Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varjú bácsi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apa 11 éves lányát a buszvezető fölengedte jegy nélkül, az ellenőr viszont könyörületet nem ismerve leszállította a semmi közepén. A Volán jeges szívű alkalmazottja szigorúan veszi a szabályzatot, biztos soha egy haverja sem utazott jegy nélkül és zsebre sem…..
varjú bácsi 2009.05.06 22:24:42
@lehet már a posztolót?:

Annyira, de annyira jó olvasni a hozzád hasonló jó képességű (kb faék bonyolultságú agyműködéssel megáldott) emberek(?) hihetetlenül okos hozzászólásait, hogy gyorsan regisztráltam magam egy válasz kedvéért. Annak meg külön örülök, hogy olyanok írogatnak, akiknek nincs gyerekük és fogalmuk sincs, hogyan működik egy 11 éves!

A kislány egyébként a fiam osztálytársa eés rossz feltételezés a koszvadt ruha, a nincs pénze...

"1. Miért nem nézed meg a gyerek pénzét induláskor? Az, hogy ő azt mondja, van... gyerekek sokszor hazudnak."

Köcsög barátom, a gyerekek soha nem hazudnak! Ja, hogy Te erről eddig nem hallottál? És mi a péróért hazudná azt, hogy van pénze???? Ha valakinek van 4 gyermeke, mint apának (vagy három, vagy kettő vagy csak egy) az tudja, hogy miért nem ellenőrzi apa minden nap iskolába induláskor lánya pénztárcáját

"2. De továbbmegyek. Ha reggel volt is a dednek pénze, nem biztos, hogy az délutánig kitartott... úgy vette észre, hogy nincs... ja, persze. Miért nem vette észre már előbb? Csak vesz tízórait is a gyerek, már akkor rá kellett volna jönnie, és valószínűleg akkor még volt is, de aztán meglátott valami kis álmai tárgyát, és bumm...hazaútra már nem maradt."

Az iskola egy volt laktanya területén található. Sem ott, sem útban a buszmegállóig nincs semmiféle bolt, ahol elkölthetné a pénzét. Az iskolában pedig nincs büfé!

"3. Na, nem baj. Majd kidumáljuk sofőrbácsinál, ha már apám nem bírt venni egy tetves mobiltelefont (ne mondd, hogy a válság ennyire földhöz vágott, hogy a gyereknek egy telefont nem tudsz venni, nem iphone kell a lánynak, csak egy telefon, amin haza tud szólni, a legolcsóbb is nagyon fasza erre a célra 11 évesen)"

Az iskolánkba tilos mobiltelefont vinni. Ha mégis és észreveszik, akkor azt elveszik a tanítók. És ha nem veszik észre de lemerült, elromlott, elveszett????

"4. Jön a sztori tetőpontja, amiben tényleg köcsög volt az ellenőr, de most honnan kéne tudnia, hogy a gyereked nem - e mindennap eldarálja ezt a szöveget, hogy ingyér utazhasson? Előfordul rétinégereknél, nem? Nem azt mondom, hogy te az vagy, de az ellenőr honnan vágja le, hogy nem mindennap ott vigyorog a kölyök, és ez a bevált dumája?"

És ha így van, akkor le kell baszni a buszól egy gyereket? Ja, hogy más nem jutott eszébe!?

"5. A sétálás tényleg veszélyes, ezért sünt. Bár... Twist Olivér is gyalog ment Londonba, 70 mérföldet ráadásul, annyi idősen, mint a lányod, mert nem volt pénze lovaskocsira... akinek nincs pénze, gyalogoljon"

Az igazság bajnoka! Nem gondolkodtál még azon, hogy politikusnak állsz? Ne szalaszd el, nagy karriert futhatsz be!

"6. Ha egyáltalán igaz a sztori, de szerintem nagy rá az esély, hogy a lányod kitalálta ezt, hogy ne rá legyél mérges, hanem legyen valaki, akit szidhatsz, mivel elköltötte a buszravalóját, és szerintem fel sem szállt"

Csak az hazudik, akiknek félni kell a köcsög szüleitől. Például a Te gyereked biztosan hazudni fog neked! Persze nem születésétől fogva, mert hazudni tanulni kell, de Te jó tanítója leszel.

Gondolom Te az a fajta gyerek lehetsz, aki irgalmatlan balhét szokott kiverni, ha úgy érzi, két szem rizzsel átverték. Vagy csak a neten arc nélkül vagy ilyen vagány? Örülök, hogy nem ismerlek személyesen!!! Vagy lehet, hogy már találkoztunk, amikor a jegyemet kérted...

varjú bácsi 2009.05.07 12:38:06
@babel: Igazad van. A tények!

Van BKV buszmegálló, ha nem is 15m-re, ahogyan írod, de mondjuk 100m-en belül (csak a tények miatt). Ha jó irányba száll fel a buszra a lány, akkor valóban elviszi a Camponához, ahol ha sikerül kitalálnia, hogy melyik másik BKV buszra szálljon fel - egyrészt mert pontosan 7 busznak van ott végállomása, másrészt, mert ezek a buszok olyan össze-vissza útvonalakon közlekednek, hogy elsőre nekem is fejtörést okozott a dolog, pedig mérnök ember volnék. No ha ezt megtalálja, akkor van esélye, hogy eljusson Diósdra, ami szintén lehet több óra a menetrendek ismeretében. Tény, hogy a BKV-n könnyebb bliccelni, mint Volán buszon, mert ugye miért lenne a lánynak BKV bérlete, tehát ott is csló lesz. De ha van bérlete (amit csak a tények miatt közlök, nem tudom) akkor is miért lenne olyan bérlete, ami a közighatáron túl is jó? Ugye azt sejtjük, hogy az iskola-otthon viszonylatban nem szokta használni ezt a lehetőséget, hisz a Volán jár arra. Persze ezt a lehetőséget elmondhatta volna Apa a lányának, ebben igazatok van. Meg azt is, hogy milyen BKV járatok vannak, ha a Háros utca tetjén szállítják le a kislányt, ha a Diótörő utcánál, vagy...

Másik tény, hogy ez a megálló valóban nem a puszta közepe. Jól írod: a széle. A Volán buszmegállójától a legközelebbi családi ház kb 3-400m, de van egy tüzéptelep kb ötven méterrel közelebb. Persze becsöngethetett volna bárhová, hogy kérjen egy kis pénzt, és nem valószerűtlen, hogy a házak nagyrészénél munkában vannak az emberek, így jobb választás marad a tüzéptelep. Úgyhogy azóta lázasan keresem a buszútvonalon található biztos helyeket, hogy felkészíthessem fiam, a suliból hazafelé ha adott megállóban leszállítják, akkor hová menjen pénzért.

És az is tény, hogy apa felkészíthette volna a lányát egy ilyen esetre. Vészforgatókönyv(?) Ezt apa elmulasztta, ahogy a pénztárca ellenőrzést és a mobiltelefont is. Ha jól gondolom tényként kezelhetnénk azt is, hogy apának nem igazán lehet szüksége arra, hogy megsimogassák a kommentelők a buksiját és nyilván arra sem, hogy jól lebalf@szozzák, ahogy az sem tűnik túl reálisnak, hogy hazudozzon. Akkor meg mi oka lehetett ennek az ostoba embernek, hogy megossza velünk ezt a története? Ááá, eszembe jutott valami: lehet, hogy az, hogy ha van még olyan balfék ebben az országban, mint ő, aki nem készítette fel lányát-fiát egy ilyen esetre (mint ahogyan én sem, mert eszembe sem jutna, hogy ilyen megtörténhet) okuljon belőle és próbálja meg úgy megoldani ezt, hogy ne beszarjon az a szerencsétlen, hanem tényleg jó megoldást találjon egy ilyen esetben???????

Egyébként a lány a legjobb döntést hozta. Logikusan buszra már nem szállhatott, hát elindult hazafelé egy olyan útvonalon amit ismer és ahol valószínűleg keresni fogják a szülei. Persze tény, hogy stoppolhatott, kuncsoroghatott, nagy kerülővel BKV-zhatott is volna, de...