag az sem lesz példanélküli hogy felgyujtja a házát saját magával együtt.
Ez az egész libsi szociális háló pedig baromság, ha a kissebbségi nem dolgozik akkor ne is kapjon semmit, mert ha én mint a többségi nem dolgozom nekem sem jár szinte semmi max 90 nap munkanélküli- és az egy gyerekem után sem kapok olyan rengeteg támogatást ő meg a világraszarik 6-7-8-at és megél belőle- nem ezt el kell felejteni. Nekem azzal sincsen semmi bajom, hogy az egészségügyért fizetni kell mert most is fizetek levonják a tb-t de ebből meg a kissebbségi uzsorás is kórházba mert életében egy fillérrel sem járult hozzá a közhöz. persze kapjon alapellátást ne hagyjuk meghalni de ennyi, nekem meg ha a tb sztámlámon van 5-vagy 10 milió forint akkor tisztességesen lássanak el belőle. Na jól eltértem a tárgytól, de végre egy olan emberrel beszélgethetek akinek vannak érvei és jól lát dolgokat
Leopoldika 2011.08.25 15:52:43
@xenanemnezkijol: Az egy dolog, hogy a bevándorlók 2-3 generációja nem tanulja meg a nyelvet, de a nagy ny-európa akarta a sok bevándorlót, hogy legyen ki dolgozzon helyette mint utcaseprő vagy mosogató. Hát most itt vannak és jogokat követelnek. De magyarországon más a helyzet ki a fene hozta be a cigókat, és már minimum 500 éve velünk élnek de még mindig nem tanulták meg a nyelvünket, és nem is akarják.
Én sajnos nem bízom abban, hogy ez a libsi kultúra eltűnik, szerintem nagyon sok ember érdekében áll fentartani.
Angliához visszakanyarodva dolgoztam kint egy évet, a főnököm egy arab volt 3-ik generációs bevándorló, szerinte meg én voltam a bevándorló aki elveszi az angolok elől a munkát mert ő izig vérig angolnak gondolta magát. Hát egy évet birtam ott most éppen itthon vagyok de már nem sokáig végre megint kaptam egy állást az UA-ban és kimegyek pénzt keresni, hogy odaadhassam az OTP-nek :)
Belsőség A kút neve: Dezső 2010.11.21 08:45:00
Aki veteránautó felújításába kezd, annak többé nincs szüksége más szenvedélyre. Egy ilyen hobbi garantáltan száműzi a nőket, a piát, a kaszinót, a drogozást, a számítógép-függőséget az ember életéből. A tisztességes restaurálás tisztára nyalja a családi kasszát…..