Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scal

610 bejegyzést írt és 5559 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár ez is lehetne a címe a filmnek. Vagy bármi más. Mondjuk Az ember tragédiája, jaaa, hogy az már foglalt? Talán elég beszédes, hogy a film honlapja még mindig coming soon állapotban van, pedig kb. négy hónapja volt az amerikai premier. Vagy, hogy első nap talán 30-an voltunk a moziteremben? Ez…..
 Csak a halott indián a jó indián.....
scal 2024.02.11 22:26:13
@fkv.119: a Kossuth mindig egy politikai díj volt, Fidezs előtt MSZP seggnyalásról szólt, előtte meg a komcsi seggnyalásról. Talán alapításakor volt pár évig némi értelme.

De ez ugye egy politikától mentes díj kellene hogy legyen, és mégis mára egy rakás szar lett az értéke
"- Ezt hallgassák meg kérném szépen! Tudják kérném szépen, hogy ki volt kérném szépen a történelem legnagyobb kanja kérném szépen? - Na ki vót, ki vót? - Hát a Napóleon kérném szépen. - Mér? - Mert két évig feküdt Korzikán, kérném szépen! - Nem Szent Ilonán? ... - De lehet."..
scal 2024.02.08 17:36:46
@STIRLITZ: bocs, Napóleon vesztett Waterloonál, elment az rooszokhoz és lógó orral visszajött? elűzték Elbára meg Szent Ilonára? benne volt a filmben? benne volt, ennél többet garantálom neked egyetlen átlagember s etud Napóleonról (de szerintem még ennyit se), szóval a kb Semmi nem stimmel a filmben kategória az az Ifjú Churchill kalandjai
scal 2024.02.08 21:50:36
@STIRLITZ: azt hittem az Hitler. Nézd ha lesz időm megnézem a Clavieres verziót, meg tervben van a némafilm is. Engem - mint történészt - nem háborított fel a film annyira mint más történelmi filmek, pl a Nagy Sándor
scal 2024.02.08 22:12:52
@STIRLITZ: szerintem EZ a filmje sokkal több történelmi pontosságot tartalmaz mint a Mennyei királyság (van ám itt belőle egy 14 oldalas elemzés) csak az 1189-92-ben játszódik, ami valljuk be elég messze van már hogy tudjuk mi mennyire történt pontosan, Ez a filmje viszont csak 200 év mélységben van, és szerintem ezért van a nagyobb felháborodás. Meg persze mert a franciáknak más értelmes hősük sincs.

Na a Last Duelt én sokkal kevésbé nézem el Scottnak mint ezt.
De oké persze igazad van nem jó ha ezt fogják gondolnia fiatalok. Ezt leginkább a záró jelenetnél éreztem, amikor már öreg és szotrizik, és akkor egy tíz éves gyerek se hiszi már el amit a nagy Napóleon mond, mert persze mindenki tudja hogy az oroszok gyújtották fel Moszkvát. Na pl nekem az a jelenet volt a leginkább fölösleges.

De hátha lesz egy Lipcse a 4 és félórásban én legalábbis remélem.
A Farkasember Londonja legalább öt évvel későbbi, mint Sherlock Holmesé, legalábbis a Tower Bridge készületi fokát nézve. Ezt leszámítva azonban látványban szinte semmi különbség a kettő között, akinek bejött Holmes legújabb kalandja, az élvezni fogja a Farkasember újabb reinkarnációját is...
 Injon.....
scal 2024.02.07 18:25:37
@lutánnia: dögunalmasnak nem nevezném, de az tény, hogy nekem túlságosan minimalista volt
Az idő 2010 január 2, este fél nyolc. Westend. Premier előtti vetítés. Ki hinné, hogy ennyi ember kíváncsi erre a filmre? Előttem kábé harmincan állnak, a kijelző szerint meg a szabad férő helyek száma a Sherlock Holmes-ra -2. Ilyet se láttam még. Az egyedüli ok, hogy nem vagyok sík ideg, az az hogy…..
Nem tudom mi a jobb. Hisztérikusan várni egy filmet és aztán csalódni egy nagyot - függetlenül attól, hogy mi tettük túl magasra a lécet, vagy a film kecsegtetett valami olyasmivel, aminek a közelében sem járt - lásd 2012. Vagy beülni egy filmre, amiről azt sem tudod ki fia borja, ráadásul a végéig…..
Mindig azt hittem, a Gottinál nem lehet szarabb életrajzi filmet készíteni, de hát az a jó az életben, hogy minden napra jut valami új meglepetés. Egy spirális láthatatlan ösvényen fejlődünk mindannyian és így utazunk a nagy végtelenben. Bradley Cooper például odáig fejlődött, hogy mégis sikerült…..
scal 2024.02.01 15:03:02
@megamovieboy: hát ne haragudj de ezt a filmet eléggé savazzák a kritikusok, még a leglipsibbek is :D szóval különösen ezért nem értem hogy egy ennyire nyilvánvalóan szemetet miért nem tudnak ignorálni, - van a melegség melett ezer jobb film, tavaly is készült nyilván, jelöljék azokat

hát most konkrétan egy olyan év van amikor a 80%-a már lement a moziban és vehettél rá jegyet vagy megnézhetted a streamingen, de az utolsó része a kommentednek egyébként se igaz, mert Oscarig mindig bemutatnak minden filmet, a probléma inkább az, hogy ezeket többnyire nem a nyári blockbuster szezonban vetítik
Na úgy történt, hogy sikerült nem lekésnünk a kezdést. Pedig olyan hosszú sor várakozott a Westend Palace mozija előtt, mintha legalábbis kenyeret osztanának. A pop-corn mellett egyre nagyobb teret hódító nachost kezdem megkedvelni, bár az tény, hogy sötétben marha körülményes úgy enni, hogy a ruhád…..
Szóval Sanyi, jelenleg egy olyan világban élünk, ahol még egy Alíz Csodaországba oltott Frakenstein történetből is csak ki tudják hozni a végére, hogy egy WÓK FEMINISTA PROPAGANDA legyen, és aztán - bár nem elsősorban ezért, de mégis - tizenegy Oscar díjra jelöljék, és ennek harmadára ráadásul még…..
scal 2024.01.30 19:03:38
@Field64: szia Field koma, örülök, hogy kommenteltél, bárcsak én is tudtam volna így tenni legutóbb a blogodon, mert egyik bejegyzésed igen megtetszett
scal 2024.01.30 19:04:32
@gigabursch: kapcs ford, mit akartál írni, mert nem egészen értem :D
Nagyon szerettem volna az Iron Skyról valami méltatót írni, de a helyzet az, hogy ez egy nagyon felemásra sikerült alkotás lett. Tipikusan a füstje nagyobb mint a lángja esete, és még csak azt sem értem miért. Hiszen technikailag nagyon egyben van a cucc, olyan jeleneteket láthatunk, hogy néhol azt…..
A most következő kritikát közel húsz éve írtam egy SZTE-Reo című hallgatói lapnak, abban az időben, amikor egyetemista voltam Szegeden, vagyis ez volt az első filmkritikám, 2005 szeptemberében. Sokat filozofáltam rajta, hogy átírjam, átjavítsam a kor és jómagam elvárásainak megfelelően, de aztán úgy…..
scal 2024.01.29 03:09:54
@gigabursch: pedig szerintem méltatlanul elfeledett sci-fi, kicsit olyan mint a Holnap Határán, vagy a Feledés, így utólag visszatekintve, nem volt rossz ezzel kezdeni a szakmát :D
"- De nem én öltem meg! - Az nem lényeges! Fogd már fel, ebben az ügyben az számít a legkevésbé, hogy mi az igazság."..
Filmbook Préda (2022) 2024.01.23 06:00:00
Azért elég beszédes ha egy franchise annyira szarban érzi magát, hogy már a jól bejáratott címet is szégyelli feltenni a plakátra. Vagy csak annak elismerése, hogy esetünkben a jól bejáratott inkább jól lejáratott. ..
Filmbook Uffizi, vagy amit akartok! 2024.01.21 10:00:00
A most következő egy rendhagyó beszámoló lesz, legalábbis ilyen témában mindössze egyetlen írásom van itt a FilmBookon, amit a Szépművészeti Bosch kiállítása kapcsán követtem el. Ez is hasonló lesz, már ha lehet mérni a mi Szépművészetinket a világ egyik legjelentősebb képtárához - spoiler:…..
Rögtön egy kiigazítással kezdeném, senki ne gondolja, hogy annak bemutatása következik, hogy 2023-nak mik voltak a legjobb játékai, HANEM a személyes listám jön, hogy ÉN mivel játszottam 2023-ban. Elnézést ha lelohasztottam a kezdeti lelkesedést, de igen, elsősorban RÉGI és NAGYON RÉGI játékok…..
scal 2024.01.11 18:59:25
@kolbászosrájáspizza: hát erre már én is gondoltam, csak sokáig úgy voltam vele, akkor menthetetlenül elvesznék mert ott aztán tényleg annyi új cucc van, hogy éjjel nappal azon lógnék, DE pl ez a Heavy Rain ami most átjött PC-re (meg egyre több minden jön át PC-re) akkro is csalódás lett volna ha Konzolon tolom. Szóval ott is ilyen őslevesbe vissza kéne menni.

A Shenmoukkal szemezek egy ideje, ha az se lesz megváltás, aklkor menthetetlenül elvesztem.
scal 2024.01.12 17:51:18
@kolbászosrájáspizza: a Yakuzákat egy az egyben bezsákoltam pár éve már, az elsővel valameddig el is jutottam, de az ilyen eszméletlen hosszú sorozatok mindig megijesztenek, majd valamikor folytatom :D Sleeping Dogsot várok én is tőle

A Shenmuet meg eygszer karácsoynkor elkezdtem, megölték az apám, aztán napokig csak kinder tojásokat gyűjtöttem, a szoksásos gépfejlesztés marhaság miatt hagytam abba, és azóta nem folytattam, de amit láttam az nekem tetszett :D persze lehet csak nem jutottam el a szivatósabb részekig
scal 2024.01.14 05:50:47
@kolbászosrájáspizza: meg eleve az hogy lófazst nem lehet róla hallani, és akkor kinől a földből hét rész egyszerre, wtf? Hogy nem volt ez a játék nagyobb közduatban? Azért Final Fantasyről, Onimusháról, egyéb japán játékokról hallottam. Először utána olvastam hogy biztos nem e valami fos sorozat, amiről nem véletlenül hallottam. Meg persze az is tetszik benne, hogy nincs angol szinkronja.
Azt hiszem kijelenthető, hogy ritka borzalmas évet zártunk filmes szempontból. Pedig a mozik nyitva voltak, nincs már Covid, de a legtöbb filmre hat lóval se lehetett elvontatni. Még úgyse, hogy a legtöbb sajtóvetítés már délelőtt 11-től kezdődik, sőt van ami már délután kettőkor. Még úgyse, hogy ez…..
A Karácsonyhoz hasonlóan a Szilveszter is módosult. Régen bár kevesebb csatorna állt a rendelkezésünkre sokkal több minőségi műsort kaptunk. Mostanában már csak azok maradnak otthon szilveszterkor, akik nem akarnak emberek közé menni, vagy átaludják az egészet. A legtöbb csatorna csak és kizárólag…..
scal 2024.01.04 17:34:09
@Bali Wolf: Szia! Láttam a blogod, kicsit el is vetted a kedvem, hogy ezt kitegyem, mert valami hasonlót csináltatok ti is, még múlt évben, de aztán láttam, hogy nálatok más a koncepció, 40-30-20-10 éve mit adott a tévé, másrészt addigra megírtam a feléig és nem volt kedvem kukázni :D De örülök, hogy vannak mások is, akik szeretnek a múltban bányászni.

Na ebben már nem voltam biztos (Házaspárbaj) de ezeknek a régi műsoroknak amúgy is utána karok majd nézni, mert sokat felejtettem, de most így hogy olvasgattam sok minden eszembe jutott.
Tavaly azzal melegítettem be szilveszterre hogy végighallgattam az összes Szilveszteri Rádiókabarét 1960-tól 1995-ig :D Ezekből is tervezek írni egy best of-ot.

Köszi a kiegészítéseket, természetesen javítom, és kapsz egy linket a blogodra. De hogy emlékszel ezekre ilyen pontosan? Volt már videód és felvetted az egész estét?

Sugár Ágnesbe egy ország volt szerelmes akkoriban.
scal 2024.01.05 20:10:49
@Bali Wolf: én 1980. szeptemberében születtem, szóval 1980-1984-re szinte nem is emlékszem, az hogy a Misi mókust meg a Süsüt hatvanszor leadták eleve megnehezíti belőni mikor láttam ezeket, szóval egyelőre az első biztos pont a Koncert 85-ben :D, ebből kifolyólag és mert olyan forradalmi káosz volt a rendszerváltás után a televíziózásban és a magánéletemben is, (lett hétfőn adás, a TV2 egész naposan sugárzott, bejött a HBO, VHS tévék: TVTV, TV4, Szív Tv, ATV víkend, TV Plusz, műholdas csatornák, stb) konkrétan a családom 91-ben átköltözött egy teljesen másik városba, úgyhogy a 80-as, 90-es évek még élesebben elhatárolódik számomra mint a legtöbb embernek.

De mindezek miatt számomra a 85-95 időszak most a legérdekesebb, amire már valamennyire emlékszek, de mivel a fél gyerekkorom a TV előtt ülve töltöttem, nagyon sok emlékem kötődik ezekhez az adásokhoz, amiknek a nevére már nem is emlékszem, és különös örömet okoz ezekre rájönni, hogy mi mi volt, pláne ha meg is tudom valamilyen formában nézni őket, de ez már elvezet oda, hogy mai szemmel milyennek értékelem. Na mindenesetre emiatt kezdtem kutatni ezekben az években saját szórakoztatásomra még COVID előtt. Beültem a Szabó Ervinbe és kikértem a lefűzött Színes RTV-ket, aztán csomó minden jött, elfelejtődött, de most pár hónapja rátaláltam hogy valaki, lehet az archívum bescannalte szinte az összes számot 1955-től :D (mondjuk pont a 88, 89 első félév hiányzik, a 87-es évad pedig "'feltöltés alatt".

De persze a 90-es évek is érdekel, sőt sok minden pár évvel később történt mint arra emlékszem, így lehetséges hogy ha majd tisztázódik a köd az emlékeimben, akkor már inkább a 87-97 időszak lesz az érdekesebb. Jövőre tervezem a 90-es évek szilvesztereiről hasonlóan megemlékezni, de 99 után nekem megállt az idő :D a 2000-es éveket televízió szempontjából katasztrófának tartom. Na mindenesetre sok mindent már kihámoztam, de hosszú még az út :D

Nekünk 91-92 környékén lett videomagnónk szóval meglehetősen későn, viszont 93-tól már van kameránk és minden karácsony, szilveszter fel lett véve (cserébe nincsenek fotóim) és ezeket egyáltalán nem értékeltem 20 évesen, 30 után kezdett megcsapni a nosztalgia szele, és most így 40 felett már tökre örülök nekik.

A Rádióújságból ha jól emlékszem kettő is volt, a Színes RTV, meg a TVR Hét, de az utóbbit nem tartottam jónak, és az előbbi meg az az újság volt amit minden esetben meg kellett venni, és a hétfő azzal telt hogy leültem a konyhaasztal mellé és bekarikáztam miről ne maradjak le :D Persze ezek az újságok mind elvesztek, az lenne a fasza hogyha tudnék szerezni otthonra pár évadot. De az már nagyon elborult projekt lenne.

Elnézést, hogy bőlére eresztettem.
Sokszor hallom azt a környezetemben, vagy olvasom okos oldalakon, hogy nehezen tudnak, vagy egyáltalán nem tudnak az emberek karácsonyi hangulatba kerülni. Ami részben annak is köszönhető, hogy alig esik évek óta bárminemű hó. Inkább esőben, meg latyakban lehet ünnepelni. Meg persze manapság az a…..
scal 2024.01.02 00:09:24
@0dzsud0: don't panic, ezek is MIND fönt vannak a KEDVENC streaming szolgáltatómon, (wink wink) kedves sorok között olvasni képtelen fillmbarátom :D
scal 2024.01.02 16:57:52
@0dzsud0: a Senkiföldje is meg van :) küldjél mailt úgy átküldöm esetleg :D
scal 2024.01.02 19:20:04
@0dzsud0: értem, de hogy egy tanult kollégámat idézzem, egyre több minden van az interneten, és bár igyekeznek kontrollálni, de ez már elszabadult, és nem tudják megakadályozni, lásd lelőtték már a Mega Uploadot, PirateBayt, és megannyi mást és öt perc alatt nő helyettük ötven másik. Ilyen aggodalmaim utoljára 2010-ben voltak. De persze spájzolni sose baj.
Tudni akarod mi fán terem az igazi sci-fi? Gyere el a HungaroConra! Egész napos sci-fi tematikájú rendezvény az Avana Egyesület szervezésében. A rendezést segíti a Szkeptikus társaság. Az időpont: 2023. október 14. A helyszín: FMK – Ferencvárosi Művelődési Központ (1096 Budapest, Haller u. 27.)…..
scal 2023.12.13 21:27:55
@Terézágyú: lehet a kedvedért írok egyet :D legalább egy olvasója már lesz
scal 2023.12.15 17:15:44
@Terézágyú: de Field termeli a kontentet a MovieCopson, nem elég az? :D
MovieCops ÓVAKODJ A TÖRPÉTŐL! 2023.11.20 10:40:00
Fergie: Miért akarta megölni magát? Gloria: Ki? Tony: Hát a sebhelyes. Gloria: Nem tudom. De az a gyanúm, hogy a cigaretta miatt. Tony: Egy cigarettát akart? Gloria: Nem, az egész dobozt akarta. Fergie: A kis mohó… Gloria: És az albínó is azt akarhatta. Fergie: Így aztán megölte a sebhelyest, hogy…..
Ez az egyik legszemélyesebb játékom. Az, hogy volt előtte jó pár rész a Legkedvesebb Játékaim sorozatban nem annak köszönhető, hogy ne szeretném náluk jobban. Helye a Top 10-ben megkérdőjelezhetetlen, a közelmúltban történtek után pedig végérvényesen sziklaszilárd is. Ez ugyanis Indiana Jones…..
"I may not be making millions of dollars and I may not have thousands of nubile if uncritical young women lusting for my body but I've got something you haven't... this small piece of coal."..
A most következőkben leírnám magvas meglátásaimat a 32. Művészetek Völgyéről, vagyis milyen MOST a fesztivál egy - immáron - visszajáró szemével. Természetesen csak arról a három napról írok, amíg ott voltunk, nem mondom, hogy a legjobb választás volt ezúttal hétvége helyett hétköznap menni, de…..
scal 2023.08.24 13:17:30
@Sigismundus: Hát nézd, olyan már úgyse lesz, hogy lássam milyne volt ez régen. És még mindig inkább ez mint az Efott, vagy a Strand Feszt, Ozora. Fishing on Orfűn gondolkodtam még, lehet jövőre megnézem azt.

Kapolcsra a világ összes pénze se elég, de mégis a legnagyobb problémát ez a kurva eső okozta. Lehet megyünk jövőre is. Franc se tudja, általában mindenhova nehezen indulok el, de ha már ott vagyok próbálom kihozni a legtöbbet a dologból. Voltak jó helyek, inkább az okozta a problémát, hogy a bejáratott udvarokba mentünk, ahelyett hogy az újdonságokat kerestük volna, ahol sokkal jobb meglepetések vártak.
Gyerekkoromban, ahogy sok lánynak, nekem is volt Barbie-m. Gyárilag egy kis rózsaszín koktélruhát viselt a dobozban, de úgy gondoltam, hogy túlságosan elüt a többi játékomtól, szóval hamarosan kapott egy bő Garfieldos melegítőt, s onnantól abban nyomult. Úgy éreztem, hogy a Garfield-mintás…..
scal 2023.08.06 20:59:35
@doggfather: elnézést de én leginkább a Wall Street Farkasában ismertem meg, és kb azóta nem volt olyan jó/szexi sajnos

hát nem tom kb te vagy az első ismerős aki áradozik róla, mindenkitől azt hallom mekkora femináci woke fosh

hugom konkrétan azt mondta, szégyellte, hogy nőnek született miközben nézte ezt, mert annyira undorítóan mutatja be a nőket
scal 2023.08.07 19:29:26
@doggfather: hát kénytelen leszek majd megnézni és eldönteni, amúgy Gerwiget kifejezetten okos női rendezőnek tartom, egyik filmje se volt olyan amitől sugárban hánynék

én úgy tudom, hogy matriarchátus az őskorban volt utoljára