Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rgranc

0 bejegyzést írt és 337 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Szombat. 2023.12.23 10:50:34
Este úgy szakadt a havaseső, hogy szégyenszemre nem mentem ki aludni a hajóra, bent aludtam a házban. Meg is fájdult a derekam, nem való nekem csak a hajó kőkemény (Polifoam) ágyán alvás. Tegnapelőtt eső esett, alábecsültem és csak úgy legényesen kiszaladtam a pizsamámra felkapva egy kabátot, na el…..
rgranc 2023.12.27 19:54:20
Hajónapló Hétfő. 2023.09.25 08:22:56
8:12 Lehet túlvállaltam magam. Betegség is kerülget, J kezdte még Horvátországban a köhögést, tüsszögést, takonykórt, mostanra (tegnapra) elért engem is. Szóval ez a naponta ekkora anyag feldolgozása elfárasztott. Lehet tartok egy-két nap szünetet, de ezt még átgondolom. Kaptam jogos kritikát is,…..
Hajónapló Péntek. 2022.04.22 09:14:21
Szilárd elhatározásom volt, hogy abbahagyom a "politizálást" (értsünk ez alatt bármit is amit annak szoktak nevezni okosak és buták) és csak az "emlékiratam" szerkesztésével fogok foglalkozni. Akarom is. Komolyan. De még nem megy. Mindenféle hatások érnek amiket fel kell dolgozzak magamban, amihez…..
Hajónapló Kedd. 2022.04.12 11:11:48
Milyen hamar megszokott lesz a háború! Napjaimat az Email levélszekrény megnyitása után némi Fb-os üzenetek szemléjével kezdem, majd megnyitom a hvg.hu híroldalát. Mára lekerült az orosz-ukrán háború a hírek elejéről. Még az olyan, amúgy ma reggel 8:37-kor a 13. helyen álló hír is messze megelőzi,…..
Hajónapló Hétfő. 2022.04.04 09:37:02
"Április négyről szóljon az ének Felszabadulva zengje a nép!." Hogy mondta  Kersznovszkaja?  "A szovjet ember mintaképe a diadalmas söpredék".  És lőn, megint győzött a nép. Nem mondom, hogy nem vagyok elkeseredve, mert nem erre számítottam. A leghatározottabban bíztam benne, hogy végre kiderül,…..
rgranc 2022.04.06 10:38:38
Kedves @littke,
bár nem ismerjük egymást: tessék hazajönni és körülnézni még, mielőtt a Holdról is látszó győzelemtől megittasult miniszterelnök kivezeti az országot az EUból, és ismét ott lesz az a vasfüggöny az osztrák-magyar határon.

A régi-új kormány küzdelmes aknamunkával eljutott odáig, hogy az EU túllép az ejnye-bejnyézésen, jönnek a megszorítások, elfordultak tőle még a korábbi jobboldali barátaik is. Nehezen ugyan, de teljesen elidegenítette magától a V4-eket is, egyedüli barátunk Szerbia és Oroszország maradt. És majd jön Kína, mert pénzt csak ők fognak adni lassan.

Most csak idézek ide: "Minden ellenkező állítással és ellemzéssel ellentétben a Fidesz felülről építette fel a NER-t. Először a párt pénzügyi és strukturális alapjait teremtette meg Simicska közreműködésével, majd a nagyvállalkozói rétegen keresztül jutott el a kis- és középvállalatokig, ezeken keresztül az alkalmazottakig, végül pedig a legkiszolgáltatottabb rétegek nyakára ültette kézivezérlésű helytartóit.

Ki lehet mondani, ez egy diktatúra. Lehet persze olyan szinonimákat hajkurászni, mint az oligarchia, maffiaállam meg hasonlók, de valójában ez a diktatúra XXI. századi és európai megfelelője, ahol nem katonai terrorral, vagy félkatonai párthadsereggel nyomják el a népet, hanem olyan modern eszközökkel tartják sakkban, amiket tulajdonképpen a nyugati típusú demokráciák teremtettek meg, csak éppen teljesen más céllal. Fegyverré vált a segély, a közoktatás, a közmédia, az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, az igazságszolgáltatás stb. Egyetlen személy kezében fut össze minden szál. Ebből adódóan természetesen egy kártyavár stabilitásával rendelkezik, de hát várat kártyából is lehet építeni."

@Tengerész: nagy szeretettel ajánlom ezt a dalt, nem tudom láttad-e már, sajnos csak a facebookról tudom linkelni, sajnálom:
www.facebook.com/boruska1979/videos/962705117715729/
Hajónapló Vasárnap. 2022.01.16 12:28:06
Azt írja az újság, hogy  "2021 júniusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 436 300 Ft". Érdekes dolog ez az "átlag". Pillanatnyilag embert nem ismerek akinek ennyi jövedelme lenne, de hát ugye az "átlag" valamilyen szempontból szent dolog. Például délutánonként sétálok…..
Rengeteg kuponos akció az év utolsó nagy leértékelésében!..
1965 november 26-án Franciaország pályára állította az A1 műholdat, más néven az Astérix-et. Mindez nem egészen tíz évvel azután, hogy az emberiség belépett az űrkorszakba. Franciaország mindenkit meglepett azzal, hogy a Szovjetunió 1957-es és az Amerikai Egyesült Államok 1958-as sikeres orbitális…..
Hajónapló Szombat. 2021.02.28 01:30:37
Kemény hét volt. De bírtam. Méghozzá ahogy teltek a napok egyre könnyebben. Nem mondom, hogy nem voltam péntek 13:00-kor amikor az utolsó talicskát megpakoltam a felhasogatott fával alaposan elfáradva, de a napi 8 talicska ami szerdán még "túlteljesítése" volt a normának, utána már normává vált, sőt…..
Új vendégszerző-csapatunk a Hihetetlen Történelem névre hallgat, mostantól gyakran olvashatjátok majd rövid, de felettébb érdekes történeteiket a blogon, sőt podcasteket is meghallgathattok tőlük, az elsőt mindjárt ma! - Jtom Mai bejegyzésünk azt a hihetetlen második világháborús történetet…..
A múltkor a nevadai nukleáris kísérleti telepet lestük meg a Google Maps műholdas nézetének segítségével, most kicsit békésebb helyeket néztem ki magamnak. De csak kicsit :) Biztos nem csak nekem vésődött be az agyamba a Top Gun c. filmhez íródott Giorgio Moroder sláger videóklipjében a hely,…..
rgranc 2020.03.24 09:34:38
@Hamster: Nálam se mennek egy ideje a beágyazott videók. A címére kattinva visz a youtube-ra, napok óta már mindent ott kell nézni.
[windows 10, Chrome]
Talán sok ismerősünk gondolta azt, hogy őrültek vagyunk, amikor kitaláltuk, hogy mi nem egyszerűen Pugliaba szeretnénk utazni, hanem mindezt autóval tennénk meg. Nem úgy tehát, hogy leszállunk Bariban a repülőről és bérlünk egy kocsit, hanem úgy, hogy Budapestről egészen levezetünk az olasz csizma…..
Fintech cikksorozatunk újabb taggal bővül a Monese virtuális bank személyében. Ahogyan már korábban olvashattátok, a Revolut és a Curve viszonylag sok problémát megold, de azért nem mindent. A teljeskörű banki szolgáltatásokat azonban egyik sem öleli fel, ráadásul külföldön nyitni egy bankszámlát…..
Kellemes nyáresti sörözgetés miatt nem volt időm blogot írni (ez tényközlés, nem önsajnáltatás:), ezért most csak arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen hangot adna leendő villanyautójának, már tudniillik hogy ezeket mostantól zajkeltő berendezéssel kell ellátni, mert saját maguktól olyan halkak, hogy…..
Hajónapló Vasárnap. 2019.04.07 23:16:35
Informatikai zűrzavar van köröttem. Kezdődött azzal, hogy ezt a blogot nem tudom a Fb-on belinkelni, aztán kiderült hogy ennek a blognak a komment-kezelési jogosultságát is elvesztetem. (bár lehet, hogy ez volt előbb és a Fb meg utána) A SAJÁT blogomét! Szóval se a kommentárjaitokra válaszolni, se…..
Hajónapló Kedd. 2019.03.05 23:17:42
Ember tervez, Isten végez. Reggel áthajóztam J-t a túlpartra, mert Pestre ment papázni, én meg mondom szép napos idő van nekiállok nádat vágni. Arról van szó, hogy miután nem volt igazi tél, nem fagyott be a Duna, nem lehetett a partot néhány méter szélességben szegélyező nádat a jégen kényelmesen…..
Hajónapló Csütörtök. 2019.01.10 22:03:55
A mai nem vitorlázósképes blog lesz. Ma olyan negatívok kerültek sorra amik boldogult ifjúságom  más korszakából valók. De előbb a jelen. Akárhogy is nézzük a tél fele elmúlt. Nemsokára el lehet ültetni a paradicsom magokat. Előbb WC papír guriga szeletbe rakott földbe egyet-egyet, aztán ha kihajt,…..
Hajónapló Vasárnap. 2018.12.23 17:56:41
Olyan nagy sütésfőzést már nem csinálunk mint régen. Valahogy ebből is kiöregszik az ember. A bejglit a Lipótinál vettem és így J-nek se kellett agyondolgoznia magát vele. Mert nekem azért bejgli nélkül nem karácsony a Karácsony. Már eszem is, nem tudtam neki ellenállni. Nagyon finom, megadták a…..
A "mi lett volna, ha..." típusú felvetésektől a történészek egy része idegrohamot kap, a másik része egyszerűen nem foglalkozik vele, a harmadik rész pedig szívesen elbabrál a lehetőséggel, persze hangsúlyozva, hogy ez csak amolyan gondolatkísérlet, senki ne vegye komolyan. Az újságírókat nem kötik…..
Hajónapló Csütörtök. 2018.07.05 16:36:09
Pfühhh... Nehéz bő két hét áll mögöttem.. Tegnapelőtt érkeztem haza les Sables d'Ologneból, ahol Kopár István július 1-i Golden Globe Race rajtjához való felkészülését segítettem. Nagyjából kihevertem a hazafelé való, közel  2000 km-es autóutat, már a lábaim is alig remegtek, amikor tegnap reggel a…..
Milyen fényképezőgépet vásároljak? Talán a legsűrűbben ismételt kérdés a hobbi- és az amatőr fotósok körében. Készítettem egy videót, amiben ahhoz adok segítséget, milyen szempontok alapján, hogyan válassz gépet. Számolj le a tévhitekkel! Hozz okos döntést fényképezőgép vásárláskor! Amikor azon…..