Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Putyur

0 bejegyzést írt és 376 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
Putyur 2023.02.26 20:43:12
@Yaesu:

Végtelenül megnyugtató, hogy te, mint első számú szakértő, egyszemélyben eldöntöd, hogy melyik zene a fos, és melyik nem.
Az a pármilliárd rajongó meg nyilván hülye.
Putyur 2023.02.27 11:43:21
@Yaesu:

1. Rendben, döntsd el. De akkor írd oda, hogy "számomra". Mert más számára esetleg pont fordítva van.
2. Győzike rajongótáborát még nagyságrendben sem lehet a Beatles együttessel összemérni.
3. Hol lesz Győzike (vagy akármelyik másik egynótás pillanatemberke) 50 év múlva...?

A gond a kinyilatkoztatásodon van. Ez az általános érvényű igazság, mert te ezt mondod. Holott ízlésről nem lehet vitatkozni.
Ahogyan a múltkor említettem, egy olvasónk által beküldött képekből még erre a hétre is maradt vagy fél tucat az új sorozatba, de én is tettem bele néhány igazi csemegét.  1903. Karácsonyfa-vásár. Barclay Station, New York..
Putyur 2022.12.05 09:06:41
@bioLarzen:

"... ha nem végzik ki ... "
Nem kivégezték. Aljas módon meggyilkolták.
Helyzet: Találsz a parkban egy autóindító kártyát. A közeli parkolóban öt perc alatt megtalálod a hozzá tartozó, pár éves, középkategóriás, külföldi rendszámú gépkocsit is. Mit kell tenned, és miért épp azt? Többek logikus válasza szerint értesíteni kell a rendőrséget. Én is ekként cselekedetem.A…..
Ezt a várost a legtöbben valószínűleg a pilseni sörről ismerik (talán még a közlekedésbarátok is), pedig itt volt egykor a Škoda művek központja. Nem azé, amelyik az autókat gyártotta, hanem a nehézipari részé, amelyik például a paksi atomerőmű reaktortartályait, vagy a London Eye tengelyét és…..
Putyur 2022.06.02 08:15:07
@Hamster:

Hátööö... Abból, hogy egy bejegyzésen mennyi a hozzászólás, népszerűséget (tetszésindexet) mérni...? :-/
Magam részéről úgy vélem, az élet túl rövid ahhoz, hogy minden régi fotót megnézzek, ezért szorítkozom a magyar vonatkozásúakra - a külföldi témájú bejegyzésekre általában rá se kattintok, vagy max. végiggörgetem, megnézem a képeket. Semmi nem köt Prágához, Brnohoz - de ha valami minimálisan is magyar, azt magaménak érzem (tudom, nacionalista-soviniszta vagyok). De ha ezen múlik, visszamegyek és az összes Fortepanos bejegyzéshez írok 2-3 valamit (gőzöm sincs hogy mit, nem vagyok egy szószátyár típus).
Egyszóval: nyilván vannak olyanok, akik csak elolvasnak egy cikket, és egyszerűen örülnek neki - mellőzvén véleményük kinyilvánítását.

Úgyhogy a magam részéről sok-sok Fortepanos, magyar vonatkozású bejegyzést szeretnék!
Putyur 2022.06.03 09:14:31
@Hamster: "Ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit..." :-)
Időt nem kímélve összegyűjtöttem nektek mit viselt Csöpi a Pogány Madonna tenisz jelentében. Az áraktól leesett az állam...
Putyur 2022.06.02 09:36:12
@Mackósajt66:
"... Az Elvarázsolt dollárban függeszti fel az Avar István által játszott főnöke, mert felmerül a gyanú, hogy ő ölte meg a hamis dollárokból lopó csávót ..."

NEM.

Csöpi már a film elején fel van függesztve, "magas vérnyomás miatt". Valójában valami más van a háttérben: ahogy Tolnai rendőrfőnök (Avar) kifejti Záraynak (Zenthe): "Nem szeretek gengszterekkel dolgozni." (A filmben a DVD-n 9:30-nál.) Csöpi ki is fejti Záraynak, hogy nem indul Kardos (Kern) ellopott rendőrautóját üldözni, mert "... magas a vérnyomásom ..." (DVD: 10:00). Aztán persze elindul...
Amikor Csöpi gyilkosság gyanújába keveredik, Tolnai nem felfüggeszti, hanem őrizetbe akarja venni (DVD: 54:30-nál).
A film legvégén (DVD: 1:21:50) a rendőrfőnök utasítja Csöpit, hogy hétfő reggel orvosi felülvizsgálaton jelenjen meg.
Régi fényképeken megfigyelhető, hogy Budapesten a villamosvágányok helye sokáig az út két szélén volt. De nem teljesen a szélén, hanem egy kicsit beljebb, talán hogy a házak előtt megálló áruszállító lovaskocsik ne tartsák fel a forgalmat: A Szent István körút a Nyugati tér felől nézve 1895 körül.…..
Putyur 2022.05.13 09:16:18
@Hamster: Gyorsan meg kell kérdeznem az unokatesómat, hogy akkor hol is él... :-)
Az orosz Zvezda TV (katonai csatorna) bemutatott egy álcázott kém robotot, amit nagyon nehéz észrevenni, hiszen a megszólalásig hasonlít egy sziklára. A fejlesztés 3 évig tartott, de a kínai médiában viszont pár nap alatt nevetségessé tették a forradalmi eszközt. Kiderült, hogy a platform, amire…..
Ki indította az első magyar mobilhívást, mennyi volt az első előfizetés és a táskatelefon? Mobil nosztalgia töményen!..
Na végre, jött is időben a szokásos nyárzáró sörvásár az Auchantól. Amúgy nincs itt semmi jótékonyság, hiszen gyakorlatilag a tavalyi nyárbúcsúztató sörvásár kínálatát virítják, az abakusz kisebb-nagyobb tologatásával. Attól még van szemléznivaló benne. A legészrevehetőbb különbség az, hogy eltűnt a…..
Putyur 2021.08.07 18:51:25
@bottleopener:

ÁLLJ.
Hol olvasod azt, hogy én azért védem a Csiki sört, mert erdélyi...??? Honnan szeded...???

Elárulok neked dolgokat.
Magyarnak érzem magam. Nem masírozok árpádsávos zászlóval sehol, de Trianont nemzethalálnak tartom, Erdélyt elszakított nemzettestnek, és csak azért nem követelek határrevíziót, mert józan ésszel tudom, hogy ez ma már (sajnos) lehetetlen.
Ráadásul néhai Édesanyám Erdélyben született, egy nemesi család sarjaként.
De ettől még semmi erdélyit nem helyezek más elé, csak azért mert erdélyi. (Vagy felvidéki, vagy éppenséggel délvidéki - oda is volt rokonság.) Ez butaság lenne.

Rengeteg sört megittam életemben, rengeteg féle-fajtát, volt rá időm, több mint 40 éve locsolom vele a torkomat. Nekem eddig a Csiki a legjobb, ez jön be leginkább az ízlésemnek. (Korábban, a Csiki előtt volt más, megszűnt, mindegy.) Ezen véleményemet jónéhány sörös barátom/ismerősöm osztja, vagy legalábbis nem mondanak neki határozottan ellent. Ezért furcsállom, hogy te, mint sörszakértő gyakorlatilag nullára értékeled (a "nem sör" az szerintem nulla pont).
Volt itt 3 pontos sör már, amiben egyetértettem veled, hogy az tényleg mosogatórongy-kicsavarás. Azokhoz képest a nulla az fáj, és nyilván nem reális (különösen úgy, hogy korábban 6-7 pontokat osztottál a Csikiknek). Annyit nem romlott (ha romlott egyáltalán).

Hát ez.

Ja! Ne sértődj meg, ha valakinek más a véleménye (én se sértődtem meg, csak értetlenkedtem). Nem áll jól egy sörbarátnak... :-) Mint amúgy írtam is: ízlésről nem lehet vitatkozni. De azért a realitás talajáról ne mozduljunk el.
(Aranyos, hogy visszamentél beletoldani az eredeti szövegbe...)

...és most megyek, és nyitok egy Székelyt. :-)
Putyur 2021.08.09 09:10:52
@bottleopener:

Nem kötöttem bele. Értetlenkedtem. Nem kapott itt még sör hármasnál alacsonyabb osztályzatot - ha elég figyelmesen olvastam vissza - ehhez képest a nulla, az durva. (Bocs, azt nem figyeltem, hogy két szerző pontoz.)
Amúgy meg nem viccnek szántad, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy visszamentél, és belefinomítottál a bejegyzésbe ("kis túlzással" hozzáfűzése).

SZERINTEM veri a Csiki az összes ivósört (kivéve talán a 5-600 Ft/félliter feletti ársávot, annyira nem vagyok milliomos, hogy napi 2 ezret elsörözzek). Magánvélemény. Tiszteletben tartom a magánvéleményedet, de irreálisnak minősítettem.

Peace.

Mindegy, ebben nem értünk egyet. Volt már olyan, hogy más volt a véleményem (akár pozitív, akár negatív irányban), de ennyire durva nézetkülönbség még nem volt.
Putyur 2021.08.09 09:23:15
@berg182:

Tiszteletteljes kérdés: valamiért nem vagyok neked szimpatikus...?
Totálisan öncélú és semmi mással nem magyarázható a "csikifos" kifejezés, minthogy meg akarsz sérteni/bántani.
Említettem korábban, hogy nem vagyok oda a gyümölcsös sörökért, ehhez képest nem írtam hogy "meggyeshányás" vagy "almamoslék". Egész egyszerűen azért, mert sokaknak tetszenek ezek a sörök (csakúgy, mint a Csiki sör), és nem illik megbántani a másikat azzal, hogy lefikázod a kedvencét, legyen az sör, pacal, vagy spenót. Tolerancia esetleg...?

A piac egyébként valóban mindent beáraz. De ez nem jelenti azt, hogy valami szar lenne, vagy sem. Egész egyszerűen elsőre túl magasra lőtték az árat, van ilyen. (Amúgy szerintem 500 Ft sosem volt, max. benzinkúton, vagy kocsmában, elvitelre. Nem a legdrágább helyen kell vásárolni. Mondom ezt úgy, hogy én rendszeresen neten rendelem a Csikit, házhoz hozzák, elviszik a cseregöngyöleget, nem kell cipelkednem a beteg gerincemmel, stb... Ennél most olcsóbb volt az Auchanban, valóban, de van még vagy másfél rekesszel, nem vettem.)
A filmek általában megpróbálják az adott korra jellemző használati tárgyakat bemutatni. Ennek köszönhetően a  történetekben a szokványos szobaberendezések mellett megtalálhatóak a korszakra jellemző hangtechnikai eszközök is. A klasszikus készülékektől kezdve (orsós magnók, lemezjátszók) a…..
A Kádár-korban a SZOT tízezreket utaztatott a Balatonhoz, ma úgy emlékszünk, hogy nagyon olcsón. De tényleg így volt?..
Putyur 2021.06.06 17:13:55
@para_noir:
Örülünk, hogy érted a SZÉP-kártya lényegét.
Nem csak te kapsz ezen keresztül támogatást, hanem a vendéglátó-szektor - ez itt a lényeg. Megkaphatná a pénzt közvetlenül a szállásadó/étteremtulaj/stb. is, de akkor neked még ennyire SE lenne jó. Capisc?

Sommásan: ajándék lónak ne nézd a fogát.
Putyur 2021.06.06 17:14:05
@nyu:
"... napi 10 forint strandbelépő (1973-ig ennyi volt a kötött ára minden strandon) ..."

Az olvasás képessége nagy hatalom. Élni kellene vele.
Ez a poszt azoknak szól akik a Covid miatt otthon ülnek, és a munkaadójuk valamiért úgy gondolja, hogy a produktivitás egyenlő azzal hogy valaki 8 órát a képernyő előtt ül. Nyilván ha nem drónpilóta a dolgozó, ez irreális. Bejött a tuti tipp a kollegáktól, rakd fel a mousemover-t, az piszkálja az…..
Ha nem szöknek külföldre a kommunista országok zenészei, akkor ma szegényebbek lennénk a Flashdance-szel, az Enigma együttessel vagy éppen a Gipsy Boobie albummal.  ..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
Az egyértelmű, hogy Vikiék hibáztak akkor, amikor 2 db külön csomagot raktak a Foxpost csomagautomatába. A szabályzat szerint ugyanis rekeszenként 1 db-ot lehet csak betenni, amire érdemes ráírni a címzett és a feladó telefonszámát, de mást nem, mivel a többi adatot tartalmazó címkét a futár…..
Putyur 2020.04.06 14:05:42
@onlajnok:

Ha valahogy osszekotod, akkor egynek szamit.
Gondolj bele; amikor a futar kiveszi, kap a geptol egy etikettet vonalkoddal, amit ra kell ragasszon a csomagra. Melyikre ragassza...? Es a masikra mit...? Vagy felit ide - felit oda...? :-)
Egy egyseget kell feladni, egy tombben.
Putyur 2020.04.07 18:21:16
@MatoBoci:
Ha 1000 db cigarettasdobozt osszeragasztasz celluxszal, az (az o ertelmezesuk szerint is) egy csomagnak szamit. Az nem erdekes, hogy a csomagon belul vannak kisebb csomagok.
Putyur 2020.04.07 18:24:01
@Quuuziii:
Nem, minden rekeszmerethez tartozik egy maximalis suly (5-25 kg).

De amugy ezek a parameterek megtalalhatoak a Foxpost weblapjan, az ARAINK menupontban.
via GIPHY Amikor a kereskedő hozzáállása minden, csak nem vásárló barát. A költözés olyan, hogy néha eltűnnek a dolgok, most is ez történt. Az OBI-ban vásárolt lámpa távirányítóját kéne pótolni, de ha sem a gyártó, sem a kereskedő nem tud és akar segíteni, akkor mit lehet tenni? A kereskedő szerint…..
Putyur 2020.01.07 11:34:51
@borso: Kicsit korrektebb megoldas, hogy a kocsiban ulve egy programozhato tavot (~800 Ft) feltanitasz, es utana viszed vissza a frissen vasarolt lampat.
(Mukodik a dolog, le van probalva.)
Putyur 2020.01.07 11:49:53
@borso: Nem, bocs; az van leprobalva, hogy jo a noname tanithato tav a lampahoz. (Nem kallodott el az eredeti tav, csak tobb helyrol akarom kapcsolgatni.)
Putyur 2020.01.07 12:12:38
@KaTe: Nem radiofrekvencias, infras. Legalabbis azok, amiket az OBI arul mostanaban.
Érthetetlen, bár a hazai viszonyokat ismerve egyáltalán nem meglepő, ami Gáborékkal történt a lánya Junior bankkártyájának lejártakor. Vajon, ha egyébként minden más kártyát automatikusan postáznak, ezt miért nem? Miért nem hajlandóak elmondani a gondviselőnek, hogy miért hívják a gyerekét…..
Putyur 2017.12.01 15:46:59
@Haloperidol:

Elhiszed, hogy nem erdekel...?
En is elmegyek ebedelni, nem is egyszer. (Hogy kivel, az mas kerdes...) Meg meg sok mas hulyesegre is koltok, ennel sokkal tobbet. Belefer a havi 1200.- is az OTP-nek. Lesz.rom kategoria.
Putyur 2017.12.01 15:55:14
@onlajnok:
Nyilvan lehet ennel olcsobb. De havi 2-300 Ft-ert ket szalmaszalat se teszek keresztbe, fokepp azert, mert nyilvan a masik istenszivevallalat se jobb. Nem tetel. Mas elbagozik naponta ennyit, en nem dohanyzom, a bankomra koltom azt a penzt... :-)
Putyur 2017.12.01 23:09:33
@Spacecake:

Bizony. Van amikor ketszer is ebedelek; egyszer itthon, aztan elrepulok Washingtonba (ott meg csak akkor lesz ebedido), es ott is megebedelek.

Valojaban ez csak vicc. Sosem ulnek repulore, mert nem teszem ki a zsebembol a svajcibicskamat, semmifele biztonsagi eloiras hatasara sem.

Na, ez utobbi viszont nem vicc.
A mall.hu elég sokat szerepelt az elmúlt napokban a hírekben a 2 ember letartóztatásával végződő csalási ügy miatt, és szegények hiába hangsúlyozzák, hogy "a Mall.hu-t üzemeltető cég, vagyis az Internet Mall Hungary Kft. ellen nem indult büntetőeljárás", és a webáruház működik, a vizsgálat miatti…..
Magyarország az okosba dolgozó szakik Mekkája. Legyen szó gázosról, villanyosról, légkondisról, festőről, burkolóról, nagygépszerelőről, a négy fal közt munkálkodás sokukból egyszerűen azonnal kiöli a számlaadási kötelezettség tudását, mindezt persze a megrendelők…..
Szegény Istvánnak egy különösen sikeres vásárlásba sikerült belefutnia a Vodafone-nál: kényelmesen, online módon vásárolt tabletje először csak egy tetemesebb mobilnet számlaelőleget hozott magával ajándékul, hogy aztán végül egy elhúzódó, macerás offline…..
Putyur 2017.09.21 12:29:40
@Antalbaba:
A Telekom is ingyen hitelre adja a keszuleket, es ha tudsz olvasni, akkor ott sem lepnek meg sem kifizetheto, sem kifizethetetlen plusz koltsegekkel.
Normalisan meg az ember nem ugy valtogatja a szolgaltatot, mint az alsonemujet. Akkormeg mennyiben erdekes a fuggoseg? En 1994 ota vagyok a Westel900/Westel/Tmobile/Telekom ugyfele, eszembe nem jutott ugralni ide-oda havi kettucat forintert. Az egesz utanajaras nem er annyit.
Putyur 2017.09.21 15:45:26
@abrakradabra:
Elkepzelni sem tudom, hogyan lehet havi 220 ezret eltelefonalni, kiveve ha minden nap ket oran keresztul hallgatod a Buenos Aires-i pontos idot. Full korlatlan elofizetes a Telekomnal 22 000 Ft/ho. (Attol most tekintsunk el, hogy emeltdijas SMS-eket kuld valaki a tehetsegtelensegkutato musorokba, meg fizetos szexvonalakat hivogat.)
Egyebkent ha folyton tengerentuli szamokat kell hivni, ott a ViberOut (pl.). Korlatlan adatforgalom leven, nem jelenthet problemat. Fillerekbe kerul.

Na mindegy is. Amugy meg; olcso husnak hig a leve, ugye latod mar...
Hát ebben a büntetéssztoriban sehogyan sem jön ki a matek: - Az Elvira szerint a Keletiből Tápiószelére a vonatjegy ára 1300 ft,- közalkalmazotti igazolvánnyal 650 ft. - A pótdíjas táblázat alapján a menetjegyen felül fizetendő büntetés 500 forinttól 8000 forintig terjed, attól függően, hogy milyen…..
Putyur 2017.09.14 18:25:47
@CID......:
A lonak a ... van tulfizetve.
A kozalkalmazotti/koztisztviseloi bertabla 10 eve (!) be van fagyasztva. A versenyszferaban min. ketszer annyit keresnek, mint egy kormanytisztviselo. Ugyhogy siman megerdemlik az utazasi kedvezmenyt.
Putyur 2017.09.14 19:51:07
@Jónapot kívánok!:
Hulyesegeket beszelsz, de nem erdekes.
Nem csak felesleges burokratak dolgoznak az allami szektorban.
Persze sokkal egyszerubb demagog frazisokat puffogtatni, mint gondolkodni. Az faraszto lenne.

Nem kell valaszolnod, nem erdekel a tema.
via GIPHY Mikit a pukkasztott nulla számba menő kényelmi- , átvételi- és egyéb díjak akasztották ki. Némileg érthető is, tök logikusnak hangzik, hogy "Ha 1300 Ft a szállítás és nincs személyes átvétel ingyen, akkor egy doboz gyufára 1330 Ft-ot írjanak ki, ne 30-at.". Vagy nem?  Sziasztok, Ez az…..
Putyur 2017.09.06 14:45:11
Putyur 2017.09.06 16:20:24
@SZIGMA: Az a harom sor angol szoveg - emlekezetem szerint - azt kerdezi, hogy szerened-e telepiteni a mittudomenmelyik disztribuciot (ami ott van a winchesteren egy rejtett particioban).
Persze le is gyalulhatod, hogy aztan kapj egy nagyjabol ugyanannyit tudo Windowst jo sok penzert; vagy lopva. A LINUX-nak meg elethosszig tarto ingyenes frissitese van.
Na mindegy, nem akarok en senkit megteriteni, csak azert az a kitetel durva, hogy a LINUX hasznalhatatlan.

ON