Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peczek

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Filmvilág fiatal magyar filmrendezőket kért fel, hogy válasszák ki, számukra mely tíz filmtörténeti alkotás számít a legjelentősebbnek. A listákat már közöltük (az összesített toplista és a kapcsolódó statisztikák a Filmvilág októberi számában olvashatóak;…..
Kinetográf Hajrá boldogság! 2011.12.23 15:18:00
Három dolog miatt szerettem volna mindenképp néhány bekezdést áldozni Mike Leigh 2008-as műremekére: az első ezek közül a sárga irigység, a második a nyugati gondolkodás évezredes hülyesége, a harmadik pedig a fűtéssel van összefüggésben...de mielőtt szépen sorra venném a…..
Nietzsche szerint a görög tragédián keresztül a néző az élet fenséges mélységeibe pillanthat bele. A Felperzselt föld ehhez hasonló úton jár, hiszen a nagy ókori sorsdrámák világát a Közel-Kelet viszályoktól terhes poklába helyezi, és így kristálytiszta tükröt tart az…..
peczek 2012.09.05 14:51:31
@hanabi97: Sokan hibaként róják fel a hatásvadász befejezést. Nos nekem az ókori görög drámai befejezéstől lett kerek, én szeretem a hatásvadász filmeket, az azt jelenti, hogy hatott rám a film. 9/10
Kinetográf Az éhezők viadala 2012.03.26 10:31:00
Ha manapság egy tinédzser közönséget megcélzó lányregénnyel sikerül milliós példányszámot produkálni, rögtön jön a reklámérték szempontjából igen hatásos “új Twilight” felkiáltás, illetve az imponáló eladási adatok hátszelével a moziverzió is gyorsan…..
A keresztény kultúrkörben nagy hagyománya van a megkínzott (férfi)test látványának: tulajdonképp az egész nyugati világszemléletet meghatározza a fájdalmas-véres-meggyötört-megtört messiás csodálattal és áhítattal vegyes szemlélése. Mel Gibson hithű fanatikusként egész…..
A Szemekbe zárt titkok elképesztően nagy bravúrt hajt végre, hiszen úgy mesél el egy univerzális érvényű történetet, hogy közben hamisítatlanul argentin marad, és még a populáris és művészi elemek ideális keverékét is hiba nélkül valósítja meg. A lebilincselően izgalmas…..
Kinetográf Ne szólj senkinek! 2012.06.29 11:21:00
Manapság egyre több nemzeti filmgyártás veszi fel a kesztyűt, és veri meg a nagy Hollywoodot akár a saját térfelén is - de ők sem lennének ma sehol, ha a franciák nem nyomják évtizedek óta a szélesebb nemzetközi közönség kegyeit kereső, mégis sajátosan nemzeti mozijukat. A…..
Filmvilág blog Premierek a héten 2012.03.02 08:30:00
SZEX FELSŐFOKON – Malgorzata Szumowska filmjében Juliette Binoche az Elle magazin újságírójaként a prostitúció témakörét próbálja feldolgozni, és ehhez olyan lányokkal készít interjúkat, akik az egyetem mellett call girlként keresik a tandíjra valót. SZELLEMLOVAS: A BOSSZÚ…..
színes, felíratos, DÁN, akciófilm, 2008, 94 perc Jonas Bechmann ügyvéd (Nikolaj Lie Kaas) odaadóan szolgálja a rendszert mindaddig, míg egy nap sötét zsarolási ügy áldozata nem lesz. Ekkor a kezébe veszi a dolgok irányítását, és üldözőbe veszi azokat, akik megfenyegették.…..
A LÁNY ÉS A FARKAS – Piroska és a farkas parafrázis az Alkonyat rendezőjétől, Amanda Seyfried főszereplésével. Műfaj: romantikus horror. Vérfarkasvadász: Gary Oldman. Érdekesség: az író, David Johnson eddig operatőrként dolgozott. [előzetes] A Filmvilág kritikusa szerint:…..
Filmvilág blog A hullám 2010.12.09 09:33:00
Die Welle – német, 2008. Rendezte: Dennis Gansel. Írta: Dennis Gansel, Todd Strasser és Peter Thorwarth. Kép: Torsten Breuer. Zene: Heiko Maile. Szereplők: Jürgen Vogel (Rainer Wenger), Frederick Lau (Tim), Max Riemelt (Marco), Jennifer Ulrich (Karo). 101 perc.Vetítik: Filmbox Extra -…..
Filmvilág blog A szabadság útjai 2013.08.20 16:05:00
Revolutionary Road – amerikai, 2008. Rendezte: Sam Mendes. Írta: Richard Yates regényéből Justin Haythe. Kép: Roger Deakins. Zene: Thomas Newman. Szereplők: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Ryan Simpkins, Ty Simpkins, Kathy Bates. 112 perc.Vetítik: TV2 - 00:20 Eseményfilm a javából:…..
 A hetedik kerület az áron alul eladott épületekkel, ledózerolt régi házakkal, és a helyükbe felhúzott igénytelen panelekkel betonozta be magát az építészeti közbeszédbe, úgyhogy amikor a Dob utcában megpillantottam a sárga és fehér falanszter, akkor egyből páradús…..