Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eino.

0 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
eino. 2014.08.22 14:27:50
@FazekasLaci: nem mindig rossz az utalvány, én azt adtam, csak OBI-sat, mivel tudtam, hogy a pár építkezik.. Nem létezik, hogy nem tudták elkölteni.
Gondolkodtál már azon, hogy mit is mutat meg a bizonyítvány? Mielőtt kétségbeesnénk gyermekünk jegyeit látván, gondolkodjunk el azon, hogy miről is szól a bizonyítvány? Arról szól, hogy gyermeked mennyire tud számolni, mennyire ismeri a különböző szabályokat, hogyan…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Csunderlik…..
LGT @ Papp László Sportaréna, 2013.02.14. Csütörtök este megnéztük, nagyjából milyen lesz az LGT-koncert pénteken, szombaton és vasárnap. Néha meglepő, néha mulatságos és érthetetlen, persze igen hosszú, viszont szerencsére nem egy öreguras nosztalgiashow. Sok-sok spoiler…..
eino. 2013.02.15 17:09:16
@eßemfaßom meg áll: 2013.02.15. 16:38:18
Pontosan.
Ennyi.
  Ausztráliában született 1979. április 4-én. Egy franciatanárnő és egy autóversenyző-bányamérnök fia volt. Az Üvöltő szelek szereplőjéről kapta a nevét, tíz esztendősen már a Pán Péterben játszott az iskolai színpadon. Első jelentős szerepe a 10…..
Tisztelt Praxis Blog! Alkalmanként olvasom a blogot, ezért bátorkodtam leírni a gyermekfogászati tapasztalatinkat, amelyek szerintem tanulságosak és egyben jellemzőek a magyar fogászati ügyeleti rendszerre.Három gyermekem van, akik rendszeresen ápolják a fogaikat, nem étkeznek…..
eino. 2012.01.20 16:22:01
Ha nem lenne ennyire fárasztó és nem sajnálnám ennyire a gyerekeket, azt írnám, hogy na, megnyugodtam, nem csak nekünk kész tortúra a gyerekfogászat. Hozzáteszem, úgy, hogy a majdnem 13 évesnek a mai napig nincs és nem volt egy rossz foga sem. Csak nagyon nehezen estek ki a tejfogak, már nőttek a maradandók, a tejek még mindig bent ragadtak. Az egyik dokinő szerint mindennek eljön az ideje, várjuk meg, amíg magától kiesik, a másik szerint jesszumpepi, azonnal húzni kellene többet is, de menjünk inkább szájsebészhez (!) Elmentünk, az elküldött minket panoráma rg-re. Meglátta, és mondta, menjünk mégis az iskolafogászatra. Mivel nyáron történt ez, nem volt egyszerű, de aztán mégis találtunk gyerek fogdokit onnan, aki elkezdte húzogatni a fogait. Közben az iskolát átszervezték, új fogorvos... Szerencsére elég volt elregélni a történetet meg vittem a panoráma rg-t. Kihúzogatta a maradékot, mostanra fogszabályzás esedékes.De nem nála, mert nagyon belegázolt a sokat szenvedett, amúgy becsületes fogmosó lányom lelkébe azzal, hogy folyton beszólt neki, mivel kicsit parázott a húzások előtt. A szabályzáshoz szintén megjártunk pár orvost,mire elvállalták, megint készült panoráma rg, végre megtaláltuk a nagyon drágát és jót a brutálisan drága és jó helyett. Kell min. 2 és max. 4 maradandót húzatni, a jövő héten dőlne el, mi lesz a végleges verzió, és kezdődne végre az ,,érdemi munka". Most már nem az orvosvadászaton múlik, csak a pár napja elkapott felsőlégúti nyavalyán; nyilván nem húzatok fogat úgy, hogy beteg.
Hasonló mentalitású autóst fogtam ki a minap, mint G teherautós verzióban. Az én esetemben annyi volt a különbség, hogy sávot akartam váltani jobbra, belenéztem a tükörbe, index, besorolok teljesen simán, mire a másik sávban a mögém kerülő fekete Audi A2 nyom egy látványos…..
  6 óra 20-kor felszálltunk egy buszra az Üllői út 82. számú ház előtt. Az úti cél Tápiószentmárton. Hogy mi van ott, nem tudjuk. Az történt, hogy gondoltunk egyet, és igent mondtunk egy kedves meghívásnak: efféle meghívást szinte mindenki kap havonta egyszer-kétszer a…..
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
eino. 2011.08.23 13:26:12
@boróka.: A tanár örül a virágnak dologhoz.
Ne örüljön neki. Jó lenne, ha megszüntetnétek végre egységesen ezt a rendszert. Nem, nem a két csokor virág vagy annak ára miatt. Hanem mert neked elég a virág, a másik szeretne mellé még valami kis apróságot vagy nagyobb dolgot, hiszen a pincér még pénzt is kap... A szülő meg nem tudja, mi a jó, mikor tesz jót. Ha külön ad, de csak virágot? Ha közösen adnak valami nagyobbat? Minden tanárnak vagy csak az ofőnek? De a gyerek az ofőt utálja-joggal-, Éva nénit viszont imádja, szintén joggal. Akkor az ofő ajándékába szálljunk be, Éva néninek meg külön adjunk? Vajon bosszúálló lesz-e az ofő, ha mégsem szállunk be a közösbe? Felsőben van kb. 10 tanár, osszuk el ennyivel a dilemmát.
Negyedikre azért megtaláltam a saját magunk számára kedvező megoldást. A szeretett tanítónők kaptak valami személyeset a gyerektől tőlem meg pár perces köszönetet és jókívánságot, a nemszeretettek nem kaptak fityiszt sem. Addig igen. Ötödikre megtanultuk, hogy nem múlik az ajándékon semmi. Ha a tanár normális, nem veszi figyelembe. Ha nem, akkor sem veszi figyelembe... Mi most nem adtunk senkinek semmit, nyolcadik év végén majd kap, aki korrekt volt a gyerekkel.Szintén tőle, szintén, amit ő akar adni, és szintén személyeset.Tőlem megy a köszönet. Ennyi. És normál esetben a fentiek miatt nem is lehetne több.
Gusztustalan, amikor az alsósok, főleg az elsősök anyukái előrenyomják a gyereküket a virággal, ezzel-azzal a tanítónéni felé.
eino. 2011.08.23 13:43:15
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Egy dolgot azért nem értek: mire jó a rágalmazás?
Életemben nem jattoltam orvosnak- vagyis de, a szülésnél, viszont az ügyeleti ideje után is bent maradt fél napig, csak miattam- de soha nem tapasztaltam, hogy a pénz hiánya miatt ne láttak volna el engem vagy a gyereket. Tény, járunk magánrendelésre is ezzel-azzal, és vannak nemtörődöm orvosok is, de zömében nagyon jók a tapasztalataim. A körülményekről meg nem ők tehetnek.
eino. 2011.08.23 13:59:28
@boróka.: ne kedves anyukázz, mert ez az egyik, amiből az látszik, hogy a irritáló típusú tanár vagy. Én egyenrangú félnek tekintem a tanárokat, te nem.
Abban a mondatban, hogy ,,a tanár örül a virágnak"+ a többiben (pincérnek is fizetsz stb.), sajnálatosan benne van az elvárás. De SEMMI elvárás, SEMMI korrektés számonkérése nem fair, mivel kötelező a gyereknek iskolába járnia, és a gyerek csak ártatlan (oké, néha viszont nem ártalmatlan)közvetítő közeg a felnőttek viszonyaiban. Ne használd ezt ki, ne érezd, hogy hálásnak kell lennie egy szülőnek. Ha jól tanítasz, hálás lesz,köszönetet mond és szeretettel emleget majd ő és a gyerek is, évtizedeken keresztül. Ha kedvesanyukázol, mint hülyepicsára fog rád gondolni mindenki.

Amúgy átlag pincér keres 65-öt, míg te 100-at. Nem pontosan persze, de ez az arány. Ő is kidöglik, csak sokkal kevesebbért, és nincs estéje, éjszakája meg ép lába. Nem könnyű és nem megfizetett a te munkád sem, csak éppen hagy élni. Ennyi.
Modorosblog A túravezető 2011.06.05 16:58:00
-Hejj, micsoda túrák, micsoda emlékek, kalandok... amikor összetrombitáltuk a családokat, aztán szombat reggel 8-kor találkoztunk a szentendrei HÉV-állomáson, a Nyugatiban vagy éppen a Bécsi útnál, a buszoknál? Sok kis csúnya, gombafrizurás, SZTK-keretes gyerek tépőzáras…..
eino. 2011.06.06 12:38:12
Régen nagy túrázó voltam, mára annyi maradt, hogy szívesen kirándulok úgy 12, max. 15 km-ig. Azért a nyárra tervezem, hogy elindulok, és megyek egész nap. Mindegy, milyen időben, csak vihar ne legyen , mert attól azért félek.

Egyszer részt vettem egy teljesítménytúrán, 4 óra alatt ment le 25 km. Nem hiszem, hogy megérte, egy rohanás volt az egész, idegeskedés, hogy meglegyenek az ellenőrzőpontok, táj, beszélgetés nem nagyon játszott... Úgyhogy maradtam a régi típusú túrázásnál: cél megadva, mindenki arra ment és annyi idő alatt, amerre akart. Volt, aki egyedül ment, mi kisebb csapatban. Szuper volt ez a többször 1-2 hetes szabadság gimiben. Iskolaidőben meg havi min. 1 hétvégén...

Modorosba illő élmény: új csapattal mentem, az egyik ex bandájával. A túravezető pont olyan volt, mint a posztban. Kivéve, hogy a túra után és alatt szerinte felesleges enni, elég pár szem szőlőcukor, és kész, megvan az energiapótlás. És lenézően bekapott 2 szemet, míg mi szemérmetlenül faltuk a Zengő lábánál a szendvicseket. Csak a fiát sajnáltam... Az az egyetemista, helyes srác nem evett semmit, gondolom, nem mert, így lett idomítva. Aztán egy helyen megálltunk a busszal, rajtam meg a fiún kívül mindenki kiszállt megnézni egy zárt kápolnát. (nekem már herótom volt a faszitól, nem érdekeltek a hülyeségei). A srác nem vette észre, hogy nincs egyedül, és akkor gyorsan betömte magába a szendvicseit, amit gondolom, az anyja- akivel élt, mert elváltak a szülők- csomagolt neki.
Na, nekem EZ nem kirándulás, nem túra , nem az az élmény, ami miatt érdemes... Volt olyan is, rengeteg, csak nem ezzel a modoros faszival.
„Nem akarom, hogy bárki is úgy gondoljon rám, mint kis fiatal második feleségre” – állítja következő posztolónk, aki 10 év szünetet tartott a nagy Ő-vel. A pasi időközben megnősült, majd elvált és újra összeállt a főszereplőnkkel. Igen ám, de az ex-feleség…..
Subba Lol: Áfonya 2011.04.07 17:16:00
eino. 2011.04.10 14:47:37
@ezabloghunickmarfoglalt:

ezek még gyerekek, játszanak, próbálnak felnőtteset játszani
mint ahogyan te is, amikor a kisautódat tologattad, és azt hitted , a világ legjobb autóversenyzője vagy
Zuhanásnak indult az RTL Klub nézettsége, mivel közönsége annyira elbutult, hogy már nem tudja bekapcsolni a készüléket.„Már annyira elbutultak a nézőink, hogy azt se tudják sokszor, hol vannak.” – mondta elRényi Ádám, aki tévedésből nyilatkozott a sajtónak,…..
eino. 2011.04.01 01:24:35
off
@Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz!:

ne hazudj, kis vörös, nincs lincshangulat, Páváék azt teszik, amit kell a városrablók ellen. Ja, hogy te szeretnél lincselni? Magánügyed.
-------------------------------------------
on

Az RTL meg éljen sokáig, január óta egy percet nem láttam a műsoraiból, addig se sokat, szóval azon kívül, hogy a neten meg az újságosnál folyamatos VV4 promót látok, nincs bajom vele. Ellenben újra rákaptam a mesékre, hihetetlen klasszul kikapcsol a Frakk , Süsü meg a többi, szétröhögi magát az ember gyakorlatilag mindenen. (De persze kizárólag két dokumentumfilm közt...)
Valaki írta a vizeletre működő távirányítót,ami ugyan szenzációs ötlet, de nőként az ilyesmi túl nagy macera. Gondolkodni is kellene azon, hogyan, miként... Na, valószínűleg ezért nem nézek ertéelt.
A címben összefoglalt ötlethez nem nagyon tudok sokat hozzátenni, de azt hiszem nem is kell. A babazászló annyira magától értetődő dolog lenne a gyászlobogó mellett, hogy nem is értem, eddig miért nem jutott senkinek eszébe.Ahogy egy gyászzászló pár pillanatra rossz kedvűvé tud…..
Az internet aranykoránál is bevált Ásés-brigádos gondolatfolyam - sokadik közös művünk nosferatóval, egy webkettes Lennon-McCartney... kösz neki. Szokás szerint övé a macskaköröm. Vigyázat, hosszú!Házgyár, teherautón kettesével szállított építőelemek, daruk,…..
Modorosblog Olvasói rovat - Apa 2011.01.30 14:54:00
Kenyeres Páltól kaptam ezt a levelet. Megkért, hogy közöld (az illusztrációt Blassiusnak köszönjük szépen).   -Na mutasd, elbaszarintottad, mi? Süsd meg - bimbó vagy, mondtam, hogy ne feszegesd mer' gyenge anyagból van. Na, add ide, epokittal megragasztom. -Kösz apa, rendes…..
eino. 2011.02.02 22:48:15
@lárvalányhaj: MINDIG a nők a hibásak.
Épp ma gondoltam végig, hogy a régi haverok közül így a harmincas éveink közepe felé csak egynek vannak gyerekei. A többi még mindig ugyanazt az életet éli, mint 15 éve. Na jó, dolgoznak is. Szóval a 6 srácból 5 van így harmincon bőven túl. A harmincas kollégáim közül egy se nős, vagy legalább elvált.
Mi csajok- a régi baráti körből- pont fordítva állunk ezzel: csak egynek nincs gyereke.
És: csak kettőnek sikerült úgy, hogy normális, családot és munkát szerető férfinek szült gyereket.
De persze a nők a hibásak, amiért nem szülnek...
eino. 2011.02.02 22:54:12
@Modor Tibi: ha gyereket akarsz, annak fel kell nőnie, lehetőleg egészséges, aktív szülőkkel. Aki 45 évesen nemz gyereket, annak ez igencsak necces. A szülés még inkább behatárolt időben. Iszonyúan meg tud viselni egy nőt fizikailag, ha az első gyerekét negyven felé szüli. Nem törvényszerű, de nagy rá az esély, mint arra is, hogy a gyerek valamilyen rendellenességgel szülessen. Mindettől függetlenül előfordul, hogy tényleg későn találja meg az ember az igazi társát, akivel családot alapítana. Ez eddig oké, de arra hivatkozva szakítani 30 évesen, hogy még nem akarja magát lekötni valamelyik fél- hát, igencsak élettől elrugaszkodott, elkényeztett lehet az illető.
A Nagy Elszámoltatás elérte a filozófusokat is! Uramisten, már ők is?! Nagyon örvendetes, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos letúrt a legaljára, de mi nem igazán a filozófus-mutyikra vagyunk kíváncsiak ... semmi más nincs már? 8 hónap alatt a Nagy Elszámoltatás…..
eino. 2011.01.13 19:35:25
@Béla Bácsi: maximális egyetértésem
eino. 2011.01.14 02:02:11
@stirlitzist: dolgozom rendesen, fizetem az adót, de soha nem fogok előrébb jutni, mivel mindig vannak egyenlőbbek. Nem, nem okosabbak, ügyesebbek, szorgalmasabbak. Hanem kiválasztottak és/vagy komcsik (vagy utódaik).
Üdv! Korábbi munkahelyem áldatlan viszonyait szeretném bemutatni Nektek. Egy - akkor jól futó - internetes hírportálhoz kerültem újságírónak. Első munkahely volt, örültem, hogy egyáltalán elhelyezkedhettem, nem törődtem a "formaságokkal". Munkaszerződést ugyan…..
eino. 2011.01.04 00:50:50
@Bellagio: én nem okolok senkit, a megtörtént tényeket írtam le, már régen tudomásul vettem, mi hogyan működik. Tudnék többet keresni- na nem vidéken-, de akkor más nevelné a gyerekemet, annyit meg nem ér. Örvendetes, hogy neked összejött az anyagi fejlődés, az emberré váláson azért még dolgozzál. Bár végül is nekem mindegy.
eino. 2011.01.04 18:49:08
@különvélemény: Szerintem nem feltétlenül az 5 év tapasztalat az érték meghatározója, hanem:
-mennyi tényleges haszna van a munkájának
-stabilitás, megbízhatóság, diszkréció, lojalitás
-alkalmazkodás (rugalmasság)
-gyors helyzetfelismerés
-tanulékonyság
-stb.
-és persze az a bizonyos 5 év tapasztalat is növeli az ember piaci értékét
Lehet, hogy az illetőnek csak fél éve van papírja, viszont ha látod rajta, hogy megéri már a kezdetekkor inkább kicsit többet adni, mint amennyit máshol kapna, akkor tedd azt. Hogy ne lépjen le, folyamatosan lehet emelni a bért, extra juttatásokat kaphat, egyre többet stb. . Bár Mo.-n nem könnyű hosszú távra tervezni, egy ilyen munkaerő kinevelése pedig hosszú távú befektetés.
eino. 2011.01.04 19:01:20
@különvélemény: azt hiszem, nem is mondunk ellent egymásnak, a ,,vagy" résztől főleg nem.

Kérdésem a munkáltatókhoz: hogy látjátok, a frissen végzett diplomások milyen munkaerők? A tapasztalatom csupán kollégaként 4 ember alapján: nem csak a pihenőidőben neteznek, alig dolgoznak, nyalnak a főnöknek, nagy az arcuk, a munkájuk egy részét mással végeztetik el, munkaidőben fusiznak, másokat bemószerolnak, hamis indokkal. 4-ből kettő ilyen. A harmadik elvégzi a dolgát, de épp csak annyit, kreatív ötlet nulla, fejlődni vágyás nulla, de legalább nem kavarja a trutyit. A negyedik tökéletes lenne, viszont nem nyalizik, így semmiféle előrejutási lehetősége nincs, míg a senkiknek van. Kezd kiábrándulni, már nem annyira lelkes, a tudását (amit nem értékelnek, csak kihasználnak) egyre kevésbé alkalmazza a kötelezőn felüli feladatokra. Őt sajnálom, az első kettő irritál, a középső semleges.