Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ArnWald

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsarnok béresgazdák, intézők és kulcsárok irányították a birtokok „közkatonáit”, akiknek még az elsőbéres tempóját is figyelnie kellett.  ..
ArnWald 2018.10.16 11:29:26
@doggfather: gondolom kondások, pásztorok, csikósok, ilyesmik.
Akadnak színészek, akik zenekart alapítva is megállják a helyüket, és ugyanígy létezik a fordított átjárás, amikor befutott zenészek a mozivásznon is megcsillogtatják tehetségüket. Híres zenészek emlékezetes filmes szerepeit gyűjtötte csokorba. ..
Csak szubjektív listát lehet készíteni azokról a művekről, amelyek az ötvenes éveket, illetve a személyi kultuszt idézik. Vagy azokról, amelyek akár konkrétan, akár áttételesen az 1956-os forradalommal, és a forradalom utóéletével foglalkoznak. Remek filmeket forgattak az 1970-es, 1980-as, 1990-es…..
34.500 forint EU raktárból, porszívóz, felmos, és nem hagy maga után semmit. Mi az? Ez bizony az iLife X5 robotporszívó! Azt hittem a Blitzwolf ajánlata után, hogy ez valami katasztrofálisan rossz darab lesz, de csak kaparom az állam a földről...
ArnWald 2016.11.09 03:10:36
@mrgergoke: gondoltam lövök egy képet a távirányítóról, de felesleges, van egy egészen jól látható kép róla nálad is:
rendeljkinait.blog.hu/2016/11/01/ilife_x5_robotporszivo_teszt_a_legyozhetetlen#gallery-1477944194_3
Amelyik gombra a válaszodban hivatkoztál, az az élkövetés (edge detection) gombja. Gondolom a leírásban nem keverted össze a kettőt (az élkövetést és a contact/non-contact módot), mert a konklüzsönben ezt írod: "Ütemezhető, időzíthető, különböző takarítási módokra (pl. élkövetés, spot takarítás, auto, manuális) fogható, csökkenthető a teljesítménye és a zaja, ki lehet kapcsolni az ütközéses közlekedést"; azaz itt egyértelműen külön felsorolva a két funkciót, mint lehetőséget.
Az általad feltett fotón is látható gombok a távirányítón: összesen 9 van:
- legfelül középütt a 'home'
- alatta a 4 irány
- középütt a clean gomb
- és alul 3: 'schedule', 'MAX', 'edge detection'.
(Az "edge cleaning"-ről összesen ennyi van a doksiban: "Edge cleaning: put the robot near the edge (wall) and press EDGE on remote to start edge cleaning.) - szóval ez a fel melletti tisztítás üzemmódja, nincs köze az általad írt contact/no-contact írt beállításhoz - amihez így sem a dokumentációban, sem a távirányítón, sem a gépen magán lévő gombok között nem találtam megfelelőt. :(

(Ehhez képest már csak kis különbség, hogy a te csomagod a két pót-HEPA-szűrővel jobban ki volt tömve, mint az enyém, én csak egyet kaptam, és a doksi szerint is egy van hozzá, de ez tényleg apróság.)

Szóval még mindig tényleg érdekelne ez a contact/non-contact beállítás, mert kihasználnám, ha tényleg van ilyen funkciója a terméknek.
Előre is köszönöm!
ArnWald 2016.11.09 09:11:46
@mrgergoke: Köszönöm az utánaérdeklődést. Akkor ezt úgy érted, hogy ne is keressem ezt a contact/no-contact beállítást, mert nem létezik?
ArnWald 2016.11.10 02:41:49
@mrgergoke: Ok, köszi, akkor nem keresem tovább.
Ha azt mondom gyomnövény, akkor elsőre biztos valamilyen szúrós, csúf, kiirthatatlan gaz ugrik be, ami nem kívánatos a kertekben, gondozott területeken, haszontalan és zavaró. Pedig gyomból is van mutatós, az egyik legszebb pedig kétségkívül a pipacs, mely…..
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
ArnWald 2015.04.07 18:06:30
@niemand1: bár akár kiegészíthetem azzal is, hogy a sokak által (az itteni hozzáállásod alapján ebbe a körbe tartozhatsz, bár ez részemről csúnya-csúnya előítélet) "repülő patkány"-nak becézett galambok ürüléke (hiszen az is jujdenagyon fertőz ám!) nem zavar? Az elől nem takarnád le a homokozódat? vagy esetleg nincs benne galambsz@r, mert az általad károsnak ítélt macskák esetleg elzavarják a környékedről is őket?
ArnWald 2015.04.07 18:26:22
@niemand1: Nem hát. A galamb ellenben előszeretettel sz@rik a járdádra, a házad elé, a virágaidra, és igen, a földre hullott gyümölcseidre, amitől ugyanúgy fertőződsz, ha nem mosod meg, márpedig megmosod, gondolom, hiszen mint írtad "Semmilyen fajta ürülék nem tesz jót egy terhes nőnek, sem a macskaszar, sem a galambszar...". És innentől, hogy megmosod, hol is zavar, hogy bármi (azaz BÁRMI, értsd macska, galamb egér, sün, vagy a hétfejű sárkány) odatojik a kerted akármelyik részére? Téged PONT csak és kizárólag a homokozódba sz@ró macska zavar, az igen kis eséllyel toxoplazmózist hordozó ürülékével? Basszus, aki kertesházban él, az tudhatná, hogy - bárhogy is szeretné - a természetet NEM tudja kívül tartani a kerítésén, legyen az egy, a gyedrek kedven csibéjét elkapó héja vagy a szomszéd kijáró macskája, aki igen, ugyanúgy az ember által teremtett környezet része, mint a kertedben lévő kutya - bár ha jól sejtem az sincs, hiszen a., akkor nem posztolgatnál ilyeneket, hiszen a macs meg sem jelenne a homokozódban; b., akkor a kutya sz@rná tele a homokozódat és a füvedet. Jól sejtem, hogy semmiféle állatot nem tűrsz meg magad körül, hiszen az mind potenciális halálhordozó veszélyforrás?

(A macskatoxoplazmához még annyit:köszi a linkeket, attól, hogy valami angol nyelvű, még nem biztos, hogy meggyőző - ráadásul én bevállalom, hogy középfokú vizsgával sem merném azt állítani, hogy teljes mértékben megértem a cikket a szakszavakkal együtt - ez nálad nyilván nem akadály. Bár ha szóról szóra érteném, akkor sem citálnék ide egy cikket a "Iranian Journal of Parasitology"-ból... :) Maradjunk annyiban, hogy ahol ez a betegség a legveszélyesebb ( -> várandós nők), na ők nem fognak egyrészt sz@rral gyurmázni, másrészt mosatlan gyümölcsöt enni.)
ArnWald 2015.04.07 18:48:27
@niemand1: Ok, elfogytak az érveim. Neked van igazad. Azt még azért mondd el, van-e BÁRMILYEN állat a környezetedben? (Az én tippem: "nincs, és soha nem is volt.")

Részemről ennyi.
  Az állatmentő szervezeteknél dolgozók emberfeletti munkájának köszönhető, hogy a rengeteg bántalmazott, kidobott állat jó helyre, jobb esetben új és tisztességes gazdához kerül, meggyógyul és nem kell rettegnie. Nem csak fizikailag megterhelő a nap huszonnégy órájában…..
Régen volt már toplista, és igazából a mostaninak sincs semmi aktualitása (ha csak az nem, hogy éppen C64-játékzenéket hallgattam egy cikk írása közben). Szóval jöjjön a legjobb Commodore 64-es játékzenék 10-es toplistája - nyilván szerintem, aztán kommentekbe jöhetnek…..
ArnWald 2014.09.26 10:11:39
@Mike76: Master of magic! :)

Plusz egy saját kedvenc: Battleships www.youtube.com/watch?v=f1kx4dHnzHw
ArnWald 2014.09.26 13:00:40
@ArnWald: Mármint Mechanicus: www.youtube.com/watch?v=JyJvD8GDD9s
(az előző hozzászólás linkje nem ez volt.)
A konyha veszélyes hely. Forró víz, forró olaj, forró sütő, tényleg. De van az emberi bénázásnak az a fokozata, a józan észnek a teljes hiánya, amire már nincs mentség. Bár becsúszott az összeállításba pár pinterest fail is, de legyünk őszinték, a képen látható alkotás…..
Belsőség Heti merítés 2014.05.04 11:25:12
Csodák márpedig nincsenek, ez csak szimplán jó! Kinéztem egyet 2,2 Milláért, látszott hogy nem tudja eladni a tulaj, megbízott szerelő fószer nagyon kócos történetet vázolt fel a javítás tekintetében. Életérzés & vágykeltő Én egyszerűen imádtam az autót, semmi…..
ArnWald 2014.05.04 20:56:16
@Pocok24: 2005-ös (természetesen) piros Ignis tulajaként gyakorlatilag teljesen egyetértek a leírtakkal. Ami viszont eddig - úgy látszik - nálad teljesen kimaradt a hibalistából: csomagtartó kilincs. Számíts rá inkább előbb, mint utóbb...! Állítólag dettó Ignis-betegség, 3 év alatt kétszer cseréltük. A másodiknál lett elegem (természetesen nem piros oridzsit vettünk, hanem fekete utángyártottat - ugyanúgy letörik, és a fekete díszlécek, tetősín stb. mellett nem is mutat rosszul.
Így a legutóbbi alkalommal amikor a kezemben maradt, elmentünk autókarosszériás szakibácsihoz, azzal, hogy nem érdekel, hogy néz ki, fúrja rá, nem fogok évent tizenezerért fogantyút venni. Kicsit húzta a száját, hogy hogy fog az kinézni, aztán kapucsavarral két helyen úgy ráfogatta, hogy ihaj. A domború csavartetőket lekente fekete festékkel, mégcsak nem is látszik, viszont rendesen tart, nincs az az érzése az embernek, hogy ha megfogja a kilincset, a kezében marad.
A kert-, és növénybarátok szeretik a különlegességeket, sokan tartanak egzotikus növényeket, például orchideákat, vagy érdekes hibrideket, szokatlan színű, vagy megjelenésű dísznövényeket, azonban az igazi furcsaságok általában ismeretlenek, még a gyakorlottabb…..
Kapanyél Meyer-citrom 2014.02.05 11:30:00
Nemrég a zöldségesnél vettem néhány citromot, és bár feltűnt, hogy egyik-másik kicsit narancsosabb színű a többinél, a kora reggeli óra nem ösztönzött a dolog mélyebb elemzésére. Aztán a zöldséges megkérdezte, tudom-e, hogy a citrom közé citrancsot is kevertem? Nem tudtam,…..
Az internet kurva veszélyes hely, pár óvatlan klikkolás, és az ember menten a szellemi nyomorúság legmélyebb bugyraiban találja magát (nem, nem a valovilag.hu-n), ott ahol ilyeneket írnak:  A kauzális asztrológia a súlypontokat a horoszkóp ábrákban levő negatív karmikus…..
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
retro gastro Virágos nyalóka 2010.05.10 06:47:00
A kakasos és a Kojak nyalóka mellett a virágos nyalókáról is meg kell emlékezni, a '70-es , '80-as évek nyalóka triumvirátusának harmadik tagjáról. Kb. 8 évesnek kellett lenni ahhoz, hogy a nyalóka beférjen a szájunkba, azalatti kor alatt éppen csak nyalogatni lehetett, lévén a…..
retro gastro Melba kocka 2010.03.17 06:39:00
A Melba kocka elengedhetetlen tartozéka volt a ’70-es, ’80-as évek ABC-k pénztárgépei mellett elhelyezkedő kis fehér állványnak (valahol kis műanyag kosár helyettesítette az állványt), ahonnan a vásárló az utolsó pillanatban is berakhatta a nélkülözhetetlen…..
Be akarsz szólni a TV2-nek úgy, hogy biztosan célba találjon hegyes köpeted? Esetleg virtuálisan meg akarod simogatni a programigazgató fejét egy jó, illetve számodra kedvező döntéséért? Lenne kérdésed, amivel hiába hívod a csatornát, a ***** portás sosem kapcsolja az…..
ArnWald 2009.05.07 23:13:31
Csatlakozom a cenzorok munkáját firtató kérdéshez, és ki is bővítem: mióta kiderült, hogy nem csak a filmeket, hanem már a sorozatokat (House) is sz@rrá vágják, azóta sem filmet, sem sorozatot nem nézek ezeken a csatornákon. Mi szükség van erre? Megéri?
És még egy apróság: van egy riporternő a híradóban, a nevét nem jegyeztem meg, annyira - sőt, egyáltalán - nem jó, csupán egyetlen jellegzetessége van: minden egyes riportban MUSZÁJ mutatni valamiért az elképedt lóarcát. Fura módon ez senki másnál nem fordul elő, csak nála: minden riportja közben van egy néhány - óráknak tűnő - másodperc, amíg semmi mást nem mutat a kamera, csak az ő arcát, ahogy bólogat. Mintha az fontos/szép lenne. Ennyire sztárolja magát? Illetve, hogy a blogot idézzem: "kivel kellett lefeküdnie, hogy még mindig képernyőn van?"