Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Frajti

5 bejegyzést írt és 883 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma indul a Giro d'Italia! Nápolyból indulnak a legények, s eljutnak kedvenc városomba Materába is (Bocs Siena!:). Sokkal többet nem tudok az idei Giróról. Sőt, elkövetem azt a gyalázatot, hogy egy Tour-képpel harangozom be az idei versenyt.A képen Fausto Coppi (elől) és…..
Gazdagrét fotóját Rzsuzsu készítette (Indafoto) Néhány napja állítottak szobrot a méltán népszerű Columbo hadnagynak és hűséges kutyájának a Falk Miksa utca végén, ha már egyszer a híres színészt is Falknak hívták. Azonnal megindult a tippelgetés, ugyan melyik filmes…..
Már-már évek óta gyakran előfordul, hogy egy-egy játékost kiszúrok magamnak, s hónapokon át figyelgetem őt, hogy mennyire igazolja várakozásaimat, néha okoskodásomat. Ha olasz és fiatal (viszonylag fiatal) játékos, illetve beilleszkedés, akkor nyilván Balotelli a fő téma.…..
.Frajti 2014.01.10 22:37:29
@madbalee: a juve meccsből nem vonnék le messzemenő következtetést, lelketlen foci volt, az első a szezonban. Ha Rudi jó edző, márpedig az, akkor simán helyrerázza őket, túlteszik magukat a vereségen, amibe szerintem már előre beletőrödtek. Ez van, megy a vonat tovább.
Olasz fórum Augusztusi Rudi Garcia 2013.10.27 08:22:52
Még augusztus vége volt, amikor olvastam egy interjút, s félretettem, mert az átlagosnál érdekesebbnek gondoltam. Egy fociedző nemcsak közhelyeket ismételgetett, hanem ténylegesen beszélt szakmájáról és életének pár érdekes részletről. Azóta ez az ember, – tisztára úgy…..
.Frajti 2013.11.02 21:44:25
@mbemba: hát az. reméljük sikerei is lesznek, itt, Rómában.
A hétközi forduló sok újdonságot nem hozott számunkra, a legtöbb helyen jött a papírforma eredmény, így akik fogadásra adták a fejüket szépen kaszálhattak. A Roma Serie A rekordot írt azzal, hogy végül csak be tudott egy gólt gyötörni a hősiesen küzdő Chievo hálójába:…..
.Frajti 2013.11.02 21:43:50
@madbalee: Én is így tippeltem. Egyszerűen zavar, az 1 minusz 1 és hasonló kivonásos ábrázolás :)
Talán ez a forduló legfontosabb kérdése és az, hogy mi az ellenszer a Garcia fiúkkal szemben. Mert, amit eddig ez a Roma művel, az több, mint szenzációs: vasárnap a kevesek által bevehető Friuliból raboltak pontokat. Most sokkal könnyebb dolguk lesz, hiszen a meglepetésre utolsó…..
.Frajti 2013.11.01 09:56:35
De először még egy kicsit tekintsünk vissza az előző fordulóra, hiszen ezzel még adós vagyok. Sajnos túl sok meccset nem tudtam megnézni, leszámítva a Genoa - Napolit, a Toro - Juvét és néhány percet sikerült még elcsípnem Tottiék KO-jából is. A forduló nagy meglepetés…..
.Frajti 2013.10.07 19:40:46
@Pietro87: Szóhoz se jutunk :) És folyton ünnepelünk. Legyen az, amit Garcia mondott: Meg kell próbálnunk megnyerni mind a 38 meccset.
:)
.Frajti 2013.10.24 21:57:32
@madbalee: jajjmányóc :D
Márpedig azért, mert a Farkasok eddig hibátlanul száguldanak a Napolival a nyakukban, a Lazio pedig jelezte, hogy az örök mumus, Chievo legyőzésével és a szép EL bemutatkozással felpörgött a derbire. Mint mindig most sem lehet megtippelni a biztos kimenetelt: annyi biztos, hogy a Lazio…..
.Frajti 2013.09.22 17:59:00
Pár éve kezdődött egy szokásom, miszerint december végén kitalálom, hogy a következő évben milyen bringás célokat szeretnék teljesíteni… Kezdődött egy egyszerű Fertő-tó kerüléssel, Dobogókő megmászásával. Aztán már nagyobb vágyak jöttek: egy nap alatt…..
.Frajti 2013.09.17 20:34:53
@Kandabula: kösiz :)
.Frajti 2013.09.18 10:11:47
@MrKiraly: Kedves Mr Király :)
Köszönöm szépen.
A bringám márkája Merida S-Presso 300D. Ez egy fitness típusú kerékpár, kicsit a trekkingek és az országúti bringák között helyezkedik el, de olyan igazi túrabringa. Ha írsz priviben egy mélt, szívesen válaszolok a kérdéseidre bringa témakörben, vagy az index fórumán van egy Kerékpárvásárlási tanácsok topik, ott is vagyok, ott is szívesen segítek. Rengeteg kérdésem lenne visszafelé, hogy mire használnád majd, mi is az a közepes árfekvés (főleg a Kenguruk földjén) :)
.Frajti 2013.09.18 16:00:19
@madbalee: Köszi :)
Azért lássuk be, az ember nem mindennap kap emailt Costa Ricából, márpedig most ez történt – hiába, a kalandozó magyarok, ugye... Mai kalandozó magyarunkat egyébként Messzipistának hívják, és hogy miként került ki Costa Ricába és miért pont oda, az rögtön…..
Sajnos lassan elmúlik a nyár és beköszönt az ősz, de ez nagy örömünkre azt jelenti, hogy Európa szerte ismét beindulnak a jobbnál-jobb bajnokságok. A top pontvadászatok közül, némelyik már pár kört le is tudott magának, de a legjobb - önzően állítva -, az olasz, ma veszi…..
Pescarában remek kezdeményezésbe fogott a helyi fociegyesület és az önkormányzat. Kellenek a kezdeményezéshez az európai alapoktól kapott pénzek is. Mintegy ezer munkanélküli számára az egyesület és a városvezetés biztosítja az ingyenes meccsnézést (az is megvan határozva,…..
A víz, a fagyi és a sör havában vagyunk. Utóbbit nem különösebben kedvelem, így marad a fagyi, mint téma. A minap írtunk a Fragola nevű csodahelyről (Kiskörút, Károly körút 3/a), mert lehengereltek minket. Namármost, erős a konkurencia: szűk száz méterrel odébb, a Múzeum…..
.Frajti 2013.08.21 18:28:49
@oleandro: :)))
Több mint húszméteres biciklis képét festették fel csütörtökön Óbudán egy lakótelepi ház oldalára. Ahogy a fotónkon is látszik, a házfalakon egy menő városi bringás teker, sárhányó nélküli országúti biciklin, sisakban. Bakró riporter a helyszínen megtudta a…..
.Frajti 2013.08.15 21:48:08
@Shopping: drága pénzért kiépítették? a járdára felfestettek pár piktót, amit még fel se újítanak, tekerj végig a gerincbajoddal, olyan érzés, mint 15 éve a régi Bartók külső szakasza. Hagyjuk már ezt a demagóg dumát.
.Frajti 2013.08.16 12:36:52
@Reggie: Nem minden gerincbajjal tiltott a bringázás, de egy egyszerű zúzott sérülés is remekül rázkódik, de igazad van, legyen a budaörsi út végig macskaköves és akkor rájössz, miért nem használják a "gyászt" sokan. Azon túl, hogy ide-oda tekereg, mindenkinek elsőbbséget kell adni, és a legfontosabb, amit az autósok nem fognak fel a szabályból, hogy ezek használata nem kötelező, ha az nem alkalmas a haladásra. Nem beszélve arról, hogy az ilyenek sebességhatárosak. Én meg 30+-szal haladnék, azt csak lent lehet, ráadásul, ahogy fentebb írtam, szabályosan.
.Frajti 2013.08.16 12:42:13
@Lilibeth: Nos, játszhatod itt az álszerénykedést, de azért te is tudod, hogy 10-ből 1 autóst zavar max, hogy szabálytalanul átlépi ott a záróvonalat (v. máshol), ha előz. Az az egy meg pont nem lesz ideges a bringástól.
Szóval ez fals magyarázat, mert ugyan szabályosan így lenne, de nem így történik a valóságban. Mellesleg nekem ott még sose volt afférom, és ahogy Reggie-nek is írtam, nem szabálytalan ott menni.
10-ből 5 autós barom, 10-ből 5 bringás barom, ne általánosítsunk. Nekem pl. múltkor a korrekt bringásnak, egy barom próbálta megmutatni, hogy kell elengedni a zebrán a gyalogot, igaz, hogy előtte kétszer rámrántotta a kormányt, utána pedig utánam jött és még egyszer, csak mert gyökérnek mertem nevezni az első két manővere után. Ne feledjétek ott az autóban ülve, hogy ti tonnás cuccal az életünket is kiolthatjátok, míg én ha nekimegyek a kocsidnak, max kárt teszek benne, amit fizet a biztosítóm. Ja, és 11 éve van jogsim, ill. a bringás barátaim 85%nak úgyszintén van. Megint nem jó a Kresz nemtudásra hivatkozni, a Kresz figyelmen kívül hagyása már sokkal inkább jellemző minden gépjárműre.
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
.Frajti 2013.08.14 08:33:36
@ColT: Kurvára nem volt igaza, mert a járdán szabálytalan menni.
.Frajti 2013.08.14 08:34:28
@SLX-350: Ahogy az autósoknak sem. 11 éve van jogsim és 8 éve bringázom a városban inkább.
A Glee – Sztárok leszünk egyik főszereplőjét alakító színészt szombaton holtan találták a Fairmont Pacific Rim hotelszobájában. Egyelőre nem ismerni a halál okát, de Monteith sajtósától minden hírforrás úgy értesült, hogy kábítószerfüggő volt és egyre biztosabbnak…..
.Frajti 2013.07.16 11:24:17
youtu.be/cFrjX1aWWZE

Ezt nagyon hiányoltam ebből a cikkből, szerintem ez a top.
Bergonzi játékvezető a legrosszabb úton van afelé, hogy ne legyen Firenze díszpolgára. Meg Sienáé sem. Továbbmegyek, én sem tartom sokra. A Siena nagyon gerincesen állt neki a feladatnak: megpróbálta megverni ezerszer gazdagabb ellenfelét, s ezzel kikaparni a gesztenyét az…..
.Frajti 2013.05.20 11:51:19
.Frajti 2013.05.20 11:51:52
@.Frajti: Ja, és csak azért tettem oda magam, mert a végén a Roma is odatette magát a Lazio elé! GRANDE ROMA! :D
Fura egy forduló lesz a mostani, rég volt már olyan, hogy lényegében minden fontos kérdés eldőlt az utolsó giornata előtt. Már pedig most túlsúlyba kerültek azok a meccsek, amelyeken a játékosok már csak kényszerűségből lépnek pályára. A Juve már fordulókkal ezelőtt…..
.Frajti 2013.05.19 22:49:53
Május 19-én, vasárnap csupa tétova ember fog futkosni a labda után, ugyanis... eldőlt már minden! (csak nem állítják meg Sienában a Milánt?!). A Fiorentina legyűrte a Palermót, s így Zamparini elnök úr csapat kizuhant. Sokkal kisebb megrázkodtatások után ott akarta hagyni…..
.Frajti 2013.05.15 19:12:37
@mbemba: pl. jól meglepődnék már egy Roma bajnoki címen... :D
.Frajti 2013.05.15 22:12:06
@mbemba: egyszer az életben meg kell élnem. úgy, hogy szurkolójuk is vagyok, mert amúgy volt már,c sak akkor még kishal voltam :D
Már jó pár napja felállt az új olasz kormány. A fővezér Enrico Letta. Sok-sok vélemény mondja azt, hogy nem lesz hosszú életű az 1966-os születésű miniszterelnök kormánya – ő volt az olasz demokrácia legfiatalabb olasz minisztere (D’Alema-kormány, 1998, uniós ügyek). Bal…..
.Frajti 2013.05.11 22:22:17
Juventus – Cagliari Azon sok meccs egyike, melyeknek semmi különösebb tétje nem lesz már. A Juve valószínűleg jól kiszolgálja közönségét, egy laza győzelemmel. Catania – Pescara Kár azért a korábbi rossz szériáért, mert most a hazaiaknak még fontos és édes dolgaik…..
Roma - ChievoRoppant fontos és mentálisan is erősítő győzelmet aratott Firenzében a Roma, így maga mögött tudja jelenleg is riválisait. Most tovább kell ütni azt a bizonyos vasat, hiszen hátralévő meccsei közül ez ígérkezik a legkönnyebbnek. Pescara - MilanNincs is könnyebb…..
.Frajti 2013.05.08 23:38:20
@mbemba: Véleményem szerint megint a védelmünk rakta oda magát, több nem nagyon történt.
.Frajti 2013.05.09 07:22:59
@mbemba: milyen gól nem jött össze három meccse? és hol vannak a Rómában kreatív támadók és csatárok? ez a csapat egy kalap szar még mindig, csak pár arcot elvakított az amerikai befolyás és az elherdált lóvé. ettől ezek szarok és kb. 5 serie A szintű játékos van a keretben.
Ha jól emlékszem, tavaly az egyik beharangozó kapcsán szót ejtettem a Serie B két éllovasáról, A Torinóról és a Pescaráról. Most pedig az a fura  helyzet állt most elő a hétvégén, hogy két alanyunk ismét főszerepet játszhat a 34. giornatában. Tudniillik, újoncaink a…..