Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uzi

0 bejegyzést írt és 484 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tesla rekord nyereséget jelentett a tavalyi évre nézve. Erről beszéltem a Millásreggeliben csütörtökön.Eközben a német TÜV jelentése szerint a három évesen az első műszaki vizsgán megjelenő autók közül a Model S abszolút értelemben is az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtja a vizsgált autók…..
Uzi 2022.02.01 12:52:11
@Pierr Kardán: Német TÜV-on buktatták meg már az autóm, mert az egyik ködlámpa nem teljesen jól volt beállítva (és az állítócsavarja valószínüleg kapott egyet padkához közel parkolásnál és nem lehett rendesen beállítani) Előtte nem vettem észre, az éves szerviz sem nézegette.
Uzi 2022.02.01 13:03:54
@Igazamvanvagyigazamvan?: Arra válaszoltam, hogy "Azért azt nem hiszem, hogy nem működő lámpák miatt nem megy az autó a vizsgán. Vagy ha ez igaz, akkor az nem az autó, hanem a gazdája hibája." - szerintem erre érv :)
Uzi 2022.02.01 14:44:22
@tiltsál ki te gyökér: Nem kötelező tartozék, de ha rajta van az autón rendesen kell működnie. Kiszerelheted, akkor nem fogják vizsgálni. (érdekességképpen a műszerfal visszajelző lámpáinak is mind kell működnie, azok miatt is kivághatnak, ha valamelyik nem jó)
Magam cseréltem ki a ködlámpát utána egy emelőn, igaza volt az embernek, tényleg nem lehett állítani, hiába csavargattam a csavart, kiszerelés után látszott hogy el van törve egy felfogatás.
Nem egyedi az esetem, sőt leggyakrabban a lámpák miatt buknak meg az autók a németeknél:
(www.touareg-freunde.de/forum/thread/23408-wg-nebelscheinwerfer-bei-der-hu-durchgefallen/)
A villanyautó, amit már mindenki epedve várt, akinek még nem volt alkalma vezetni. Röpke másfél órás tesztút során nagyon mély benyomásokat nem lehet szerezni, de annyit mindenképpen meg lehet állapítani, hogy piszkosul jó csomag ez így, ráadásul autószerű, könnyen használható, és egyik…..
A biciklizést az első olyan élmények közé lehet sorolni, melyet sosem feledünk. Biztosan van számotokra is olyan kedves emlék, amire szívesen visszatekintetek. Biciklizni a legtöbben szeretünk. Vannak viszont olyan életkörülmények, amik miatt már inkább munkaeszköz, mintsem kikapcsolódás. Legyen szó…..
Zé világa Egy windowsos "tabtop" 2016.11.27 17:44:57
Pont egy éve, még a tavalyi Black Friday során néztem ki magamnak egy elég ígéretesnek látszó ajánlatot egy amerikai műszaki áruház Blockbuster listáján. Ez a gép egy szuperhordozható (ultraportable) Windowsos 2-in-1 gép, az Acer Aspire One 10 volt. Normál ára valahol 220 USD magasságában…..
Konkrétumok kellettek? Tessék, itt van pár, nem fog örülni neki senki. A táblázat nem teljes, az USA mellett a környező országok vannak csak rajta, de az siralmas, hogy mi állunk a legrosszabbul, igaz, nem sokkal az már nem oszt, nem szoroz, hogy 203 vagy 177 sorozat van a tárban egyelőre. Szegény…..
Uzi 2016.01.19 16:33:52
@scsaba1: Véget vetni nem fog, de jelentősen csökkenteni fogja. Az USA-ban a netflix forgalma durván lenyomta már régen a torrentek forgalmát
bgr.com/2015/12/08/netflix-vs-bittorrent-online-streaming-bandwidth/
Uzi 2016.01.19 16:40:48
@[HPhD]Blokkolnam: Igen, de ha egy telített HMA szervert fogsz ki, akkor a minőség kicsit visszaesik. (Persze elég ha a VPN addig aktív, amíg elindítasz egy filmet, utána már nem csekkeli)

Privacy dolgokra persze VPN a megoldás meg olyan szolgáltatlásokra/országokra, amiket nem ismer a smartdns (azt is átpöccented mobillal, ráadásul szolgáltatásfüggően) - német Amazon prime a kanadai netflix-el, US ABC-bel és ezt egy 30 Eur Amazon Fire Stick-en futtatva a TV-n - ezt egyidőben a routeres trükkel nem tudod megcsinálni.

Ha meg van 2 Fire TV sticked, egyik foghatja normál DNS-el a német netflixet egyik hdmi porton, másikon meg mehet a smartdns-el az US...
Uzi 2016.01.19 23:17:29
@csiszi: Igen, mindegy melyik országban vagy előfizető, amelyik régióban vagy fizikailag vagy logikailag azt a választékot kapod
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
A Lawrence Berkley laboratórium adatai szerint egy átlagos telefon töltés közben 3,68W energiát fogyaszt, és amikor már feltöltött, ez az érték 2,24W-ra csökken.  Tehát amikor éjszaka a töltőn marad (véletlenül) a mobilunk, akkor 8 óra alatt összesen 018kWh elektromosságot…..
Uzi 2015.03.17 16:40:03
@I. Közbiztonság Szilárd: Ha valóban lenne ez az eset még manapság is és érezhető megtakarítást lehetne vele elérni, már régen oldható kapocslatot építettek volna a generátor és a motor közé, mint ahogy a klímakompresszornál megtették, meg egyes kompresszoros motoroknál a kompresszorhajtást oldotta egy kuplung részterhelésnél.
Ősrégi diesel mercedes-t láttam generátorhibával betolás után üres akksival működni, az volt az utolsó...
Kétezres évjárat, négy légzsák, ABS. Csikós hetekig büntetett verbálisan, jól célzott mérgezett nyilakkal, mert elhagytam a közös egyházunkat, és meg mertem venni a szerkesztőség legfiatalabb autóját: egy olcsó, lepukkant, elárvult cápa Galantot. Ám egy autóvásárlásnál…..
Uzi 2015.02.21 16:36:42
@szandhokan: Nagy nyomatékhoz semmiképpen se manuált (mondom ezt 500Nm diesel mellé tett manuál váltóval)
Uzi 2015.02.21 17:01:06
@Schütii: 6 sebességet csak úgy tudod elosztani 250+ km/h tartományban, hogy nagy az ugrás az áttételekben, ezért amennyiben nem akarod széttépni a hajtásláncot különösen óvatosan kell váltanod, ezzel több időt vesztesz mint egy korszerú 8-9 sebességes hagyományos automata nyomtékot, DSG talán meg annyit sem. Meg egyszerűen nem illik a kategóriához sem, nem is árul senki már igazán erős dieselt manuállal.
Ha eddig bárkinek volt kétsége arról, hogy van-e értelme az szja egy százalékával szórakozni, az a múlt héten megbizonyosodhatott: nincs. Az ügyészség szerint ugyanis nem bűncselekmény, vagyis nem sikkasztás az, ha a parlagfűirtásra felajánlott zsetont parlagfűirtás helyett…..
Uzi 2015.02.03 10:15:35
@usernev: Így is, úgy is az "Állatkertnek" megy :)
Most, hogy kissé, de nem teljesen, lehiggadtak a kedélyek az internetadó körül, egyet hátralépve nézzük meg a részleteket. Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. Ezek a napi élethez…..
Uzi 2014.11.03 11:04:02
@fda: Ha felhőből nézed a filmet, nem kell letölteni a gépedre, elég na streameled - értsd az egész filmnek nem kell egyszerre ott lennie a gépeden.
Az hogy a felhőből letöltöd a gépedre a fájlt majd megnézed, az nem felhőből nézés.
Uzi 2014.11.03 11:15:00
@Muad\\\'Dib: Persze, az ha az elejétől a végéig megnézed, akkor nem. De nem is kell megvárnod míg lejön az egész film.. Bluray szabvány max 48Mbit/s, szóval 50Mbites nettel már nem lehet probléma, sőt tipikusan kevesebb sávszélességűek a videók.
Korábban volt szó az örökhajtós bicajokról, azok előnyeiről és nyűgjeiről. Belátható, hogy ez a többség számára nem biztos, hogy járható út.  Mi a helyzet a single speedekkel?Talán riasztó elsőre ez egy sebesség és a megszokott kényelmi dolgok elhagyása, de ha kicsit…..
Uzi 2014.06.27 16:53:08
@dukeekud: Meg a hajtási veszteség is nagyobb, mint a láncváltónál
A Chevrolet eltűnik Magyarországról, most érdemes figyelni a hirdetéseket. Vajon tartja az árát használtan? És honnan lesz alkatrész? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Uzi 2014.02.18 13:17:06
@Tanácstalan: 14ezer km-es út nem rossz, miért nem álltál meg, mikor körbeértél az egyenlítőn? :)
Uzi 2014.02.18 13:42:52
@közösperonos átszállás: Sorry, az átmérő volt a fejemben :)
Belsőség Nyolc év után vége... 2014.01.19 06:52:43
2006. március 5-e, szakadó hóesés, végtelenbe nyúló tél, nyakig ülünk egy romos ház felújításában, Norbi három hónapja beteg, inog az Autó Magazinnál a szerkesztői állásom, csupa derű és vidámság az élet. Mit tesz ilyenkor az ember? Naná, autót vesz. Törött volt az…..
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Uzi 2013.12.18 11:38:52
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: A cikk azt veszi alapul mintának, akkor legyünk már vele pontosan tisztában. Többen kérdezték is, mivan, ha pár méterrel beljebb kerülsz egy időre, mert az előtted levő fékez..
Na meg az betartatása sem triviális, más műszereket igényel, mint egy szimpla traffipax.
Uzi 2013.12.18 12:29:47
@KPali: ha 130 fölött mész (a másik fél nem) és csatt van, megosztottan mindenképp felelős leszel te is - mehetsz gyorsabban, de a felelősseged is nő ezzel együtt
Sok szó esett már és esik is itt, a blogon arról, mennyire kell vigyázni arra, milyen külföldi munkát vállal el az ember, és kiben bízik meg. Sajnos sok az átverés és nagyon észnél kell lenni, különben könnyen úgy járhat az ember, mint a mai poszt (vagy inkább segélykiáltás)…..
Uzi 2013.08.15 11:58:41
@tanato: Az egyes gyógyszerek országonként vannak engedélyeztetve, ezért akár ugyanaz teljesen más néven is jelen lehet vagy teljesen más is lehet ugyanazon a néven. A hatóanyagtartalmat a csomagoláson kell megnézni, általában 1-2 hatóanyagból egy gyógyszergyár akár többszáz fajta terméket hoz ki a koncentráció/felvivőanyag/csomagolás/megrendelő/stb különféle kombinációjában
Tizennyolc év autózás után bringára ült. Milyen a másik oldal? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A tulajdonos egymilliót költött, hogy bizonyítsa a nyilvánvalót: pocsék autót kapott. Most jön a rendőrség és a per, hogy kicseréljék ezt a vacakot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Uzi 2013.05.24 20:18:07
@peter3374: Nekünk egyszer St. Pölten-nél sikerült egy varárnap lerohadni injektorhiba miatt, legközelebbi autóbérlési lehetőség Scwehat-on volt. Mobilitásgari volt, fizették a költségeket(szervizt/odaszábbítást/bérautót), kivéve a benzint a bérautóba.
Öt tévécsatorna és három rádiócsatorna adása élőben, már okostelefonokon is - elindult a MinDig TV androidos és iPhone-os alkalmazásaA napokban a négy közszolgálati televíziócsatornával (M1, M2, Duna, Duna World), három rádiócsatornával (Kossuth, Petőfi, Bartók), valamint az…..
Uzi 2013.05.03 19:39:01
@tejfoloskenyer: A földrajzilag letiltott tartalmak ellen használj VPN szolgáltatót (ezesetben magyar végponttal). Ezzel a technikával nekem működik praktikusan bárhonnan.
Nem emlékszem melyik volt az utolsó napom, amikor ne vágytam volna egy BMW Z3 Roadsterre. Ezt annak fényében is fel merem vállalni, hogy egy Z3-ban egyedül talán Claire Forlani fest jól. Még az sem tántorít el, hogy kevés autó (és annak tulajdonosa) van kitéve olyan sok, előítélet…..
Uzi 2013.05.02 19:37:03
@Csé: Az első SLK-ra igaz, de R171-et már külön úgy tervezték, hogy túlnyomórészt férfiak vegyék. Másrészt sokáig az egyetlen vállalható keménytetős kabrió/roadster volt. (CC-ket ne mondjátok, szemmel láthatóan nyeklettek-nyaklottak menet közben)
R171-ben 180 cm feletti embernek is van bőven fejtere (190cm-ig kb), csomagtere is használható méretű (lenyitott tetőnél is 280l+), hosszú távokra is ok.
Valamiért a totalcar-on alulreprezentált, nepperűző sem nagyon ajánlja a kabriót keresőknek, pedig használtan nincs nagy árkülönbség. (5 éve csak olajat/kopó dolgokat, néha izzót cserélek és a P Zero-k gyorsan kopnak)
Ha százból öt ember statisztikailag nem éri meg, hogy nyugdíjas lehessen, miért ne lehetne előrébb hozni a nyugalmasabb éveket? Legalábbis ezt tette egy brit újságíró, Ed Hawkins, aki 33 évesen döntött úgy, hogy felmond, és a nagyvárosi nyüzsgést a dél-francia vidék…..
Uzi 2013.04.26 15:03:42
@doggfather: A fitt unatkozó nyugdíjasok rákapnak az extrém sportokra és tömegesen szenvednek halálos balesetet, mert nem nyílik ki az ejtőernyőjük vagy elszámítanak egy kanyart a downhill pályán :)
Kedves barátaim az Úrban, tudom, nem váltjuk meg a világot a magyar e-könyv piaccal (vagy legalábbis nem holnap), de néhány nagyon komoly eredményt azért sikerült elérni. Ezek egyike, hogy elértük, (néha, ritkán) külföldi szerzők is ideadják a műveiket elektronikus…..
A legjobban fizető állások Amerikában, felsőfokú végzettség nélkül, a myplane.com listája alapján: Fúrótornyi munkás Ipari búvár Vasúti forgalomirányító Vegyipari operátor Ingatlanközvetítő Metróvezető Postai alkalmazott Cölöpverőgép-kezelő Vasúti fék-…..
Uzi 2012.12.20 13:58:47
@jotakaro79: Igen is meg nem is. Ha eddig is ilyen területen dolgoztál akkor nem kell (pl. ex-military).
"Air traffic controllers should expect to complete a bachelor’s degree in a science or physics field or have three years of full-time work experience in the field."
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
Uzi 2012.12.13 14:28:43
@tede: Ezért van a gáz fűtőértékével korrigálva a számlád, ha alaposan megnézed...
Uzi 2012.12.13 14:49:20
@tede: OFF Azonos nyomást feltételezve, ha neked 3* annyi ideig tart felforralni, akkor csak a fűtőérték lehet más.. (és az energiáért fizetsz, nem m3-ért) Ha éves leolvasáson (részszámlázáson) vagy nyílván egy átlag fűtőértéket kapsz, ha havi számlázason akkor láthatsz valamennyi különbséget számlánként.
(Mondom ezt szoftverfejlesztői oldalról pár közműves projekt után)
Ha nem így lenne, panaszt tehetsz a szolgáltatónál vagy a felügyeletnél
www.eh.gov.hu/gcpdocs/200703/microsoftwordafldgzminsgnekellenrzsemehhonlapraj.pdf