Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Állásrafal

73 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leesett a tantusz 2015.10.18 23:42:53
..
Leesett a tantusz 2015.10.18 23:42:48
..
Leesett a tantusz 2015.10.18 23:39:28
..
Leesett a tantusz 2015.10.18 23:39:25
..
Leesett a tantusz 2015.10.18 23:39:22
..
Leesett a tantusz 2015.10.18 23:39:19
..
Leesett a tantusz 2015.10.18 23:39:15
Be Creative! Almás rózsa 2015.10.07 21:46:10
Pár napja kering a neten egy videó, egy nagyon ízléses süteményről, amelynek rózsa alakja van. Nagyon egyszerűnek tűnt az elkészítése, így azonnal kipróbáltam.  Hihetetlenül jól néz ki, így bulikra, rendezvényekre, ünnepségekre kitünő! Ha nem akarsz kockáztatni, és…..
Állásrafal 2015.10.08 21:06:26
Közülük sokan úgy jutottak a "Dolgozni tudók" helyére, hogy baráti köreikkel összefogva megdolgozták a fölöttük  lévőt egy magasabb pozícióért, megszerezték azt, majd fennhangon, sznob módon fényezték saját magukat, miközben kort, tapasztalatot, emberi értékeket…..
Sokaknak meglepetést okozott a kinevezése. Erre bizony még a legöregebb foci rókák sem számítottak. Hogy egy magyar lesz. Pontosabban, hogy egy magyarországi magyar. Pedig tulajdonképpen logikus volt. Elment a pénz a felcsúti stadionra. (Meg a többire.) Holott annyi milliárdból…..
Modorosblog Nyugdíjasország 2013.11.24 17:59:58
Azt mondják, Abszurdisztán meg Mutyisztán. Szerintem nem. Szerintem inkább Nyugdíjasország, házmesterország, feljelentőország. De komolyan, ha egyszer, nagyon ritkán is valami pozitív dolog létrejön Magyarországon - ha valamire, végre, büszkék is lehetünk, akkor azt azonnal…..
Állásrafal 2013.11.25 13:32:25
Sokan vagyunk, akik elvárnánk, hogy minimálisan - a több évtizedes munkánkra, betegségeinkre tekintettel - megélhetésre alkalmas nyugdíjat kapjunk. Saját példámból állíthatom, hogy a mai igen okosnak tűnők, akik az időseknek a saját temetés lehetőségét, és a reménytelenség lehetőségét csillantják fel elgondolkodhatnának, megállhatnának egy pillanatra, hogy ne egy elcseszett jövővel találják szembe magukat. Változások bőven vannak csak éppen rossz az irány. Saját tapasztalat: elitnek hitt vezetők felveszik a fiatalokat, s mivel ők is még fiataloknak érzik magukat, a fiatalság bája, lendülete hevében elfelejtkeznek róla, hogy munkahelyen vannak, ahol értéket kellene teremteni, nem saját életvitelük kiteljesedése a cél. Nem az a cél, hogy munkába lépéskor - mivel minden munkahely felsőfokú, bármilyen előzetes képzettség ellenére - , hogy a helyi munkatapasztalatokat elsajátítsa, hanem, hogy a rongyrázás minél magasabb fokát érje el, tudatosítsa, hogy bár még kirívóan nevetséges a tudása, többre érdemes, mint az idősebb, mert őt nem akárki miatt került a munkahelyre. Nagy helyi egymást követő szerelmek, nagy kalandok, jó bulik, amik sajnos sok esetben nem arról szólnak, ami a cél, azt is arra használják, hogy munkahelyi státuszt erősítsenek, kigúnyolhatják nekik nem tetsző, vagy körükön kívűl eső, ő bulizós körükbe nem illő kollégájukat. Tévedésbe esnek, hogy ez életcél: kitolódott családalapítás, eldorbézolt, egymás után jövő nagy szerelmek, a mának élés, a másik nem tiszteletének hiánya növeli, született gyerekeink iránti felelősség érzet - a jövő-menő szerelmek előtérbe helyezése - a család háttérbe helyezése, mind arra mutat, hogy a múltat - szüleinket tagadjuk, de a jövőnkkel sem törődünk,de "igen okosnak" képzelik magukat attól, hogy átvették a vezetést, csak az iránnyal még kur... nagy a baj.
Állásrafal 2013.11.26 07:37:36
Bigmac-nak. Az időseket szapuljátok, miközben általánosításról szól az életetek. Régimódi gondolkodásmódot jelzi, hogy a munkavégzés módja helyett, a munkakör számít csak, és bizonyos munkakörök jelentenek nálad csak munkát. Minden beosztásban lehet sokat, és jól dolgozni, és lehet visszaélni a helyzettel. Egy szakmunkás is tud rosszul dolgozni, tudja munkaidejében a főnökség jövőjét építeni, vagy ismeretségi köreiből megélni, stb. Itt az a lényeg, hogy nem a munkahelyen történő munkavégzést értékelik sok esetben, hanem más alapon áll az értékrend. A munkát és a szórakozást külön kellene választani, mindenki egyszer él, mindenkinek fontos hogy élni tudjon emberi módon, akár fiatal, akár idős, egymásra mutogatással nem lehet elérni semmit. Ha értékteremtés nincs, akkor értéktelen dolgokat hajszolunk, tévedés, hogy az egymást követő szerelmek értékesebbek mint a család, a nyugodt, kiegyensúlyozott életnek nem gondolom, hogy alapeleme azt, hogy egyik gyerekünk egyik héten nálunk, másik héten másik családban van, színészek, közszereplők példáit követik egyesek, akik nem tudnak különbséget tenni, munka és család között, esetleg anyagi helyzetüknél, beosztásuknál fogva megtehetik, hogy újabb és újabb családban élő gyerekeiket el tudják tartani, de bár már nyugger is lehetnék, ma is úgy gondolom, hogy jól döntöttem akkor, amikor abban gondolkodtam, hogy gyerekem ne más családban landoljon kéthetente. Egy családnak nem csak a jó dolgokban kell összetartani, hanem az a lényege, ha bajban vagy legyen aki tudja azt, hogy segítségre szorulsz, tudja azt, mivel ismer, hogy tud rajtad segíteni, és tudja azt, hogy amikor a másik bajban van visszakapja.
Állásrafal 2013.11.30 17:26:01
@bigmac: Tök rendes tőled, hogy segítettél. Az élet úgy működik, hogy minél idősebb leszel, minél többet élsz meg az életből, minél többször esel pofára, annál szelidebbek lesznek a gondolataid. Bulizzál, érezd magad jól minél többször ha teheted, ugyanis bizonyos kor után már a bulizási vágy el fog hagyni, vagy nagyon rákapsz és átmész alkeszba. Ha van pénzed bulira, akkor mit b..gatod a nyuggereket. A cikk azért érdekes, mert tényleg arról szól, hogy fölöslegesek a nyuggerek, de ma a fiatalok kezében vannak a döntések, átvették az irányítást. Azóta van az, hogy az utcán szeszelnek, nem a szórakozóhelyen, újabban vannak a nagy bulizások, régen munkahelyeket, értéket teremtőt hoztak létre, ma legalábbis erre mifelénk állandó fesztiválok, bulik vannak naponta, kevés a megélhetésre alkalmas bér, én úgy gondolom, hogy egy bulit bárki meg tud szervezni, de igazi értéket teremtő munkahelyet nem tudnak. Ez is ma már egy kábítási akció, ami eltereli a lényegről a figyelmet. Társasházban lakók között az összetűzések gyakoriak, alkalmazkodni kell, persze itt nem csak az idősekről lehet csak beszélni. Fiatal voltam amikor én toleráltam, hogy alattunk éjjel ordítottak, ajtót csapkodtak. Egyszer nálunk volt egy ahhoz képest csendesebb baráti összejövetel, és ugyanezek, akik ordítottak már kora este a radiátort döngették, hogy hagyjuk abba a beszélgetést. Az állattartásról meg annyi, hogy aki kutyát akar - nagytestűt tartani - az vegyen magának döntése előtt egy családi házat, mert szerintem állatkínzás amit sokan csinálnak. Egyébként meg bármit feltételezhetsz rólam, mert nem vagyok egy mai ..., nem haragszom meg érte. Mikor fiatal voltam én sem gondoltam, hogy ilyen sza...ul fogok ennyi idősen járni. Egy dolog ami igaz, tapasztalatból mondom neked, nem a kor számít, hanem a sor.
Szabó Tímea Pontpontpont 2013.05.16 08:30:00
Belátom, hogy kicsit sajátos, hogy egy blogbejegyzésnek nincs címe. Ennek az oka az, hogy az alábbi témával – temetéssel (így a halállal) – nem akarok játszani, nem lehet keresni rá frappáns szófordulatot. Holott a kormányzati agytrösztök megint elszánták magukat az…..
Amikor tavaly a köztévé elindította A Dal című énekversenyét, tán maguk sem gondolták, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját kiválasztó nemzeti válogató stabilan egymillió fölötti nézettséget hoz majd, amivel a nézőkért kétségbeesetten kaparó tévé egyik…..
Havas Henrik hetekig hiányzott az ATV Tabu és a Civil a pályán műsoraiból és a Klubrádióban is helyettesítették, ám az okokról eddig nem lehetett tudni semmit. A Tanár úr szombaton a Klubrádió Klubdélelőtt című műsorában nyilatkozott először arról, hogy miért kellett…..
Állásrafal 2013.01.27 16:40:56
Jobbulást kívánok neki. Engem 2001-ben műtöttek. Eltávolították a vastagbelem egy részét. Műtét közben kaptam egy fertőzést, ami miatt a hasfalamon a varratot egy részen felnyitották, fél év után zárult, de sérvem maradt. Visszamentem dolgozni, mert olyan kevés nyugdíjat kaptam volna, hogy nem tudtam volna megélni. Több mint 6 évet kihúztam, de utána rásegítettek, hogy megszabaduljanak tőlem. Még mindig reménykedtem, hogy kapok munkát, de már reményem sincs. Most 0 Ft-ot kapok a nagy dolgozni akarásommal. Akkor,2002-ben 67%-ot állapítottak meg, de nem vettem igénybe. Most adtam be a kérelmemet komplex vizsgálatra. Reagálás erre, "ne élje bele magát." Felháborító, 36 évem van, plusz a táppénzek, ami nincs beleszámolva. Semmi esélyem a 40 év elérésére, ami a nőknek jár, mert ha orvosi vizsgálatra kell mennem, a hasi sérvem, stb. miatt fel se vesznek sehová. Arról nem én tehetek, hogy sajnos hiába jártam hasi fájdalmakkal orvoshoz, nem tudták diagnosztizálni a bajt csak akkor, mikor édesanyámnál nagytakarítás közben megerőltettem magam, és hatalmas hasi fájdalmam lett, amivel orvoshoz mentem és perforált vakbélgyulladást megállapítva küldtek a sebészetre. A sebészeten ultrahang után a diagnózis - két orvos nézte a leletet - szintén erre a megállapításra jutott. Műtét közben derült ki, hogy rosszindulatú daganatom van. Arról végképp nem tehetek, hogy műtét közben fertőzést kaptam, ami miatt a hasfalon a mütéti varratot fel kellett bontani, ezen keresztül tisztítottak. Óriási akarattal - mert 12 kemoterápia és a fertőzés miatt - 1 év táppénz után sem voltam jól, de visszamentem dolgozni. Megköszönték. A "dolgozni akarók" elintéztek, most egyesek úgy nyilatkoznak felém, mintha én lennék a csaló, holott én reménytelen jövőt látok, holott mindig úgy gondoltam, hogy tisztességes munkával biztos jövőm lesz. Ma reménytelenséget látok.
Erőt, kitartást kívánok.
Hölgyek, urak, minden tiszteletem a tiétek. Jó dolog lehet ma Magyarországon középiskolásnak lenni. Kevés olyan helyzet van, amikor az ember ennyire látványosan kiállhat magáért és a társaiért - voltam már ilyen helyzetben régebben, és nagyon jól tudom, milyen erőt tud adni az…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Állásrafal 2012.11.10 15:45:38
Erkölcsi bizonyítványt kérnek már jelentkezéskor. Több ezren jelentkeznek egy helyre, milyen alapon várják el, hogy álláskeresők, akiknek nagy része munkanélküli, álláskeresési segélyen van, vagy ha kap x Ft-ot havonta igényeljen egyet több ezer Ft-ért. Álláskereséshez internet kell /pénzbe kerül/, telefon kell /pénzbe kerül/, útiköltség kell /pénzbe kerül/, erkölcsi bizonyítvány kell /pénzbe kerül/, fürdjé le mielőtt elindulsz /pénzbe kerül/, öltözz fel, hogy kinézz valahogy /pénzbe kerül/ állást csak hosszú hónapok alatt, vagy akár évek alatt ha kapsz, közben a semmiből fizesd a rezsit /mert mit képzelt, hogy gondolod, hogy nincs miből fizetni/, ennél ha vóna mit. Ennyit a lehetőségekről. Esetleg írja oda a munkáltató, hogy felvétele esetén számítson arra, x Ft-ba kerül az erkölcsi bizonyítvány, amit soron kívül ez esetben be kell szerezni. Így nem költ az állam ránk, mert amit ad, azt vissza is veszi, mi meg az utcára kerülünk, ledolgoztam több mint 30 évtizedet, az utcára kerülés veszélye fenyeget, fizettem több mint 2 évig az egyéni vállalkozói járadékokat, hogy legalább az éveim menjenek, de munkáért már fizetni sem akarnak, örülj ha dolgozhatsz. Ez után kaptam 3 hónapig 40.000 Ft, most meg örülhetek, hogy a férjem ép keres annyit, hogy megélhetünk. Orvoshoz nem járok, mert minek, gyógyszert úgy sem tudok fizetni, útiköltséget sem, egy vizsgálatra oda-vissza út csak egy járattal több mint ezer Ft. Dolgoztam de minek, azért hogy illetékesekhez közelállók meg tudjanak élni. Nyugdíj lehetősége már fel sem merül.
2011-ben összesen 57 600 km-t tett meg, és 4,185 millió forintot költött benzinre hivatali autójával Kövér László, az Országgyűlés elnöke – derült ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet még szeptember közepén adtunk be a parlamenthez, ám választ csak most…..
„…A német meg olasz s szláv a nyugodalmat szereti és a fallal kerített várost, a bezárt, büdös házat meg a gyalogjárást s ülést, s szívesen szolgál, töri derekát a reászabott munkában, ha bizonyos élést és fedelet kap, s az ő gondját leveszi gazdája. De a magyar olyan,…..
Állásrafal 2012.10.21 10:29:39
Családok ezreit menti így meg a kormány, hogy még nagyobb legyen a jólét.               Mint azt szerkesztőségünk az Orbán-kabinet egy névtelenséget kérő bennfentesétől megtudta, jövő hét elején újabb rendkívüli kormányülésre kerül sor, melynek során…..
Vastagbőr Csak NERőgépek lesznek 2012.10.02 09:01:00
Tegnap reggelre Orbán rendkívüli kormányülést hívott össze, amire eddig csak árvíz- és az iszapkatasztrófa kapcsán volt példa. Most viszont természeti csapás nem sújtja hazánkat, úgyhogy csak tippelgettük a miértet. Matolcsy bejelent egy újabb csomagot? Jön a Széll Kálmán…..