Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dragonlady (Bp, Hun)

0 bejegyzést írt és 5720 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2011. augusztus 16-án indult útjára a Határátkelő. Belegondolni is őrület, mennyi minden változott ez alatt az egy évtized alatt mindannyiunk életében, miközben egy dolog biztos volt – reggel ott lesz a friss poszt. Van tehát mit ünnepelni, ám az örömbe kis könny is…..
Azt ígértük, hogy ha érkezik poszt, akkor azt kitesszük - azt azért nem gondoltuk volna, hogy ez ilyen gyorsan meg is történik, pedig így lett. Aki küldte (a képekkel együtt) Virág, aki másfél éve kezdte olvasni a blogot, ha jól értjük, akkor nagyjából az elejétől, ami szép teljesítmény (és persze…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2021.08.22 18:57:13
@SzZoole: te még mindig gondolatolvasó vagy.... ezt a posztot kerestem épp a legújabb bejegyzés alatti kérdésemben korábban ma du. szintén úgy élt bennem, mint a valaha írt legemlékezetesebb történet. szóval köszönöm :-)
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2018.11.02 09:39:28
@kék madár: :-)))))

Most úgy felbasztam az agyam h végig csináltam az elfelejtett jelszavas pár kattintast végre.

Erezzen amit akar írja le e/1 de ne magyarázza már h mi több tízezer ha még van annyi olvasó mit érzünk így T /2 ben hozzánk vágva.

Az h magyar vagyok mellesleg egy véletlen és ennyi.
Dragonlady (Bp, Hun) 2018.11.02 22:47:20
@Kövérmadár [swe]: nahát ahol a (kövér ) madár se jár :-)
Hát szeptember van. Márpedig ha szeptember van, akkor kezdődik az iskola (van, ahol már el is kezdődött), úgyhogy ezen a vasárnapon mi is részben ezzel foglalkozunk, méghozzá egyenesen Új-Zélandról. Aztán megpróbálunk újrakezdeni Skóciában és ellátogatunk egy felettébb…..
Rendkívül tanulságos írás a mai, melynek szerzője egy édesanya, aki egyrészt érthető módon rendkívül büszke a lányára, aki külföldön is megállja a helyét, másrészt emögött a büszkeség mögött számomra érezhető némi fájdalom is amiatt, hogy nem lehet együtt a család. Azt nem gondolom, hogy a magyar…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2018.07.27 10:08:26
@ChristineK: akkor semmi se változott :-/ 4 vagy 5 éve amikor a Szingapúri írás megjelent ugyanezert már egyszer darabokra szedtük az anyukát :-/ kb olyan szintű volt a rá telepedes h persze h elmenekult kb a világ végére. azért azóta a lánya azt hittem volna h már le tudta állítani :-/
Srí Lankát sokan “mini-Indiának” tartják, de ez nem teljesen igaz – legalábbis régi és rendszeres szerzőnk, TeePolgar szerint, akinek volt szerencséje ellátogatni az országba. Következzen tehát az élménybeszámoló, szokás szerint érdekes képekkel. Ja, és az is megint…..
Határátkelő Elvisz a boeman 2018.04.08 06:30:00
Hogy ki vagy mi ez a ronda boeman, aki/ami elvisz – na, ez egy érdekes kérdés, pillanatokon belül ki is derül. Emellett megtudjuk, mi történik, ha lenyelünk egy rágót, miért tör ki a krimiőrület húsvétkor Norvégiában, illetve hogyan kell japánul gépelni. (Fotó:…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2018.04.08 22:30:08
Vajon mennyire csapódik le az, ami Magyarországon történik, illetve ami az országban történik a határátkelőkre? Mennyire látszik Magyarország külföldön és főleg: mi látszik belőle? Ezt a kérdést járja körül Zsó posztja, aminek persze a vasárnapi választás is ad némi…..
Az elmúlt egy-két nap egyik legnagyobb vihart kavaró eseménye minden bizonnyal Elizabeth Swaney (vagy ha úgy jobban tetszik: Swaney Elizabeth) olimpiai produkciója volt. Magyar színekben. Aminek kapcsán felmerült bennem pár kérdés, ezeket osztanám meg ma veletek, utána pedig remélem, jól…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2018.02.22 00:35:14
@doppeladler: asszem Katar és Omán vásárolt így össze kézilabda-válogatottól kezdve birkózókig az égvilágon mindenkit.
de a dél-koreai jéghokicsapatban is volt a minap pár igen McDonald szerű nevű és kinézetű játékos.

@blackhairlady: :-)
Dragonlady (Bp, Hun) 2018.02.22 20:01:32
@NorthPier: köszi, aranyos vagy ;-) kb semmi nem oké, de ez nálam már megszokott :-)

@Zsuzsi65: ha régen is úgy adtak volna neveket, mint mostaság, akkor a dédmamám Török-Tatár Zsuzsanna lett volna :-D és nyilván valahonnan jöttek ezek a nevek.
nekem kint nagyon messze jött le elég komolyan, hogy mennyi közös dolgot hordoz simán a kelet-európaiság. gondolkodásban, stb. de még az is meglepő volt, hogy mennyi közös vonást hordoz a posztszovjet vonulat is, az azeri főnökömmel, aki szintén gimnazista volt, amikor felbomlott az egész, de mégis, volt ott valami megértés, amit a nyugat-európaiak nem fogtak.
vannak olyan unokatestvéreim, akikkel azonos a dédmamánk (nem a fenti erdélyi, hanem egy felvidéki), és csak szlovákul beszélnek. ők oda kerültek az elmúlt pár évtized történelme alatt.
ezvan.

ja közben ugye a Liu gyerekek megnyerték. kíváncsi vagyok ezek után, hogy "elég magyarok" lesznek-e mostantól az idiótáknak.
Dragonlady (Bp, Hun) 2018.02.22 20:03:10
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
téged ismerve meg lettem volna lepve, ha ez másként van :-D :-D
A nyelv, a kommunikáció alapvetően határozza meg nem csak a mindennapjainkat, hanem az önbecsülésünket is. Márpedig ha ez a „szuperfegyver” nem, vagy csak korlátozott hatékonysággal működik, akkor nagyon gyorsan ijesztő változásokon mehet át a személyiségünk is, miként ezt…..
Hazaköltözni (pláne több évtized után) nem is olyan könnyű, mint azt esetleg elképzeli az ember. Sok minden más, mint amilyennek emlékszik, és a hétköznapok apró bosszúságai is felnagyítódnak, nem hiába mondják, hogy a visszaköltözés legalább akkora kultúrsokk, mint az elmenetel. Azt hiszem, erre…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2017.01.02 08:56:17
Dragonlady (Bp, Hun) 2017.01.02 09:05:55
@Buchhalter: ó azt egy szóval se mondtam h nem fogja megérdemeln amit kap.
Nagyon fura ha egy felnőtt ember ennyire törékeny és a mindennapi kellemetlenségek és konfliktusok ennyire kiboritjak.
Amikor először olvastam Levente történetét, nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Nem akármilyen kálvárián ment keresztül burmai (mianmari) párjával azért, hogy összeházasodhassanak, történetük jól mutatja, micsoda bonyodalmakat tud okozni a bürokráciában egy váratlan helyzet. Szóval öveket becsatolni,…..
Szerintem a legtöbben legalább egyszer eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen lenne olyan munkát végezni, ami nem köt helyhez, amit bárhol a világban végezhetünk – és ha ez megvan, akkor nekivágni kicsit (vagy nagyon) a világnak. Persze a legtöbben maximum a gondolatig jutunk…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2016.08.20 13:20:22
@nyuszigonosz:
nyilván mostanság nem dolgozom napi 2-3 óránál többet.
Nyilván a szoptatás nem kompatibilis a hason fekvéssel :-)
És nyilván ha húsz perc széken ülésről is szenvedek akkor napi 8 at sem ülnék. volt iroasztalom gyerek koromban és nem használtam. A szék és az asztal volt s legrosszabb dolog az iskolában diák ként.
Van ilyen.
Dragonlady (Bp, Hun) 2016.08.20 13:21:41
Érdekes történet Lizáé, hiszen három éve azért költöztek el Magyarországról, mert egy nap elegük lett. Most megint Magyarországon élnek (ennek okairól majd a posztban), ám az eltelt időszak alatt megjárták a Kanári-szigeteket, majd következett Thaiföld, miközben Ázsia több…..
Van az úgy, hogy az ember, amikor belevág a határátkelésbe, elképzelni sem tudja, hogy még egyszer visszaköltözik Magyarországra – aztán az élet másként hozza. Ez történt a Végtelen… talán blog szerzőjével és családjával is. Aztán ha már Thaiföldről visszatértünk Európába, megnézzük, mekkora…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2016.06.20 20:59:51
@Az apokalipszis lovasa:
mondjuk tényleg szarul mennek itthon a dolgok szerintem, és nekem aztán pont a legkevésbé vannak kifogásaim Thaiföld ellen, de napokig röhögtem annó azon az érvelésen, hogy elegük van az itteni (mármint magyar, én is most itt vagyok) illiberális demokráciából és ezért elhúznak Thaiföldre.
ha azt mondták volna, elegöük van a hidegből, és ezért mennek, vagy jobb iskolát akarnak olcsóbbért, és ezért jönnek, egy szavam se lenne.
Ha ez ember már egy ideje külföldön él, óhatatlanul eljön az a pillanat, amikor új helye otthonná válik, amikor egy hazalátogatás olyan lesz, mint egy nyaralás. Ezt a pillanatot ragadja meg a heti blogajánló egyik írása. Emellett nevet adunk svéd és magyar módra, valamint megmutatjuk, milyen az,…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2016.06.05 23:02:30
@Mirjam2: nem, minden kínainak alapból van angol beceneve, azoknak is, akik soha nem találkoztak fehér emberrel és nem tudnak angolul. ja, legalábbis Tajvanon, de gondolom, szingaőúrban, Hongkongban is, mainlandet nem tudom. sorozatokból vagy jóég tudja miért, amerikamánia ha nem is tombol a hagyomnyos kultúra megtartása mellett, de azért erős. a Jason nagyon népszerű, mert már nem tudom milyne kínai szóra hasonlít, aminek nagyon jó a jelentése. a főnököm Brandon volt, a fia Kevin, a kedvenc taítványaim Regie és Daniel :-)
de a valós névhez semmi köze beceneve mindenkinek van Thaiföldön (sok ezek közül divatos angol, sok meg hagyományos), Balin, Burmában is. Balin azért mert különben mindenki Wayan, Made, Nyoman és hűű a negyedik nem jut eszembe néven futna, mert ezek a kötelező nevek születési sorrendben, kivéve a brahminoknál, ott van Gede, Putu meg néhány másik (remélem, jól emlékszem). Burmában a mindenféle kisebbségeknek nem engedélyezettek a saját neveik, a kínaiak, indiaiak, muszlimok, hegyi népek stb mindenféle burmai néven futnak hivatalosan, de igaziból meg a kínai gyerekeknek van hagyományos kínai nevük is, meg angol becenevük is, a muszlimoknak muszlim nevük.
ez az egész, hogy egy papíron leírt Emlie vagy Emili definiálja az egész életedet, és nem annak szólítanak vagy úgy ismernek úgyis, ahogyan szeretnéd, teljesen nonszensz és ismeretlen sok más helyen.
ha nekem jött egy gyerekem, hogy mától szólítsam Ling helyett Rose-nak, akkor azt mondtam, oké, és mindenki más is. Rose öt éves volt, és még legalább 5 évig ezen a néven futott, azóta nem tudom, mi van vele. eredeti neve asszem Orasinee Wichitthongrueang volt :-) az ilyeneket simán megjegyeztem mindnig, csak most direkt tettem bele egy hibát.
de ez már nem neked szól, inlább érdekességnek írom, csak téged taggelteek az elején, mert onnan iindultam.
Dragonlady (Bp, Hun) 2016.06.05 23:20:20
@Csodabogár: én nagyon örülök annak, hogy Magyarországon is mostmár alig magázódik valaki, kivéve a nagyon hivatalos kontextust, és vezetéknéven se akar senki se szólítani szinte senkit. nekem mindkettő hidegrázás kategória. már eleve magázódni is nagyon nehéz úgy, hogy ne hangozzon sarkvidékinek, távolságtartónak, vagy nyakatekertnek.
emlékszem, amikkor a bangkoki magyar követséggel angolul leveleztem, mert képtelen voltam rendesen magyarul megírni egy hivatalos levelet. sehgy nem jött a számr aa sok kacifánt. pedig én itt jártam iskolába, igaz, angol nyelvűbe, de mégiscsak itt.
Dragonlady (Bp, Hun) 2016.06.05 23:24:20
@M. Péter: :-) akkor ott is.
nekem is el kellett neveznem több gyereket, mondták a kínai nevét például néhányan, és ahhoz hasonlót szerettek volna.
speciel nekem is van kínai nevem, igazi chop-ot is kellett csináltatni. az immigration ugyan nem, de a bank azon a néven futtatta a számlámat, amikor hazaküldtem a pénzt, felhívott az apeh, vagyki, hogy mi ez az átutalás egy bizonyos Ms Cheng Ling Lung -tól :-) (nem ez a nevem) nekem egy kollégám adta a kínai nevet, úgy, hogy hasonlítson a nevemre, de igazi kínai név is lehessen akár, működjön kínaiul. még mindig le tudom írni és a chop is megvan :-)
Vajon tényleg a sátán műve-e a pacal, vagy a sült bárány mentaszósszal a gasztronómia csúcsa? Lehet-e kelet-európainak öltözni, és az Oasis vagy Pataky Attila ríkat meg jobban? Csupa kérdés, ami felmerült Szukics Magda (aki korábban írt már posztot, amit itt olvashattok) és…..
Dragonlady (Bp, Hun) 2016.06.05 22:16:49
@mojyo:
szerintem te akkor se tudnál az agyamra menni, ha szeretnél :-D
ezt a valaminek látszást inkább általánosságban mondtam, nem rád reagálásnak.
írjál már légyszi egy privit valami olyan emailről, ami műxik, nem talállak a levelezésemben :-( csak emlékszem, hogy itteni prvit te nem szoktál megkapni.
egyébként megvagyok, csak halálra idegesít, hogy telefonról olvashatatlan a HÁ és főleg kommentelhetetlen. éjjelente meg sokat dolgoztam mostanság megint. még vagyok napközben online, de azért már annyira nem sokat.
Dragonlady (Bp, Hun) 2016.06.05 23:13:18
@mojyo: megtaláltam egy emailcímedet, írtam :-)

@Pernilla: erre a 40 évesre felszisszenek mindig, nemrég sikerült abszolválni, és fáááj. de legalább még senki nem nézett a gyerek nagymamájának, vagy legalábbis nem adott hangot ennek :-)