Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scal

569 bejegyzést írt és 5491 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ős Tomb Raider mellett ez volt a másik, és az utolsó Tomb Raider, amit telefonra kiadtak - és azóta onnan is eltűnt - kapott egy kisebb ráncfelvarrást, és összességében sokkal kevesebb probléma van vele, ha az ember el akarja indítani mai rendszereken, mint a legendás első részt. Még anno…..
scal 2022.08.01 20:40:58
@gigabursch: hát nézd könnyen ellenőrizheted, feltelepíted 1 perc első pálya víz aztán megpróbálsz lőni :D
scal 2022.08.04 02:01:56
@gigabursch:

"Adriai-tenger - Living Quarters

Elképzelhető, hogy a Maria Doria az 1956-ban valóban elsüllyedt Andrea Doria nevéből eredeztethető, bár az egy csatahajó volt, nem óceánjáró. "

merem remélni hogy azért pár bekezdést elolvastál :D
scal 2022.08.06 02:21:06
@gigabursch: ejnye, rossz forrást néztem, megkövetlek, és javítom is, kösz hogy szóltál. Nem ellenőriztem le több helyről.
Ez valami borzalmas. Talán… mit talán BIZTOS a létező legrosszabb - és csak azért nem írok erősebb szót, mert nekem VOLT valaha gyerekszobám - darabja ennek az általam nem igazán sokra tartott sorozatnak. Szinte csak és kizárólag problémám van vele. És nagyvonalúan eltekintek az elírásoktól,…..
scal 2022.07.12 08:10:29
@AntiChrist: az is probléma lehet, hogy míg az 1001 filmből 21 kiadás van amiket folyamatosan fejlesztik, ezekből egy maximum kettő, vagyis ez ilyen csináljunk még, cash grab szar, sokkal átgondolatlanabb az egész
scal 2022.07.14 06:12:49
@Tralfamador75: Dosztojevszkijtől olvasd el a Félkegyelműt
Nem mindennapi utazáson vagyok túl. Az elmúlt fél évem azzal telt, hogy közel száz „gyomornovellát” elolvastam az öregtől, miközben éjt nappallá téve szorgosan kutattam óbudai, és egyéb pesti vendéglőkben azokat az étkeket, amelyek rendre felbukkannak Krúdy írásaiban, nem győztem feljavítani az ott…..
WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!..
Július 22. és 31. között több, mint 2000 programmal csalogat a Balaton-felvidékre a Művészetek Völgye. Nagyszínpados koncertek, mesés panoráma, színház, újcirkusz, kortárs irodalom, izgalmas produkciók, beszélgetések, workshopok, kiállítások várnak idén is mindenkit az ország legnagyobb…..
scal 2022.07.08 02:08:48
@westernwolf25: miért, Efotton már 2015-ben ez ment, a Covid után meg ésszerű is, és lehet kártyával is fizetni, nem muszáj feltölteni
A most következőkben hírt adnék a már három hónapja tomboló Hieronymus Bosch képkiállításról, amelyet eszméletlen nagy érdeklődés övez. Viszont van pár dolog, ami könnyen elkerülheti az ember figyelmét, úgyhogy ezek miatt úgy gondoltam megosztom az élményeimet, hátha más is szeretné megnézni ezt…..
scal 2022.07.04 05:14:22
@Kyria: igen utána olvasva már valóban dicséretes, hogy ennyi is sikerült, ugyanakkor nem szeretek semminek utána olvasni (előre) mert szeretem a meglepetéseket :D Mi tagadás, összejött.
scal 2022.07.05 00:23:00
@Kyria: hát figyelj, az elején nagyon fel voltam cseszve, mert átverésnek éreztem. Nekem mint festészetben nem járatos embernek nem kell tudnom, hogy

1. mennyi minden szervezés kellett ennek a tíz festményenek az elhozatalához is
2. hogy nem lesz itt a Gyönyörök Kertje (minekután abból mutogattak 80%-ban részleteket)
3. hogy az egy replika amit mutogatnak
4. hogy előtte reserach munkát végezzek, és elolvassam az apróbetűs részt

Sokkal korrektebbnek tartottam volna ha Bosch és követői a tárlat címe. Én eleve 50 festményre készültem, ami mindegyike Bosch-tól származik :D

Viszont nagyon sokat tanultam emiatt Boschról - mert a researchet mindig utólag végzem, mert nem szeretek hülyeséget írni - és most úgy vagyok vele megérte, De igyekeztem mindkét hangulati állapotomat beleszőni a mondandómba - és nem lebeszélni senkit arról, hogy mégis megnézze.

Alapvetően festészetileg nem vagyok egy ász, mint mondjuk filmek terén, ami a blog fő profilja, ott szoktam néha meghökkkeni hogy ami számomra triviális sokszor a kommentelőknek nem az, de hát persze, hiszen ők nem ezzel foglalkoznak 0-24-ben.

Ha ez számít, valszeg elmegyek a Matisse kiállításra is :D úgyhogy kicsit jobban ki szeretném művelni magam, mert arra mindenképpen ráébredtem, mennyi hiányosságom van ezen a téren.

Nem bántottál meg, teljesne korrekt véleményt írtál, meg is szívlelendő, ugyanakkor élménybeszámolót bárhogy lehet írni, nem kell annak profinak/félprofinak lenni.

"Eleve nem hiszem, hogy lehetséges lenne bármelyik nagyon híres művész összes alkotását időlegesen is megszerezni, hiszen ezek általában a felettébb féltett kincsei közé tartoznak a múzeumoknak/gyűjtőknek"

ez a vesszőparipám, hogy minél jobban törekedni a tökélyre, DE a kutatás során magam is ráébredtem, hogy a nagy múzeumok adtak 1 maximum 2 festményt, a többit megtartották maguknak, és igen, az is csoda, hogy sokszor kölcsönadják ezeket a fetsményeket és nem sérülnek meg, mert valóban nagy kockázat. Szóval őket is meg lehet érteni.
scal 2022.07.05 00:24:58
@_kolléga_: ó, köszi a linkeket!

gondolkodtam ergyébként, hogy megveszem én is a katalógust, de szerintem majd inkább Fraeger könyvét vadászom le

az is felmerült bennem elmegyke rá még egyszer több időt szentelve rá, de ahogy nézem, most már a délelőtti órák is tömöttek, mert azon az elven hogy akkor nincsenek sokan, azok telnek be legkorábban
Úgy látszik, hülyeség volt csak tíz klipre korlátozni a legutóbbi nosztalgiabombát, de engedtessék meg nekem, valamiért úgy gondoltam, nem fog különösebb érdeklődést kiváltani. Azonban nagyon örülök neki, hogy nem így lett, rám cáfoltatok. Rengeteg ajánlást kaptam, ez miért maradt ki, azt be lehetne…..
A Max vs. Max filmklubot egy ember írja két néven. Azért hoztuk létre, hogy az évekig talányszámba menő titok miszerint Scal és Santino két különböző figura vagy egy azon ember két álnévvel egyszer s mindenkorra kiderüljön. A figyelmesebbek észre vehették Scalként mindig a filmek negatívumait…..
scal 2022.06.23 19:52:16
@Gery87: ugye, hogy traumát okoz :D
No ki tudja megmondani miket csinált a Westwood mielőtt gondoltak egyet és rászabadították az RTS műfaját a világra? Úgy van... kalandjátékokat...
“This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow”..
scal 2022.06.09 21:50:53
@MetaLogika: a csontvázakat nem lehetett megölni, ha szétverték akkor is másztak tovább, hát pont azért vív a kormányzó egy kézzel, akkor ölték meg őket amikor visszaváltoztak emberré, amikor megszűnt az átok.

Honnan plagizáltak (szerinted) mert ez érdekelne.
Filmbook Top Gun: Maverick (2022) 2022.06.02 13:30:00
Több évtizedes filmeket folytatni első hallásra szörnyű ötletnek tűnhet, de abban a korban, amiben az új elképzeléseket a régiek felmelegítésével igyekeznek pótolni, logikus lépés. A drága jó '80-as évek látszólag kimeríthetetlen tárházat jelent erre a célra, hisz bővelkedik máig kedvelt filmekben,…..
scal 2022.06.03 20:21:48
@Lazók György: az eredetit én is ritkán veszem elő, egészen pontosan most tekintem meg először
Filmbook Gotti (1996) 2022.06.01 06:00:00
Szerencsére Gotti-ból is létezik egy korábbi film, igaz "csak" egy TV film, azt viszont az HBO készítette, úgyhogy meglepően magas színvonalról beszélhetünk. Lényegében egy mozifilmet kapunk tehát, amit a tévében adtak le, költséghatékonysági szempontból. Azonban a sikere akkora lett, hogy később ez…..
Filmbook Tokyo Vice (2022) 2022.05.27 06:00:00
Korábban annyi, hogy a Szemtől szemben rendezője a jakuzáról fog sorozatot csinálni önmagában elég lett volna, hogy számoljuk a napokat míg az eredmény műsorra kerül. Michael Mann időközben sokat lefaragott a hírnevéből, költséges mellényúlásai után a tévé képernyőkre való visszatérése szinte utolsó…..
scal 2022.05.27 20:53:14
@Lazók György: "legtöbben talán arról is megfeledkeztek már, hogy létezik." hála az égnek :D

@szekőcei: a legfeleslegesebb remake amit csak ki tudtak találni, minden jó ötletre jutott kettő rossz
scal 2022.05.30 11:57:42
@szekőcei: én is egy hét különbséggel néztem meg mindkettőt, az első se egy nagy szám, a dalok viszik a hátán DE ott a karakterenek van saját egyéniségük, emlékezetesek voltak bármennyire is szerettem volna utálni. Egy színészt se ismertem, itt meg csak azért emlékszek báremlyikre is mert már eleve ismertem őket, pl Baby Driver. Amiben jobb Spielberg műve, hogy az Americát kivitte az utcára, de pl direkt figyeltem ilyen apróságokra, hogy pl kibírják e beszéld nélkül az első tíz percet, és hát nem. A koreográfia meg... az eredetiben még a verekedések is táncnak tűnnek, szóval tényleg ilyen táncos musical azt nem lehet elvenni tőle. De nem az én világom ez a műfaj, néztem is hogy eltűnt e közben a pöcsöm.
Új sorozatunkban közösen kiválasztunk 1-1 filmet, amit mind a ketten megnézünk, majd közösen megvitatjuk, hogy miért is volt érdemes rászánni az időnket. Mivel alaposan ki akarjuk beszélni ezeket a filmeket, ezért ezek mindig erősen SPOILEResek lesznek. Első választásunk Brian DePalma 1984-es, azóta…..
scal 2022.05.24 21:23:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: gondolom nem nézted még meg a filmet, mert akkor tudnád hogy nem a koponyáját lékelik meg :)
scal 2022.05.26 01:17:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne: oké, mivel láthatóan te vagy az expert a témában, mivel fúrnál szét egy széfet?
scal 2022.05.27 20:55:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne: na jól van, akkor neked mást tartogatok, azt hiszem az idióta viselkedésed éppen eléggé toleráltam, ment a perma
Azt hiszem ezek után bátran hátradőlhetek a székemben, mert halálom napjáig nem fogok látni még egy olyan rossz filmet, mint ez a borzalomhalom Gotti. De kellett nekem reménykedni, pedig már a plakátja is intő példa volt, egy igénytelen fotó, a morcos, hájas Travoltáról, ahogy szigorúan néz, és…..
Ha valamit sokszor játszotok végig az az egyik legjobb bizonyítéka, hogy a játék jó. Még akkor is ha a sajtó bukásra ítélte. Egyszer majdnem minden jobb játékot előveszek nosztalgiából, de három-négy alkalom már ritkább. Vannak játékok, amiket valamiért újra és újra kipörgetek, ami már bizonyos…..
- Mielőtt tovább rohansz, hagy kérdezzek valamit; mikor voltál utoljára boldog? - Hmmm, nehéz kérdés, hagy gondolkozzak kicsit, talán mielőtt beültem a moziba, hogy megnézzem ezt a szép nagy darab rakás szart...
scal 2022.05.05 18:38:14
@elmouse: hát pedig régen tényleg minden jobb vaúúút... még a Marvel is :D
scal 2022.05.10 00:23:50
@Gery87: 10??? O.o év? :D I wish
Van ember, akinek be kellene mutatni eme filmet? Egy időben rogyásig adták a csatornák, viszont idén nem adta le egyik sem, úgyhogy gyorsan előszedtem a DVD-t, hogy nosztalgiázzak egy kicsit. S minthogy gyertyaszentelő kapcsán írtam az Idétlen Időkigről, gondoltam, nem hagyhatok ki egy ilyen…..
Rég írtam toplistát - meg soká is fogok - de nem bírtam ki hogy most már rendre oldalakon keresztül ezen filmek falloszát polírozó kritikák láttán ne terítsem ki kártyáimat, hogy valójában ezek a filmek értetlenek, értelmetlenek, éretlenek, és még valami é-betűs ami eszetekbe jut. Nehezen jutottam…..
scal 2022.04.02 18:46:20
@fátum: köszi, amikor nanak idején írtam azt hittem éppen elég szájbarágós, hogy egyra jobban fokozom benne a baromságokat, és a legtöbben a 7-6 helyezettnél már kapisgálták a dolgokat

amúgy vitatott hogy a Hetedik hol játszódik, szerintrem is New York, de sose mondják ki a filmben a konkrét helyet
scal 2022.04.02 21:59:21
@Argus_: na már majdnem bevettem, azt hittem, hogy komolyan gondoltad, de időközben rájöttem, hogy cska vicces kedvedben vagy :D méghogy horgolás
scal 2022.04.03 12:11:15
@Argus_: ezzel egyet értek, RÉGEN valóban jobbakat írtam
Kicsit vártam vele, hogy leülepedjenek a kedélyek, de azért ugye senki nem hitte, hogy nincs véleményem a témában? Főleg miután végigszoptam egy hónapot a tavalyi év legszarabb filmjeivel...
Filmbook Idétlen időkig (1993) 2022.02.02 06:00:00
- Az emberek a véres hurkát is szeretik. Az emberek barmok. - Szeretem a véres hurkát!..
scal 2016.02.04 12:54:26
@molnibalage: ehehehehe, minden évben előveszem, és minden évben kikerül :D
scal 2020.06.13 13:31:59
@classy57: nem tudom, hogy olvasod, e vagy megkapod e még, de én cska most néztem meg ezt a 12:01-et a 93-as verziót, nem a rövidfilmet, és eszméletlen durvák a haosnlóságok, de olyan szinten, hogy elképzelhetetlennek, hogy nem nyúltak belőle Ramisék, és érthetetlennek tartom, hogy megúszták a pert :D

nagy szerencséjük, hogy nem láttam előbb mert én különösen haragszok az ilyesmiért, és lehet nem szeretném most ennyire ezt a filmet
scal 2022.03.30 19:24:59
@Gery87: nézd meg a Szellemes karácsonyt, az Isten nem ver Bobbalt, az Ember, aki túl keveset tudott, csak pár a repertoárjából
Létezik egy visszatérő, hülye kérdés a játékostársadalomban. Melyik az a játék, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre? Most tekintsünk el a konnektor alapvető hiányától. Ilyenkor a legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy valami szívüknek kedves játékot választanak, pl. Resident Evil, vagy Legend…..
scal 2022.03.30 19:23:36
@Gery87: igen, így visszatekintve mennyit melóztam vele, Putyin faszán megtorpedózta a cikkem
Filmbook Hoffa (1992) 2022.02.01 06:00:00
"- Hallottál már a munkáról, tudod mi az a munka? - Azt akarom, hogy ez az ember börtönben rohadjon, és addig nem nyugszom, amíg ezt el nem érem! - Ki vagy te? Ki a fasz vagy te, bazdmeg? Bazdmeg a fenyegetéseidet, és bazdmeg a bátyádat is! - Mit mondott? - Jól hallottad, bazdmeg!"..
scal 2022.02.07 02:04:35
@gigabursch: jah igen filmmel kapcsolatban akartam mondani még, most hogy megnézted. Arra utaltam a cikkben, hogy szerintem kár hogy ennyire direktben mutatták mi lett Hoffával. ÉN jobb szerettem volna egy homályosabb megoldást. Pl DeVito mikor viszi a kávét a végén és mutatni akarja a kocsiban ülő HOffát, így kimentek volna, és már eltűnt volna. És csak így néznek.

Az FBI jelentése szerint ugyanis Hoffa ismerte azt, aki megállt mellette, mert azt a kocsit még megtalálták, benne Hoffa hajszálaival és vérével, vagyis átszállt egy másik autóba, és nem feltételezte hogy baja esik. Persze ez 92, akkor még nem voltak önjelölt vénemberek akik azzal akarnak hírnevet szerezni, hogy azt mondják ők ölték meg Jimmy Hoffát.
scal 2022.02.18 05:26:44
@timidwolf25: ezt nem vitatom, Leonéhez azért még Scorsese se tudott felnőni. És amúgy igazad van tényleg emlékeztet a Volt egyszer egy Amerikára.
scal 2022.03.30 19:22:52
@Gery87: jah, pláne, hogy a 90-es években ez volt az egyik első amit kinyírtak a rendszerváltás után
A most következő alany ugyan nem került be a legjobb film díjára jelöltek közé, de még talán azt is megérdemelte volna, mert sokkal jobban sikerült, mint a legtöbb ami igen. Amiért egyeseknek unalmas lehet, az a túlzottan belterjes történet, miszerint egy valóban létező amerikai házaspár…..
scal 2022.03.26 18:47:29
@Lazók György: mivel? :D
scal 2022.03.27 17:01:08
@Lazók György: ó igen kérlek, most a legjobb :D
Ha így haladunk a végén megérjük, hogy tényleg ez lesz a legértelmesebb film, amit Oscar díjra jelöltek...
scal 2022.03.21 04:13:59
@timidwolf25: nem tudok vitatkozni, azt egy zseni alkotta, ezt meg egy tehetséges iparos
scal 2022.03.26 01:11:52
@Kyria: tehát túlzásba vitte a kliséket és ettől lett jó? hogy koncentrálva dobta a nézőre mindezt?
scal 2022.03.26 19:02:48
@Kyria: ma még :D

nem dehogy is, Isten hozott a blogon

nagyon sok véleményt olvastam/hallgattam róla, meg vitatkoztam is sokakkal, de már épp eleget, szóval mindenkinek az tessék, ami magának és nem másnak tetszik :D