Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kombika

17 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Omnibusz Bátor, de gyenge kezdés 2015.07.24 07:14:09
Szemügyre vesszük a Budapesten közlekedő hibrid meghajtású Volvo csuklós buszokat. Vajon mennyire cool a főváros high-tech hibrid buszán utazni? A körülmények Budapesten az új buszüzemeltetési modell segítségével nyílt meg az út hibrid buszok forgalomba állítása előtt.…..
A mai poszt egy érdekes és mellőzött témát boncolgat, egy olyan opciós extrát ami egyre több autóba bekerül, és hamarosan olyan alapvető része lesz szinte minden autónak, mint az ESP. Annak ellenére, hogy szerintem ezt még annyira se rendelné meg a legtöbb magyar autóvásárló, mint az ESP-t.  Az…..
Elég nagy port vert fel Zách Dani legutóbbi riportja, melyben egy látszólag naiv és jóhiszemű ügyfél kanosszáját dolgozza fel, melynek végén rengeteg kidobott pénz és egy működésképtelen autó állt. A cikk után temérdek levelet kaptunk, nem csak a konkrét szerelővel…..
kombika 2014.11.11 14:11:21
Azért egyre érdekesebben működik a Totalcar.hu is.

Ha egy cikkhez olyan kommentek várhatóak, amik az oldal népszerűségét növelik, akkor ott engednek kommentelni, de ha olyan cikket raknak fel, aminél tudni lehet, hogy akkora egetrengető baromságok vannak benne, hogy emiatt csupa negatív komment várható, akkor ott nem engetik meg a kommentelést.

Jó példa erre a most felkerült ködlámpás cikk..
(8 fontos dolog a ködlámpáról)

Ilyen múlttal, és ekkora autós újságírói gyakorlattal leírni azt, hogy az első ködlámpa annyit ér, mint a felkapcsolt reflektor.. hát ehhez csak gratulálni tudok, akkora egetrengető baromság ez a kijelentés.

Mint ahogy az is tény, hogy pár autóbumbit és pár autós újságírót leszámítva a munkaszerűen vezetők és az átlagemberek 90% -t egyáltalán nem zavarja, ha valaki nem kapcsolja le a hátsó ködlámpát, ha mögé ér. Hiszen, ha a kellő követési távolságot betartja, akkor egyáltalán nem olyan drasztikusan vakító, mint ahogy azt a cikkben túldramatizáltan leírta.

Ellenben a köd nélkül is felkapcsolt első ködfényszórókkal közlekedés, vagy a nem megfelelően beállított első fényszórók sokkal zavaróbbak mint egy felkapcsolva hagyott hátsó ködlámpa.

Nagyon szívesen elmegyek, hogy ebben a szép ködös időben leteszteljük, és megmutassam a tisztelt újságírónak, hogy igenis mekkora különbség van aközött, ha a reflektor, vagy a tompított, vagy a ködlámpa van felkapcsolva ködben..
kombika 2014.11.11 20:42:17
@protézisesh:
Soha nem zavart meg elottem levo kodlampaja.
Mondjuk mogottem levo reflektore sem, mert atkapcsolom a tukrot es kesz :)

Rengeteg olyan helyzet van, hogy nappal egy durva esoben igenis jo. Ha a hatso kodlampa fel van kapcsolva.. Kb. 3-4 szer akkora tavolsagbol latszik az elotted halado.. Ez foleg autpalyan jo, mikor 100-al teblabol valaki..
Belsőség Heti merítés 2013.04.21 09:58:20
Ha megy, nagyon megy. Ha áll, nagyon áll. Körülbelül két éve úgy éreztem, hogy kezd kihalni belőlem a vezetés szeretete köszönhetően a napi rutin vezetésnek (munka oda-vissza), már rég nem vágytam csak úgy autókázni a hétvégéken. Hollandiában élek, itt amúgy is jobbára…..
Majdnem félúton van a Föld felé, miután kipöfögött a Holdra - Négyszázezernél kezdtem hinni benne. – mondja Decker Jóska, miközben megpaskolja a kopott, hámló géptetőt, - azóta már reggelente köszönök neki, egyelőre nem is gondolok arra, mi lesz majd, ha nem lesz.…..
kombika 2012.05.17 13:55:43
@ColT: Ez kb. olyan mint mikor valaki azt mondja, hogy egy csepp olajat sem fogyaszt az autója a teljes olajcsere periódus alatt :) Mi magyarok ilyenek vagyunk.. jobban megijed az átlag használt-autó-vevő ha egy olyan autót lát, amiben van 200.000 km és nemrég cserélték a kuplungot, mintha egy olyat lát, amiben csak 60.000 van, és állítólag még a gyári kuplung van benne. Állapotra mindkettő ugyanolyan, mégis a 60.000 -eset veszi meg az idióta :D
Ismét áremelés volt. Már előre szólt az egyik kutas ismerősöm, hogy mi  várható. Ma már jól látható összeg képében meg is jelent a benzinkutakon az örömhír. Nincs két hete, hogy 3 most meg 5 forinttal emelkedett az E85 ára.Azt hiszem ezt nem kell és nem is lehet…..
kombika 2010.10.08 08:49:44
@pfvari:
Már nem azért, de a környezetvédelmi besorolást nem a mért károsanyag-kibocsátás szerint osztohatják, hanem az autó motor típusa szerint.. hiába van nekem 100% E85 -el működő autóm, nem kapok jobb besorolást amiatt, mert alacsnyabbak az értékek. Max először meglepődik a mérést végző, hogy elromlott a mérőkészülék. Utána meg ha szőrös szívű, akkor elzavar, mert nem a gyárilag előírt üzemanyaggal üzemelteted az autót..
Gyermekünk lesz! Polypus 2010.08.22 02:47:00
Aztán eljött az egyik nőgyógyászati vizsgálat, és a szerelmemnél találtak egy polypus -t.Vettek mintát belőle, szerencsére a szövettani elemzés során kiderült, hogy "jóindulatú", tehát nem kell nagyon aggódni, de azért jobban oda kell figyelni rá, a szeretkezéssel…..
Feleségemmel és 6 éves nagylányunkkal nagyon örültünk a 3 dimenziós képeknek születendő gyermekünkről. Nagyon tetszett, felemelő, és hihetetlen élmény volt lkátni ahogy mozog, iszik, tátog, forgolódik a baba..Ugyanakkor a közeli családon belül voltak akik nem szívesne…..
Ez végülis csak egy "elvi" kérdés.Hivatalosan a sima ultrahang, 2D -s azaz 2 Dimenziós, mivel 2 irányú kiterjedéső képet láthatunk ahol van szélesség és hosszúség.A 3D ultrahanhg esetében a készülé képes a mélység érzékelésére is, és a számítógépes szoftver…..
Gyermekünk lesz! 3D Ultrahang 2010.08.22 02:34:00
Minden vizsgálat rendben volt, minden eredmény tökéletes.Megtudtuk, kis nagy valószínűséggel kisfiunk lesz! :DNem bírtuk tovább, elkezdtünk érdeklődni,körbenézni, hogy milyen lehetőségek vannak, szerettük volna egy 3D vagy divatosabb nevén 4D ultrahangon is megnézni születendő…..
Bocsánat mindenkitől a kimaradásért, de közbe jött egy költözködés, meg egy kis nehézség, ami merőben megváltoztatta a család helyzetét..Szóval továbbra is minden rendben, terhességi diabétesznek (cukorbetegségek) semmi nyoma, az eremények tökéletesek.Ami viszont nagy…..
Bigyóblog Itt az új Kindle 2010.07.29 10:58:00
Igazuk volt azoknak, akik arra gyanakodtak, hogy az Amazon azért nem árulja a Kindle-t, mert új sorozatának bemutatására készül. Merthogy tényleg ezt történt. Ma bemutatták az új Kindle-t, illetve rögtön kettőt. Az egyik wifis, 3G-s, hat inches modell, 189 dollárba kerül. Majdnem…..
UPDATE: Itt a nagy felindulásban alapvetően keveredett össze a szezon a fazonnal, minthogy a népszerű DJ-razziákat a MAHASZ intézi, továbbá a matricákat is a ők adják az üres adathordozókra. Az Artisjus ettől függetlenül az őket érintő kérdésekben hamarosan önálló posztban…..
kombika 2010.07.08 08:53:08
@zolik1:
"Aki úgyis szeret egy zenekart az el fog menni a koncertekre, megveszi a több tízezer ftos belépőt! Aki szeret egy filmet úgyis megnézi moziban!"

Te melyik országban élsz, hogy így gondolod? :D
kombika 2010.07.08 09:23:05
@Kedves Nard:
"Hát én nem vagyok nagy rajongó, de azért voltam pár koncerten. És moziba is járok."
Ezekszerint mégis hallgatsz magyar zenét? jééééé :))))

"Magyar szart meg nem hallgatok, nem vagyok érintett abban, hogy támogassam őket."
Arról senki sem tehet, ha rossz az izlésed :))))
 Sajnos szerelmem első terhességénél fellépett a terhességi cukorbetegség. Egézségügyi gondot sem nála, sem a gyermeknél nem okozott, de nem vol egyszerű. Azért, hogy ez most ne forduljon elő, automatikusan elküldték egy terheléses cukor vizsgálatra.Ez egy nagyon egyszerű…..
Gyermekünk lesz! Down szűrés 2010.04.28 13:36:00
Közeleg a Down szűrés időpontja. Jövő héten csütörtökre kaptunk időpontot a vizsgálatra.Ahogy közeleg egyre jobban izgulunk, ez főleg Mariann hangulatán látzsik meg, idegesebb, ingerültebb, könnyebben kijön a sodrából. Nagyon izgul, hogy minden rendben legyen. Persze én is…..
Gyermekünk lesz! Féltékenység 2010.04.23 09:25:00
 Ahogy az idő haladt előre, egyre több dolgot mondtunk el Grétának a nagylányunknak.Eleinte nehezen értette, hogy hogyan lehet az ő testvére anya hasában? Aztán lassam elfogadta. Elmondtuk neki, hogy most anyára vigyázni kell, nem szabad nehezet emelnie, nem szabad véletlenül a…..
Gyermekünk lesz! Testvér 2010.04.23 09:16:00
Persze ez nem minden, amit eddig leírtam. Van egy 6 éves nagy lányunk is a szerelmem első házasságából, aki idén szeptemberben már iskolába megy.Régebben sokat mondogatta, hogy szeretne kistestvért. Aztán mikor eljött az idő, és elmondtuk neki, hogy közeledik a kistestvére, akkor…..
Gyermekünk lesz! Rosszullétek 2010.04.23 09:10:00
A kezdeti rosszullétek kezdenek elmúlni.A legrosszabb talán az első 4-5 hét volt, amikor folyamatosan hányinger, hányás, fáradtság, álmosság vett úrt a kedvesemen. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a párunk mellett álljunk, amiben tudunk, segítsünk neki. Ingerültebb, feszültebb,…..
Első vizsgálatként a 12. hét letelte után 3 nappal egy Down szűrésre lehet elmenni.Ez nem közelező, csak kérhető szűrés. Teljesen ingyenes. Mi kértük, szerintem mindenkinek érdemes megcsináltatnia, ártani nem árt!Következő vizsgálat pedig egy vérkép ellenőrzés és vércukor…..
Gyermekünk lesz! Adminisztráció 2010.04.14 09:49:00
Az orvosi vizsgálat után a védőnői szakszolgálathoz kellett mennünk.Itt készítik el a kismama és a baba papírjait, illetve itt segítenek, hogy mikor, hova milyen vizsgálatra, szűrésre kell menni. Mérik az anyuka (később, születés után a babának is) súlyát,…..
Na, megtörtént az első orvosi vizsgálat.Nőgyógyászatilag minden rendben, 9 hetes a magzat, terhessék mostmár hivatalosan is alá van támasztva.Nőgyógyásszal kapcsolatban minden rendben volt. Nem fizettünk egy fillért sem a dokinak, nem is ismertük, most volt nála először a párom,…..
Gyermekünk lesz! Életmód 2010.04.13 08:13:00
Mindketten nagyon fontosnak tartjuk az egézséges életmódot.Nem dohányzunk, nem iszunk rendszeresen, mindemelett még rendszeresen sportolunk is. Mariann eleinte futott, majd miután megismerkedtünk ő is a kerékpározás szerelmese lett.Ez a szerelem azóta is tart, fantasztikus élmény…..
Nem bonyolítottuk nagyon túl a gyermektervezési időpontot.Megnéztük, hogy mikor szeretnénk Budapestre költözni, ehhez képest mikor kellene eljönnie távpénzre/szabadságra Mariannnak, ezek alapján kiszámítottuk a várható szülési időpontot.Természetesen mindenképp úgy kell…..
Marianna Nyírbátori, én budapesti vagyok. Úgy alakult, hogy jelenleg Nyírbátorban élünk.Mariannának van egy kislánya, Gréta, aki ősszel lesz 7 éves, így akkor kezdi majd az iskolát. Hosszútávon mindenképp szerettünk volna vissza (fel) költözni Budapestre. Kapóra jött az…..