Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baranka

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 18Ezután szadduceusok is jöttek hozzá, akik azt mondják, hogy nincs feltámadás, és ezt kérdezték tőle: 19"Mester, Mózes előírta nekünk, hogyha valakinek a testvére meghal, és asszonyt hagy hátra, de nem hagy gyermeket, akkor a testvére vegye el az asszonyt, és támasszon…..
Olvassuk el Márk 13. fejezetét, majd Márk 13.1-12-tBevezető gondolatokGondolj egy olyan alkalomra amikor látogató érkezett az otthonodba vagy bármilyen olyan rendezvényre amin részt vettél. Milyen előkészületeket kellett tenni? mi lett volna, ha nem készülsz fel?A 11.-12. fejezet…..
Nézzük meg a 11.23 verset. A hegyek lerombolása ítélet. "...ennek a hegynek" utalhat a templomhegyre amire hamarosan ítélet jön. Jézus közössége folytatja az ítélet munkáját. Hogyan hordozhatnak a mi szavaink ítéletet?Azt gondolom - de lehet a válasz más erre a…..
Bevezető gondolatokEszedbe jut olyan eset, amikor a bíróság bűnösnek ítélt valakit de később kiderült, hogy igazából az uralkodó rendszer volt a bűnös aki elítélte és megbélyegezte? Írd le gondolataidat.Olvassuk el Márk 11.1-11-etNézd meg Zakariás 9 fejezet. 9-10…..
A tanulmány során a vastag betűvel szedett kérdésekre érdemes saját válaszaidat elgondolni mielőtt elolvasod az enyémet.Olvassuk el Márk 10.32-52-thttp://www.kereszteny.hu/biblia/showchapter.php?reftrans=2&abbook=Mk&numch=10Jézus a kereszt felvételéről áldozatról és…..
 Az Igeszakasz utáni vastagbetűs kérdésekre próbálj meg magadtól válaszolni, még mielőtt elolvasnád az én válaszaimat. Olvassuk el Márk 10.13-31-et 13Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. 14Amikor ezt…..
Egyedül vagy ketten valakivel készíts egy listát arról milyen módokon akarnak az emberek azonnal mindent megszerezni. Hogyan befolyásol minket ez abba az irányba hogy rossz döntéseket hozzunk? Márk 9. és 10. fejezete arról szól, hogy mit jelent Jézust követni. Jézus három…..
Márk Evangéliumának tanulmányozását John Stott Márk Evangélium tanulmánya alapján folytatom. Igeszakaszokhoz kérdések és gondolkodni valók tartoznak, eszerint megy  következő kilenc bejegyzés. A vastag betűvel szedett kérdésekre próbálj meg egyénileg válaszolni mielőtt…..
Márk 8. 27-33Jézus pedig elindult tanítványaival együtt Cézárea Filippi falvaiba. Útközben megkérdezte tanítványaitól: "Kinek mondanak engem az emberek?" 28Ők így feleltek: "Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, ismét mások pedig egynek a próféták…..
22Amikor Bétsaidába érkeztek, egy vakot vittek hozzá, és kérték, hogy érintse meg. 23Ő pedig a vakot kézen fogva kivezette a faluból, azután szemére köpve rátette kezét, és megkérdezte: "Látsz-e valamit?" 24Az felnézett, és így szólt: "Úgy látom az…..
Márk 8.10-21 10és azonnal hajóba szállva tanítványaival együtt elment Dalmanuta vidékére. 11Kimentek hozzá a farizeusok, és vitatkozni kezdtek vele: mennyei jelt követeltek tőle, kísértve őt. 12Jézus lelke mélyéről felsóhajtva így szólt: "Miért kíván…..
Mikor új fejezetbe kezdünk, jelen esetben ez Márk 8. fejezete, mindig olvassuk el az egészet és próbáljuk meg részekre osztani. Keressük az összefüggéseket az egyes részek között. Ehhez, lehetőleg olyan Bibliát használjunk ami nem tartalmaz felosztást, erre jó pl az online…..
Amikor egy egy könyvet tanulmányozunk érdemes időről időre visszatekinteni, valamiféle  összefoglalást csinálni. Ez segít, hogy egységben lássuk a könyvet, másrészt, hogy jobban rögzüljenek az egyes történetek helyei. Mivel jelen esetben Evangéliumról van szó az egyes…..
 Márk Evangéliuma 7.24-30 "24Onnan elindulva elment Tírusz vidékére. Bement egy házba, és azt akarta, hogy senki ne tudja meg ottlétét. De nem maradhatott titokban, 25mert azonnal tudomást szerzett róla egy asszony, akinek a leányában tisztátalan lélek volt,…..
Baranka Igeblogja Belső tisztaság 2012.03.02 17:30:00
MÁRK7. 14-2314Ismét odahívta a sokaságot és így szólt hozzájuk: "Hallgassatok rám mindnyájan, és értsétek meg: 15Nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt; hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná." 16("Ha valakinek van…..
MÁRK 7. fejezetAhogy írtam a fejezetnek úgy indulok neki hogy elolvasom az egészet és felosztom ahogy szerintem logikus. Ennek több változata is létezhet. Én a fejezetet 4 részre osztottam a  továbbiakban így fogom tanulmányozni is.…..
Már sokszor olvastam a Bibliát. Sosem elejétől végéig egyben de többször lefedtem már minden részt, és egyes részeket meg igazán számtalanszor. Sok sok Bibliai Ige jut eszembe különböző helyzetekre, s noha nem tudom fejből, hogy hol találhatóak egy kereső segítségével ez…..
45Ekkor Jézus azonnal arra kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előre a túlsó partra Bétsaida felé, amíg ő elbocsátja a sokaságot. 46De miután elbúcsúzott tőlük, felment a hegyre imádkozni. 47Amikor beesteledett, a hajó a tenger…..
30Az apostolok visszatértek Jézushoz, és elbeszélték neki mindazt, amit tettek és tanítottak. 31Ő pedig így szólt hozzájuk: "Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." Mert olyan sokan voltak, akik odaérkeztek, és akik…..
13sok ördögöt kiűztek, sok beteget megkentek olajjal és meggyógyítottak.  14Hallott erről Heródes király, mert Jézus neve közismertté vált; és azt beszélték, hogy Keresztelő János támadt fel a halálból, és azért működnek benne a csodatevő erők.  15Mások meg…..
Baranka Igeblogja Isten felhatalmaz 2012.02.16 08:47:00
7Ezek után magához hívta a tizenkettőt, és kiküldte őket kettesével. Hatalmat adott nekik a tisztátalan lelkek fölött, 8és meghagyta nekik, hogy semmit se vigyenek az útra egyetlen vándorboton kívül, se kenyeret, se tarisznyát, se pénzt az övükben; 9saru viszont legyen…..
Márk 6 fejezete következik, elolvasom az egész fejezetet majd felosztom tartalmilag. Egy kicsit olyan ez mint a verselemzés. Nincsen rá egy adott megoldás, több módon és változó számú szakaszokra osztható. Ezután elkezdem az első szakasszal, megpróbálom  megérteni, hogy…..
21Amikor Jézus ismét átkelt a hajón a túlsó partra, nagy sokaság sereglett köré, de ő a tenger partján maradt. 22Ide jött hozzá az egyik zsinagógai elöljáró, név szerint Jairus, aki meglátva őt, lába elé borult, 23és esedezve kérte: "Kislányom halálán van,…..
Baranka Igeblogja Gyógyító hit 2012.02.02 11:01:00
"21Amikor Jézus ismét átkelt a hajón a túlsó partra, nagy sokaság sereglett köré, de ő a tenger partján maradt. 22Ide jött hozzá az egyik zsinagógai elöljáró, név szerint Jairus, aki meglátva őt, lába elé borult, 23és esedezve kérte: "Kislányom halálán…..
Baranka Igeblogja Jézus családja 2012.01.23 12:10:29
"20Azután hazament, és ismét összegyűlt a sokaság, úgyhogy ők még enni sem tudtak emiatt. 21Amikor ezt meghallották hozzátartozói, elindultak, hogy elfogják, mivel azt mondták: magán kívül van. [...]  31Ekkor megérkeztek anyja és testvérei; kint megállva…..