Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almaleves

140 bejegyzést írt és 748 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberi civilizáció legveszélyeztetettebb központjából posztolni a klímaváltozás hatásairól, igazán pikáns módja a nihil bornírt és lehangoló kifejezésének. Egy életképtelennek minősített, valójában minden szükséges eszközzel rendelkező egyén inkább maradjon csöndben...
Az interjút Daniss Győző készítette. Kétszáz évvel ezelőtt Magyarországon – nem lévén kanonizált helyesírási szabálykönyv – még nemigen illett, lehetett bárkit is elmarasztalni azért, mert ezt vagy azt a szót „így” és nem „amúgy” írta. Hiszen a Magyar helyesirás’ és szóragasztás’ főbb szabályai…..
almaleves Zavartság 2019.07.29 08:14:48
Egy pesti garzonban, valahol a belváros egyik utcájában, a második emeleten, körgangos házban, dühös kiáltás hallatszik a nyitott előszoba ablakon át...
Aki figyelemmel kísérte a blogomat az elmúlt egy hónapban, az biztos észrevette, hogy csütörtökön lett cikk kitéve, vasárnap hozzá film és kedden könyv. Ezt mostantól megcserélem és kedden lesz cikk, csütörtökön hozzá könyv és vasárnap marad a film. Logikusabb így, mert ami egy témán belül van, az…..
almaleves Éjszakai utazók 2019.01.06 22:43:49
Az állomáson várta a nőt. Némi késéssel befutott a vonat, Yvonne leszállt és megölelte Arthurt. - Hiányoztál. – súgta a fülébe. - Te is nekem. Igyunk valamit ennek örömére! Betértek egy közeli kocsmába. Gyalog tették meg az odavezető utat, Yvonne-nak nem volt csak egy kis hátizsákja. Arthur vinni…..
  I. - De elmegyünk Gemencre? - Nem. - És lesz olyan, hogy te főzöl, én a kanapén ülve olvasok, felnevetek, megkérdezed mi olyan vicces, elmondom, és te is nevetsz rajta? - Nem. - Azért nem, mert én csak a szeretőd vagyok, nem a párkapcsolatod? - Igen. - És lesz olyan, hogy esős szombat délután…..
Mindenki életében vannak úgymond rossz időszakok. Amikor valahogy összejön minden, bárhova megy, egy felhő mindig követi, minden és mindenki összeesküszik ellene, savanyú a szőlő, a szar meg keserű. Néha velem is előfordul. Néha. Gyakran. Minden a szülinapommal kezdődött. Aznap azzal a…..
almaleves Döntés 2017.11.02 13:16:26
Felült az ágyon, a férfi szemébe nézett: - Nathan, nekem ez nem megy. Erre a férfi is fölhúzta magát, háta mögé rendezett egy kispárnát és az éjjeliszekrényhez nyúlt. Kézbe vette a szemüvegét, tisztogatni kezdte, mintha a válaszadáshoz feltétlenül szüksége lenne rá. - Fontos a tisztánlátás. –…..
The but(t) girl Hapci 2017.09.08 17:36:19
Szerencsére semmire sem vagyok allergiás. Kivéve... Allergiás vagyok a körmöt rágó pasikra. Az elfuserált cipőízlésre. Arra, ha azt szajkózzák: az ízléses cipő pénz kérdése. A primitív-nemkonstruktív-ribancozódemilyenalapon kommentelőkre. A simára borotvált arcra. A simára borotvált sokmindenre. A…..
Almaleves 2017.09.11 12:33:54
Most történt, egy órája. Jövök haza a 16:41-es Hévvel. A bringatárolós helyre ülök, ablakhoz, ott nagyobb a tér, most nincsenek kerékpárok. Olvasom Tóth Krisztina Hazaviszlek, jó? című könyvét. A Szentlélek téren sok ember száll fel, köztük egy fiatal nő is, 25-28 körül lehet, hosszú, sötét haj,…..
Divat: van szoknyahossz-, frizura- vagy éppen autókárpitszín-divat, és újabban a társas interakcióknak is vannak divathullámai. Ami ruhafronton mostanában mondjuk a meki-utánzással polgárt pukkasztó Moschino (mintha annyira értenék hozzá), az párkapcsolati színtéren az ún. barátság extrákkal.…..
Reggel, amikor a teszten meglátod a két csíkot, kicsit elszédülsz. Mostantól azokhoz tartozol, akiknek a tesztjén két csík van. Elballagsz a dokihoz, mire ő szélesen mosolyogva ráultrahangol, mutogatja a maszatot a képernyőn, sorolja, amit ilyenkor szokás, majd a következő találkozásig elköszön. Egy…..
A fenti kérdést az egyik szomszéd tette fel a legutóbbi hazalátogatásomkor. A kérdésre, akkor futtában, a hát, annak több oka van választ adtam, különösebb részletezés nélkül. A visszautam során kicsit elméláztam és próbáltam összeszedni az okokat, hogy miért is nem?..
Magyarázhatnám, de minek? A kép és az idézet elmond mindent. Ő már megjárta a menyeket is...
Kérdezem apámtól, aki tizenkét éves koromban vitt el először prostihoz: mi az a boldogság? Ha akkor horgászik valaki, amikor akar? Ha otthon várja az elhízott felesége már ötven éve? Azt mondja az öreg: ja, az lehet boldogság! Hát francokat! Nekem nem! Az már igen, ha Dubajban kefélhetek tíz szexi…..
Almaleves 2016.12.22 15:02:57
@mrbateman: Egyetértek, és csatlakozom a petícióhoz. Kisfaszú, megacsiklójú, potrohos végszereldében pusztuló ösztönlények nemi együttléteinek leírását akarom olvasni, miközben az árokparton köpködöm a szotyolát a delíriumtól elalélt fogatlan hajléktalan testére.
Csak ez érdekel.
almaleves Megválthatatlanok 2016.12.19 12:12:14
- A részlegében számos szabálytalanságra bukkantunk. Igazából, csak arra. - közölte Lóttal a külső tanácsadó cég embere, akit az átvilágító egy másik emberrel együtt bocsátott rendelkezésre. Egymás mellett ültek, Lóttal szemben. - Egyedül az ön tevékenysége bizonyult megfelőnek. - Nem az én érdemem,…..
almaleves Álmodok veled 2016.12.05 16:11:40
Penészes árkokkal szabdalt homlokom alól felsikít a neuronrománc lebenyem. Ő a hatodik skizoid inkarnációm, aki eltemet ha meghaltam. Meghalok kicsit, hogy találkozzam veled. Elképzelem a mélységedbe fulladást, a nemlevés fényes bekövetkezésnek tűnik...
Aknamező Kik és miért? 2015.02.10 16:01:39
Kik az Illuminátusok és miért csinálják, amit csinálnak?   Namost tisztázzuk: az első posztban azt írtam, mindenki más kezében látja összpontosulni az NWO (New World Order – Új Világrend) megvalósulására tett törekvéseket. Hallottam már gyíkemberekről, különböző…..
Aknamező Kezdünk! 2014.11.20 19:25:53
  Bizonyos tekintetben harcosként, a jó ügyért küzdő amazonként gondolok magamra. Nem fákról nyilazom az ellenséget, hanem a neten és a való világban vadászom a káros, agymosó tartalmakat és abba az illúzióba ringatom magam, hogy felnyithatok pár szemet.   Ami ma a világban…..
A gyerekek azok a cuki érzelmi terroristák, akiknek mindent meg akarunk adni, de néha gátat kell szabnunk a vágyaknak, különben a fejünkre nőnek. A kérdés pedig mindig a határ, amit valaki vagy érez vagy nem. A legtöbben túl szigorúak vagy túl engedékenyek. Így a gyerek vagy túl akaratos lesz vagy…..
Almaleves 2016.06.15 09:36:13
A legtökösebb férfi valószínűleg nő. Szerencsések vagyunk, hogy valakinek sikerült megválaszolnia Turandot három kérdését. ..
almaleves A Megváltó 2016.05.13 01:06:21
Megérkezett. Gyakran járt ide, mert itt senki nem zavarta. Napsütés és enyhe szellő simogatta az arcát, sehol egy felhő. Ezt kedvező jelnek gondolta.   Elővette a mobilját ellenőrizte a töltöttséget - még jó félig volt az akkuja - aztán lenémította. Néhány gally és kő segítségével rögtönzött…..
Almaleves 2016.05.13 22:55:46
@játccótér:
Láttad a közvetítést?
Mozgalomként veszélyes, államként összeomlóban van – ennek kihasználásáról ír Eli Berman és Jacob N. Shapiro a Politico Magazine-ban megjelent elemzésükben. Forrás: Flickr Ahogy az Iszlám Állam egyre jelentősebb teret foglal el a közbeszédben, hajlamosak vagyunk arra…..
Éjjel fél tizenegy. A telefonom jelez, a kapott sms lényegre törő: önkénteseket vár a Máltai. A feladat, elkísérni az autópálya mellett vonuló menekülteket a határig. Rövid töprengés után indulok.   A találkozási pontot fél óra alatt érem el, a helyszínen nem sokan…..
Kirándultunk az egyik télen. Esteledett, lefelé tartottunk a hegyről. Nem volt különösebben megerőltető túra, még a gyerekek is jól bírták. Félúton lehettünk, amikor egy katonaruhás férfi elmondta, hogy nem tudunk továbbmenni, mert valami baleset történt és az utat lezárták,…..