Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shaja

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megy a hiszti azon, hogy sosem változik semmi, nincs új a nap alatt. Már hogyne lenne. Elég, ha összehasonlítunk néhány világjárványt, illetve az azokat övező összeesküvés-elméleteket, máris láthatjuk, mennyit fejlődtünk. Maszkviselés a Spanyolnátha idején. A tizennegyedik századi pestisjárvány…..
Érdemes rászánni pár percet arra, hogy átgondoljuk azt, érdemes-e rovarokat is a “tálcánkra” tenni a jövőben! Következzen egy videó, ami rém egyszerű kérdéssel indít: mi az az 5 ok, amiért rovart IS kéne enned? Ha az ellenérzéseink mögé tekintünk, észrevehetjük, hogy egy olyan ételtől fordulunk el,…..
Sage meggyógyul 29 2010.01.08 14:35:00
Ha lesz megint kicsit több erőm, akkor írok többet majdan.    ..
Hihetetlennek tűnhet, de egy hónap, és karácsony! Őszintén szólva nagyon várom, és én jó előre megtervezek mindent, pontosan azért, hogy felkészülhessek azokra a napokra, amikor randevúra kényszerülök az ágyammal. Fontos, hogy ezek az alkalmak ne jelentsenek kiesést a tervezésben, és a…..
A világ legszebb, legnépszerűbb városai után kutatva az első 20 között biztosan ráakadni Luzernre. Mitől lett ez a svájci város olyan népszerű?  Sorolom: tó partján fekszik, magas hegyek veszik körül, gazdag történelmi emlékekben, a környéken ezernyi túrázási lehetőség van, télen lehet síelni,…..
Felejtsd el 1914-et, felejtsd el 1939-et, esetleg ha amerikai őslakos vagy felejtsd el 1492-őt. Az emberiség eddigi legszörnyűbb éve vitathatatlanul 2016. Egy éven belül már a második apokalipszist szenvedjük el. Az első armageddon a Brexit referendum után pusztította el Nagy-Britanniát, a második…..
Budapesten számtalan izgalmas dolog van amiért a külföldi turistáknak érdemes hazánkba látogatni. A múzeumok és építészeti remekművek mellett, egy egész iparág épült a gyanútlan turisták kiszolgálására, a taxisoktól kezdve a külföldieknek fentartott külön árlistával operáló éttermeken keresztül, a…..
Néhány napja a Deutsche Bank főnök azt mondta, hogy náluk minden rendben. Semmi ok az aggodalomra.     Merkel is megszólalt az ügyben. Ez azért jelent valamit. Az állami mentőcsomagot lehetőségét kizárta. Tagadják, hogy a színfalak mögött a Deutsche állami megmentésének a tervei készülnek. Az…..
1934. december elsején egy Leonyid Nyikolajev nevű fiatalember lelőtte Szergej Kirovot, a bolsevik párt leningrádi szervezetének főtitkárát. A rendkívül népszerű politikus elleni merénylet adta meg az alaphangot Sztálinnak arra, hogy megnyissa a koncepciós perek sorát, melynek gyakorlatát később az…..
Shaja 2016.08.21 17:50:28
@a BircaHang Média szerk.: És nem csak ők, sőt....
Az eltűnt pénz nem számít. Az ellopott idő fáj igazán. Pontosan negyed évszázaddal a rendszerváltás után oda jutottunk, hogy ma már bizony nem a cigányok felzárkózására szánt ellopott eltűnt pénzt kell sajnálni. A pénz (legyen mondjuk 120-130 milliárd forint) sosem lesz…..
Condolezza Rice ( az USA külügyminisztere 2005-2009,  nemzetbiztonsági tanácsadó 2001-2005) és Robert M. Gates ( hadügyminiszter 2006-2011, ex CIA) közösen összehánytak egy cikket, amit október 8-án hozott le a Washington Post. Az írás azzal foglalkozott, hogy hogyan tudna az USA visszütni…..
Shaja 2015.10.15 20:16:12
A populáris nézet szerint: A szíriai polgárháború 2011 márciusában kezdődött eleinte kormányellenes demonstrációkkal, a tunéziai események hatására. Az emberek a jelenlegi politikai elit autoritárius hatalomgyakorlása ellen tiltakozva vonultak utcára, de a demonstrálók…..
Shaja 2015.10.14 20:15:55
Miután a Saul fia elnyerte az Aranyglóbuszt, majd megkapta az Oscar-jelölést is, az internetes kommentekben  szép számmal előkerültek a “zsidók számára a legjobb üzlet a holokauszt” érvelés különböző változatai, ideje megnézni, kik és mennyit is kerestek a holokauszton. Hogy azokat se hagyjuk…..
“Aludtam” egyet a tegnapi mérkőzésre, és bár értékesebbnek tartom a válogatott teljesítményét, mint akkor frissen, melegében, de valamiféle kettősség továbbra is megvan bennem. Úgy tűnik, Dárdainak kialakult egy markáns elképzelése arról, hogy ezzel az emberanyaggal mi…..
A popmédia sokáig csak az orosz propagandisták agyszüleményeként tárgyalta az ukrán önkéntes alakulatok katonái között uralkodó szélsőjobboldali trendeket.   De azóta megtört a jég, a jelenséget általában tagadó, illetve mellőző források is felfedezték a…..
palancsalaci A második űrhajós 2014.12.11 16:39:40
Azt mindenki tudja, hogy Gagarin volt az első… na de ki volt a második? Méltatlanul kevés szó esik erről a nagyszerű emberről, mint ahogy általában a MÁSODIKAKRÓL. A történelem tele van olyan kiváló személyekkel, akik majdnem a legjobbak voltak valamiben, mindössze egyetlen ember…..
Shaja 2014.12.13 18:14:23
@zuiko: Így van. Nem árt elfeledni, hogy Koroljov a repülés (Vosztok-1) előtt figyelmeztette Gagarint hogy 50% az esélye, hogy nem éli túl, vagy olyan állapotban tér vissza, hogy az idők végezetééig titkosítják a repülést. Azt sem árt elfeledni, hogy Tyitov nem árulta el Koroljovnak, hogy meghalt az újszülött lánya, ami elég komoly bizalmi deficitet jelentett kettejük közt. Koroljov őszintébbnek, szókimondóbbnak tartotta Gagarint, ami számára fontos volt, hisz azt sem tudta, túléli-e az első kozmonauta az utat, éppen ezért minden repülési helyzetben - amennyire lehetséges volt - a lehető legpontosabb, őszinte, köntörfalazás nélküli információkra volt szüksége.
Itt a Youtube-ra szivárogtatott telefonbeszélgetés amin Victoria Nuland, amerikai külügyi államtitkár és Geoffrey Pyatt, kijevi amerikai nagykövet beszélgetett egymással. Ez lejött néhány helyen, elsősorban az "EU baszódjon meg" kijelentésen volt a hangsúly, aminek nincs…..
no emisszió Perverz, mocskos elit 2014.02.06 07:13:39
Kedves olvasóim, Önök is észrevették, amit én látok? Hogy lassan már nem az a kérdés, ki támogatja Paksot, ki nem? Ki akar gyed extrát, ki nem? Ki akar vízlépcsőt, ki nem? És ki fogadja el a költségvetést, az egykulcsos adót,a Horthy-szobrot. A kérdés lassan az, vannak-e,…..
Szövényi-Lux Balázs a A Wall Street farkasáról Kevés olyan rendező van, aki elmondhatja magáról, hogy bármit megtehet, mindent megnyert már, és buknia sem tragédia egy filmmel, hiszen életében legendává vált. Kevés olyan rendező van, aki 70 év fölött is friss és merész…..
A génmódosított élelmiszerek káros hatásaival kapcsolatos patkányos kísérletre bizonyára mindenki emlékszik akit egy kicsit is érdekel a téma. A GM-étrenden tartott állatoknál gyakrabban alakultak ki daganatok, ahogyan a máj- és vesekárosodás is nagyobb arányban fordult elő…..
Shaja 2014.01.27 11:51:40
@BlackVoid: Azért van,amit Te is kipróbálhatsz szabad területen: rakj le egy darab vahat és egy darab margarint a földre, egy hét múlva nézd meg, melyikből mennyi maradt. A margarin legalább nem génkezelt....
Shaja 2014.01.27 19:04:47
@Sikamlós Jim DiGriz: Való igaz, megenni megannyi dolgot lehet. Viszont, mi az, amit érdemes, az itt a kérdés. Amire szerényen rávilágítani szándékoztam, az az, hogy táplálkozásunkba milliónyi ízfokozót, "műanyagot" vonunk bele, amelyek valódi hatásairól nem sokat tudunk. Én - magam részéről - maradnék a teljesen természetes alapanygoknál. Márcsak azért is, mert hosszú évek óta eszik a főztömet a vnedégeim - és semmi kedvem nincs génkezelt szarokkal etetni őket.
Shaja 2014.01.28 14:28:07
@Kritizálom aA. Marhaságokat: Te szeretsz egyébként ökörségeket írni?
Még júliusban utaltam rá, hogy érdemes a Société Générale elemzőire figyelni nemesfém ügyben, mert az utóbbi időben jól tippelnek. Egy júniusi elemzésükben 1200 dollárra lőtték be, végül 1205.50 dolláron zárta az évet az arany. Decemberben azt mondták, hogy a világ…..
Shaja 2014.01.03 16:49:45
@mrZ:
Mindenhol elfogadott? Inkább rákényszerített.... Még a Breton Woods-i pénzrendszerben a franciák be akarták váltani dollártartalékaikat Washingtonban aranyra - szerződés szerint - mire az amik megmutatták nekik, merre húzzanak Párizs felé. Innentöl hamarosan összadőlt az addigi rendszer, majd jött a petrodollár, amely tovább fenntartotta a dollár használatának kényszerét.