Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eppúr

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután Lendvai Ildikó a hétvégén megfogalmazta a baloldali „egy a tábor, egy a zászló” gondolatát, ma Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának ülésén fontosnak érezte, hogy ő is újra elővegye kedvenc metaforáját. Az ellenzéki párt elnöke arról beszélt,…..
Tegnap este az Echo tv „Képtelenségek” c. műsorában olyan mértékű uszítás folyt, ami új dimenziókat sejtet, s éppen ezért fel kell rá hívni a figyelmet. Az említett műsor ugyan más adásaiban is súrolja a normalitás határait, de a tegnapi adás még ehhez…..
A páciens kényelmesen ül, szinte fekszik. Szeme lehunyva. Testének impulzusait végtagjaihoz és homlokához illesztett elektródák fogják fel, és fekete kábelek vezetik a halkan zümmögő számítógépbe. Semmi rosszat, fájdalmasat nem érez. Megnyugtató ez a csend. Megnyugtató, hogy miközben ő semmit sem…..
bodoky A nagy Omninvest-svindli 2009.11.30 11:04:00
Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?..
Eppúr 2009.12.01 14:45:06
Döbbenetes nyilatkozatot tettek a svájci óriás hadronütköztető vezető tudósai legutóbbi sajtótájékoztatójukon. Az egyéves kényszerpihenő után újraindított szerkezet közel két heti munka után nem várt eredményt hozott: semmit. A nemzetközi tudóscsoport arra a…..
Nézem a Top Gear-t a Viasaton éppen, ahol Jeremy Imádom Clarkson a Mazda RX 8-at nyúzza. A külsejéről egyebek mellett ezt mondja a magyar hangalámondásban:"A lámpák elfoglaltabbak, mint egy püspök süvege"Persze nem hallottam az eredetit, ráadásul ki sem tudom találni, hogy…..
Eppúr 2009.10.14 20:34:21
@Thread: A cirkalmast inkább írásra használjuk. A lámpa túldiszített, csicsás, csiricsáré stb.
Először is köszönöm, ha megtisztelsz azzal, hogy beküldesz egy félrefordítást. Erre a címre várom: felrefordit@gmail.com - de ha van időd rá, esetleg olvasd el a lenti tudnivalókat (ha túl hosszúnak találod, hagyd a fenébe, csak simán küldjed, amit jónak látsz):Szerencsére…..
Eppúr 2009.10.14 20:10:08
@remarks: Ez a hsz. sem egy könnyű szöveg.
Azt hiszem, jobb lesz, ha mindenki, akinek vaj van a füle mögött fején, elkezdi előkeresni az ÁPEKOS ismerőseit, mert Magyarország legelszántabb cége továbbra sem viccel. Amikor az utolsó 4 pár kosárcipődet is lehúzzák ezek a huncutok, akkor jobb, ha el kezdesz gondolkozni egy…..
Eppúr 2009.09.02 01:33:14
A Monarchia, MMI, Kovács Nimród Winery (a helyes megoldást húzza alá a cégtulajdonos) háza tájára jártak már jobb idők is. Most nyár végén, válság közepén mindenki vakmerően akciózik - a Bortársaságnál vannak ötvenesek, a Radovinben általános harmincas, a Veritasnál az…..
Eppúr 2009.08.26 02:46:58
OFFocska:
en.wikipedia.org/wiki/Wine_and_health
"The countries producing wines with the highest level of heavy metals include Hungary and Slovakia with THQ levels that surpassed 350. Other countries with significantly high THQ levels over 100 include Austria, France, Germany, Spain and Portugal. Wines from New World Wine regions such as the United States, Australia, New Zealand and South Africa were not included. In response to this study some scientist speculated on the benefits of including heavy metal levels on wine labels"

Bumm!
Belsőség Ha szívatnak a tótok 2009.08.25 21:29:00
Nem nagy titok, hogy amikor nemrégiben egyedül vertem sátrat Budapesten, családom Pozsonyban maradt. Ideiglenes megoldásként a hétvégi utazás mellett döntöttünk, hol én megyek oda, hol ők jönnek ide. Nincs is ezzel nagy gond, hiszen a Pozsony–Budapest távolság elenyésző,…..
Eppúr 2009.08.26 00:01:56
Én 1990-ben voltam Szlovákiában, a pápalátogatás idején, először és utoljára.

Akkor még román útlevelem volt csak, így nem lehet azt mondani, hogy magyarságom miatt szívattak.

A történet röviden:

Kifejezetten II. János Pál pápát látni utaztunk ki Pozsony mellé egy ismerősömmel. Én akkor nem tudtam, hogy a szlovákok nem nagyon szeretik a magyarokat, azt hittem, hogy csak a románokkal vannak gondok (bár "fekete március" előtt volt ez még, 1990. ápr. 21-22.).

A pápai mise helyszíne közelében volt egy bazársor, ahol képeslapokat, rózsafüzéreket és más emléktárgyakat lehetett vásárolni. Én egy pólót vettem, amelyen volt egy hármashalom, rajta kettős kereszttel. Gondoltam ez a pápai címer, hisz a pápa fogadására készültek az emléktárgyak.

A pólót, az átlátszó nejloncsomagolással együtt beletettem a hátizsákomba.
Amikor jöttem vissza a vonattal, a szlovák vámosok belenéztek a hátizsákomba, és semmi nem érdekelte őket, csak ez a póló. Forgatták, tanakodtak, töprengtek, végül azt találták, ki, hogy fizessek kb. ugyanannyi vámot a pólóért, mint amennyiért vásároltam. Én ezt megtagadtam, nem is volt már nálam korona, és odaadtam az ölükbe a pólót, kézzel-lábbal mutogatva, hogy tartsák meg, nekik ajándékozom. Végül visszaadták, és elhúztak a francba.

Én, miután hazaértem Erdélybe, a sógornőmnek ajándékoztam, mint pápai címeres pólót.

Kb. két év múlva jöttünk rá, hogy a szlovák címer volt rajta.
Egyébként a sógornőmék is voltak Szlovákiában, és ugyanolyan pocsék véleménnyel voltak a szlovákokról, mint én. Azóta picit jobb szemmel nézzzük a románokat. :-)
Eppúr 2009.08.26 00:15:54
@NoOne:
"Innentől mi a f@sznak kell emlegetni, hogy vissza a Felvidékkel vagy éppen Erdéllyel stb.?
....a környezetünkben simán körberöhögnek bennünket, még akkor is, ha Brüsszelben keressük az "igazunkat"."

Mégis ki emlegeti ezeket? Mert még Csurka Pista sem akar határrevíziót. Esetleg álmodtál ilyent?
A környezetünkben hogyne röhögnének körbe, ha semmirekellő politikusaink vannak? Gondolod, hogy Kovács László (MSZP) adóügyi biztos a kezét fogja törni a magyar érdekekért, amikor itthon, Budapesten is magasról tett a magyar érdekekre?

Nem állítom, hogy Magyarország úgy pattoghat, mint Izrael, mert ahhoz nincs meg a háttere, de ezt a lejtőn való lefelé csúszást egyszer meg kell állítani. Nagyon örülök, hogy a Jobbik 3 képviselőt juttatott az Európai Parlamentbe, és remélem, hogy a jövő évi magyarországi parlamenti választásokon is jelentős, meghatározó helyet fognak elfoglalni. Egyre több hozzám hasonló értelmiségi sorakozik fel mögéjük, a szakértelemmel nem lesz gond.
Szertár How to Goldenblog? 2009.07.05 22:12:00
 A Goldenblog Magyarország legnagyobb blogversenye. Én meg eredetileg nem akartam megcsinálni ezt a videót, de rábeszéltek. A lényeg, hogy jelöljétek kedvenc videótokat a megfelelő kategóriában. Ha az pont a Szertár (mint "Szórakozás blog"), akkor örülök neki,…..
Eppúr 2009.07.28 01:13:46
Belsőség Lószart, Mama! 2009.07.20 15:13:00
Úgy véli, bioetanollal a legolcsóbb autózni? Azt hiszi, a hibridek mentik meg a Földet? Vagy hogy a hidrogénhajtás hoz majd megoldást a jövő problémáira? Lószart, Mama! A sümegi vár tövében, a váristálló udvarán akadtam erre a nagy vastartályra, s mellette a gyanúsan…..
Ilyen, amikor egy diktatúra illedelmes lesz, és ahelyett, hogy tankokkal csinálna rendet, kiküldik az állami balettintézet tánckarát néhány leárazáson vett kockás esernyővel. A világpolitika fősodra, Peking a Tienanmen-téri lázadás huszadik évfordulója alkalmából be akarja…..
Ma reggel a postaládámban színes, nyomtatott üzenetet találtam, mely a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól érkezett. Mondanám, hogy egyszerű szórólap volt, de hát megszólított, beszélgetést folytatott le velem. Még azt is előre megmondta, melyik kérdésre mit kell válaszolni.…..
Új kormányzati offenzíva kezdődött a szomáliai Mogadishuban a Bakara-piac környénén beásott Hizbul Islam lázadók ellen, amelyben máris 25 ember halt meg (köztük egy újságíró) és 90 további megsebesült. A támadást Hawiye törzsbeli hadurak vezetik, ugyanazok akik néhány…..
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
Eppúr 2009.05.24 12:29:07
@drukkker:
Kösz a hírt, én most hallok az erdélyi származású Baricz család tagjának találmányáról először.
1895 után egy akkor még igen szokatlan jellegű turizmus virágzott fel Kínában : a katasztrófa-turizmus. Külföldiek ezrei akarták látni a császári Kínát, melyről mindenki tudta, hogy végnapjait éli. Pedig, mint láttuk, az 1890-es évek elején ez még egyáltalán nem így…..
Nem hittem volna, de mégis van értelme az EP-választásnak. E nélkül akár egy évet is várhattunk volna Schiffer András kámingáut nyilatkozatára, miszerint a jelenlegi drogpolitika úgy jó, ahogy van. A Lehet Más a Politika Párt szóvivője a 168 órának bírta ezt mondani: A…..