Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bignózi

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jóban Rosszban Betty Tanakis nevű karakterét alakító színésznő a Blikk és a Bors szerint három hónappal ezelőtt sokallt be, és édesapja halála, valamit pasija, a sorozat kreatív producerének kirúgása után egyre nehezebben ment számára a meló, ráadásul a haját is…..
Csillogó szemmel nézzük a közvéleménykutatásokat. Szonda-Ipsos: 3 %, "ennyien még soha nem támogatták" az LMP-t. A Nézőpont Intézet szerint potenciálisan 9 %-ot is elérhetünk. Egyesek sajnálkozva, mások kárörvendve figyelik az MDSZ MDF vergődését, ami nekünk viszont…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
bodoky Közpénzt vagy életet! 2010.03.01 14:01:00
Az Index zsarol, a közvélemény lázad, a két nagy párt sumákol Sávoly-ügyben. Hová lesz harmincötmilliárd?Racing Management: Nem zsaroltunk. Csak üzleti tárgyalások zajlottak a Grupo Miltonnal, állítja a zsarolással vádolt cég. Ők is perelnek...
Bignózi 2010.03.01 16:47:08
@blitztone: Azért annak a tökéletes JOBBIK programnak vannak foltjai.
www.mitigernek.hu/
Bignózi 2010.03.01 16:51:22
@blitztone: Szerinted egy harmadik szerv létrehozása a megoldása a korrupció ellen? Naív vagy. Visszahívhatósággal nem vitatkozom. Azzal egyetértek. De jelenlegi rendvédelmi kellene megreformálni és nem még nagyobb apparátust építeni ami ellenkezik az EU-s dirktívákkal ugyanis kissebb hatékonyabb államháztartást kell létrehozni.
Bignózi 2010.03.01 18:21:15
A Vona és a Morvai féle gyűlölet beszéd nem vezet jó irányba. Lehetséges, hogy az általuk felkarolt kérdéseket manapság sok embert foglalkoztat, de egyáltalán nem az általuk képviselt megoldások jelentik az ország boldogulásának kulcsát. Ne érzelemből menj el szavazni, hanem megfontoltan. Egyébként blitztone: figyelmedbe ajánlom a www.lehetmas.hu weboldalt és ott is olvasgass mielőtt döntesz. OFF
Nagyon elkanyarodtunk a témától. Kik is azok a személyek akik ezzel az üggyel jól járnak? Én is szívesen látnám a Milton és a KBJ referenciáit. Ha ennyire biztosak az uriember fedhetetlenségében, itt várom a megváltását bizonyító dokumentumokat. Bizonyítsátok be, hogy kiérdemelte az adófizetők pénzét.
A pénzügyminisztérium szakértői túl kockázatosnak, gazdaságtalannak és jogszerűtlennek tartják a sávolyi motorversenypálya megépítésének állami támogatását, a kormány mégis odaítélte, az MFB pedig kifizeti a milliárdokat.Az Index birtokába került újabb belső feljegyzés…..
Bignózi 2010.02.26 15:22:38
@roki: Tőke hiány? Munkahely teremtés? Te most megint miről beszélsz? Akármennyire is próbálod meg terelni a adolgokat más mederbe, itt még mindíg arról van szó, hogy az MFB egy erkölcsileg igen csak megkérdőjelzhető vállalkozónak szeretne 35 millirád adóforintunkat odaadni, anélkül hogy a beruházó le tett volna valamit is az asztalra. Nem beszélve arról, hogy a PM előterjesztése igen keményen kritizálta a dolgot.
Bignózi 2010.02.26 15:44:17
@roki: Namár most te egyszer beszélsz a külföldi tőkéről ami elengedhetetlen a Magyarosrszági munkahelyteremtéshez. Ezt aláírom. Viszont azt, hogy ezen kívül egyáltalán nincs lehetőségünk munkahelyteremtésre igen csak hülyeségnek tartom. Ma Mo-an a munkavállalók 2/3-át a KKv foglalkoztatják. Talán ha esetleg kedvezőbb feltételeket biztosítunk nekik akkor talán képesek lesznek fennmaradni és esetleg innoválódni és így teremteni új munkahelyeket. Nem beszélve arról, hogy az általuk megtermelt profit itthon marad és ebből szintén csak mi jövünk ki jobban. Azt hogy a külföldi nagybefektetőket pedig egy napon említed evvel a szálhámossal, arra nem igazán találok nyomdafestéket bíró szavakat. ;)
Bignózi 2010.02.26 17:10:45
@roki:
A kkv-k számára a legnagyobb probléma, hogy nincs, vagy alig van megrendelésük és a költségeiket emiatt nehezen termelik ki.
Az a megoldás, hogy az állam biztosítja ezt a megrendelésigényt, és ezzel lesz kilábalás?

A működési költségek csökkentése nálam nem egyenlő az állami megrendelésekkel. Bár bizonyos szektorokban az állami megrendelések talán a piaci pangást némileg mérsékelheti. Esetlegesen célzott szektori támogatásokkal fellendítheti. (lásd. USA)

Nem az a megoldás esetleg, hogy az állam segíti olyan multinacionális projektek megvalósulását, amik a kkv. szektor számára jelentenek beszállítói vagy egyéb szerződéses lehetőségeket azon túl, hogy a projekteknél alkalmazott bérmunkások megemelkedő fizetőereje megrendeléseket generál a kkv. szektor felé?

Itt ismét érvényesül a szűklátókörűséged. Lehet hogy a magyar gazdaság kicsi a világpiachoz képest, de nem is mindegyik KKv termel csak is kizárólag export piacra.

Egyébként a téma elterelés továbbra is tükröződik a hozzászólásaidban, ugyanis nem tudsz megfelelő válaszokat adni a arra: Hogy miért kap ekkora összegű állami hitelt egy fantom cég? Kik azok a személyek akik a PM előterjesztését figyelmen kívül hagyták és ezzel homlokegyenest ellenkezőleg döntöttek? Miért nem történt meg az előzetes normakontrol az MFB-nél? és még szémtalan kérdés ami felmerül az egyszerű választópolgárban a Tisztel Bodoky úr cikksorozatát követően.
„Van egy szűk klikk a világba' aki marha nagy pénz akaszt le emiatt a globális melegedés miatt” Vannak ezek a libertáriusok, akik akár szimpatikusak is lehetnének, hiszen derék, naiv népboldogító  utópistákat, az individualista anarchizmus gondolkodóit vehetjük egyik…..
Bignózi 2009.12.17 12:05:37
@netopi: Kedves netopi! Minden hozzászólás minősíti annak szerzőjét. Ez rád meg többszörösen is vonatkozik. Csak megsúgom, mivel látom nagyon nem tudsz kikeveredni a "náci és a zsidó" idilledből, hogy speciel református vagyok és a hozzászólásaid igen is sértik az erkölcsi normáimat. Kérlek téged, ha nincs értelmes hozzászólásod a posztokhoz akkor hanyagold már légyszíves a fasiszta trolkodásaidat.
Egyébként a cikk jó, de Sztd mond valamit...
Néhány napja estig voltam az irodában, ahonnan átsétálva a karácsonyi díszkivilágításban tetszelgő városon az Astorián kötöttem ki. Nagy meglepetésemre összetalálkoztam a 18 éves unokatestvéremmel és két barátjával. Még nagyobb meglepetésemre egy íj volt náluk a hozzá…..
Bignózi 2009.12.14 14:19:44
@netopi: Látom személyes támadásnak vetted a dolgot. Rosszul teszed. Ha pontosabban elolvasod, akkor világosan kiderül a posztból, hogy az írója elmereng a tapasztalt életérzésein. Mi több megoldás keres azokra a kérdésekre amik felmerültek benne. Ez úgy gondolom teljesen természetes egy egészséges elmétől. Ne érts félre ezzel nam arra célzok, hogy te nem vagy az, de a te minden egyes hozzászólásod pedig minket erősít abban, mi szerint igen is van létjogosultsága a mi gondolkodás módunknak. Mert bármennyire is szeretnéd itt védeni a saját ideológiádat, úgy gondolom az általunk kínált lehetőségek, sokkalta előrébb mutatnak annál, mint amit a jobbik kínál a választóknak. Ezen lehet megsértődni, puffogni azzal még a kérdés nem lesz megoldva. Egyébként, ha ennyire nem egyezik a világnézetük, akkor mit keresel itt?
Mikor ezt a cikket írom, már 19-nél jár a H1N1 fertőzésben elhunytak száma. A tisztelt olvasó persze most megkérdezhetné, hogy miért jelenik meg egy járványüggyel kapcsolatban írás egy politikai párthoz közelálló fórumon, és alighanem a kérdése jogos lenne. Tényleg, miért…..
Bignózi 2009.12.11 10:58:11
Bignózi 2009.12.11 12:17:50
@Éhesló: Például az derül ki a cikkből, hogy azok a szervezetek is beismerték nem pontosak az adataik. Így a nevükkel való takarózásod sem tárgyilagos.
Bignózi 2009.12.11 14:36:18
@Hungryhorse: Elnézést a pontatlanságomért. Én nem a járvány visszavonásáról beszéltem, hanem az influenzás megbetegedések számáról. "Mivel a H1N1-járvány az északi féltekén csak szeptemberben kezdődött és jelenleg a közepén járunk, egyelőre nem lehet összevetni a halálozási adatokat a szezonális influenzáéval, és nincsenek is ilyen adatok az új influenzáról, mondta az Index kérdésére Pusztai Zsófia a WHO Magyarországi Irodájának vezetője. Pusztai Zsófia utalt arra, hogy a CDC novemberben közölt egy tanulmányt, amely alapján a szezonális influenza halálozása jelenleg körülbelül másfélszer nagyobbra becsülhető, mint az új influenzáé." Speciel erre a részre gondoltam a gyors válaszomban.
Hamarosan itt a karácsony, de amit egy hardcore zöld aktivista még ennél is jobban vár, az nem más, mint a koppenhágai klímakonferencia kezdete december 7-én. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni azt illetően, hogy ez alkalommal hajlandóak lesznek-e szigorú reguláknak alávetni…..
Bignózi 2009.12.04 13:39:53
@Baracska Péter: Egyetértek. A világon az energia óriási üzlet! Ne feledjük azt sem, hogy a jelenlegi erőforrások teljes tulajdona egy apró csoport birtokolja. Nem hiba annyira kényes kérdés ez számukra. Azért is küzdenek tűzzel vassal mindenféle új energiforrás ellen, hogy ne vesszítsenek profitot. Mert ez az ami ma mindent mozgat. A pénz. Hánynom kell...
Watt volt az, aki az ipari forradalom idején a korabeli kezdetleges gőzgépekből végül kialakította az akkori viszonyok között csúcskategóriásnak számító, takarékos modelljét. A hangsúly a takarékos jelzőn van. Watt ugyanis egy olyan újítást vezetett be, hogy a munkahenger…..
A piaci árnál 30-50 százalékkal drágábban szállíthat irodaszert az államnak egy szocialista kötődésű, offshore hátterű cég évi 4,3 milliárd forintért...
Bignózi 2009.11.05 13:08:51
@873ujr3rk: Szerinted az aki eddíg lopott az ha újra választják nem fogja tovább folytatni ugyanazt a tevékenységet? Ne legyél már naív!
Bignózi 2009.11.05 13:19:06
@kovi1970: Én már azzal is megelégednék ha visszaszolgáltatnák mind azt amit el loptak. Lehet megoldódna az államadósságunk?
Bignózi 2009.11.05 14:00:40
@kutyavonat: LMP ;)
Néhány nappal ezelőtt olvastam, hogy a Közlekedési Minisztérium megtagadta az Orangeways busztársaság kérelmét, hogy távolsági forgalmat bonyolíthasson le Budapest és 5 megyeszékhely között. Az indoklás mindössze arra szorítkozott, hogy a távolsági közlekedés piacának…..
Bignózi 2009.10.15 13:15:25
@R01: Megelőztél. Hasonlóképpen gondolom én is. Csak azokat a vonalakat támogatnám amelyek kis mértékben veszteségesek. Értelem szerűen azokat a vonalakat pedig bezáratnám ahol nagyok a veszteségek, vagy az üzemeltető saját felelősségére fentarthatná. Egy új szolgáltató esetleg szolgáltatók színrelépése csak növelheti a színvonalat.
A Lehet Más a Politika + Humanista Párt összefogás csütörtökön és pénteken leadott összesen az Országos Választási Irodánál 27500 ajánlószelvényt. Körülbelül negyven kiló volt. Más pártok cédulagyűjtésben járatos emberei egyöntetűen azt mondták, nekünk nem fog…..
Bignózi 2009.05.13 20:30:11
@teol.jh: Ámen! :)
A Bambiban egy ismerősöm asztalánál egy köpcös fiatalember ült. Bemutattak neki, annyi derült akkor csak ki, hogy az SZDSZ egyik fontos embere s állítólag Fodor Gábor tanácsadója. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ki fogom nyomozni.(Update: a srác Fodornak _volt_ a tanácsadója.…..
Bignózi 2009.05.08 18:41:27
@Rózsa Misi: Kedves Misike. Nem nagyon érte, hogy miért is kellene annyira az SZDSZ felé orientálódni? Van programja. Aham... Na és akkor mi van? Nem hinném, hogy a választópolgárok egy hazug, köpönyegforgató pártot választanának maguknak. Miért is kellene nekem hinni az SZDSZ-ben? Mert annyi mindent tett már értem és az országért... Az ide tévedő emberek túlnyomó többségének elege van a jelenlegi politikai elitből. Talán az LMP nem tud minden kérdést megválaszolni azonnal. Én személy szerint nem is várom el tőlük, de azt viszont szükségesnek tartom, hogy a jelenlegi közszereplők lecserélődjenek és a korrupcióval teli bagázsotok ha nem is azonnal, de hamarosan eltűnjön erről a föld színéről. Te pedig nem kérdéseket teszel fel hanem akadékoskodsz. Ez merőben más dolog. Nem gondolom, hogy az LMP meg akar győzni téged az igazáról. Amit nyújt egyenlőre ennyi és ha ez neked nem elég akkor lehet tovább keresgélni. Nem értem miért kell neked itt tovább trolkodnod? Reakciót nem kérek a süketelésedből engem már meggyőzőtt az LMP. Hajrá! Csak így tovább!