Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rugesz

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Küldöm ezt az élménybeszámolót mindenkinek, kivéve aki lehallgatta, amikor anyukámnak elmeséltem telefonon. Ma már senki nem olvas cikkeket. Én pedig nem gondoltam arra, hogy írjak egyet egész addig, míg be nem szálltam a Művészetek Völgyére tartó Oszkár járatba, ahol rögtön nekem szegezték a…..
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
Ha angol utcakép, akkor szerintem az emberek többségének a „villamoselejű” terraced house mellett elsőre a színes ajtók ugranak be. Én már a 20 évvel ezelőtti első angliai kalandom után is irigykedve gondoltam erre a szememnek kedves kavalkádra. Ez miből alakulhatott ki azt őszintén szólva nem…..
Nem szeretném tovább feszíteni a „minden angol termék szar és az angolok hülyék- bezzeg a magyar milyen tuti” és kontra feszkót, de a mostani témánk is biztos fel fogja kavarni az ilyen irányú érzelmeket. Pedig szerintem minden szakkritikusnak be kellene látni, hogy a föld más…..
rugesz 2018.06.15 23:21:13
rugesz 2018.06.16 08:41:46
@Pajer: szuper :)
A kulcsátvétel utáni első örömök egy kicsit alábbhagytak, amikor a kollégám tanácsára elkezdtem felmérni az állapotokat a földszinti padló alatt. Azt már egy korábbi részben részletesen kifejtettem, hogy ezeknek a régi viktoriánus házaknak a földszintje nem érintkezik közvetlenül a talajjal, a…..
rugesz 2018.05.26 16:58:11
@Pajer: igy, h mar szet van verve a haz, ne nagyon gondolkodj. Ennel jobban es egyszerubben nem fogod tudni megcsinalni. Amit elsore irtal - mar bocs- de csak maszatolas. A szellizesre nagyon figyelj, h ne tomd be a szellizo teglakat. Ragasztgatni folia tape- el nem kell. Felesleges idopocsekolas. En egyedul a kondenzaciotol fostam, de raneztem egy ev mulva es minden fasza.
Itt tudsz olcson pir boardot venni:

www.insulationgiant.co.uk/Celotex-Insulation-GA4100-Board-100mm-2400mm-x-1200mm/p/778048

A wickes meg a tobbi lehuzos fos, felejto.
Sok sikert!
rugesz 2018.05.27 10:57:58
@Pajer: jo dontes, es igazan nincs mit. majd ird meg hogy ment ;)
Budapest megoldja, hogy legyenek aláírók az olimpia-rendezés elleni standoknál. Kigyulladt a metró a Corvinnál, leszállították az utasokat, akik berágtak. Aztán jól aláírtak az LMP standjánál "Most már elég!" felkiáltással. Egy normális hétköznapot már léci!       Te követed már a Reflektort…..
rugesz 2017.02.03 19:02:47
Mint említettem, a padlócserét mindenképp meg szerettük volna lépni a lakásfelújítás során. Nem csak azért mert igen gusztustalan állapotban lévő szőnyeget hagyott hátra az előző tulaj, hanem azért is mert a parketta tartósabb. Már hónapokkal a szerződés aláírása előtt az internetet bújtam a…..
Karácsony előtt ott tartottunk, hogy átvettük a kulcsot és nagy nehezen be is jutottunk a lakásba, miközben a bútorok már úton voltak. Most volt először lehetőségünk igazán tüzetesen átnéznünk mindent és elképedtünk azon, amit tapasztaltunk...
Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepi semmittevés napjai. Nekünk kicsit dolgosabban, mint máskor...
Hurrá! Megvolt a kulcsátadás, most már tényleg fizikailag is miénk a lakás!..
rugesz 2016.12.20 10:31:42
Lássuk, mi haszna volt a pesti kirándulásnak, mit sikerült összeszervezni bútorszállítás terén?..
rugesz 2016.12.16 10:22:01
@LondoniTódi: koszi az infot!
A Brexitről már sokan sokfelé sokmindent írtak, én a szavazás másnapján ideglevezetésként egy igen részletes e-mailt küldtem ismerősöknek, hosszan taglalva az okokat és okozatokat. Akit érdekel, itt elolvashatja. Most csak érintőlegesen térnék ki rá, hiszen mégiscsak ez adja a cikk témáját...
rugesz 2016.11.21 12:31:13
@aleb19:
ha esszel veszed fel a hitelt akkor ilyen gond nem erhet. most nagyon alacsonyak a hitel kamatok es akar 10 evre is befixalhatod a hiteled, 2,5-3% kamatra.
rugesz 2016.11.22 12:55:35
@Brix:
"Aki most vesz, az majdnem a csúcson vesz" igen, kb ez a mondas ugy 10 eve...
rugesz 2016.11.22 15:19:33
@LondoniTódi:
mennyi a kamat btw?
Hétfő délután öt órakor küldött az ügyvédünk egy e-mailt.....
rugesz 2016.11.17 17:02:27
@LondoniTódi:
tehetnel fel par kepet/alaprajzot, ilyesmi..
rugesz 2016.11.18 14:20:58
@LondoniTódi:
johet az is. sot, ha van link a rightmove-rol az is johet. gondolom az ar meg ilyesmi nem igazan szamit, leven ugyis nevtelenul megy a dolog masreszt volt egy bejegyzes a londoni arakrol igy az is lathato lenne mennyire csinaltatok jo bizniszt.
Mint már pár bejegyzésben említettem, az angol téglaházaknak szánalmas energetikai jellemzőik vannak. Mivel a mostani, az azelőtti és az azelőtti generáció is ezekben élt, azt, hogy egy ház télen hideg, nyáron meg katlan, tényként fogadják el és eszükbe sem jut, hogy ezen már sok helyen (értsd:…..
rugesz 2016.11.09 15:18:27
@LondoniTódi:
ha veszel egy uj epitesu lakast mondjuk egy 3 emeletes hazban a masodikon es a szomszedaid is aktivak; ertsd: futenek telen, akkor van esely ra, hogy nem kell dideregned. en laktam uj epitesu tarsashazban a foldszinten, egy 'A' kategorias lakasban. szarra fagytam telen.
rugesz 2016.11.09 15:19:20
@VogelZsigmond:
naja, ugyanez a csizmas szett nagyot ment 2009-10 ben. Nyaron...!
rugesz 2016.11.14 10:30:59
@Melvyll:

az ajtok eddig fel sem tuntek, de most megneztem oket es tenyleg..!
Ha magától ilyen, akkor pszichiáter kéne mellé, de hirtelen, ha valamit cuccolt, akkor meg A DROG ROSSZ, ÉRTEM? Ez itt a VV8 legutóbbi párbajának egy részlete, ami egy órán át ilyen volt, az egyik szereplő, a túlmozgásos gyökér folyamatosan üvöltött és ugrált, mást szóhoz jutni nem nagyon hagyott,…..
Legutóbb ott hagytuk abba, hogy az ügyvédek elkezdték a papírmunkát. Csak azt tudom mondani róluk, amit a Cobra 11 introja: "...tempójuk halálos"...
Egy régebbi bejegyzésben a kis vörös ördögökről volt szó (értsd: tégla), de most egy másik megfejthetetlen rejtély nyomába eredünk, ez pedig nem más, mint a terasz burkolat...
Greenwich egy általunk igazán kedvelt városrész, London keleti felén, a Temzétől délre terül el. Az északi oldalon, csaknem szemben vele épült az új üzleti központ, Canary Wharf. Mondanom sem kell talán, hogy Greenwichben található többek között a kezdő meridián és az azon…..
rugesz 2016.11.01 23:40:31
@neglizse: igen
rugesz 2016.11.03 21:09:01
@takarék-láng:
Lehet. Egyaltalan nem kotelezo az agencyt bevenni a buliba. Viszont 90% ban rajtuk keresztul ad- vesz a nep. A legnagyobb semmirekello banda.
Tégla, tégla és tégla mindenhol, ameddig a szem ellát. Mikor otthon valakinek megemlítettem, hogy Londonban élek, az első kérdése az volt, hogy nincs-e tégla undorom. Hányni tudnék a téglától - válaszoltam habozás nélkül...
rugesz 2016.10.31 11:09:28
@LondoniTódi:
maga a cavity wall nem a szigetelesrol szol hanem a resrol ami a ket reteg fal kozott van. ez eredetileg arra szolgal, hogy a haz folyamatosan szelloztetve legyen az esetlegesen az elso fal retegen atszivargo nedvesseg ellen. az teny, hogy mostmar ugy epitik a hazakat, hogy raknak a ket fal koze szigetelo anyagot.
regen ez egyaltalan nem volt igy. erre talaltak fel a cawity wall insulation-t ami arrol szol, hogy a regebben epult CW -ba beinjektaljak a szigetelo anyagot ami elviekben teljesen kitolti a ket fal kozti rest. a gond akkor van, ha valamilyen okbol atazik a kulso fal es ezt a vizet beszivja a szigeteles. na ez a szuperszopo! mar indul is a peneszedes mindenutt, igy aztan az egyetlen megoldas, hogy kiszedik az elozoleg betoltott szigetelo anyagot. erre mar most eleg sok ceg szakosodott, ami jelzi mennyire szuper ez a fabol vaskarika szigetelesi eljaras... a vicc, hogy meg csak nem is kell, hogy atazzon a fal, eleg ha szarul toltik fel a rest es ures hezagok maradnak. itt nyilvan hohid keletkezik es mar indul is a penesz belul...
persze lattam mar rendesen megcsinalt CWI-t, de ott tenyleg profi munkat kell vegezni plusz a kulso falnak is kifogastalannak kell lenni. en mondjuk tennek meg ra egy vakolatot is, de ezek nem tudnak rendesen falat vakolni, illetve amit csinalnak azt is aranyaron teszik. vicc az egesz.
rugesz 2016.10.31 14:17:36
@LondoniTódi: hajra!
A grove parki és kidbrooki negatív tapasztalatok után ismét kicsit alábbhagyott a lelkesedésünk és újraértékeltük a feltételrendszerünket. Rájöttünk, hogy nem fogunk egy egész házat megvásárolni. A költségvetésbe belefért volna, de nem éreztük vonzó lehetőségnek, hogy a ház 80%-ra hitelt vegyünk…..
Ha látott már valaki tipikus sorházas utcát Angliában, biztos megragadta az épületek hangulata. Most azonban lerántom a leplet róluk és benézünk a lakásokba, ugyanis kívűlről nézni vagy bennük lakni két külön dolog. A bájos kinézet sokszor rengeteg kompromisszumot és kényelmetlenséget takar,…..
rugesz 2016.10.24 17:51:27
@LondoniTódi:
na itt beszallok majd. 2 eve vettunk egy semi-t. azota harc van az elemekkel. raadasul ugy, hogy a milyenk meg egy hiresen jol megepitett haz...
A 200E buszjárat a Gyömrői úton így halad végig a Kőhídtól egészen a Ferihegyi gyorsforgalmi úttal történő összefonódásáig. Ezek az állapotok nem csak a városból kifele, hanem a városba tartó járaton is tapasztalhatók. Sajnos a videó nem is tudja teljes valójában…..
12:00 – 1. óra | Sándor bemelegítéssel, tornázgatással várja eheti vendégét, Rubint Réka fitnesz-celebet. Amint nyílik az ajtó, Sándor tréningezését látva mosolyra fakad. Gyors üdvözlés után szabadkozik, hogy igen, ő már készült rá nagyon, de Réka megnyugtatja, nem kell…..
Nekik csak ennyi jutott: Alekoszt alázni egy reggeli műsorban. Jóleső érzés egy szinttel valaki felett állni, és ebben a komfortzónában kicsit lubickolni. Igazi gigászok csatájának lehettek szemtanúi azok, akik kedd reggel a TV2 névre hallgató szennycsatorna Mokka című műsorába…..