Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szoszo9inda

1 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert kellett egy akkumulátoros csavarbehajtó...      Nemrég szükségem volt egy akkumulátoros csavarbehajtóra. Nem gondoltam, hogy egy új kellene, így a használt piacon néztem körül. Be is szereztem egy ugyan nem túl jó állapotban lévő, de működőképes CMI 18V fúrót 2db NiCd akkumulátorral. Sajnos…..
szoszo9inda 2023.03.30 20:15:47
@msandor77: Na mi lett az eredmény?
Én is 3,5 menetes, 25mm2 -es rézsodratban gondolkozom.
Mit tud a 3V és a kábel?
                       Öt hónap éppen elég kiismerni valakit, és ha ebben a másik igen segítőkész, azon csak nyerhetünk. Ha a csaj pénzügyileg könnyelmű, figyelmetlen, állandóan a saját kényelmét keresi, és mindig a fókuszban akar lenni, akkor nem árt keresni egy másik 21 évest, ...esetleg…..
Fotó: Bene Krisztián a Kúrián vezetőszáron (© Zsolnai Péter) Miközben már jelenlegi partnere, Noémi sem kíváncsi a lúgos orvos perére, Bene Krisztián és ügyvédje szintet lépett az arcátlan védekezésben a Kúrián: rágalmaznak. Bene Krisztián és ügyvédje, Dr. Szekér Gyula, a Szekér Ügyvédi Iroda…..
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
szoszo9inda 2020.10.15 09:48:23
@odamondó:
Ez most kb olyan volt, mintha azt kérdeznéd... Milnek tiltani a dohányzást, ha az emberek nagy része szennyezett levegőjű nagy városokban él..
Vagy minek korlátozzuk a nejlon tasakot és a műanyag evőeszközöket, ha máshol milió tonnaszámra okádják a műanyag hulladékot a tengerekbe...

Hát az, hogy nem csak fekete és fehér, nem csak 0% és 100% létezik... Ha a "normális" élet korlátozása csak 30%-al csökkenti a járvány terjedését már az is nagy eredmény. Nyilván az lenne a jó, ha mindenki el lenne szigetelve mindentől... és 100%-os lenne a járvány fékezése de ez nem kivitelezhető. Ezért van egy köztes megoldás...

A II. VH-ban is lekapcsolták az emberek a lámpát... pedig a nagy ipari létesítményeket akkor is bombázták, sőt a sötét városokat is találomra... tehát az elsötétítés sem hozott 100% eredményt... mégis betartották az emberek. Mert ha a bombák csak 70%-a téveszetett célt, akkor is megérte feladni a "normális" életet.

És nem hivatkozta arra mint Te.... "De hét minek, amikor Heinz úgy így-is ledobja a sötét városra azt a teves bombát..."
szoszo9inda 2020.10.16 08:00:51
@Koroknay 0000025: Amúgy nem csak innen látszik, hogy az Indexet kezdik eltolni kormánypárti üzemmód felé... Én évekig lelkes olvasója voltam az Indexnek, de mostanában egy-egy cikken, de nagyon finoman érezhető ez. A kormány ellenes kritikák egyre finomodnak, és a bevándorlók-Soros-Gyurcsány-elnyomó EU kommunikációs panelből egy-egy finomabb szösszenet már befigyel. Gondolom betartják a fokozatosság elvét... :)
Nem lesz olyan éles váltás mint annó az Origó esetében volt...
szoszo9inda 2020.10.16 08:23:40
@odamondó:
"Mit korlátoz a 9-6 amikor az emberek legnagyobb része ebben az időszakban amúgy is otthon van?"

Igazad van, nem sokat... Akkor meg miért is olyan nagy probléma ez a korlátozás? Ezek szerint simán be lehet tartani...
  Órás körökben sokszor merül fel kérdésként, hogy érdemes-e a befektetnivaló pénzünket karórába fektetni? Reklámok állítják: a svájci óra jó befektetés! Valóban így lenne? A válasz nem egyértelmű, jelen blogbejegyzésben megpróbálkozom a téma körüljárásával, először egy különleges példa…..
Múlt héten jelent meg egy nyilatkozat arról, hogy mi lett a gyöngyöspatai per eredménye. Ugye, másodfokon is bebizonyosodott, hogy bizony, ott szándékos etnikai szegregáció történt, ami miatt az államnak és az őt képviselőknek, és mindenkinek, aki ehhez hozzájárult, bizony kártérítést kell fizetnie.…..
  "Képzelj el egy kevésbé zsúfolt várost! Amit megtehetsz érte: sterilizáltasd magad!" - olvasható egy pár napja kikerült londoni óriásplakáton. Szimpla kis provokációról lehet szó, hiszen úgy tűnik, mindössze ez az egy példány árválkodik, nincs körbetapétázva a brit főváros. Magáról a plakátról az…..
A nap legabszurdabb történése egyáltalán nem az, hogy Orbán Viktor Kínában pörög a szélkakassal, vagy hogy civilek és ellenzéki politikai aktivisták egy közismert rasszista uszítóval kvaterkáznak...
Az amerikai matematikus Andrew Granville, a számelmélet neves tudora és sokan mások is meglepődtek a Stanford egyetem két kutatója által márciusban közzétett eredményen. „Lebénultam” – mondja Ken Ono, aki már számos számelméleti sejtést bizonyított be. „Valóban gyönyörű eredmény” – kommentálja James…..
szoszo9inda 2017.02.03 17:32:58
@gigabursch:
Semmi köze a számrendszernek a prímekhez. Csak pl nézd az informatikát. Ami prímszám, az binárisan, oktálisan, hexadecimálisan is prím, ami nem, az nem.
.
A számrendszer az csak egy ábrázolási mód. Nem változtatja meg a matematikai műveletek eredményeit. Legalább is alapműveletekben biztos nincs különbség. Márpedig a prímszám ellenőrzéshez ez pontosan elég is.
Nehéz elképzelni, hogy valami egyszer véget vethet az észak-koreai önkénynek, ha tippelnünk kellene, akkor a szegénység katalizáló erejére voksolnánk. És elég nagyot tévednénk, legalábbis egy, az országból lelépett fiatalember, Szungdzsu Lee szerint...
Alitraveling Phenjan 1 2014.09.07 11:46:27
Phenjanban a bevezető úton már szembesültünk azzal, ami ránk várt az elkövetkezendő héten. Vagyis: nem kellett tartanunk attól, hogy dugóba kerülünk (az autó használatról majd részletesen írok), illetve hogy sokat kell vesztegelnünk a pirosnál. A város központjába vezetett…..
szoszo9inda 2014.09.15 21:15:01
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
"Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba" - hangzik a híres ókori mondás, kivéve persze Magyarországon, ahol nincs az az évekkel ezelőtti hír, amit ne lehetne újdonságnak eladni, és nincs az az "új nóvum", ami ne hatna szakállasnak. Mong Attila heti lapszemléje. Itt van…..
szoszo9inda 2013.07.01 14:48:14
@kovi1970:
Na nahogy már ne értsd miért színezik a benzint. Annyira átlátszó.
1. Pár milliárdot kaszál a színező cég.
2. Hogy tönkremegy a motor? Na és... államosítják, majd "koncesszióba" adják az autójavító szervizeket....
Új év, új hivatalosnak tűnő telefonkönyv. Ezúttal 34 ezer forintot számláznak utólag a benne megjelenteknek: A Telefonkönyv Magyarország kft. elkezdte küldözgetni a cégeknek a 34000 ft-os "számlát" a telefonkönyvben való megjelenésről. A számla formátuma, kialakítása, a…..
TComment Óratekerők 2011.12.07 08:47:00
Mit lehet tenni, ha kiderül a nem valós kilométeróra-állás? Van esélyünk arra, hogy kiderüljön az igazság? A jogszabályok és a törvények az egyik oldalon, a gyakorlat és valóság a másikon.Mai cikkünk blogposztja. ..
szoszo9inda 2011.12.07 10:00:10
@KaPé:
Nem minden márkánál van így.

Én egy Lexus-t vettem használtan magánszemélytől. Elmenetem a szagszervízbe szimatolni és bevizsgálgatni az ottót. Viccet félre téve, a szervizes csávó 7ezer kilométertől kezdve meg tudott minden szerviz látogatást mondani, km-re, dátumra pontosan. És nem csak a saját szervizest, hanem még amikor szlovák rendszámmal, Szlovák szervízbe hordták azt is!!! Úgyhogy amit én vettem annál a visszatekergetés esélye igen kicsi. Ráadásul, átlagos 25 ekm/év futásteljesítménnyel vettem.

Egyébként nem minden használt autó eladó nepper. És nem minden keveset futott autó tekergetett. Az előző autómat, egy Toyota Avensis-t úgy adtam el, hogy semmit nem tekergettem rajta. Igaz nálam a futásteljesítmény kb 10ekm/év volt, lévén városi, 20 percre munkába járós autó volt. 9 évesen volt benne kb 120 ezer. Úgyhogy magamból kiindulva hiszem, hogy vannak kivételek, de vásárlásnál azért mindig oda kell figyelni.