Regisztráció Blogot indítok
Adatok
himposztor

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakosság forrásainak eredete egyelőre homályban marad A végtörlesztők tavaly indított első hullámán túl a jósolt további százezrek helyett már csak 19 ezren jegyezték elő végtörlesztésüket január végéig. Bár az újév első hónapja azért felidézte a kampányzárást,…..
Bár az Urbanistán ritkán szoktam ingatlanpiaci elemzésekkel foglalkozni, de mivel elromlott a kávéfőzőm és kifogyott a pogácsakészletem igen érdekesnek ígérkezett, elmentem a CBRE múltheti sajtóreggelijére. Lássuk, hol épülnek plázák idén és jövőre, mennyi új iroda kell…..
himposztor 2012.02.01 10:11:34
@dolgozni kék:
Akkor Neked sem kell mostanában iroda. Egyébként is. mi a sz*rnak kéne? Egy laptop, meg egy mobil, oszt jónapot, a főnök (ha van) meg leköveti a forgalmadat egy távoli helyről.
  Csak kapkodjuk a fejünket. Szédítő tempóban érkeznek a súlyos hírek, politikabuzi legyen a talpán, aki képes követni, hogy mi hogyan változik. A január elsejétől hatályos, festményre kívánkozó alaptörvényt még két héttel a hatályba lépése előtt is össze-vissza…..
himposztor 2011.12.17 15:22:33
@Bozdurgán: minél több belső ellenséget, ellenzéket gyűjt magának egy vezér, annál több külső ellenségre van szüksége.
Az ellenség (IMF, bankok, szlovákok, stb) több szempontból is jól jön.
Ad1. Mindenki mögém sorakozzon, veszélyben a haza, én vagyok a szabadságharcos.
Ad2. Minél inkább belehevülök a szabadságharcba, annál leválthatatlanabb leszek, mert a zsákutcába senki sem akar követni.
Ad3. A hadiállapot egyre több statáriumra jogosít, így a zsákutcában egyre mélyebbre jutok.
Ad4. Ja hogy egy egész országgal művelem mindezt?
Erre vagyok hivatva...
              Eszünkbe sem jutott elmenni erre a tárgyalásra. Blogunk elsősorban polgári és gazdasági perekkel foglalkozik, a büntetőügyek közül csak a gazdaságiak érdekelnek minket. A kíváncsiságunkat az keltette föl, hogy miközben kétségkívül nagy…..
  A vasárnapi II. kerületi időközi választás eredménye nem rengeti meg alapjaiban a magyar belpolitikát, az ellenzék erőviszonyaiban viszont hozhat változásokat. Az első pillantásra magasnak tűnő, 39 százalékos részvételi arány pont a fele a tavaly áprilisinak – azaz itt is…..
Megaláztatásom története: A "világ vezető logisztikai csoportjának tagjánál" a dolgozót nem tekintik embernek. A német cég valahol ezt a mentalitást magáénak vallotta.Ott egyedül dolgozni volt jogunk, de semmi máshoz. Rémálom volt a munka Pesthez közel a cégegyik…..
Pippa Middleton hátsója jött, látott és győzött. Több mint egy hónapja tart a diadalmenete, és ha elég ügyesen játssza ki a lapjait, tíz év múlva ugyanúgy dekádot ünnepelhet, mint Paris Hilton a szexvideójáét a napokban (CNN talkshow keretében, eskü. Mrs Hilton külön…..
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
himposztor 2011.05.18 17:10:40
Mit akar ez a generáció?
Én már jócskán nem tartozom bele, (két 80-as gyermekem van) és azt is tudom, hogy volt már nem egyszer olyan történelmi helyzet amit hasonló gondok jellemeztek. Pl. létbizonytalanság, szegénység, munkanélküliség, migráció, stb.
Csakhogy egy újszülöttnek minden vicc új, és a mostani fiataloknak is joguk van számon kérni a létfeltételeket azokon, akik életre ítélték őket. Mivel én is most élek, és a történelem könyvek az ilyesmiről ritkán írnak, így nem tudom, hogy a korábbi nehéz időkben is ilyen széles körű volt-e a minden generációra, de főleg az idősebbekre jellemző, társadalmi méreteket öltő önzés. Ez a képviseleti demokráciákban társadalmi normává vált, (ld érdekérvényesítés) amit a politika hatalomszeretettől vezettetve teljes mértékben kiszolgál.
Pedig minden generációnak érdeke lenne pl. hogy akik két nemzedékről gondoskodni hivatott, a szüleiknél sokszor jóval képzettebb pályakezdők, azok ne minimál béreken, albérletben, távlattalanul tengődjenek, meg világgá menjenek, hanem olyan helyzetbe hozza őket a társadalom, hogy a feladataiknak eleget tudjanak tenni.
Ehelyett sokfelé a konszolidált helyzetű, végkielégült, de "visszfoglalkoztatott", gondtalanul nyaralgató idősebbek foglalják a munkahelyeket, és a sokszor kétes módon megtöltött pénzesládán üldögélve osztják az észt. Most persze nyilván túlzok, mert nem csak ilyenek vannak, de jelenség leírásához néha sarkítani kell. Lehetne még a példákat hosszan sorolni, de talán így is kitetszik, hogy fontos lenne a társadalmi méretű önzést -ami alól nyilván a fiatalok sem kivételek, de mégis csak övék a jövő-valahogy visszafogva távlatokban gondolkodni, mert abból van a legnagyobb hiány.
himposztor 2011.05.18 17:18:10
@Google: Ha feladnak egy topicot, akkor azzal szerinted mit kéne csinálni?
    Szabó Zsófi lett az év álomnője. Hurrá! Meg is köszöni mindenkinek, de annak már kevésbé örül, hogy nincs pasija. Az xnews.hu-nak elmondta, vagyis inkább hosszas unszolás után el bólogatta, hogy már több, mint két hónapja nem feküdt le pasival. Azt viszont…..
Balog Imréné polgármester rendelkezésünkre bocsátotta a legfrissebb statisztikákat (tizedszázalékra, fejből, respekt!), amelyekből kiderül, hogy a kamutiak többsége, egészen pontosan 34,5 százaléka vallja magát reformátusnak, és csak 13,8 százaléka katolikusnak. 4 százalék az…..
 ..
himposztor 2011.04.15 09:42:02
@Vajon_minek: Azt pölö még sose hallottam, hogy a nagyorrú zöldek (ha már az orroknál tartunk) szóltak volna valamit, arra, hogy egy ilyen elbaszott babaháznál miért kell a szabad ég alatt vízszintes felületen, tükörfényes, százakárhány néygzetméter fafelület, ami ráadásul, ha tényleg működik a ház, jövő ilyenkorra szarrá megy.
Úgy tűnik, vannak dolgok, amiken még a kétharmad sem változtat. A Fidesz-kormány sem mer az öregségi nyugdíjasok juttatásaihoz nyúlni. Ismét egy kicsit több konkrétumot tudtunk meg a Széll Kálmán-tervről. Sajnos tényleg csak egy kicsivel többet, hiszen Matolcsy György…..
Amikor 2500 fontot kell egy hónap alatt visszafizetned az iskoládnak, akkor nem ritkán hangzik el a „nincs más hátra, vetkőzni kell!” mondat, amin jót mulatunk, majd mindenki megy tovább a dolgára. Aztán amikor már csak 2 heted maradt és az irodából folyamatosan…..
Aki először jár IKEA-áruházban, biztosan nem talál ki rögtön a legrövidebb úton - egy angol kutatás szerint ez nem véletlenül van így. Ian Penn, a University College London professzorának számításai szerint az IKEA-vásárlások 60 százaléka a pillanat műve, vagyis…..
A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán  országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelte fél Európa kétkezi iparosa. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma…..
 Gallianot felfüggesztette a Dior Ház. Zéró tolerancia a zsidózás ellen!Azaz igazság, hogy ilyen ügy még nem volt. Miért is lett volna, gondolom fel sem merült, hiszen a divatszakma képviselői között egyszerűen nevetséges lenne rasszizmusról, vagy másságról beszélni.…..
himposztor 2011.02.27 11:37:29
@rinoceros:
"a majákról nem tudok semmit, de ők is biztos bökik a csőrét valakiknek"

Hogy "valakiknek", az odáig OK. De hogy mindenkinek...?
Az antiszemita zsidó (Ld.G.)meg különösen érdekes fajta.
Megbocsáthatatlan paródiának tartotta Hitler, hogy a Duna legszebb városa az „Attila hun ivadékai” által lakott Budapest, és nem valamelyik "Niebelung" város. A magyar főváros nemzetiszocialista stílusú lemásolása mellett Linzben épült volna fel a világ legnagyobb és leggazdagabb múzeumi negyede,…..
"[a miniszterelnök] diktátor módjára, saját képére és arculatára kívánja formálni a monetáris tanácsot (...) Ennek a független szervezetnek az életébe ilyen módon való beavatkozás az példátlan, nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi gyakorlatban is"-…..
w Lesznek egy testté 2011.01.20 08:45:00
Nem volt Waterloo a tegnapi EP-ülés, Orbán nem égett porig, de nem is győzhetett. A médiatörvény ügyében ugyanis letette a fegyvert. A szuverenitás hangoztatásából, a nemzeti dacból mára oda jutott, hogy az Európai Bizottság fog nekünk törvényt írni. Ami nekik nem tetszik, azt…..
no emisszió Kocsmaszint 2010.12.29 09:35:34
Vannak hagyományai a magyar közlekedéstörténetben annak, hogy kocsmákban kell jegyet venni tömegközlekedési eszközökre. Gondoljunk csak a postakocsi-állomásokkal egybenőtt csárdákra, vagy a régi evezős, vitorlás balatoni révkompok kikötőiben üzemelő becsületsüllyesztőkre,…..
B+ blog Ébresztő Magyarország! 2010.10.25 12:07:00
Szép napokat él az ország: a svájci frank mindjárt 200 alatt, nagy ívű kormányzati tervek és akciók, miközben természetesen mit csinál a magyar véleményvezér: panaszkodik és károg: úristen, mi lesz akkor ha ránk  hárítják a nagy multik az Orbán-féle…..
himposztor 2010.10.26 11:37:49
@Lord_M_: Csak közbeszúrnám, hogy annak a bizonyos középrétegnek min. a fele közalkalmazott, de méginkább köztisztviselő, aki csak virtuálisan adózik, mert az állam bá átteszi a pénzt egyik zsebéből a másikba.
 Természetesen kívülről képtelenség minden faluban, városban, kerületben átlátni a helyi viszonyokat, de amit tudok, az elég ahhoz, hogy levonjam a merész, és meglehetősen szubjektív következtetést: jönnek a janicsárok!  Központi közképA Fidesz központja az elmúlt…..
himposztor 2010.10.04 19:15:06
@Bogyó 2: "a 100 lakosú falunak is meg kell legyen a helye."
Én spéci ippeg egy 120 fős faluban vagyok ismerős több, mint 20 éve. Ottan 3 fős az önkormányzat, de ahogy látom, ha nem lennének, nemigen hiányoznának. Nincs az a kistérségi, meg regionális maffiózó ötlet, amire rá ne buknának, nincs az a kisebb nagyobb lenyúlás amit kihagynának. A körjegyző mindig kitanítja az ilyeneket, hogyan működjenek együtt, a nyomuló multival, befektetővel, stb. Mindent néznek, csak a helyi érdeket nem. A falunap meglehetne nélkülük is.
Modorosblog A Magyarkodó 2010.09.27 06:00:00
Szilva, körte, cseresznyeÉljen a Haza - Egészségünkre!/Kárpátia - Pálinka/ -Nézd meg Imikém, ez a szomszéd gyerek, akiről beszéltem. Ott megy. Ilyen árpádsávos, nyilas nagymagyar, tudod. Onnan tudom, hogy a múltkor kiakasztott egy koronás címeres magyar címert az ablakába,…..
Hello!Jó egy éve már küldtem egy írást nektek, A modoros culágert. Itt a következő, ha kell :)Az lenne a kérésem, hogy mindenképpen yenoee-ként tüntessetek fel mint szerzőt, ezért a szösszenetért nem leszek túl közkedvelt szakmai berkekben, ha jól sejtem :)Üdv!  Az…..