Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Designer

55 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagy port kavaró Corel DRAW X4 cikk után itt a folytatás, mert megérkezett a világ egyik vezető programcsomagjának a Corel DRAW X4-nek az utódja, az X5-ös verzió. A cikk előtt meg kell említenem, hogy bár sokat használom a X4-es verziót, az Adobe család szoftvereit is…..
Jelentkezett már be különleges helyszínekről az Utazó, de a mostani fotósorozat aranyérmes, de legalábbis toplistás. A kis ribanc ugyanis most filmekből ismert helyszínekről csekkolt be, és a kamera felé fordulva hihetetlen pontossággal idézi fel a színészlegendákat.Itt például…..
The Designer 2011.06.18 08:48:14
A magyar tévésorozat az olyan, amiben Csűrös Karola és Usztics Mátyás céglogókkal gazdagon díszített kezeslábasban beszélget arról, hogy milyen régen is volt a háromhatvanas kenyér. Aztán a lassú dialógus egy pontján mindketten a kamerába néznek, Usztics azt mondja, hogy kéne…..
(VIGYÁZAT! IRONIKUS TARTALOM!)Az X-Faktorban az RTL szépen másolja a brit eredetei manírjait, a zsűritagok pont olyan pofákat vágnak (vagy legalábbis igyekeznek), mint az anyaműsorban szokás, a közönség tapsol és kurjongat amikor arra instruálják, és már a jelentkezők között is…..
A Nike+ csomag az egyik legjobb kiegészítő volt annak idején az iPodhoz, meg is vettem a cipővel együtt: a talpba helyezett érzékelő rögzítette a sebességem, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat, ezeket az adatokat menet közben is visszahallgathattam, meg otthon is…..
The Designer 2010.09.07 22:14:06
A progi kiadásának több oka is lehet: A 3GS-ben alapból bent lévő Nike+ ipod app az IOS4 óta csapnivalóan működik. A legkölünbözőbb hibákat produkálja a program futás közben, nem rögzíti rendesen a távot, nincs edzőhang egy idő után, nem ismerte fel a Nike chip-et stb. Mindenkinek más-más hibák jöttek elő, de volt akinek egy sem.

A hibákról itt tudok bővebben olvasni:
forums.nike.com/thread.jspa?threadID=31896&tstart=-1

A 2010. júniusi IOS4 bevezetése után rengetegen szívták be a történetet, és az IOS4re való frissítés után a legtöbbjüknek a nike+ ipod alkalmazás használhatatlanná vált. A Nike support több hónapja nem tudott biztos dátumot mondani, hogy mikor lesznek a hibák kijavítva. Vásárlók tucatjai anyáztak a Nike fórumon a használhatalan rendszer miatt, pedig az API az Apple kezében van, ezért a Nike csak továbbította a hibajelentéseket az Apple felé, ahol nem tudjuk, hogy tudomást vettek-e a dologról, mert ígéret nem érkezett arra, hogy a 4.1-ben javítva lesznek a hibák (vannak hírek arról, hogy a 4.1GM-ben a gyári Nike+ Ipod app már jól működik, de ezek nem biztosak).

Gondolom a Nike megelégelte, hogy nem tud a kezében tartani egy olyan rendszer, aminek a legtöbb eleme az Ő neve alatt fut, függésben van az Apple-től és emiatt vásárlókat veszít, mert az nem javítja a szoftver hibáit.

Ezért kiadott egy saját progit az Appstore-on keresztül, amit felszerelt pár jó kis plussz feature-el, és ezután már könnyebben is fogja tudni frissíteni (nem kell egy IOS update-re várni, hisz a Nike tudja update-ltetni appsore-on keresztül).

Nagyon örülök a proginak, és annak, hogy a Nike megoldotta a problémát. Mostmár én is frissítek a 4-es szoftverre! :)
Huh régen volt már blogbejegyzés. Hát egyelőre még nem tudom megígérni, hogy holnaptól egyre sűrűbbek lesznek a post-ok, merthát az utóbbi időben igen elfoglalt vagyok - szerencsére. De design blog van, volt és lesz is! :) Most hogy így kiértünk a (nem…..
Augusztus hatodikán egy Vinay Deolalikar nevű matematikus szétküldött egy emailt, amelyben azt állítja, hogy megoldotta a P=NP problémát.Ez a probléma a számítógéptudomány messze legfontosabb nyitott kérdése, és ha most elég gyors vagyok, a Vincent lesz az első olyan magyar blog,…..
  Joggal kérdezheted, hogy Váddafákiz CSS3? A CSSről már minden webdesigner tudja, hogy mire való. A CSS3 sem sokban különbözik tőle. Több lehetőséget rejt. Olyan effekteket lehet vele könnyedén létrehozni, mint a drop shadow, a lekerekített…..
The Designer 2010.01.20 15:12:16
@◄ViZion:
- Ami még egy kicsit fura lehet, hogy ugye manapság mindenki szeret W3C valid lenni. Viszont a validator 2.1-re ellenőriz. Volt bőr a pofáján kifújolni a hibátlan CSS 3 kódomat...
- Pofátlan egy alak Főnök!
- Nem vagyok Főnök!
- Bocs, Főnök!
The Designer 2010.07.18 10:54:59
@ADAMBRÄU: Türelem, tornaterem! Nem kell azon felhúznod magad, hogy nagy cégeknél sok esetben a rendszergazdák "elvannak" a windows XP rendszerrel - persze IE-t nem frissítenek rajta. Fél éve mikor ezt a bejegyzést írtam még volt számottevő IE6 böngésző - kb 10-15% - szerencsére ez mostmár tényleg minimálisra csökkent - ehhez hozzájárult, hogy a legtöbb oldalba beépítettek figyelmeztetést a userenek, hogyha IE6-al nézik frissítse a böngészőjét.

Szóval érthető volt a mondandód lényege - de ezen már szerencsére túl vagyunk.
Végre, végre! Egy nagyon fontos dolog végre lehetővé vált a weboldalak szerkesztésében. Hát persze, hogy az egyedi betűtípusok használatáról beszélek! Mi is volt eddig ezzel a gond? A böngészők alapesetben nagyon kevés beépített betűkészletet tartalmaznak  -…..
    Kedves Designer Társaim!   Mintha már láttátok volna valahol ezt a képet... Sokszor, weblapfejlesztés közben, mikor a többórás tesztelés közben a világ egyik (sajnos) nagyon…..
The Designer 2009.09.29 14:05:09
@CSS-3 blogger: Pontosan!

Mostantól kezdve minden oldalam tartalmazza szövegesen:

"+X óra munka ÉS MIÉRT? Hogy az oldal működjön IE6 alatt! Óvd a designereket! Ha még mindig Internet Explorer 6-ost használsz, kérlek, legalább frissítsd!" :)
The Designer 2010.02.09 10:54:32
@Redaz: Egyre több oldalon látom, hogy a weboldalak template-jébe beillesztenek egy browser detektálást, és ha IE6-ot észlelnek, minden aloldalon diszkréten jelzik, hogy bár működik ezen is az oldal, de lemaradsz a szebb kinézetről, frissíteni kéne a böngészőt és fel is ajánlanak letöltési linkeket. Egész jó kezdeményezés!
Régen volt már betűtípus... Pedig azt szeretitek e legjobban, nem igaz? Hát akkor ma büntetésből ma mindenki feláll a billentyűzettől és kézzel kezdi formálni a betűket - á felejtsétek el :) A krónikáskönyvekben sem tudtak olyen szépen írni, mint az alábbi gyűjtésben…..
The Designer 2010.02.09 17:52:32
@Redaz: Konkrétan egyikre sem gondolok. Csak úgy írtam. Kódex? Jaja azaz. Valami krónikás kódex :)
  Napjaink web 2.0-ás közösségi kitudjahogymicsodája a Twitter. Mindenki közzéteheti itt, hogy éppen merre jár, mit csinál, megoszthat linkeket, fotókat azokkal akik követik őt. Hogy ez most pontosan mira jó arra nem szeretnék kitérni, van aki szereti és használja.…..
 ÁJLÁVJÚS betűtípusok lesznek ma bizony. Ugye tudjátok, hogy közeleg az ájlávjú nap! Szóval február 14-ére mindenki beszerezheti szeretett betűtípusát!..
Font-os (!) okosság érkezik, ami egészen pontosan 12 betűtpus gyűjteményt tartalmaz. A csomagot a twitteremen csíptem el. Ők összeszedik, én közzéteszem itt a blogon, Nektek meg nincs más dolgotok, mint letöltetni az ingyenes betűtípusokat és használni. Ilyen egyszerű :)…..
Az alábbi gyűjtésben 10 olyan módszer láthattok, amivel flash "nitró" használata nélkül látványosan életre kelthetitek weboldalaitokat. Vigyázzatok azonban, a kevesebb néha több elv itt is érvényesül, és nehogy a tuning szétvigye a kasztnit! :)…..
A napokban bukkantam rá az alábbi photoshop actionscript gyűjteményre. A photoshop actionscriptek arra jók, hogy egy kattintással több műveletet elvégezzen a program automatikusan a munkánkon. Tehát ha van egy fotónk, és szeretnénk egy régies fotópapírra rárakni, kicsit karcosan,…..
  Újabb szállítmány kreatív logó gyűjtésre bukkantam. Az első rész elképesztően kreatív logóötletei után itt a következő logóáradat. Egyszerűek, mégis nagyo kreaítvak. Mindenki kollektíven inspirálódhat! :)…..
 Hogyan? Hát valahogy így!..
Subba Badi 4 LIFE! 2010.01.06 14:30:00
Hihetetlenül kigyúrt emberek galériája itt, elég durván néz ki némelyik. És ez még csak nem is synthol!                   ..
 "A Onepagelove.com bemutatja a weben található legjobb egyoldalas webdesign-okat!"Éppen ezért aki már tervezett vagy készül tervezni egy oldalból álló weboldalt (pl. portfolio oldal vagy parkoló oldalak), érdemes ellátogatnia erre a weboldalakat gyűjtő oldalra. Minden…..
 Ugye már Te is láttál Drop Shadow-val, Bevel effectel és Embossal "felturbózott" rikítózöld ragyogó borzadályt... Nem szép látvány...Tudom, hogy Magyarország a futballszakértők és a designerek országa. De azért mégis vannak olyan helyzetek, amikor jó lenne, ha…..
 Így az év elén még a tavalyi termésből válogatunk. Jöjjön most egy válogatás 2009 néhány kiemelkedő vektorgrafikai gyakorlataiból!..
  Csatlakozz Te is a facebook-on a Designerek Paradicsoma közösséghez, és kövesd végig a design világ alakulását kedvenc közösségi site-odon is! Ezentúl a blogbejegyzéseket a facebook-on is olvashatod a közösség falán! Join the Army NOW!…..
Sziasztok Designerek!Berobbantunk a 2010-es esztendőbe, a szilveszeteri partikból hamarosan mindenki magához tér, és a naptárba tekintve mindenki észreveszi, hogy Igen, egy szép kerek évbe értünk.Mindig jól jön egy kis háttérkép gyűjtemény ezesetben a 2010-es új év apropóján!…..