Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sebesen2

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai kulcsmondatunk az, hogy "akkor mér' jársz piacra?" Ezt mondta egy zöldséges Krisztiánnak a Rózsadomb tövében, szemérmetlen lehúzás közben. A válasz a címben feltett kérdésre pedig az, hogy ólmot vagy vasat tesznek a mérlegre. Sztori alant: Egy igazán kellemetlen,…..
sebesen2 2009.08.31 16:15:11
@Fortocská: A termelők közül tudom ajánlani a Szeged melletti Bordányból naponta korahajnalban felautózó Istvánt és édesapját, rögtön a főbejárattal szemben árulnak, náluk a legjobb az őszibarack, de ha épp a nektarinja a jobb, akkor szól. Az első középső blokkból hátul baloldalt Péter urat és kedves családját Nagykanizsa mellől, ők szombaton mindig vannak, náluk van lekvár is, szörp is, birsalmasajt is. Maradva az első középső blokknál a középső sor jobb szélén a mozgólépcső felé szokott lenni egy galgamenti néni, nála a legjobb a póréhagyma, de finom a zöldsége is, magát csak földesztergályosnak hívja. Szintén az első középső blokkban, a középső sor bal szélén a bejárat felé szokott lenni egy bagi néni, nála a legjobb a saláta, csak drága, de egy kicsit néha sikerül alkudni. Szintén az első középső blokkban a mozgólépcső mellett szokott lenni egy kosaras bácsi, jók a kosarai, vagy málnát, epret, szőlőt áruló bácsi a lányával, mindig sor áll náluk.
A kereskedők közül a Duna Molnár három boltja közül kettőben szokott árulni a szakállas Attila, türelmes, barátságos, és mindig megmondja, hogy melyik áruját ajánlja, melyiket nem, melyik magyar, melyik olasz, kínai (fokhagyma). A középső középső blokknál a hátsó soron a bal szélső néninek mindig jó a krumplija, de a többi dolog sem rossz. Szintén a középső középső blokkban a mozgólépcső alatti részen szokott egy néni spenótot árulni, sajátja, és jó. A hátsó középső blokkban a főbejárat felőli oldalon jobbra egy dabasi úr szokta a zöldségeket, diót, mandulát és a tojásokat árulni, megbízható. A felső szinten a hátsó középső blokkban, a mozgólépcső felőli oldalon jobb oldalt egy nagyon erőszakos néni árul, jó az áruja, de annyira tukmál mindent, hogy inkább nem veszek nála semmit. Mellette, bal oldalon szokott egy bácsi lenni, dió, bab, ilyesmi, jó. Huh, első szuszra ennyi, remélem, segíthettem.
Két román lap, az Adevarul (ami románul igazságot jelent, de hát nekünk meg ott van ugye a Népszabadság) és a Click is hosszú cikkben kért bocsánatot azért a transzparensért, amely a Steaua Bucuresti és az Újpesti EL-selejtező mérkőzésén lógattak ki a román nemzeti zászló…..
sebesen2 2009.07.22 14:42:13
@EnigmaDotHu: Bocs, de egy XV. századi feudális állam reneszánsz uralkodójának a nemzetiségét XIX-XX. századi nacionalista fogalmakkal magyarázgatni szánalmas butaság. Mátyás király egy Hungáriának nevezett feudális államalakulat román származású uralkodója volt. És akkor mi van? A Hungáriához soha nem tartozott szlovén vidékeken máig népmesék vannak róla. És ebből mi következik? Ettől a román, vagy a magyar "nemzet" a XXI. században több egymásnál? Dehogy! Csak azok teszik magukat nevetségessé, akiknek ez bármilyen érvként szolgál bármire. Ha ma megkérdeznék tőle, hogy a Steauának, vagy az Újpestnek drukkolna-e, vagy nevetne az egészen, vagy megkérdezné, hogy melyik játszik szebben, és annak.
sebesen2 2009.07.22 16:25:27
Kevés nagyobb hívét találjátok nálam a magyar-román barátságnak, ezért tanultam meg az egyetemen románul, ezért írtam a diplomamunkámat a Kodály elnökölte Magyar-Román Társaság (1945-49) történetéből. De a Marian Cozma halála kapcsán történt nagy magyar-román összeborulást senki ne akarja eladni nekem valami nagy magyar-román barátság irányában történt lépésnek. Az bizony egy tehetséges fiatalember tragikus halálának a gátlástalan kihasználása volt a romaellenes előítéletek, gyűlölet szítására Magyarországon és Romániában, csodálatos egyetértésben, és ebben sajnálatos módon nem csak a (szélső)jobboldali orgánumok vettek részt. Ha bárki vette volna annak idején a bátorságot, hogy az ügyből ne cigánygyűlölő, hanem pl. a magyarországi és romániai kocsmai erőszak elleni, az alkoholfogyasztás tudatbefolyásoló hatása elleni következtetéseket vonjon le, és pl. magyar és román szociológusok, pszichológusok, ifjúsági szakemberek közösen elemezték volna, hogy mit lehetne közösen tenni az ilyen tragédiák valódi okai ellen, ezek visszaszorítására, akkor elhinném, hogy lett volna köze a magyar-román barátsághoz. Így viszont sajnos a közös előítélet, cigánygyűlölet manifesztuma lett, aljasul visszaélve a családtagok, sporttársak valódi emberi fájdalmával. Szóval vannak előrelépések a magyar-román barátság terén, a bocsánatkérések azok, a Cozma-eset utáni hangulat nem volt az.
Az angol csak nálunk világnyelv (ahogyan Kobayashi Ken-Ichiro is csak nálunk világhírű karmester)! Legalábbis mi sokat bizonygatjuk itthon magunknak az angol nyelv fontosságát, holott nyilvánvaló, hogy haladó nemzetek nem is ismerik a világnyelv fogalmát. Sőt, nagyon jól elvannak…..
sebesen2 2009.07.07 16:18:24
@gsc: Az Internet nyelve az angol - volt. Ez az állítás így igaz, miután folyamatosan szorul vissza százalékos arányban a többi nyelv, elsősorban a kínaival, a spanyollal, a japánnal, a franciával, némettel és arabbal szemben, de más nyelvek is jönnek fel, köztük az eszperantó. A történelemnek nincs vége, így a nyelvi hegemónia, imperializmus sem egy egyirányú fejlődés, a globalizáció első hullámában valóban durván tört előre az angol, de a meccs nincs lejátszva, vannak még páran a pályán, és nem mindenki hódol be önként, mint a magyar "globalista elit" szeretné sejtetni.
Kaptam egy választási iránytűt az EP választásokhoz. Kirakom ide, mert fontos. :) Töltsétek ki, gondolkozzatok és menjetek szavazni! :)www.aceeeo.org/index.php/en/special-projects/european-parliamentary-elections-2009/voters-compass..