Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palkovics Ede

0 bejegyzést írt és 385 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
Elképesztő, hogy nincs még egetverő botrány abból, ahogy besumákolta magát az Európai Parlamentbe az RMDSZ. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy kifejezetten a románok lakta, Kárpátokon túli területekről összelopkodott román szavazatokkal sikerül nagy nehezen átmásznia a bejutási küszöbön. Ráadásul nem is…..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Palkovics Ede 2019.05.11 16:54:31
Elképzelhetetlen a Húsvét finom, foszlós kalács nélkül. Sokunk szinte csak Húsvétkor eszik kalácsot, ezért adjuk meg a módját és válasszuk a legjobbat. Hogy Neked ne kelljen kísérletezni, mi vakteszteltünk 12 országosan kapható fonott kalácsot, hogy kiderüljön melyek azok, amiknek ott a helye az…..
Az átverések, csalások, hoaxok aranykorát éljük, de ez nem az elmúlt évtizedekben kezdődött. Száz évvel ezelőtt is voltak olyanok, akik hamisítványokkal próbálták bizonyítani a természetfeletti létezését. A cottingley-i tündérek ártatlan gyerekcsínyként indultak, de rengeteg hívőt meggyőztek. Sir…..
Palkovics Ede 2019.04.03 17:42:39
Köszönet a lelkes magyar Coubistáknak, akik a nyári uborkaszezonban is fáradhatatlanul ontják a kontentot! Iratkozz fel, mert minden hónap utolsó napján új videó. Facebook: https://www.facebook.com/Nemzeti-COUBatov-lista-852269978298350/ Coub beküldés: http://bit.ly/coubatovlista Kövess a Coubon…..
Palkovics Ede 2019.03.09 20:28:04
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Palkovics Ede 2019.03.09 14:34:13
@Amator: Ez olyan, mint amikor idehaza a nárcisztikus személyiségzavart a sok szelfi hatására eltörölték a pszichológiából.
Amikor ilyen évfordulós cikkekhez szedem össze az anyagot az aktuális filmről, mindig elborzadok, hogy hogy rohan az idő. Nem fogok senkit az előbbihez hasonló közhelyekkel fárasztani, de tényleg 10 éve volt már, hogy Kirk Lazarus kioktatta Tugg Speedmant, és szállóigévé tette a „Sose nyomd fullba a…..
Palkovics Ede 2018.08.14 10:41:57
1930.07.30 - 1. VB döntő Uruguay - Argentína 4:2 (Dorado 12' Cea 57' Iriarte 68' Castro 89' ill. Peucelle 20' Stabile 37')Helyszín: Montevideo, Uruguay - Estadio CentenarioNézőszám: 68.346A torna gólkirálya: Guillermo Stabile (Argentína) 8 góllal Pedro Cae megszerzi Uruguay második gólját..
Palkovics Ede 2018.07.15 14:15:16
Nagy a választék, a Kétfarkú Kutyapárt poénjának "köszönhetően"...
Palkovics Ede 2018.07.10 13:27:32
Vannak a filmtörténetnek ikonikus alkotásai, azon belül pedig olyan szerepei, melyeket egyszerűen el sem tudunk képzelni, hogy más játsszon, mint akivel végül a mozi elkészült. Persze sokszor előfordul, hogy az adott színész csak a második (vagy sokadik) választás volt a szerepre,…..
Palkovics Ede 2017.12.05 22:33:21
Amikor Charles Duke 1972-ben megtette az első lépéseit a holdon, ő volt a legfiatalabb ember, aki valaha is a hold felszínén sétált. Ezt a rövid, de érdekes történetet szeretném ma megosztani veletek, amely most a Business Insider-ben jelent meg pár napja (és a dailymail-en…..
Palkovics Ede 2015.11.04 08:04:27
1905. Edward Drake Roe matematikus, csillagász professzor a Yerkes obszervatórium teleszkópjánál.  ..
Idén 10 éves a blog, ezt tudjátok, és mi most azon merengtünk el, hogy amik akkor voltak 10 évesek, azok ma már 20 évesek. Bizony. A merengést követően nyomban meg is szavaztuk a 20 legjobbat 1995-ből, minekutána arra kellett rájönnünk, hogy ez az egyik legszínesebb esztendő volt, amit fel tudunk…..
Nem találom a szavakat, helló??!! ..
Palkovics Ede 2015.10.16 14:13:54
@subbagoly: Mint Enrico Palazzo :D
Ahogy korábban írtuk, állítólag légkondicionálatlan helyiségben, 12 órán át várakoztatott az RTL Klub egy szombathelyi kötélugró csapatot a Hungary's Got Talent hétvégi forgatásán. Bánhegyi Attila, a csapat vezetője eredetileg a Nyugat.hu-nak számolt be a felvételek…..
Palkovics Ede 2015.07.08 08:26:12
Sziasztok! A tegnapi bejegyzésetek alatt olvastam, hogy többen azt javasolják, a politikusok is vonattal járjanak. Ezzel én is egyet értek, már régóta szajkózom, hogy addig nem lesz normális tömegközlekedés, míg a politikusok nem vasúton, vagy buszon járnak. Ma, ha valaki…..
Fotó: estately.com Egy amerikai ingatlanos oldal, az Estatly blogja összeszedett 17 olyan szomszédtípust, akit jobb elkerülni a lakásvásárláskor. A listát erősen befolyásolta, hogy mihez volt épp vicces képük, mi a beszédtéma az USA-ban manapság, meg hogy egyáltalán miből lehet…..
Palkovics Ede 2013.05.07 14:25:39
Tegnap előtt a Plaza előtt jártam, két emberke egy asztalnál állt a bejárattól jobbra és megszólítottak: "Aláírná a rezsicsökkentést támogató ívünket?" Mivel rohantam, nemet mondtam. Kiderült, hogy jól tettem:  MÁR ITT IS!!! MIT IS ÍRSZ ALÁ, MIBE IS EGYEZEL BELE???…..
Felgyorsult világunkban pörögnek az események. Nem, sajnos nem a jólét vagy a gazdasági fellendülés közeleg rohamléptekkel, hanem kormányunk mutatja be vizuálisan, kitől van rettenetesen betojva éppen. Az IMF reklámkampány után ilyen hagyományféle lesz ez, Viktor mindig bemutatja…..
Az előzmények: 2012. májusában jelentette be Orbán Viktor, hogy negyedjére is megkérdezi a népet az úgynevezett nemzeti konzultáció formájában. A kiküldött 16 kérdés azonban nagyon gyengére sikerült. A kérdések 8,2 millió példányban készültek, ennyi levelet és…..
Palkovics Ede 2012.10.03 11:54:57
@Zebugatta: 8millió szavazásra jogosult van. Durva kerekítéssel 2010-es választások eredméyne így nézett ki: 2,5mill szavazott a narancsokra kb.30%, 2,5mill szavazott a nemnarancsokra kb.30%, 3mill otthon maradt kb.40%. Azaz az Otthon Párt nyert, de ők nem alakíthattak kormányt.
A nők állandóan önrendelkeznek, bukott ki egy nőgyógyászból arra utalva, hogy az anyáknak nem kéne olyan okosnak és öntudatosnak lenniük a születés körüli témákban. A hétvégi Civilek Éjszakáján a Születésház Egyesület szervezett kerekasztal-beszélgetést. Az alaptéma a…..
Palkovics Ede 2012.09.18 12:08:26
És ez az ember nőgyógyász? Látszik, hogy túltermelés van az egyetemen, mert ebből van a lóvé, bammeg ez az ember is kettessel mehetett át mindenből, nesze neked hivatástudat. Ha ezek a mondatok tényleg így hangzottak el, akkor fingja sincs a nő fizikai és lelki működéséről.
Tudomásom szerint a hormonális átalakulás miatt előbb zsírosodik minden nő haja. A többség nem is tesz fel sminket, mert 1. a várandós nőnél gyönyörűbb nincsen 2. kényelmesebb anélkül.

Saját sztori a HÁBORítatlanságról.
10perces fájások otthon, hívjuk a dokit mit csináljunk. Menjünk be a kórházba, nézze meg az asszonyt és hívjuk fel újra. Asszony felhúzza a hosszú szoknyáját, mert szereti és kényelmes. Bemegyünk délután 5-kor. FelHÁBORodik az ügyeletes doktornő, hogy 10perces fájásokkal mi a p.csát keresünk itt. Valószínűleg azért HÁBORodott fel, mert megzavartuk a passziánszban. Ez a HÁBORodott légkör megadta az alaphangot a szüléshez. Közölte, csak azért nem küld haza bennünket, mert esik a hó. Hajnalra lesz csak gyerek... Hívjuk ismét a dokit, tényállás, lassan készülödik és jön. Az 5perces fájások kimaradtak, egyből jöttek a 2percesek. Hajnal helyett már éjfélt mondtak. Majd éjfél helyett este 10, majd este 10 helyett 8. Végül fél8-kor kibújt a gyerek. (innen kösz G.Á-nek, hogy a 70'-es években elintézte, hogy benn lehessenek az apák a szülésnél)
F.sznak kell a statisztikákból kiindulni. Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma szülés.

Az otthon melege, nyugodtsága, légköre, szeretete, HÁBORítatlansága nem látható, ezért annak létezését kizárják. Én sem látom a dokik farkát vagy a csúnyáját, tehát kizárom a létezésüket.
Messze vagyunk még Európától, demokráciától, szabadságtól, emberségtől.
Palkovics Ede 2012.09.18 12:57:01
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Megkérdeztem volna a bírónőt, hogy a nagyszülei vajon hol és milyen körülmények között születtek. Valahogy akkor egyszerűbb volt az élet: ha meghalt a gyerek szülés közben -> ez az Isten akarata és nekiláttak a következőnek. Akkor el tudták fogadni a halált, mint az élet része, ma már nem. Persze ettől még vallom, hogy inkább a gyerek temesse a szüleit, mint fordítva.
@pilar ternera: Valószínű, hogy szintén kórházban lesz a következő, mert a választott dokival nagyon jó a tapasztalatunk, ő meg nem akar kijönni, az asszonynak meg fontos ez a bizalmi viszony. Amúgy meg minden hozzáállás kérdése, akkor sem mentünk bele emberi játszmákba, most sem fogunk. Csak örülünk a születés csodájának. :-)
@AnnaKarenina: Egyet is értek veled, meg nem is. De örülök a kulturált véleménykifejtésnek.
Nekem az előbb nem sikerült. :-)
Napi Borzasztó Szóvicc Szandokán 2012.08.08 13:26:13
Egy turban legend.UdvFrau Schickentanz   (A hölgy férfiasan bevallotta, hogy nem a sajátja.)..