Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dwokfur

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyógyulásomat mind az állami, mind a magán rendszerben próbáltam elérni sikertelenül. Azt gondoltam hogy majd a magán rendszerben ha fizet az ember akkor minden más lesz. Sajnos nem. Kedves Praxisblog!   28 évesen már sikerült bekerülnöm az egészségügy útvesztőibe.…..
Rengeteg meglepő dologgal találkozik az egyszeri európai az Egyesült Államokban, ezek egy része mondjuk magyarként szinte értelmezhetetlen, és itt most nem csak a gasztronómiai furcsaságokról van szó, hanem a készpénz folyamatos visszaszorulásáról, vagy akár a munkahelyi…..
Dwokfur 2016.09.10 22:57:58
Alapvető szükségleteket tekintve hiányolom a felsorolásból az amerikai típusú karimáig töltött WC-kagylót, ami egy átlag európainak minimum furcsán hat, de leginkább nehezen megszokható a csobbanós jellege miatt. Ráadásul papírt sem lehet rétegezni rá, mert egy egész rollni kéne hozzá. Ami meg eldugítja. És ez sajnos a lehúzásnak annál a szakaszánál derül ki, amikor már elkerülhetetlen a túlfolyás.
A másik a zsebkendő. A dobozból kihúzkodható papírhártyákból egyszerre 3-at is át tudnék tüsszenteni. Ott ahol én jártam nem láttam egy Zewa-ekvivalens terméket, még akkor sem, ha a drágákat nézegettem. Másokkal beszélve lehet, hogy csak én voltam béna.
Aztán a kenyér. Az átlag bevásárló központban itthon szendvicskenyérnek nevezett termékből volt elképesztő választék. A munkatársam kínjában már magának sütött, amiben segítettem neki. Finom volt, de lehet, hogy csak a hiánya miatt. Hónapokig tartott, mire rátaláltunk a Panera-ra, ahol olyan jellegű kenyér is volt, amit mi annak nevezünk.
Építészet: déli államokban jártam és ott silány nyilászárókkal találkoztam az átlag albérletekben mindenütt. Európai szemmel a főfalak talán elválasztó falnak elmentek volna. Némelyik falnál szerintem ha az ember megbotlana és belekönyökölne, beszakadni. Nemcsak azt értettem meg, hogy egy Terminátor jelenetben a verekedő felek falakat törnek be verekedés közben (nem is kell hozzá fémváz), hanem hogy egy rajzfilmben hogyan létezhet, hogy a vakációból hazatérő család házát a termeszek időközben megették. Illetve, hogy miért az ajtókeretbe javasolt állni földrengéskor. A National Geographic-on közben feltalálták a tornádó-biztos szobát: betonból és téglából épült! Persze aranyáron és egyetemeken ebből emberek odakint PhD-t írnak...
Zuhany: csőcsonk kiáll a falból fix magasságban, amin egy korlátozottan mozgatható kis fej van - átlag albérlet. Vagyok olyan magas, hogy le tudtam hajolni a szappanért/samponért úgy, hogy a másik kezem ott maradt és ezzel kontrolláltam a szituációt. Viszont egy alacsonyabb szomszédomat egyszer megkérdeztem, hogy hogyan kerüli el, hogy ne kelljen minden alkalommal hajat mosnia? Az volt a válasza, hogy minden zuhanyzáskor hajat mos.
Járda: a kommentekben előkerült. Sok helyen egyáltalán nem volt járda. Viszont a csatornákat gyakran és módszeresen tisztították. Ezt itthon nem tapasztalom.
A 4-irányú STOP jól működött, csak egy másfajta életritmushoz kellett igazodni
1964. Nem óriás ananászokat látunk, hanem a kék agávé növény óriási töveit, amiből a tequila készül. További érdekesség a növényről, hogy nem egy rovar, hanem egy denevérfajra porozza be, és leginkább 1500 méterrel a tengerszint felett érzi jól magát  ..
Praxis Így lettem skizofrén 2015.10.27 08:50:56
A történet 23 hónapja kezdődött, amikor célponttá váltam a lakásmaffiának, szervezett bűnözéshez kapcsolódóan. Egy ismerősöm kávéval kínált meg, senki nem gondolna rosszra, magamat sem tudom emiatt hibáztatni. Utólag okosabb az ember! Nos a kávéban volt valami, amitől kába…..
Vérlázító volt, ahogy egymás közt nevezték az egyes beteg embereket. A „cigány”, a „húgyos debil”, „a beszarós” és a „zsírdisznó”, hogy csak néhányat idézzek. Mindezt diplomás, jól képzett emberektől, akik elméletben a gyógyításra tették fel az…..
A laikus azt hinné, az orvoslás, gyógyítás nem egy tucatszakma, ahol gépként teszik a dolgokat a benne dolgozók és mégis. A jó beteg fekszik, nem mászkál, nem kérdez, nem jajgat és még véletlenül sem eszik, iszik és emészt, mert mindezekkel csak a baj van. Tisztelt…..
Dwokfur 2015.10.07 16:17:06
@Diorella Queen: ha valaki életében dolgozott már egy héten 100+ órát, akkor tudja hogy igenis van összefüggés. Nem hibáztatlak.
Dinamó Műhely 33 perc 2015.01.02 11:18:15
A férfi pár perccel azelőtt eshetett el, hogy odaértem. Arccal előre bukva, mankója mellette. Hívom a 112-t. Gyorsan kapcsolják a mentőket. Elmondom, mit láttam, és hogy hol történt. Első kérdés: hogyan van felöltözve. Számítottam erre, azt hazudom, jól öltözött, középkorú…..
Dwokfur 2015.01.02 20:05:09
@endike: szerinted a mentők a kórházból jönnek?
Dwokfur 2015.01.02 20:05:57
@kintornas: ezt kb úgy tetszik írni, mintha a mentőzéssel hülyére keresnék magukat...
Dwokfur 2015.01.02 20:07:33
@Uninstall: még szerencse, hogy ugyanennyi pénzből mindenki tudna csinálni egy jobb egészségügyet. Lassan olyan lesz ez, mint a foci és az építészet: mindenki ért hozzá.
Egy pénzügyőr lélekjelenlétén, talpraesettségén és felkészültségén múlott a kétéves, infarktust kapott kisfiú élete. A leccei származású egyenruhás ember látva az összegyűlt embereket, az édesanya segítségkérésére odasietett, helyet csinált magának, megnyugtatta a…..
Praxis Elátkozott egészségügy 2014.12.14 06:00:00
Jussanak eszünkbe, az egészségügy helyett, a stadionépítésekbe beleölt milliárdok, és az is, hogy akik ezeket az őrült szabályokat, törvényeket hozzák, nos, azok VIP betegként ebből semmit nem vesznek észre, hiszen az ő kezelésüket is mi fizetjük! Régen az orvosi hivatás,…..
Dwokfur 2014.12.14 17:30:25
@asztalosani:
"Na már megint egy bérkommentelő troll!"
Na már megint egy bérkommentelő troll!

"különben is mi közöm van nekem ahhoz?"
Az a közöd, hogy ha nem fogod fel, akkor nemsokára csak leshetsz. De úgy látom, hogy nálad nem érdemes próbálkozni.

"A többi, mint pl.: mennyit keres egy orvos ("nyilván a jó kis zsíros paráját nem fogja benyögni az adóhatóságnak, mert ha véletlenül benyögmné, és adózna utána, lehet nem itt tartanánk" akár mondhatnánk ezt is), mennyi pontot számolnak el, mennyi a keret stb. NEM ÉRDEKEL. Az sem érdekel, hogy az adott orvosnak, ápolónak, személyzetnek milyen lelki problémája van."
Pedig érdekeljen, mert ha a takarító többet keres, akkor lassan majd eljárhatsz a homeopatádhoz meg a hagyományos kínai orvosodhoz. Megnézem hogy gyógyít ki mondjuk egy leukémiából...

"A kórházak finanszírozása, a súlypontok meg minden sz@r(bocs) nem az én gondom."
De a te gondod is. Mert emiatt nem fogsz jó ellátást kapni.

"Oldják meg maguk, oldják meg azok az emberek akik abban a szakmában dolgoznak: az alsóbb szinteken dolgozók tegyenek panaszt a felsőbb szinteken dolgozóknak (=feletteseiknek), ők meg a feletteseinek."
Pont ezt magyarázta, hogy nem tudják megtenni. Sztrájkoljon? Akkor ő lenne a rohadék és itt vernéd magad rajta. Szövegértésből 1-es. Leülhet.

"Azt sem értem kedves posztoló, hogy problémájával miért ide jön, miért nem fordul közvetlenül Zombor Gáborhoz?"
Bezzeg Kökény Mihály, Horváth Ágnes alatt virágzott a magyar egészségügy. Hogy Molnár Lajosról ne is beszéljünk.

"Tulajdonképpen mit is akar? Nyálat verni, vagy problémát megoldani?"
Elmagyarázni neked néhány dolgot, hogy megértsd. Minegy, hagyjuk is.
Dwokfur 2014.12.14 19:17:49
@asztalosani:
"A pék sem veri a nyálát, hogy jaj a liszt, meg az áram, és hogy hulla fáradt mert hajlani kettőkor kel és hogy téged is kelljen érdekeljen az ő problémája, mert ha nem akkor éhenhalsz. A paraszt sem veri a nyálát, hogy így meg úgy, mert ha nem törődsz az ő problémájával nem lesz búza, és éhenhalsz. A fuvaros sem veri a nyálát, hogy ilyen olyan baja van, és kelljen hogy érdekeljen, mert különben nem lesz az áruházakban áru, és éhenhalsz. Pakson a karbantartó sem veri a nyálát itt a fórumon, hogy ilyen olyan gondja van és kell hogy érdekeljen, különben nem lesz áram, aztán megnézheted magadat a tök sötét műtőben a szikéddel! A banki alkalmazott veri a nyálát? Hiszen ők is emberekkel dolgoznak!"
Sokan verik a nyálukat, csak kapcsold be a TV-t. Ott mutatják. A praxis blog nem a pékek problémáival foglalkozik, de úgy látszik ez nem mindenkinek világos.

"Vajon milyen lesz majd az, hogy ha egy bankár a neved előtt fityegő dr. rövidítést meglátva csak akkor hajlandó elintézni az ügyedet, ha fizetsz érte zsebbe?"
A bankárok is ügyelnek? Apropó: bankár. A banki ügyintéző nálad = a bankárral?
A hálapénz tekintetében pedig meg szeretném kérdezni, hogy tudod-e mit jelent az a szó, hogy: radiológus. A hálapénz vádat visszautasítom, ne általánosíts!

"Mondhatná ő is, hogy értsd meg a gondját, mert ha nem, akkor bedől az egész gazdaság, és nem kapsz fizetést, és megnézheted magadat és eheted a kefét otthon!"
Mindjárt megszakad a szívem szegény bankárért. Annyira drámaira sikerült.

"Ez a ti problémátok, oldjátok meg! Ti dolgoztok benne! Miért mindig mástól vártok segítséget?"
Ha gondok vannak a rendszerrel az a te problémád is. Még ha a segged a földhöz vered, akkor is.

"Érdekes hogy itt veritek a nyálatokat folyamatosan a fizetésre, de az bezzeg nem érdekel ha egy kisnyugdíjas erőn felül tömködi pénzzel a zsebeteket, hogy ő vajon következő hónapban miből is fog megélni! Csak az az érdekes, hogy megkapjátok és nektek jó legyen!"
Nagyon jó felkészítést kaptál a trolliskolában. Populizmusból 5-ös!

"Akkor miről is beszélünk?"
Az egészségügyről van szó. Nem a Domonkos rendi szerzetesek blogjára kommenteltél.

"Egyebek mellet így sem kapok JÓ ellátást, sőt, megkérdőjelezem azt is hogy amit kapok azt egyáltalán ellátásnak lehet-e nevezni, gondolva azokra a beavatkozásokra IS, amiket egyáltalán meg sem kapok, hanem csak úgy sutyiba elszámolják! Buktad!"
Ezt most jól megkaptam!

"Senki nem kért meg rá, hogy magyarázd el nekem. Ezt is buktad. Szövegértésből egyes, leülhetsz kisfiam."
Nem magamra céloztam, hanem arra a posztra, amire eredetileg reagáltál. Ha elromlott az egéren a görgő, akkor a felfele nyíl használatával keresheted meg a szöveget.
Szerencsére nem vagyok a fiad, kisanyám. Akkor baromira szégyellném magam...
Dwokfur 2014.12.14 20:00:04
@asztalosani:
"Te orvos vagy?"
Radiológus.

"Mert ha igen, akkor jó látni, hogy ennyi ráérős orvos van itt, aki szabadidejét azzal tölti, hogy itt bér kommentel, ahelyett hogy gyógyítana, vagy beadványt írna az EMMI-nek, ha már"
Most lettem kész egy nyaki gerinc MR vizsgálat leletével. Ez után neki fogok állni egy szív MR megírásának. Szerencsére nem vagyok olyan hülye, hogy beadványokat írogassak az EMMI-nek. Jól is néznénk ki. Azt majd a te ismerőseid fogják megtenni. De szólj nekik, hogy ne az én nevemben, hanem a sajátjukban írják.

"Egyebek mellett általános ismeretekből egyes, ülj le kisfiam! Bankár létezik bankokban is (szaknyelven pénzintézeteknél, de inkább maradjunk a bank szónál, mert a végén nem fogod érteni) és úgy hívják őket hogy "privát bankárok". Buktad! Szerintem maradj a saját kaptafádnál!"
Úgy látom, hogy ezen a téren nagy tapasztalatod van. A bérkommentelés gondolom jól fizet nálatok. Nekem még egy ideig nem lesz privát bankárom.

"Annyi erőt amennyit belefecceltél a két irományodba mindösszessen, már rég kész lenne a beadványotok 1/4-e! :)"
Abban igazad van, hogy túl sok energiát szántam már rád. De úgy érzem, hogy érdemes volt! A végén még egy hullámhosszra kerülünk. ;-)
Komolyan, mehetek négy gyerekkel fizetős rendelésre, miközben jogosultak vagyunk TB finanszírozott ellátásra!? Tisztelt Praxis Blogger!   Legnagyobb bosszúságomra nem tudtam elvinni scheuermann kóros gyermekeimet a többhetes telefonálási kísérlet árán 6 hétre előre szerzett…..
Dwokfur 2014.11.08 10:43:24
@mig54: Nem érvnek szántam. A posztoló írja is, hogy a legnagyobb baja a kapcsolattartás mikéntjével van. Az pedig egy szervezési kérdés és helyileg kell megoldani. Mármint a kórháznak. És valószínűleg nem egy megoldhatatlan feladat.
A budai gyermekkórházban csak a kardiológiát ismerem, ott szakmailag jók egyébként.
Megoldásként az jön szóba - ahogy azt az előttem szólók már javasolták - hogy keres egy másik ortopédiát. Vannak fizetős és nem fizetős lehetőségek is.
Nem lehet, hogy anyagi érdekek is vezérlik a kórházakban a kezeléseket, műtéteket? Egyik barátommal-nevezzük Lacinak- történt, amiről írok. Nem mondok ítéletet, csak leírom, ami vele történt, mert mindnyájunkat érinti vagy érintheti még valamilyen módon. Az előzmény: Lacit…..
Mivel a győri sikeredző már nem vezetheti ki az Eb-re a magyar labdarúgó válogatottat, összeszedtük eddigi legnagyobb sikereit és legszimpatikusabb megmozdulásait a csapat élén. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10...
Az orvos azt mondta, tanuljak meg bénult arccal élni, neki is görbe a lába és megszokta. Tisztelt Praxis!   Nekem is van sajnos tapasztalatom az orvosokról. 2013.05.hó vége fele egyik napról a másikra elferdült az arcom, magyarul arcideg bénulást kaptam. 2013.07.hó elején el…..
Dwokfur 2014.09.01 14:58:51
@marand22: Szerintem a VII. agyideget akartad írni...
Felháborítónak tartom, hogy ilyen morális vétség után az orvos még tartotta volna a markát, az őszinte kommunikáció helyett. Tisztelt Blogolvasók!   2010. 05. 12-én operáltak még Szegeden, egy akkor még ismeretlennek tűnő petefészek rendellenességgel (lévén az UH nem a…..
Dwokfur 2014.04.04 21:59:11
@bajkal: a dermoid az olyan, hogy szerencsés esetben el lehet különíteni már az MR-en is. Persze nem mindegyik dermoid olvassa a tankönyvet - ahogy képalkotó berkekben ezt szokták mondani.
Egyébként megértem az eltávolítást is. Aki látott már szép fiatal nőt petefészek rákban meghalni, az érti szerintem, hogy miért vették ki. Mert nagyon megrázó egy 29 éves nőnek a haláltusáját nézni. Nem azt mondom, hogy egy idős ember agóniáját jó nézni. De egy 29 évesét. Amikor túl van több kemón és műtéten. Már kivettek ezt-azt egyfajta collateral damage jelleggel. Az durva tud lenni.
Még a személyzet sem állta meg szó nélkül az ügyeletes doktornő mulasztását. Egy orvos pl. így nyilatkozott a kollégájának: „Na, megint jó ügyeletesünk van!” Nem túl szerencsésen kezdődött az évünk. Már január végén meghalt a nagypapám, és valószínűleg ennek nagy…..
Amikor hazaértem Amerikából, a legtöbben azt kérdezték tőlem, milyen volt? Mivel ritkán akadt két napom mesélni, ezért legtöbbször csak annyit mondtam, hogy nagy. Nagyok az autók, nagyok a városok, nagyok a kajaadagok, és ennélfogva nagyok az emberek is. A nagy érzés leginkább…..
Unfortunately your browser does not support IFrames. Aki látta a Kapj el, ha tudsz című filmet, amiben a főhős kiadja magát orvosnak és pilótának is, az nem lepődik meg, hogy ilyen a valóságban is előfordulhat. Egy amerikai 17 éves srác 9 napig dolgozott "orvosként" egy…..
Megkértem a nővért, hogy szóljon a doktor úrnak, mert beszélni szeretnék vele. Szólt is, amire az orvos azt válaszolta, hogy megnézi a Forma 1-et, azután jön. Kedves Praxis blog!    Történetemmel mindössze arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy amennyire jó…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..