Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mukkelek

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kigondoltam Merénylet 2014.07.05 23:24:00
Nyilván vannak olyan állampolgár kollégáink, akik szerint a Posta az egy professzionális szervezet. Számukra van egy rossz hírem: bezárt a Lipót, így a gyógyulásukra minimális az esély. Én magam a Postához gyakorlatiasan próbálok meg közeledni. Fel akarom számolni az egész…..
mukkelek 2014.07.06 23:17:34
@Istóczy Győző: a posta az aztán kurvára működik
Kedves Mindenki!   Az alábbi kellemetlenségeket tapasztalom egy multinál (név és helység nélkül), és azt szeretném tudni, hogy ezek jogilag mennyire vannak rendben a jelenlegi munkajogi kiskapuk fergetegében is, a válaszok tudom eléggé bonyolultak, hozzáértők segítségét…..
Tamásnak sikerült betalálnia a kultikus N900-as Nokiát, amit azonban szériahiba miatt nem javítanak, hanem megeszik dobozostul cserét vagy utalványt ajánlanak fel helyette. Igenám, de a cserekészülék kevesebbet ér, az utalványt pedig csak az eredeti boltban lehetne beváltani, ami…..
Sziasztok!   Van Magyarországon olyan multicég ( Zalában) amely családcentrikusságra hivatkozva bevezette a 12 órás munkaidőt. Reggel 06 - 18 ig tart és 18 -06 ig. Több ezren dolgoznak 12 órát állva. A nagyfőnökök azt mondják, ha nem tetszik, el lehet menni.   Nem…..
mukkelek 2011.02.12 11:13:39
@szomorutojas:
Hát igen papírgyár, azon a munkahelyen az volt. Illetve excel gyár. Röhej, derogált volna neki hivatalos formába rakni azt amit csinált. Vagyis kellett volna csinálnia. Ezek a pincérek, hiába.
Elég ideges volt mikor felhánytorgatták neki.
Annál már csak az volt komolytalanabb, amikor a szomszédban az egyik osztrák hétvége után mindig telefonált, hogy ha keresik a másik épületben van.
Ez azt jelentette, hogy lusta volt felkelni reggel hatkor Ausztriában, hogy bekocsikázzon kilencre a munkahelyére ide. Mindezt havi 10 ezer euróért.... De rendes volt, ha tehette elbújt a notebook mögé, elinternetezgetett, nem piszkált senki.
Multi, munkahely, bohóctanya.

Egyszer valaki komplett fizetési listát kitett egy mindenki által elérehető meghajtóra. Stimmelhetett, mert rajt voltam én is közvetlen munkatársak. Helyes összegek voltak a nevünk mellett. Csak úgy röpködtek a 800 ezrek.
De volt, hogy egyik ingyenélő benyomta az egyik haverja fiát úgymond beszerzőnek. Na a csávó csinált egy céget, árajánlatot adott be a munkahelyére saját magának, elfogadta és fiktív szállitott be a céghez. Több 20 milla értékbe. Lekapcsolták. Asszem három évet kapott végül. De érdekes mikor föl volt hánytorgatva, hogy mégis hogy került ide a csávó pökhendien kijelentették hogy az az ő dolguk. Húzták a farkukat ám.
   ..
mukkelek 2011.02.09 15:09:21
@Ronon:

Bizony ritka nagy igazság ez. Tróger az összes, így tiz év tapasztalat után. De a sláger tényleg a tesztszekvencia piszkálása.

"Gyakorlatilag a kívülre mutatott külsöségeken kívűl semmiben se különbözik egy mai modern multi cég egy régi kommunista cégtől. Papíron, dokumentumokon minden rendben van, a legyártott terméket meg úgy kell átnyomni minden teszteren (ha hibás akkor a tesztprogramot modosítjuk???) ha selejtes az anyag, de hiány van belőle akkor még se selejtes :-) "
Dezső egy emlékezetes dunai átkelés élményeit osztja meg velünk, és egyúttal szóbeli dícséretben is részesítjük, mert az olvasók által kért követelt időpontmegjelölést is mellékeli a megörökített eseményekhez: történik tehát mindez az Úr 1986. évének június…..
Nem tudom, hogy T-csoport anyaországbeli tagjai is ilyen virtuózak kommunikáció terén, mint a magyar leányvállalat, de minden esetre most biztos nagyon büszkék a magyar T-Mobile kríziskezelési módszereire. Az egy dolog, hogy lehal az egész hálózat fél napra, kétségtelenül kínos…..
Továbbra sem a szívem csücske a munkaügyi központ,azt hiszem. Múltkor írtam,hogy tájékoztatót tartanak az Új Pálya programmal kapcsolatban,és nem nagyon tudok mit kezdeni a felajánlott képzésekkel. Elfelejtettem hétfőn elmenni a tájékoztatóra,,mert:   1,- beteg lett a…..
mukkelek 2009.12.01 15:13:09
@a_tom: mi az a szakma?
Bocsánat Mindenkitől, hogy csak ilyen későn kerül ki az új poszt, de tegnap születésnapot ünnepeltem és kissé elengedtem magamat :)   Despota Ne feledjétek, ma kezdődik a Munkahelyi Terror adománygyűjtő akciója a rászoruló gyermekek részére. Kattints ide!…..
mukkelek 2009.11.30 23:53:54
@dalmata76: Az, hogy műszak végén közölték, hogy ki vannak rugva. Mindenki adjon le mindent. Közben elment az összes munkásbusz. Aztán kiterelték őket, és jó hideg volt. Vissza akartak menni, hogy melegedjenek, még kiderül ki hogy megy haza.Nem engedték, ezt buzi stílusban közölték az őrök. Durr pofon. Na erre hívták igazgató urat. Na az ő külföldi pofája is nagy volt. Durr kapta ő is a magáét. Ez olyan 100 ember volt, aki kicsit zokon vette a stílust.
mukkelek 2009.11.30 23:55:47
mukkelek 2009.12.01 00:00:48
@dalmata76: emeld fel a lábad!
Amíg a végzettségem alatti helyeken próbálkoztam, éppen pénzhiány miatt, sok megaláztatásban volt részem, mindenki úgy állt hozzá, úgyis lelécelek, amint a diplomámhoz illő állást találok. Meg eleve mindenki, aki ilyen helyeken próbálkozott, többnyire örült még a…..
mukkelek 2009.11.06 12:44:30
@Mária:

Te Mária, a HR nem tudja én ki vagyok, a végkielégítés zavarja őket. Mint írtam a termelés vár vissza, főleg annak tudatában, hogy az a szegény akit kínjukban felvettek senmmit se ért a villanyhoz, érted? A HR mayimum annyit tud, hogy se fegyelmim nem volt se igazolatlan hiányzás se táppénz a kilenc év alatt. Nekem kell tudnom, hogy miért, hát én tudom, megmondták, munkaerőkölcsönzőn át fél évig nem hajlandók visszavenni senkit se, hiába van munka, amúgy pedig ha közvetle megyek a céghez akkor a végkielégítés miatt. így van ez mindenkinél, aki úgy járt ott mint én.
Miklós szerint igen. Többfajta játékszoftvert árulnak a kisebb és nagyobb boltok, "Games for Windows Live" címkével, úgy, hogy a terméken sehol sem szerepel magyarul az a figyelmeztetés, hogy a Live szolgáltatás Magyarországról nem érhető el. Miklós szerint ez így nincs…..
Történet arról, amikor a munkavégzés a családi élet rovására megy, csak mert egy ostoba szabály miatt minden áldott este bonyolult adminisztrációs kötelezettségnek kell eleget tenni.Nem a saját történetem mesélem el, hanem házastársamét. Teszem mindezt azért, mert tudni…..
mukkelek 2009.05.25 14:40:42
@Stalinist: Végső soron jó ha vannak, mert ha nincs semmi átmenetileg az olyan munka is jó. A semminél többet fizet, közben leht gondolkodni hogy hova lehetne menni. Na, Éppen ezért, mert itt olcsóért lehet dolgoztatni, nyomorítani embereket, jött kapóra ausztriának ez az itteni telep nálunk. Ide szépen ideküldték az összes ingyenélőjüket, bár a kutya se kérte, aztán mi itt kitermeljük a milliós fizetésüket. Így aztán izzadva kitermelik ott a sima munkás bérét. De azt is hogy. Totál nincs értelme annak a gyárnak ott ausztriában. Csakhát, hogy képzeli valaki, hogy elküldenek 100-1500 osztrák munkást. Áááááá ők munkanélküliek. Érdekes, nem nagyon halottam, hogy onnan abból a gyárból elküldtek volna valakit is. Húúú de fölháborodtak mikor rákérdeztem Hogy képzelem én. Ahhoz nekem semmi közöm.
mukkelek 2009.05.25 14:45:23
@Mária: kábítószer, fegyver, gyógyszer a legnagyobb bizniszek a világon
mukkelek 2009.05.25 18:23:31
@Strici: Ó a rosseb, odafagyott a taskbar-ra a to do bar-om...
NaTi küldte nekünk a következő történetet, amely egy komment innen.Az állandó elutasításban az a legrosszabb, amikor nem tudjuk az okokat.45 évesen keresgélem az állást gyakorlatilag minden formában, irott és digitális média segítségével, ajánlom önmagam cégek HR osztályán…..
mukkelek 2009.05.24 20:10:13
@BKV reszelő:

Hát Máriát ismered személyesen??? Hujujj, tán csak nem ott HR-es ahol Te dolgozol??? Ez kényes akkor. Szerintem nem közös ismerős, attól függ mi a céged profilja :)
mukkelek 2009.05.24 22:46:20
@Psmith.:

két ember üvöltve rohan egymás felé :)