Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varjúdombi mesék

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 4-es metró napi utasforgalma 158 ezer volt a legutóbbi felméréskor, ám az ígéretek időszakában nem voltunk restek az Uniónak 340 ezret mondani. Ezért a metró elindulása óta félvén attól, hogy a pénzt vissza kell fizetni, már mindenfélét bevetettünk: ritkították a 47-es és 49-es villamost, a…..
Varjúdombi mesék 2017.04.22 11:25:26
@vilagpolgar: Sőt szüntessünk meg minden párhuzamos budapesten belüli BKV járatot.
Varjúdombi mesék 2017.04.22 11:39:45
@Nancsibacsi: Nincs.Csak átszállással. Busz van,amihez fel kell lépcsőzni a Sasadira.Ez így jóesetben fél óra. Már ha egy vonatnyi utas felfér egy amúgy sem üres reggeli buszra.Akik pl Széll Kálmán tér vagy észak-Buda felé mennének. Meg akiknek a kettes metró kell. Mert a négyes metróról csak a keletiből lehet rá átszállni,hogy visszamenjen pl Széllre
Két kép, társulati kiadványokból: [kattints a nagyításhoz] Örökké élhetsz a Paradicsomban    [kattints a nagyításhoz]   Tanulj a nagy tanítótól! Látod a különbséget?   ...tudom, tudom, új anatómiai világosság érkezett Isten egyetlen igaz…..
Varjúdombi mesék 2011.05.18 20:42:11
A tegnapi nap videója következik, Pintér Sándor és a fegyverbuzi amerikai nagykövetasszony elmentek Gyöngyöspatára, sétáltak egyet a faluban, tárgyaltak, majd visszamentek Budapestre. Csodálatos dolog, amikor a hús-vér emberek mesélik el a saját, valós sérelmeiket egyenes a…..
A Bors megtudta, hogy a VV4 szépfiúja nemcsak vetkőzéssel, hanem tolmácsolással is keresi a kenyerét. A VIII. kerületi kapitányság igazgatásrendészeti osztálya foglalkoztatja, és olyan baleseti ügyekben hívják be, ahol az egyik fél lengyel. Jerzy feladata egyszerű, részt vesz a…..
Varjúdombi mesék 2011.04.30 01:14:15
@bubo cupropenis: Lengyelül tudhat valamit, azt elhiszem, és persze szlovákul is, mert annyira közeli a két nyelv. A cseh már távolabb esik a lengyeltől és a szlováktól is, de azt is beszélheti valamilyen szinten.
Tévedsz,a lengyel messze van a csehtől és a szlováktól is.A két közel hasonló nyelv az a cseh és a szlovák.
@kéne egy nick : Lehet,hogy Tony Curtis anyanyelvi szinten tanulta meg ,mivel angol környezetben nőtt fel,de anyanyelvi szinten
nem fog beszélni az aki 20 évesen megtanul egy nyelvet,max folyékonyan.És nem jerzsinek,hanem jezsinek ejtjük(ellenben a cseh Jír˘zyvel),mint a lengyel szavakban a RZ betűkapcsolatot(lásd:Rzeszów,rzerznik,)kivéve p után és egy két helyen,ott s-nek,pl Przepraszam.de sose rzs.
 A majdnem 9 éves Max kalandjaiból a Nobu étteremben kihagytam egy részletet, mert nem akartam vele összezavarni azt a bejegyzést. Viszont gasztronómiai szempontból jelentős dologról van szó, így nem akarom visszatartani, akit érdekel, nézze meg, ahogy a konyhán egy élő(!)…..
Emlékeztek arra az időkre, amikor még ingyen volt a víz? Az emberek őrültnek nézték volna azt, aki ingyen is elérhető terméket árul. Most meg palackozott vizet veszünk. Még ha a víz íze nem is különbözik, a csomagolás vonzza a szemet. Egy halom márka megtalálható a piacon,…..
Varjúdombi mesék 2011.04.13 11:30:02
Indít a cikk,hogy ingyenes volt a víz.Most is az.elég szomorú,hogy fizetünk sokszor ott is a vízért,ahol nem kéne,mert nem rossz minőségű a csapvíz,Európa legjobb vizeivel rendelkezünk,hála a medencének,ami a fürdőinket is okozza.gáz,hogy PET-palackos vizeket iszunk,károsítva a környezetet ezzel orrba-szájba,pusztán egészségi megfontolásból,holott az ásványi anyag tartalom szinte semmi,s gáz,hogy nincs betétdíjas környezetkmélő csomagolás ma Magyarországon.xar,hogy csomagolás és marketing alapján döntenek a belbecsről emberek,lásd kóla,ami a világ egyik legnyagyobb lehúzása(többszáz forint cukros szódáért)se nem egészséges,se nem környezetbarát,s semmi nem indokolja a fogyasztását(jah de:édes),para,hogy a cikk szerzője jónak tartja,hogy aszerint választunk a tejek,gyümölcsitalok közül,milyen csicsás a külleme(a tej nem attól rosszabb a másiknál,hogy bocimintás akülseje,mintahogy a gyümölcslé és gyümölcslé között sem ennek kéne lennie a mércének),az meg minősíthetetlen,hogy "állítólagoknak" helye van(magyar bor NewYorkban,ugyan már,semmivel sem roszabbak,mint a külhoni palackos borok,már ha van egyáltalán ott)egy cikkben,ez a piaci kofáknál elmegy(álltólag xy így-úgy),állítólagokat mindenki tud írni.S hogy a magyar piac ettől lenne fényévektől?Ez lenne a trend?Ha valaki aszerint választja ki mit iszik/eszik meg,melyiknek szebb a csomagolása,azt csak szánni tudom.
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
Varjúdombi mesék 2010.10.14 23:54:45
@_Molly: "Csak azt felejted el, hogy ez a kedvezmény azokra is vonatkozik, akik költségvetési intézményeknél, illetve állami tulajdonú vállaltoknál (minisztériumi háttérintézményeknél vagy pártoknál) keresnek jól.

Hááát, ráju0k aztán igazán nem lehet mondani, hogy "ők tartják el az országot"."

Pedig bármily meglepő nem csak az árokásás,bolti eladás,vadakat terelő juhászkodás a munka.Az is "eltartja az országot",aki pl egy okmányirodában stemplit nyal és a 150 ezres fizetéséhez 150 ezret adózik,ellenben a vállalkozóval,aki minimálbéren alkalmaz akár 150 dolgozót(ismerek ilyen céget).Arról nem beszélve,hogy a magasabb fizetéshez-többnyire-magasabb végzettség,több tanulás,több tudás is szükséges.Így igenis jogos,hogy egy költségtérítésen végző,nyelviskolákra költő mérnök többet keres,mint ugyanezen cégnél dolgozó segédmunkás.
Varjúdombi mesék 2010.10.15 00:15:36
@_Molly: "A közszférában dolgozók fizetésének az adóját és a járulékait az állam az egyik zsebéből a másikba rakja.
Az ő adójuktól nem lesz gazdagabb az ország."
Szerintem egy orvostól ,egy tanártól,egy rendőrtől,egy ápolónőtől gazdagodik az ország,de legalábbis szükség van rájuk.Mint ahogy az okmányirodában dolgozókra is,akik fizetetlen túlóráikkal sokszor éjszakába nyúlóan intézik azon honpolgárok ügyeit,akik jellemzően az -Én adómból élnek,miért ilyen lassú az ügyintézés?" tipusú hisztiket vernek le,úgy,hogy esetleg nem is adóznak-vagy közel se annyit,mint az irodista.Közszférában nem csak faszcincáló dagadt csinovnyikokat,korrupt hugyómiklósokat kell elképzelni,de akár azokat,akik a munkanélküli segélyt intézik a rászorulóknak,vagy levest mernek az óvodában.
Varjúdombi mesék 2010.10.15 10:17:16
@attischun: De komolyan gondolom. Jelenleg kb egymillió minimálbéres van az országban,úgy,hogy kb 3 és 4 millió közti a dolgozók száma. Azért ez így elég nevetséges,hogy három emberből egy tuti minimálbéres.Mondom ezt úgy,hogy dolgoztam olyan közel 200 embert foglalkoztató cégnél-magyar munkaadó-,ahol mindenki minimálbérre volt bejelentve-persze nem annyit kapott.Eddigi 12 éves munkaviszonyaim során az agyonszidott külföldi multikat kivéve mindenhol ezt a minimálbérre bejelentünk,a többit zsebbe kapod trükköt űzték.Tudom sikeres nem vagyok,szar lesz a nyugdíjalapom,de vazze tényleg nem tudok mit csinálni,ha egy egész ágazatban ez így dívik és a helyemre,ha nekem nem felelne meg jönne 100 más-most pl egy be se jelentett nyugdíjas a kollegám.Jah és nem építőiparról beszélek,hanem élelmiszer-kereskedelem,vendéglátás,élelmiszerfeldolgozóipar,mindezt Budapesten.Biztos vannak a keleti országrészben szarabbul keresők,de elvitathatatlan,hogy a mai minimálbéresek-megkockáztatom 60-70 %-a- többet visz haza,mint,amennyi a papírján szerepel.
Nagyon csípem ezt a Heim Pétert, őszintén és mellébeszélés nélkül szokta megmondani a véleményét. Mint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alapítója (az Aegon Alapkezelőnek volt a vezérigazgatója, sokszor idézték a véleményét, például itt és itt), hivatalosan nem áll…..
Varjúdombi mesék 2010.10.12 11:49:16
@eszkep: @Tigeri: Törpe minoritás legalább olyan hülye szószaporítás,mint az elsőrendű prioritás,a bacon szalonna,a La Manche csatorna,a beinvesztál,az eldeformál,az azúrkék,ki disszidál,kiexportál. OFF
Varjúdombi mesék 2010.10.12 12:13:11
@eszkep: Nem,sőt egyetértek.Sajnos a 2002-es választást is sikerült eldönteniük 19000 Ft-os eygszeri nyugdíjkiegészítéssel. Tudom,mert a rokonságunkban is volt olyan aki kijelentette,hogy őt nem érdekli a fiatalok,meg a jövő,mert lehet egy éven belül meghal-ma is él-,de a 19000 ft akkor jól jönne.
A törpe minoritás,mint kifejezést fikáztam:a minoritás=kisebbség ennél fogva törpe.Ugyanolyan értelmetlen kifejezés,mint az írt elsőrendű prioritás,vagy az erkölcsi moralitás,helyileg hol van stb..Pleonazmus.
Biztosan lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni ezt a poszt ilyen-olyan okok miatt, azonban nagyon tanulságos töténet.Százhalombattai lakos vagyok,gyakorta utazom vonattal BKSZ bérlettel.Tegnap este hazafelé utaztam a Déli Pályaudvartól,így -mivel a BKSZ bérlet csak…..
Varjúdombi mesék 2010.10.10 12:33:30
"Kapitányság 2010.10.09. 22:17:25
Sztem a jv elég szerencsétlenül járt el és hülyét csinált magából...Hol itt a következetesség? Vagy nem kéri az igazolványokat és kiadja mindenkinek a 90%-ost pótdíj nélkül - amit még ki is tudtak volna fizetni. Vagy amint látja,h nem akarnak/tudnak fizetni és leszállni se, akkor pedig tényleg rendőrt hív vagy addig nem indítja a vonatot amíg nem szállnak le."
Rosszul értelmezted:A kalauz először jegyeket kérte:nem volt annyi pénzük.Ekkor közölte velük,hogy lebassza őket.Ekkor előkapart az idősebb csaj egy igazolványt-nem láttam milyet-,ami kettejüket 90%-os kedvezményre jogosította-mert előtte hisztiztek,hogy ők család,de nem tudják igazolni,erre a kaller,hogy pedig az kéne,mert leszállnak akkor.Eztán mondta nekik a kalauz,hogy ketten maradhatnak,döntse el a csaj,melyik lesz a másik.Gondolom a kedvezmény neki és egy kísérőnek szólt.Bár eléggé megdöbbentem mire kapnak 90%-os kedvezményt.Ezek után persze nem született döntés,a kalauz oda-vissza rohangált,de még az a kettő se vett jegyet.Jah és amint felszálltak a vonatra az egyik indiáncsaj, úgy felfeküdt a sáros mocskos lábaival a kék Stadler ülésekre,mint ha otthon a putriban az ágyba vetette volna bele magát.Mikor leszálltam,akkor a kisebbik pedig az ülésen guggolva vágta-rágta a gyászkeretes lábkörmeit.Azt sem értem miért csak a Déliben van vasútőr,ilyen problémás járatokra simán mehetne egy járőrpár.Vagy lenne a tök feleslegesen fenntartott Nagytétény-Diósd állomáson,ahol évente két utas száll le-föl,ami egyben a Pécs-Bp,Székesfehérvár-Bp vonal első budapesti állomása,tehát akinek nincs jegye lebasznák ott és nem engednék felszállni a következőre,amíg nem vesz ott jegyet.
"azért azt tegyük hozzá, hogy a batta, ercsi, szabolcs bizonyos lakóközösségének elég rossz híre van a szakmában"
Én meg hadd tegyem hozzá,hogy az nem Batta lakóközössége.Azok az Ercsiből néha átjövő lomisok.Amikor szállok le Battán a pesti vonatról,sokszor az állomáson kell pogózni,mert a buckalakókalig várják meg,hogy leszálljanak,már tolnák fel a babakocsiba zsúfolt kacatjukat.Ekkor tudom,hogy lomtalanítás van a városban,mert ellepik ilyenkor a varjak.Jah és persze a vasút következetesen asszisztál ehhez,szépen végignézi a kalauz,az állomásfőnök,hogy felszállnak,bepakolnak a vonatra,miközben tudják,hogy nemhogy poggyászjegyet,de jegyet sem vesznek két megállóra-ha megússzák a dunai Finomítóig,akkor legfeljebb leszállítja őket Ercsiben,ahová mennek.Pedig ilyen esetekben simán vonat elindítása előtt odamehetne és kérhetné a jegyeket vagy rájuk szólhatna,hogy a vonat talán nem ószeresszekér.
A jól védett erődnek az előnye támadáskor mutatkozik meg: bárhonnan jön az ellenség, túl lehet élni, nem fogják elfoglalni. De a jól védett erőd egyben hamis biztonságot és mindenekfölött röghözkötést is jelent: ha megvan az erős védelem, vajon ki akar majd tiszta szívvel…..
Varjúdombi mesék 2010.10.09 12:58:22
@Karnamantra: A piacos hozzászólásból rájöhettél volna,hogy végigolvastam,de még így se jöttem rá mit lehet használni tudni (sic).
Varjúdombi mesék 2010.10.09 14:40:58
@Konrad: Miben konkurensek?Mi a vetélkedés tárgya?egyszerre nem lehet valaki mindkettő tagja?És mire lett volna esélye az iwiwnek?Több tagra,fantasztikus bővítményekre(pl tetszik gomb)?
Varjúdombi mesék 2010.10.09 15:21:23
@Konrad: A burgerking is tönkrement a mcD miatt,a puma is az adidas miatt,a pepsi is a coca miatt,mert azt többen "használják".Konkurencia szót csak ott érdemes használni,ahol az ember választásra szorul,mondjuk hogy ezt veszi meg vagy azt,de olyan esetben,hogy megnézem a fb-t,majd utána az iwiwet,eléggé nem vagylagosság.Hogy melyiket használják egy év múlva többen lényegtelen,mint ahogy az ráfordított idő is.Ha ilyen egyszerű lenne a dolog,ma már rég mindenre csak egy-egy cég jutna.Másrészt ott van a többi hasonló oldal:myspace,twitter,myvip,hi5, friendster,friendspace,barátikör,orkut stb.Jéé,ezek sem szüntek meg a monopol miatti felzabálódás által.
Jó jel, ha egy cikk címében együtt szerepel a "pofátlanság netovábbja" és az "ilyen nincs" szókapcsolat. Nos, ha ilyen nincs, akkor ennek itt a helye! 2006-ban Molnár Lajos egészségügyi miniszter vezetésével a Gyurcsány-kormány nagy arányú kórházi…..
Jól indult a hete Gerendai „Nullszaldó” Károlynak, az biztos! Hétfőn, azaz március 15-én megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, kedden pedig azzal keltették reggel, hogy étterme, az évek óta egyenletesen fantasztikus minőségű Costes lett az első…..
Varjúdombi mesék 2010.03.19 13:16:14
@Veér Farkas: "A fővárostól ugyan ingyen kapja a területet, de ott az elmúlt 18 évben több milliárdos infrastruktúrafejlesztést hajtott végre a saját (a Sziget Iroda) pénzén - jóval többet, mint amennyi a bérleti díj lenne évente 1 hétre."
Említenél egy párat?És miből,ha veszteséges?
"Meg azt is, hogy több turistát hoz Magyarországra, mint az összes többi magyar rendezvény együttvéve."
És ebből hol van bevétele az államnak?a nyugta nélküli vizessörből?az összes többi rendezvény is az övé egyébként.menjél ki egyszer a sátorbontási napon a szigetre és meglátod a "turistáid" műveit:a telisz.rt széthagyott sátrakat,az egy nm-re jutó legtöbb szemetet.igazi értékes emberek.
nem a csillaggal van baj,hanem ahogy eljutott oda.
Varjúdombi mesék 2010.03.19 13:49:32
Argentína Igen, vége. 2010.07.03 21:18:00
Kedves, drága egyetlen barátaim!Senki, ismétlem senki nem akar nálamnál jobban elkezdeni köcsögbírózni, videobírózni, vakasszisztensezni, bundát kiáltani, hentesekről, bekkelő parasztokról ordítani, ne adj Isten, nác  bunkónémetezni. De nem tehetem édes egyetlen…..
Varjúdombi mesék 2010.07.04 19:28:48
Mondjuk az sokat elmond az argentin válogatottról,hogy a selejtezőkön megelőzte Chile,Paraguay (és Brazília).Szereplése a selejtezőkön,vendégként:Chile-Arg:1:0,Bolívia-Arg:6:1,Kolumbia-Arg:2:1,Brazília-Arg:3:1,Paraguay-Arg:1:0,Venezuela-Arg:0:2,Uru-Arg:0:1,Ecuador-Arg:2:0,Peru-Arg1:1. Tehát a kilenc idegenbeli meccsből megnyert kettőt,egy döntetlen és hat vereség.Az összes vereségét idegenben szerezték.Gólkülönbség:23:20!!!Az őt megelőző Chile és Paraguay egyaránt 10-3-5 a győz-dönt-ver-je ,míg Argentinának 8-4-6!Ez alapján nem értem miért gondolták úgy sokan a médiában,hogy favoritok.Idegenbeli zakó Ecuadortól,Bolíviától,Kolumbiától, Paraguaytól,Chilétől.Kezdem osztani azt a véleményt,hogy jó ez a csapat,csak szar az edző.Hiszen már a selejtezőkön is vergődtek egy ilyen kerettel.Hogy miért nem zavarták el,rejtély,talán mert "nemzeti kincs" vagy mert még nagyobb törés lett volna a bénázó cspatnál egy edzőcsere.Mindenesetre az sem igaz,hogy 100-ból 99-szer nyertek volna az argentnok,hiszen pár hónapja,egy 1:0-ra nyertek egy edzőmeccsen és 4 éve is hasonló kerettel bukták el tizenegyesekkel a továbbjutást.Maradona jó játékos volt,de az edzőséghez több kell a lelkesítő hátbaveregetéseken kívűl.Arról nem beszélve,hogy a görögök és dél-koreaiak lefocizása még nem kellő alap az elbizakodottságra.Az,meg hogy mit csinált a cseréikig,mint taktikus.70-edik percig (2:0)az elvileg 4-3-3-al felálló csapatból leviszi a hátvéd Otamendit és bevisz egy középpályást(Pastore),így lesz 3-4-3.Ez még oké,mert a közhely szerint,ha gólt akarsz lőni,cserélj be középpályást,mert az szerez labdát,az játsza meg a csatárt,hiába van 3 csatár,ha nem kapnak zsugát.De hogy miután kapott három percre rá egy újabb gólt(3:0) levisz egy középpályást (amit az előbb ugye bővített eggyel)(Di Mariát) és bevisz egy csatárt(Agüero) és így elvileg 3-3-4-et játszik ez érthetetlen,mint ahogy az is,miért nem cserélt a szünetben,miért nem változtatott a felálláson,miért hagyta a pályán Messit,miért játszatta a kb 3 csatáros rendszerben baloldali csatárként.Miért nem játszott Veron és miért nem vitte ki Zanettit,Cambiassót,míg a 40 éves Palermot meg jópofiságból kivitte.Miért dimenzionálták túl Messit-aki sikereit a Barcával a háta mögött szerezte,neki "írt" poszttal,olyan bajnokságban,ahol van a Barca bajnoki címére veszélyt jelentő kb 4 csapat(Real,Val,Atl,Sev).Szóval ilyen edzővel szerintem nem a világbajnoki cím legyen a mérce,hanem a Dél-amerikai csoportkör legalább 2.hely megszerzése.
Varjúdombi mesék 2010.07.04 19:43:15
@csef: Hát igen,a mi Pali fiúnk felett is eljárt az idő.Közel 40 éves és másodosztályba úgy esett ki a csapata,ahogy itthon a Haladás szokott kétévente.Angliát meg nem kell túlértékelni.100 éve abból él meg,hogy ők találták ki a focit,meg egyszer jól lejtett a hazai pálya 66-ban.Azóta minden világversenyen szopóágra rakja valamilyen Horvátország-Szenegál-szerű csapat.Már ha kijutnak.Utána pedig értetlenkednek városszétverés közepette,hogy :De hát a Premier League-ben olyan jól focizunk,mi lehetett a baj?talán hogy nincs kapusunk,védelmünk,potyagólt kapunk és még USA/Ukrajna/Szváziföld is jobban játszik már,már mások is űzik ezt a sportot ,nem úgy mint 1860-ban8csakúgy mint a krikettet a pakik,indiaiak),mi meg a játszhat-e együtt Lampard-Gerrard ,mi lesz Beckham nélkül,milyen színű mezbe nyomjuk kérdéskörön ragadunk le,miközben a beíveléseket sorra kifejelik ezek a szlovének,algírek,aztán csodálkozunk,ha két kontra után egy labdarúgást nem erőből kick&run szerint játszó csapat megríkatja a Futball Atyjait.Az angolok maradjanak a rókavadászatnál a kétcsapbólkézmosásnál,a hogyan igyunk egyóránátteátnál és a bebaszvahuligánkodás majd hasbaszuratásnál,ott még nem nyomták le őket a szemtelen gyarmatlakók meg kontinensiek.
Varjúdombi mesék 2010.07.06 01:54:15
@mirrmurrkandúr: Annyira lengyelek,amennyire Petőfi szlovák és szerb,vagy amennyire Tőkés László román.Valóban Lengyelországban születtek,de mivel a nagyszülők,szülők német állampolgársághra jogosultak ,azon oknál fogva,hogy az egykori Német Birodalomban éltek ,megkapták.Lengyelül meccsen (Bayernben pl)beszélnek,hogy az ellenfél ne értse.Podolskiék a sziléziai dialektusú lengyelt beszélték otthon ,ezért az iskolában(két éves kora óta Németországban él) - nehezen tanult németül.Klosénak anyja lengyel,apja német.Podolskié szintén.A név meg nem jelent semmit.Én ismerek Brunnert,Müllert,Hornt,s mind magyar.A hasonlat jó volt:mint egy erdélyi vegyesházasság gyereke Magyarországra költözne.
Brazília kiejtése után ismét egy dél-amerikai csapattal, Uruguayal találkozik az Oranje a legjobb négy között. Hét vb döntőt rendeztek a narancsosok nélkül, azaz 32 éve várják a lehetőséget, hogy a Soccer City Stadionban megszerezzék végre történelmük első világbajnoki…..
Varjúdombi mesék 2010.07.04 17:29:08
@malacz69【ツ】rettegéselemző: 15 perc a két csajjal és utána mehet a második félidő a VIP-páholyból.
Argentína La Revancha del Tango 2010.07.01 13:43:00
Eddigi és talán örök legnehezebb ellenfelünkre vetegetünk fölmérő-gyanús pillantásokat most. Abszolút worst case scenario eddig a dolog a csoportkör után, és minél előbbre tekintünk, annál világosabb, hogy a döntőig vezető út legalábbis félfolyós lávával van…..
Varjúdombi mesék 2010.07.03 19:07:10
@lcapri: Ez a "csak gyengébb ellenfélt vert meg" dolog elég egyértelmű,hiszen ha valakit megverünk,az gyengébb:Egy ókori görög filozófus-kinek neve nem jut eszembe-után szabadon.nem hiszem,hogy Maradonát baßogatni kéne,ha nyernek,most ő a sztár.Mondjuk én sem értem,mit keres a 60 éves Veron a válogatottban és mit nem Zanetti,de nem is az én dolgom:én a németeknek szurkoltam,európaiként,németeknél egykor dolgozóként s mert irritál ez a messimessimessizés,na meg a Vb legesélyesebb csapatozása.Azt,hogy nem nyertek,nem Maradona hibája (egyedül),lehet 100 meccsből 99 szer nyerne,most nem így lett.Tény viszont,hogy a második félidőben csak a németek fociztak,viszont ők nagyon.
Online közvetítésünk ma a festői szépségű Lővérek lábánál rendezett VOLT-fesztiváról jelentkezik. Várjuk észrevételeiteket és hozzászólásaitokat mai ütközetünk alkalmával is. Ne feledjétek mindenütt jó de legjobb Sopron! Német-argentin live!..
Varjúdombi mesék 2010.07.03 18:47:48
@Player 1: Azért ne írjuk le még a spanyolokat(Paraguayt),se a hollandokat(Uruguayt),bár szerintem is a hollandok döntősek és bízom benne,hogy a németek is.
A várva várt birodalmi támadóalakulat dicsőítése. A nép már lázong a Birodalomban, több helyen le kellett verni a felkeléseket, mert a futárok nem hozzák a híreket a távoli Afrikában harcoló csapatok felöl. A hírzárlat ellenére viszont seregeink krónikásának elemzése…..
Most kiderül, mit is jelent Schweinsteiger neve?  Az elviselhetetlen levéláradatból kiragadva egyet az alábbiakban Fishtax olvasónk aktuális helyzetjelentését közöljük egyenesen a Birodalomból: „Arról írtam még múlt héten, mikor azt a léleképítő győzelmet aratta…..
Varjúdombi mesék 2010.06.27 22:48:49
Az oberhauseni Sea Life-ban él egy Pál nevű német polip, aki nagy pontossággal meg tudja jósolni a németek mérkőzéseinek kiemnetelét. Így történt a szerbek elleni mérkőzésnél és a Ghána elleni mérkőzésnél is.   A trükk egyszerű: két dobozt engednek le a Pál…..
Varjúdombi mesék 2010.06.27 18:31:55
@14Gus88: De mi legalább eljutottunk odáig.Jah amúgy ha már említetted az argentinokat:1966-ban is az argentin csapatkapitány kiállításával nyert Anglia,ahogy a döntőben két szabálytalan góllal.Azelőtt-azóta mit nyert?
Varjúdombi mesék 2010.06.27 18:42:12
@14Gus88: No igen Mexikót sem kell leírni.A név abból a hülye meséből ered,amitől gyerekkoromban folyton paráztam,mert olyan stondulós rossz LSD-trip hangulata volt.
Varjúdombi mesék 2010.06.27 22:35:16
@Krysyy77: Így van! Nézzük meg Angliát,Franciaországot,hollandiát:teli van feketével.Usában hol van indián?Csak bevándorlók gyermekei játszanak.Vagy Argentinában miért nincs kecsua,inka,mit keres ott Heinze(német),Mascherano(olasz)?A válogatottban focizók német földön született másodgenerációsok.Nincs ebben semmi furcsa,ahogy Zidane francia ,vagy Hesky angol,vagy Sowumni magyar válogatottságában.
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
Varjúdombi mesék 2010.06.27 18:14:33
@Iustizmord: Na nehogy már elvárjuk Németorszáágtól,hogy a 65 évvel ezelőtti fajelmélet alapján állítsa össze a válogatottját.elég primitív gondolkodás,ha valakinek 2010-ben Németországról még mindig csak a II. világháború jut eszébe.Ugyanilyen logika mentén tessék megnézni a francia,angol,olasz,svéd,magyar válogatottat.Másrészt Némeország teli van másod-,harmadgenerációs bevándorlóval(törökök,lengyelek,felemás nemzetiségű szülőkkel,stb).Lépjünk már túl egy olyan eseményen,aminek túlélői is alig vannak,vagy ennyi erővel mit keresnek nálunk kunok,jászok.
Varjúdombi mesék 2010.06.27 18:29:35
@Iustizmord: Nem lehet,te biztos rasszista vagy.ilyen erővel mit keres a válogatottunkban Sowumni,Miriuta,Pisont, vagy Janics Natasa?Miért nem nálunk játszik Kurányi?stb
Varjúdombi mesék 2010.06.27 18:36:10
@Orvenyhivo: De idelehetne sorolni akár Schlossert,Pulczert(Puskás),Springert,vagy a fél magyarosított nevű párizsi Vb-döntőt játszó válogatottunkat.
Engerland Anglia - Németország 2010.06.27 15:10:00
Liveblogging kezdődik 15:45-kor!  <a href="http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=db91667d49" >Anglia - Németország</a>..
Varjúdombi mesék 2010.06.27 18:05:57
@Szocio Pata (kikvogymukblog): És az a két büdös paraszt rúgta be a 4 szabályos gólt?
Varjúdombi mesék 2010.06.27 18:20:55
@Szocio Pata (kikvogymukblog): Ha ez csalás volt,akkor az angolok pedig adják vissza a 66-os VB címüket.A hazai pálya lejtett(lásd Argentina elleni meccs,Németország elleni két szabálytalan gól)Lássuk be ,hogy az angol futball csak a klubfutball teszi naggyá.Soha semmit nem nyernek,csak döngetik a mellüket,hogy:-Mi találtuk fel a focit,mi játszuk a focit...
Subba Elhunyt Hypós Feri 2010.06.23 10:30:00
44 éves korában hunyt el a Fradi B-közép legemblematikusabb alakja, a legendás Hypós Feri. Egy hete szállították agyvérzéssel kórházba, ám tegnap a szervezete feladta a harcot, nyugodjék békében!Második, harmadik rész itt...
Varjúdombi mesék 2010.06.26 14:38:11
Meghalt egy agresszív,kártékony bűnöző-huligán és sajnálni kéne,csak mert ember volt?Hát nem!Sajnáljuk ezek után sztojkaivánokat,ambrusattilákat is?Én inkább sajnálom azokat az embereket,akik az ilyenek megvertek,akik miattuk nem járnak meccsekre,miattuk szívják a rendőrségi könnygázt(én is)sajnálom a villamoson félszemére megvakult nőt,amikor bedobálták az ablakot,a felgyújtott vonatot,amiért a Kishypóst lesittelték,sajnálom a Fradit,amikor milliókat kell fizetnie miattuk büntetést,a balhék miatt,meg a biztosításra.Sajnálom azokat a Vasas-pályán lévő jegyszedő-biztonságiakat,akiket a szemem előtt pár pofon kíséretében borítottak fel,csak hogy ingyen jussanak be a meccsre.Sajnálom a debreceni Leveles-csárda pincéreit,akik ingyen etették-itatták ezeket,mert a pincéreket befenyítve fizetés nélkül távoztak.És még sorolhatnám csak a saját szememmel látott balhékat.Sajnálom azt a sok ártatlan embert akiknek ők verést és félelmet adtak,csak mert cigány/más csapatnak szurkol/rendőr/vidéki városban él/rosszkor volt rossz helyen,stb.Sajnálom azt a sok kárt amit ezek a fajta emberek okoztak:metrók,betört üvegek,betört orrok.Azok ,akik sajnálják,mint ember,azok simán megölnék a zsebtolvajt,a rézkábeltolvajt,vagy egy kevesebb problémát okozó cigányt.A hozzátartozóiról meg annyit:öccse szintén egy sittes-balhés huligán volt,a szüleit se,mert neveltek a társadalomnak két bűnözőt.A nejét sem sajnálom,hisz ő választott egy ilyet maga mellé.Amit a Szőkéék és a rendőrség nem tudott megcsinálni,megtette a kokszolás.Bár magával vitte volna a többi magafajtát is,vagy legalábbis a stílusukat.