Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szami55

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legegyszerűbb túró, amit házilag is elkészíthetünk. Nagyon sok helyen esküdöznek a házi tejre, de ugyanolyan jó bolti dobozos tejből, legfeljebb a zsírtartalma lesz valamivel alacsonyabb. Persze, ha van valamilyen jó kis házi tejforrásod (saját tehén, szomszéd tehene (ami zöldebb)), akkor azt…..
A Füst a wokban... 2020.06.29 21:21:47
Füstöltünk wokban. Az első próba csirkemell volt.  Kibéleltem a wokot alufóliával. az aljába tettem rizst kb. négy evőkanállal, cukrot két kanállal, teafüvet, csillagánizst, fahéjjat és szegfűszeget. Feltettem a gázra, egy-két percen belül elkezdett füstölni. Rátettem a rácsot és arra a…..
A Nicsak... csatni! 2014.08.31 19:46:30
A szilvaszezon lekvárjai, befőttjei és aszalványai mellett úgy gondoltuk, hogy kipróbálunk valami újat. Ez a számunkra új valami a csatni lett. Erősen-édesen.  A szilva előkészítése után egy kevés olajon meg lettek pirítva a fűszerek. Került bele fahéj, kardamom, csillagánizs és chili…..
A A tökös-mákos rétes 2014.08.03 18:41:48
Miután tökszezon van és a főzeléktől a rántottig, minden ki lett már próbálva az idén, ideje volt, hogy sor kerüljön a tökös-mákos rétesre is. A párom határozott ellenvéleménye ellenére úgy döntöttem, hogy nem holmi fagyasztott tésztából fogom megcsinálni, hanem saját…..
Barátainkkal Olaszország olyan szegletébe utaztunk, amely kiesik a fő turista útvonalakból és bíztunk benne, hogy ennek az országnak minden kis részecskéje maga a csoda. Nem is csalódtunk. Utunk a Wizzair jóvoltából közvetlenül Bariba vezetett. Eddig még nem tapasztalt módon jó…..
szami55 2014.06.03 19:52:05