Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodnarcsalad

302 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, a "hóborított" táj egy sós tó partja, ahol igenis ennyire kiül a só! A tó pedig rózsaszínű. Én ezt valami különleges dolgonak tartottam de nem igazán találtam rá semmi értelmes magyarázatot, hogy hogy lehet a víz rózsaszín... A helyi spanyolok azt mondják, hogy…..
bodnarcsalad 2016.04.21 21:13:50
@drstomi:

Szia!

A GPS-be ha beírod a calle Múnera -t akkor odavisz a közelébe.
Az N 332-röl hajtsatok a CV 905-ös útra (a Carrefour felé), onnan kifelé haladva bal oldalon lesz egy Mercadona, egy kínai bolt meg egy autómosó, ott a körforgalomban balra, és azon az úton menjetek addig amíg tart. Ott parkoljatok le, át kell vágni egy gazos területen hogy a tópartra jussatok, de azt már úgyis látjátok onnan.
Amúgy nem egész évben ilyen szép rózsaszín, ez attól függ hogy mikor termelték ki belöle a sót. Remélem szerencsétek lesz, én nem jártam arra mostanában.
(bocs, ezen a gépen nem tudom elövarázsolni a hosszú ö -t)

Jó utat!

Ditke
Így élünk most Madrid 2009.08.14 19:46:00
Már régóta akarok írni arról amit Madridban láttunk, de valahogy sosincs elég időm rá mostanában. Vagy vendégeink vannak, vagy vendégségbe megyünk... Na persze most nem panaszkodom :)Ezért aztán úgy döntöttem, hogy nem halogatom tovább, legalább a képeket felteszem, aztán…..
Kiss-Takács Kati az általános ismeretek után ezúttal konkrétumokról és a klasszikus lakásvásárlós megpróbáltatásokról is beszámol, ha maradt még, akit nem tántorított el a korábbi cikk a londoni iránytól. Már alig várjuk, hogy a felújítás fázisához érjenek...…..
Így élünk most ELKÖLTÖZTÜNK 2011.12.09 00:29:09
Megelégeltem a rendszer vacakolását és jelentem, hogy a blog elköltözött:awww.bodnarcsalad.blogspot.comcímen ezután is folytatódik a történet.....
 Előre bocsájtom, hogy a következő posztot egy elfogult szülő írja. De ami tény az tény :-)) Megvolt az éves balettvizsga és ugyan a "diplomát" még nem kaptuk meg mert azt Londonból küldik (igen, mert itt az angol gettóban a Londoni Balettintézet vizsgáztat), de…..
Így élünk most Basel 2011.12.04 00:38:00
Zsoltinak egy hétig tartó okosítás volt Strassburgban november végén én pedig úgy döntöttem, hogy vele tartok és kirándulok egy kicsit. (Ezért imádom a műszakos munkarendet: egy hétig szívtam mint a torkos borz és minden másnap ügyeltem, de cserébe fel tudtam szabadítani egy…..
Napokig nem tudtam folytatni a blogot mert valamiért nem volt hajlandó semmit elmenteni, így el is szállt az a jó hosszú szöveg amit írtam :-( Már régen gondolkodom, hogy másik helyre költöztetem a blogot, ha esetleg innen eltűnnék, annak az az oka. Sajnos már próbálkoztam…..
Így élünk most 7. szülinap 2011.11.20 02:08:00
7 évesek lettek! :-) A tortára leadott rendelés vár volt beépített sárkánnyal és királylánnyal. Csak így szimplán. :-)A neten keresgettem és próbáltam az ott látottakból kihozni a tőlem telhetőt - szerintem egész jó lett.A vár maga fekete erdő torta a tornyok pedig…..
Mivel Zsoltinak volt egy 2 napos programja Madridban én meg épp ráértem, gondoltam vele tartok és kicsit pótolom ami még kimaradt a városból. Bár tény, hogy még rengeteg helyet nem láttam, de a Prado pl. azon múzeumok egyike, amibe még az először itt járó turista is betér, én…..
bodnarcsalad 2011.11.18 12:41:39
@Tündérke85:
Sajnos erre nem tudok válaszolni, mi nem szoktunk magyarokkal összejárni.
Van egy étterem , az Eszterházy, itt a linkje és nincs messze Los Altostól:

www.prestigeguides.com/eszterhazy/index.php

Ennek magyar a tulaja és úgy tudom, hogy ott szoktak magyar esteket tartani, karácsonykor vagy szilveszterkor, március 15-én, stb. Biztos van gyakrabban is, de mivel ezt a helyet nem szeretjük nem járunk ide és nem tudunk róla.

Amit én szeretek magyar éttermet az a Budapest étterem de az kicsit messzebb van , Ciudad Quesadaban, itt fent van a pontos cím:

www.qype.co.uk/place/1090523-Restaurante-Budapest-Ciudad-Quesada

Nagyon finoman főznek, jók a borok, jó a kiszolgálás, elegáns hely. Egy pincér kivételével mindenki magyar. Ide szoktunk viszonylag rendszeresen menni.

Ezeken a helyeken esetleg tudtok érdeklődni magyar közösségek felől.

Sajnos elég vacak időt sikerült kifognotok :-(
Érezzétek jól magatokat, remélem picit tudtam vele segíteni!
Így élünk most Lapbooking 2011.11.14 00:23:00
Sokat gondolkoztam hogyan lehetne rávenni a csajokat, hogy magyarul is gyakoroljanak írni, olvasni. Az evidens volt számomra, hogy iskola után nem fogom erőltetni, hogy még magyar munkafüzeteket is töltögessenek, olvasókönyveket olvassanak. Így is alig férünk bele egy napba. Délután…..
Az idei Halloween-re nagyon készültek a lányok. Látszik, hogy ahogy nőnek, egyre jobban emlékeznek arra, hogy miket és hogyan szoktunk ünnepelni, és persze az iskolában is elég rendesen elmerültek a csontvázak, tökök, denevérek készítésében.Itthon is feldíszítették a…..
Így élünk most Malacságok 2011.11.13 23:13:00
A disznóólunk új lakója:   Ezen a képen még fenekén a tojáshéj, alig pár órája született. Ahhoz képest szerintem nagyon nagy és rettentő gyorsan tud szaladni :)   Neve még nincs, illetve megegyezés tárgyát képezi, ami a csajaim esetében nem…..
Így élünk most Toledo 2011.11.12 00:32:00
Toledo Castilla-La Mancha tartomány székhelye, Spanyolország szívében, Madridtól alig egy órás kocsikázásra található. La Mancha egyébként szélmalmairól és hóbortos lovagjáról, don Quijote-ról is híres. - mondjuk gyerekkoromban azt hittem, hogy a "de La Mancha" az a…..
A kikötőben találjuk a 12. századi Szent Antal kastélyt amit most részben renoválnak, ezért a kellemetlenségért elnézést kérve ingyen engedik be a látogatókat. A felújítás amúgy csak egy atriumos belső részt érintett, simán sétálgattunk és felfedeztük az…..
A Casa de las Ciencias, a Tudományok Háza a Santa Margarita parkban található. Valami miatt amikor ott voltunk aznap nem kellett belépőjegyet fizetni, így még szerencsénk is volt. Sajnos a gyerekeknek szóló planetáriumi előadást épp lekéstük, a délutánira pedig már nem akartunk…..
Amikor végre néha egy-egy rövidke időre előbújt a felhők közül a nap nem bírtuk megállni, hogy legalább egy picit ne tapicskoljunk az óceánban. Ezek a képek épp a Playa El Orzan-on készültek, egészen bent van a centrumban: ..
A Hercules torony mellett van egy akvárium amit előre beígértem a csajoknak.Mikor odaértünk és megláttam, hogy konkrétan melyik épületről is van szó már megbántam hogy ide akartunk jönni: egy szürke eléggé lepusztult betonkocka a tenger partján, szinte észre se lehet venni,…..
Avagy a XXI. században meddig lehet kibírni telkefon és számítógép nélkül? A spanyolok kedvenc szava szerintem a "mañana" ami holnapot jelent (Meg reggelt is, de ez most nem érdekes. Bár a "mañana por la mañana" (holnap reggel) eleinte nekem olyan viccesen…..
Október elején pár napra Galíciába utaztunk, ami "Zöld Spanyolország" része, északon, az Atlanti-Óceán partján található. Egykor kelták lakta terület volt, ez a népzenében, a dudákban és a díszítő motívumokban jelenik meg leginkább. Az itt élő spanyolok magukat…..
bodnarcsalad 2011.10.23 23:33:18
@Globetrotter64:

Mi is tuti megyünk még arra, csak már nagy kitérő lett volna számunkra és a lányok már kezdték unni a banánt, így inkább most kihagytuk.
Amúgy a Camino-hoz nekem is lenne kedvem, bár nem nomád körülmények között. A tömegszállásokon lakás már nem az én műfajom. Szállodákban meg biztos elég borsos lenne, gondolom több mint egy hónap kell rá. Meg persze a családot, munkát sem lehet csak úgy itt hagyni. De azt mondtam, majd ha a gyerekeim mennek és nem érzik cikinek hogy az anyjukat is magukkal húzzák, akkor majd velük legyaloglom, és égetek a Világ Végén bakancsot :-)
Galícia a tengeri finomságok otthona is, az óceán partján természetes, hogy minden étteremből polipok, kagylók, rákok köszönnek vissza ránk.Érdekes, hogy ugyanazt a fajta kagylót más ízesítéssel készítik el ebben a régióban mint felénk. Ettem osztrigát is, ami…..
bodnarcsalad 2011.10.23 23:29:16
@Globetrotter64:
Elolvastam, sajnálom hogy ilyen rosszul alakult ez a dolog. Azért az jó, hogy azóta is eszed őket, kár lenne egy rossz élmény miatt leszokni róluk! Én is nagyon szeretem, bár nálunk egyetlen vagyok a családban.
Nekem volt egy kollégám, ő mondta ezt a pálinkás dolgot. Igaz, ő a kórházban a sok fosós-hányós beteg után mondta, hogy akkor esténként ő fertőtlenít, nehogy elkapjon valamit :-)
La Coruña, vagy galíciai nevén A Coruña az Atlanti-óceán partján fekvő kikötőváros. Világítótornyát a 2. században építették a rómaiak, amely a mai napig betölti feladatát. Herkules-toronynak nevezik, mert a legenda szerint miután Herkules megölte az óriások királyát…..
Santiago de Compostela Galícia fővárosa. Már a római korban is létezett, de igazi jelentőséget akkor kapott, mikor felfedezni vélték Szent Jakab apostol sírhelyét. A legenda szerint egy csillag jelezte egy szerzetesnek a helyet, aki e csillagot követve jutott el a városba. A…..