Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balojazz

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Címzett! A  http://munkahelyiterror.blog.hu/2017/11/06/nincs_munkaerohiany_normalis_munkaltato_hiany_van   címen olvastam a blogjukat, ami nagyon megtetszett. Én is megszeretném osztani…..
balojazz 2017.12.04 01:53:50
@Sörömpőőr: Nem kamuzik Norbi812. Középfokkal ma Bp.-en kapcsolatok nélkül is összehozol 300 nettót. Ha van mellette más munka, felpimpeled egy kis adókedvezménnyel, gyed extrával, ott a 600-700 nettó. Szerinted egy IT diplomával, 2-3 nyelvvel, esetleg még nexussal mit lehet összelapátolni havonta? Beszorozhatod párszor nyugodtan. És akkor még csak alkalmazott vagy, nem középvezető, pláne nem felsővezeték.
Jó hírem van azoknak, akik utálnak kézzel mosogatni. Tudósok szerint ugyanis rengeteg vizet pocsékolunk el, ha nekiállunk a förtelmes házimunkának, a baktériumokról nem is beszélve..A megoldás bizony a mosogatógép! Bár ekkor is figyeljünk arra, hogy az edényeket ne csak…..
balojazz 2015.05.27 10:14:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Télen-nyáron elég "langyos" a hidegvíz, mert a melegvizes csövek mellett fut (fal mögötti részek is melegek a csövek miatt). Mivel kb. 1-2 naponta mosogatok el (átlag 1,5), és mivel kb. 15-20 liter megy el alkalmanként, nagyon kevés nem túl hideg víz ér, az is rövid ideig. Annyira sem terhelem az ízületeim, mintha mindennap úsznék. 3 naponta egy óra (másfél naponta fél óra) mosogatás még az időmből sem sok. Ez a blog a racionális spórolásról szól, és az enyém az olyan. Nem vagyok hajlandó 60-80 ezret, aztán pedig évi 25-30 ezret erre költeni. Amúgy a leharcolt Hajdu helyett, amit ingyen kaptam 20 éves korában, és tovább használtam kereken 10 évig, azért már 105 ezres mosógépet vettem, mert hülye nem vagyok, és házi kipróbált mosószerrel és öblítővel, továbbá kevesebb vízzel 6-8 év alatt be is hozza az árát, miközben 4 év garancia véd a bebukás ellen.
balojazz 2015.10.31 10:24:49
@UdjanMineck: Vicces vagy. Amikor 5 évvel ezelőtt végiggondoltam a teljes családi költségvetést 2 hónapi jegyzeteléssel, akkor végül a minimálberuházásokkal és másként költésekkel a saját havi 30000 HUF-os megtakarításomat 100000 HUF-ra növeltem, a családét összesen havi 150-180ezer HUF-ra. Az élhetetlen kispolgárod vidékről vett egy sokkal nagyobb full felújított lakást Budapesten (alapkamatcsökkentés, ÁFA-emelés, ingatlanárak a béka seggében: rakd össze), és szerzett egy kétszer akkora fizetést a vidékhez viszonyítva. Az élhetetlenség ezzel ellentétes jelentésű fogalom: alapszintű szemantika. Havonta vehetnék mosogatógépet, és meg sem érezném: ha majd kedvem tartja, veszek egyet - de tudni fogom, mit nyerek és veszítek. Tudatos vásárlónak hívnak a teljes nevemen.
A vízhasználat 60 százaléka a fürdőszobában van, így itt spórolhatunk a legtöbbet. A legtöbb trükkhöz csak kicsit oda kell figyelnünk, persze akad olyan, amihez költenünk kell egy keveset, de hosszú távon jelentős pénzeket spórolhatunk vele. Persze lehet, hogy ezért Ezekkel a…..
balojazz 2015.10.05 10:18:15
A víztakarékos zuhanyfej és perlátor valóban működik: a 2 fős felnőtt háztartás havi 7 m3 vize 4.5 m3 lett Hajdu 5 kg-os mosógéppel 4 évvel ezelőtt. Most 4 fős háztartás vízfogyasztása 5 m3/hónap úgy, hogy A+++ 6 kg-os mosógépre váltottunk. Zuhanyfej Go Green fehér ~3000 HUF, olasz perlátor (műanyag belső) ~500 HUF/db, mindegyik 4 éves, egyszer eceteztem át őket. Zuhanyfejből ne vegyetek krómozottat: króm lepereg, drágább és elvágja a kezed. 2 öblítéses WC fostalicska, csak start/stop rendszerű jöhet szóba, a fal mögötti Geberitet is át lehet alakítani házilag ilyenre (ráadásul mindkét gombbal start/stop lesz). Palackokat ne tegyetek a tartályba, mert fölösleges (ha nem viszi le, várhatsz még egy töltést), a start/stop rugalmasabb. A viráglocsolásos példa nem oké: heti 2 liter vízzel évi 100 liter fogy, ami kb. 60 HUF. Ugyanez melegvízből (mert onnan engeded fürdéshez) sokkal többe kerül: csak az öntözést drágítod, miközben nem takarékoskodsz érdemben. Öblítsd le pl. a kádat/zuhanytálcát vele, gyerekfürdetéshez mehet a kiskádba rögtön, csinálj vele felmosóvizet -- csak pár kevésbé rossz ötlet -- de csodát ne várj tőle: nem fogod észrevenni a tárcádon.
Összefoglalva: a csapokra perlátorok kerüljenek, víztakarékos zuhanyfej a fürdőbe (összesen kb. 4000 HUF), ez évi kb. 18000 HUF megtakarítás csak a hidegvíz árával és csatornadíjával számolva, de mivel nálunk pl. 40% a melegvíz aránya az összeshez viszonyítva, ez valójában valahol 30000 és 50000 HUF között lehet (gáz vagy villany vagy távhő miatt, mindegy is), a start/stop rendszerű WC meg alap (még a külső Dömötör is 4000 HUF alatt van).
balojazz 2015.10.08 10:58:39
@lacccccccc: "A lóf*szt...ugyanannyit fogyaszt, mint bármelyik másik, mivel ahhoz, hogy normálisan lehessen tusolni, ugyanolyan erősséggel kell engedni."

A lóf*szt fogyaszt ugyanannyit. Víztakarékos perlátorral és zuhanyfejjel 35,7%-kal kevesebb víz fogyott nálunk 2,5 év tesztidőszak alatt: előtte 14 m3-es volt 2 hónapra a fogyasztás, utána 9 m3. Az egész lényege a) az áteresztőképessége: mivel (mi) folyóvízben mosogatunk, mosakodunk és fürdünk; illetve b) az "érzet": a levegő hozzákeverése miatt ugyanolyan intenzívnek érzed a fele-negyedakkora mennyiségű vizet pl. zuhanyzáskor. Próbáld ki. Leírtam: egyszeri 4000 Ft-os befektetés az egész. Addig én sem hittem el, amíg a boltban a "muti!" felszólításomra hátramentünk a csaphoz tesztelni a boltossal. A "szűkítő" amúgy tényleg kamu a zuhanyra (próbáltam), de a zuhanyfej elképesztő: első tesztre otthon bementem a zuhanyzóba hajmosásos tusolásra, és 10 liter lett a vége (1 db vízóránk volt akkoriban). Ha nem én magam olvasom le, nem hittem volna el. Működik a dolog.
A napokban léptem az eddigi legrövidebb deszkára, 6’3”-6’1” (alig nagyobb, mint én), a pontos hosszt illetően eltért a tulaj és az eladó srác véleménye. Már az előző, 6’8”-as boarddal is sikerült nemcsak felállni egy hullámra, ma már azt kapom…..
Nem, nem szűnt meg a blog, csak kissé lelassult. Igaz, a legutóbbi poszt után három nappal majdnem kiraktam a Breaking News 2., mert Brunó elő alkalommal ittlétem során megdicsérte a munkámat, másrészt pedig a szörfsikerek nyomtak. Kezdtem 8’ (láb) hosszú soft borad-dal, ami…..
balojazz 2009.09.28 01:23:51
@roquentin: Hja, Hobo is Marxra rímel, köszi. Hábbezony, van olyan élethelyzet/életkor, amikor az ember robotol, számolgatja a kurva pénzét; vagy ha nem ezt teszi, akkor az hiba. Nem mellesleg blogolónk is ezt teszi, illetve ezért ment ki innen.
hungariansurfer Rezeg a léc 2009.07.11 17:16:26
Hát, nem tom, mi lesz itt, lehet, h átmeneti állapot lesz a Les Cherrieres hotel az életemben, és én is az övében, és nem is biztos, h olyan szar lenne eltávolodni ettől az egész bentlakásos kommunától. Pár hete már érezem, h elszakadtam a külvilágtól, és hiába jó a zúzása…..
balojazz 2009.07.13 21:49:39
@csijja: Hát így Hungariansucker lesz az új cím. Hogy maradhasson a régi, szerintem össze kell szorítania a segge lukát. Megszoksz vagy megszöksz. Ott van Csabi, aki vígan pakolja a zsét félre, és még jól is érzi magát, mindezt január óta. A panasz legyen arányban a sérelemmel és a kapott bérrel.
balojazz 2009.07.14 08:40:14
@bazsd: Ööö. Heti 100-120 fontot teszel félre???? 112,5 fonttal számolva a mostani árfolyamon az havi száznegyvenötezer forint. Hm-hm. Ez megér egy új posztot. Merhogyezis: hogyisvanez?
hungariansurfer Hullám alatt 2009.07.05 23:11:00
Mint minden közösségben itt sem lehet mindenkivel jóban lenni. Nekem sajna épp a közvetlen főnökömmel, a francia séffel vannak gondjaim. A magyar bulin, mert az is volt, azzal nyugtattak, h ne izguljak, mert minden szakács szar arc, és megveti a kipíket. Hát ez kevés magyarázatnak,…..
balojazz 2009.07.06 23:43:47
Egy animációs film ismertetőjének parafrázisa jutott a ujjamba.

Bazs, a kis magyar nap mint nap életét kozkáztatja egy első osztályú ***-i étteremben, mert imádja a finom ételeket, s mindemellett hő vágya, hogy egy napon valaki legyen belőle. Édesapjának és tesvérének ez nem nagyon tetszik: szerintük egy magyar éljen normális életet, ami többé-kevésbé ki is merül a szemétben való turkálásban, és az ott talált élet elfogyasztásában.
A család feloszlása nem opció, de kinek van igaza? Annak, aki a veszélyes, de jobb életet szeretné, vagy azoknak, akik a könnyű, de alacsonyabb színvonalú életet választják?
Mindent egybevéve a Hungarian Surfer egy lendületes, mély benyomást keltő történet az emberi szenvedélyről, az akaraterőről, ami hajt, hogy álmainkat valóra váltsuk, míg az egész világ ellenünk van. Nem csak gyermekeknek ajánlom!

Ooops, egy másik animációs film ismertetője (átköltés nélkül):

A film arról szól, hogy az antarktiszi lakhelyéből ki akar emelkedni az ott a szörfőrülete miatt lenézett pingvin. Hogy, hogy nem, bekerül egy szörfversenyre stb. Nem a történet a lényeg, hanem az elmesélése. Egyrészt fogtak egy enyhe Karate Kid sztorit, de a jó oldalon ragadták meg, aztán nyakon öntötték a dokumentarista hangulattal.
Ez utóbbi az, ami miatt kiemelkedik most a többi közül. Hogy is mondjam, tudjátok, amikor interjúszerűen, visszaemlékezve beszélnek dolgokról a szereplők. "Z olyan volt..." "Ezt meg azt csináltam akkor". És mindezt olyan apróságokkal, hogy belógó mikrofon, néha szereplővé tett forgatóstáb, akik a kamera mögött felnevetnek. Ilyesmi. Mondom, ez adta meg a szórakoztató pluszt, az utolsó cseppet a mosolyokba.
Azon kívül meg egy feelgood film. Persze arcba tolt mondanivalóval, de el tudtam neki nézni könnyedén, mert a vigyor az arcomon valahogy végig ott volt. Az aranyos kis pingvinek interjúitól kezdve a bolondos geeken át a pattogó főhösig mindenki mosolyt váltott ki.

A szövegek valódi ismertetők a zinternetről. Nekem az életről filmek jutnak eszembe.
hungariansurfer Take a Break 2009.06.27 16:50:00
Ha valaki azt gondolná, hogy itt leányálom a potáta kollektelés után melózni, csak mert fáradt testem medencében, jakuzziban és száraz ill. gőzszaunában pihentethetem, akkor az téved! (Jó, ez a mondat kicsit úgy hangzik, mint amikor a Brian életében a palesztin felszabadító…..
balojazz 2009.06.28 23:45:39
@demizson bobby: Az ember nem attól él, hogy kommentel egy blogot, arról esetleg "sokan tudják", hogy él; de nem attól lesz jó a péntek, hogy tudom, hogy eljön. Más. Ez a balázsolás. Jól fülbe blogoz minket a Máriás Huncutja. Isteni fogantatás. Ez az Ő Nagy Sebeinek Nyalogatása. Addig nyalja, nyalatja vélünk (megnyalatás, nyalattatás, nyalatási ünnepség), míg szép fényes lesz. Pedig ez egy idénymunka idegenekkel. That's it. Ami felkenéses felmagasztosulás volna benne, az a közvetlen jövőbe horgonyzott folyamatos jeleni cél (szándékoltan nem "vetített" vagy "tervezett"). Nem szörf (sic!), hanem élet valahol, valamiben: valakivel valakizélni másvalakit. Kedves Balázs, kérlek, azok a főnöki virágok, amik nem száradhatnak ki, a Te Jövőbéli Gyermeked Cuclijai, sőt őanyja szilikontalan kebeleinek bimbajai. A tányértörés a te lagzidról visszhangzik az idő törésvonalán át. Michael Jackson pedig fehérebb mindnyájunknál. Legnagyobb bűne pedig az volt, hogy szerette a gyerekeket. Ámen. B(a)log(h)talan kisprózát mindenkinek!
Május 9. van, a felszabadulás napja – nekünk is jobb, ha erre figyelünk, és nem arra, hogy egy hét semmittevés után két órát dolgoztunk tegnap. A sziget észak-keleti részét már végigsétáltam, és tele van a második világháborúból megmaradt bunkerekkel. A Ryan közlegény…..