Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soproni1

0 bejegyzést írt és 3129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A víz, „testünk legfontosabb tápláléka” nem egy egységes fogalmat takar. A víz lehet lágy vagy kemény, jóízű vagy ihatatlan, szennyezett vagy kristálytiszta, és még sorolhatnánk.    Nemrég történt egy felmérés, ahol - a lakosság visszajelzései alapján -…..
soproni1 2015.05.17 11:08:08
@eßemfaßom meg áll: pedig Galilei is hogy eröltette a Föld hömbölyű voltát, amikor az emberek Istenre esküdtek, hogy lapos! Semmelweissnek meg ez a kézmosás volt a bullshit-je. Ez egy ilyen ország. Először elitéljük, aztán elfogadjuk.
@Boka1: Ilyen nanokerámiás cuccot már 10 éve kaptam Japánban, amikor sport közben előjött a szokásos derék fájásom, de kint nem volt fájdalom csillapítóm. Az edző rám tett ilyen cuccot és azonnal elmúlt minden fájás. Röhej, de volt vagy 50 dollár és azóta is megvan. Valami Nikken márkájú. Kint nincs ilyen gyógyszer fétis, mint itthon. Ez az átlag életkorukon meg is látszik.
soproni1 2015.05.18 17:56:26
@Boka1: hagyd Őt! Ez az internet tálib egy külön fajta. Bármilyen témájú blogot képes szétverni.
Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese nemrégiben az áfacsalások megszüntetésének lehetetlenségéről nyilatkozott. Varga szerint egyszerűen tudomásul kell venni, hogy az áfacsalást nem lehet felszámolni. "Lehet harcolni ellene új intézményekkel, hatékonyabb…..
soproni1 2013.12.20 22:02:04
@sanyix: igaz! :) úgy hívják, hogy " közérdekű bejelentés" . :)))

Amúgy Földesi szabó is vinné a mai napig a CBA-ba a hülye konzerveit, ha nem egy vámos nőt dobott volna Toncsiért. Volt nagy sürgés-forgás az áruházban.
soproni1 2013.12.20 22:19:58
@sanyix: még a feltételezés is sértő ! :) illetve csak a nemzet érdekében. Mer' rezsicsökkentés....
soproni1 2013.12.20 22:52:37
@Larry Silverstein: az azért előnyös, mert nem kell lehajolni baba szoptatáskor. Ezért jó idősen szülni. :)
A nagyvárosokban élőknek a sok előny mellett rengeteg hátránnyal kell megküzdeniük, melyek közül a legégetőbbek - és ez minden bizonnyal Budapestre is igaz - a közlekedés nehézsége és a levegő szennyezettsége. Előbbi rengeteg stresszel és várakozással jár, utóbbi pedig…..
Idén novemberben tartották meg állatvédők nemzetközi szinten az első szőrmementes pénteket (Worldwide Fur Free Friday), amiről a beszámoló posztom itt olvasható. Mivel abban az írásomban csak érintőlegesen foglalkoztam magával a szőrmeiparral, ezért most szeretném bővebben…..
2005-ben kezdődött a forgalom megváltoztatása a Baross téren, a Keleti-pályudvar előtt. Akkor azt ígérték, hogy 2006-re kész lesz a tér. (32 nap múlva 2014-et fogunk írni, de a tér még mindig le van zárva.)2005. nyarán az MSZP-SZDSZ városvezetés bejelentette, hogy 2006-ben…..
soproni1 2013.12.01 21:28:03
aeon flux Paul Walker (1973 - 2013) 2013.12.01 05:55:00
Tragikus és sokkoló hírre ébredtem ma reggel: Paul Walker autóbalesetben meghalt. A Halálos iramban-sorozattal ismertté vált színészből talán soha nem lett akkora sztár, mint partneréből és jó barátjából, Vin Dieselből, hisz a közvélemény szerint csak egyike volt Hollywood…..
A pénzügyi világban eltöltött évek hatására, kötelességemnek érzem, hogy felfigyeljek gyerkőceink jövőjét érintő gazdasági hírekre: 2013.12.02-val változik a Babakötvényre vonatkozó szabályozás. De kezdjük az elején! Ha nem lettek volna előismereteim, nem vagyok benne…..
  Államkapitalizmus vagy kaszányaszocializmus? Nyomtalanul eltűnt? Vagy még mindig itt kísért? Akárminek is nevezzük, történelmi távlatban szemlélve a szocialista projekt a kapitalizmus feltételeit teremti meg itt a félperiférián, és nem a szocializmust hozza…..
soproni1 2013.11.29 17:53:44
@camilló: akkor is utáltuk a gmk-sokat. Miért fusiznak azok délután, hétvégén, amikor a rendes ember már rég a kocsmába ' van ! Sajnos a népet nem lehet leváltani. A munkáshatalom beégett a nemzet DNS-ébe, Mer'. rezsicsökkentés....
soproni1 2013.11.29 18:03:40
@Brúsz Pringstein: ja! A rohadékok. Felélték a munkásvagyont, utána méregdrágán kötőgépeket meg műanyagfröccs üzemet csináltak. Aztán szívrohamban meghaltak. Meg is érdemelték. A magyar nemzet uralkodásra termett, nem munkára! Ezt kéne az alkotmányban rögzíteni. Meg a rezsicsökkentést...,
„Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, hátamögött még több úri bitanggal, megcsinálta az »Első Hazai Nemzeti Forradalmat«” Egy évvel '56 forradalma után – és szűk 32 évvel a népfelkelés előtt – Pozsgay Imre, az MSZMP Bács-Kiskun Megyei…..
soproni1 2013.11.27 20:36:43
@Counter: lódenkabát, zsíroshaj, géppisztoly. :)))
soproni1 2013.11.27 20:47:55
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: a forradalmaknak vannak forgatókönyvei. Nm hiszek abban, hogy egy Pongrácz Gergely vagy Wittner mentális kaliberű emberek meg tudnak szervezni egy ellenállást. Ehhez profik kellenek, tanult emberek. A rendszerváltást sem egy Lezsák vagy Antall tipusú emberek csinálták. Ők csak a strómanok voltak. Bár tanult strómanok. Az ő feladatuk az volt, hogy felosszák a szocializmusban homogénné vált társadalmat. Sajnos 20 év múlva megint homogénné vált az ország. A kevés nyertesnek neoliberális a sok vesztesnek szocialista ( nemzeti vagy liberális mázzal ).
soproni1 2013.11.27 21:11:57
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ez így van. Ezért nem lehet megmondani, hogy ki irányítja az országot. Nekem van tippem, hogy a Csányi. Ő adja az utasítást a kormányoknak. A felelősséget viszont az aktualis miniszterelnökre terelik, pedig azok csak strómanok. A kérdés : ki irányítja Csányit ?
Tízezrek vettek részt a "Székelyek nagy menetelése" elnevezésű rendezvényen Romániában.  A békés tüntetésen egy 53 kilométer hosszú felvonulással tiltakoztak Kökös és Bereck között a román közigazgatás átszervezése ellen, valamint a székely autonómia mellett.   A…..
Úgy tűnik, a közoktatási államtitkár nem tudja, miről beszél.Az EMMI által szervezett, Országos Szakmai Tanévnyitó című konferencián Hoffmann Rózsa és Balog Zoltán beszéltek a szeptemberben kezdődő tanév újdonságairól. Hoffmann Rózsa azt állította, lesz olyan…..
A Deloitte Tanácsadó Zrt. prágai központjában készült egy több országra kiterjedő (nemzetközi) lakáspiaci elemzés "European housing 2012" címmel (ide kattintva elérhető az eredeti (angol nyelvű) tanulmány), melyben több uniós ország (plusz Oroszország), köztük hazánk,…..
Bejárta a világot a napokban az a videó, melyen egy fiatal riporter saját halálát örökítette meg. A hétvégi, ötvennél is több halálos áldozattal járó kairói események alatt rögzített képsor a legnézettebb videóvá vált a témában, különböző feltöltött verzióit több…..
Aki hitelt vesz fel, ne csodálkozzon, ha visszakérik – kamatostul. Egyes devizahitel-adósok viszont, úgy tűnik, csodálkoznak, hiszen a Kúria csütörtöki döntése nyomán Orbán Viktor házához indultak tüntetni. Pedig ha van valami, amiről a miniszterelnök tényleg nem tehet, az az,…..
Pert nyertek a devizahitelesek Horvátországban. Vajon mit szól ehhez Szász Károly? Miközben itthon a Kúria döntésére várunk egy devizahitel perben, Horvátországban első fokon elmarasztalta a bíróság a bankokat. A bíróság szerint a szerződés napján érvényes árfolyamon a…..
soproni1 2013.07.07 16:04:34
@bat4: egyrészről igaz, de a lúzerek nélkül nem tudott volna elhelyezkedni az a selejt munkaerő, aki most munkanélküli. Az építőipar és kereskedelem felszívta ezeket. Ezek arany évek voltak. Igazából hálásnak kell lennünk. Egy tanulság van: mindig ellenkezőjét kell csinálni, mint amit a magyar ember tömeg csinál.
A cikk írója volt vállalati ügyfelem, ki januárban elveszítette állását. Tapasztalatait szeretné megosztani az álláskeresés hullámvölgyeiről, kihívásairól. Aki elveszíti a munkáját, vagy úgy kényszerül munkahelye elhagyására, hogy nem talált még állást, tudja, milyen…..
soproni1 2013.07.06 08:37:45
@szcsongor: azok még nem tudják, hogy rokont, barátot nem helyezünk el. Egy ismeretlen ezerszer jobb. Én mindig szívtam, ha a környezetemben segítettem. @Magyar Vitéz: nem vagyunk rabszolgák, csak nem tudunk alázatosan dolgozni, hiszen a szüleinkbe beleégették a munkáshatalom szót, ez meg átragadt a mi generációnkra is. Ahogy a pszichiáterek szokták mondani: a póráz biztonságot ad a kutyának és gazdájának is. Nálunk ez a póráz hol hosszabb, hol rövidebb, ezért nem találni jó munkaerőt, jó munkaadót. Ezért lehettek "szabadság harcaink" a törtenelmünk során, mert nem viseltük el, hogy küzdeni kell a semmiért. Amikor meg győztünk, akkor eljött a várva várt káosz mindenesetben.
soproni1 2013.07.06 08:58:23
@titanvuki: de ezt ki meri bevallani magának? Az viszont igaz, hogy a sors gondoskodik mindenkiről, aki akarja. A bloggernek igaza van, hogy aki a negatív gondolatainak a csapdájában van, az nem fogadja el a segítséget, hanem a múlton rágódik. Pedig egy évben két nap van, amikor semmit nem tudunk tenni. A tegnap meg a holnap. Mondjuk én is csak 42 évesen vagyok bölcs, huszonévesen, amikor leépítések voltak, volt pár rossz éjszakám, de hálisten a sors segített mindig, hogy ne kelljen a megalázó munkanélküli irodában sorszámot húznom. Pedig a 90-es évek elején sikk volt munkanélkülinek lenni. Ma már a gyerekeimnek pont azt mondanám, mint amit a blogger tanácsol.
Madarat tolláról, szélsőjobbos idiótát rádiójáról, fogalmazhatnánk át a klasszikus közmondást a Szent Korona Rádió honlapján megjelent hír, pontosabban annak megfogalmazása láttán. Hogy lehet valaki annyira gyökér, hogy a Nelson  Mandela feltételezett haláláról…..
Elhunyt a harmadik Magyar Köztársaság harmadik miniszterelnöke. Horn Gyula 1994. július 15. és 1998. július 6. között volt hazánk kormányfője. Elődje Boross Péter, utódja Orbán Viktor. Horn Gyula – élt 80 évet!   Személyes érintettségünk, hogy az 1998-as választások…..
soproni1 2013.06.19 22:28:18
@én már a fény gyermeke vagyok: igaz... :))) és még nem is sajtóhiba.

Úgy szeretem olvasni " az én családom nem volt kommunista " jellegű hozzászólásokat. Ausztráliában például mindenkinek az őse börtönőr volt.
Megalázó körülmények között kellett fellépnie a Neotonnak az ígéretesnek hangzó csabai Sörfesztiválon, írja a Bors. A Neotonnak egy, a napon álló, forró sátorban kellett öltöznie, nem kaptak sem vizet, sem ventilátort, Csepregi Éva énekes pedig a kukászsákok takarásában…..
"A rezsicsökkentés után az ellenzék majd az újabb adóemelésért is be fog szólni, mert ezeknek semmi sem elég jó" - indokolta az új aláírásgyűjtési kampányt Selmeczi Gabriella, egykori senátor. Miután Varga Mihály bejelentette a készpénzfelvétel adójának duplájára…..
soproni1 2013.06.18 12:21:49
Azzal kedveskednek neki, amiért politikai karrierje kezdete óta küzd. „Szerettünk volna mi is örömet szerezni” – szerénykedett Mesterházy Attila ex-elnök. A feloszlás során arra törekednek, hogy valami kellemetlen Gyurcsány Ferencről is kiszivárogjék, sőt megdöbbentő…..
soproni1 2013.05.30 09:44:33
Oldaltól függ, hogy miként értelmezzük a GDP-növekedést: szárnyalás vagy szerencse; hosszú távú vagy két hónapos hatás; van mögötte valódi támasz vagy csak légvár. Mi az a GDP és hogy lehet megmérni? Leegyszerűsítve a GDP (gross domestic product, bruttó hazai termék)…..
A színház.hura kikerült egy egyórás videóanyag, aminek a csúcspontján a röhögő Kerényi Imre akkorát buzizott a Nemzeti Színház igazgatóváltásának örvén, hogy arra még a teátrumot Alfölditől megöröklő, nyíltan jobboldali Vidnyászky is csak a fejét tudta…..
soproni1 2013.05.21 20:33:59
@politikus-omm: legyünk őszinték, nagyon sok darab szerzője is meleg volt, lehet, hogy csak eredetibe állította vissza. Bőrszerkós, kék osztrigás goj motoros felvonulásra meg nem kérték fel.