Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metál Marci

4 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Századvég tanulmánya szerint ez lehetne az a látványberuházás, ami még a fásult választókat is lenyűgözi. Terek, metrók, utak és stadionok után valami nagyobb dobásra van szükség az őszi önkormányzati választások előtt, ezért a Kossuth térről lőnék ki a Kúria…..
 ..
Metál Marci 2014.02.21 00:55:34
Imádjuk a listákat és a közönségszavazásokat, így imádjuk a Rolling Stone legutóbbi felmérését is, amiben megkérdezték az olvasóikat, hogy szerintük melyik minden idők tíz legjobb metállemeze. Ez alapján megállapítható, hogy szerintük a Metallica lehet a világ legnagyobb…..
Slovensko, do toho! Rezešová 2012.08.27 03:02:00
Több e-mailt, jelzést kaptam az elmúlt napokban, miért nem írok az M3-as autópályán történt tragikus balesetről, mert, ahogy az utolsó poszt alatt egy komment mondja, „azért most történt valami így szlovák-magyar viszonylatban, erről nem akarsz beszélni? (rezesova)”.…..
- Ez a tévedésből főnök lehülyézés napja. A világon sehol nem ünneplik, csak elszenvedik az eredményét.- 1942-ben ezen a napon került a mozikba Ivan Morgenstahl korszakalkotó filmje a “Kárpátok nindzsája”, ami egy bevándorló vakond család mindennapjait mutatja be gyurmafilm…..
Metál Marci 2012.07.02 14:53:33
Régi-új hungarikum van születőben. A világ legszebb kávéházának választott budapesti New York Kávéház nemcsak burzsujoknak ajánlható, persze a fine dining étterme elsősorban az ő kedvencük lehet. A mintegy 120 éves épület néhány éve már régi pompájában áll, egyelőre…..
Metál Marci 2012.07.02 09:55:27
Tom Jones énekel.  Ókovács Szilveszter  énekel. Tokody Ilona énekel.  Barbra Streisand énekel.  Janis Joplin énekel.  Montserrat Caballé énekel. Na, kicsoda a kakukktojás ? Orbán Viktornak nem jött össze a másodosztályú futballkarrier, ezért és csak ezért kell…..
Annak idején két posztban is (itt és itt) beszámoltunk az Öreg Király majdnem szűztermésének népmeséket idéző háromféle feldolgozásáról. Az volt a kezdet, ami már akkor is megmutatta, hogy a lélegzetelállító szépségű dűlő kétségtelenül Hegyalja egyik legtöbbre…..
Update: Frissítettünk a rendszeren, átalakítottuk a mentési folyamatot, így remélhetőleg nem lesz több eltűnő bejegyzés. Klasszikus poszt létrehozásakor, a rendszer automatikusan elkezdi a mentést bármilyen karakter lenyomása után kis idővel elmenti azt. Így a gomb megnyomására…..
Arra számítottam, hogy nehéz lesz. De hogy ennyire?! Ha ebből a mintából akarnánk jósolni, sötét jövő elé nézne a magyar bor. Na jó, legyünk megengedőbbek: Villány. Az oportó. Mayer Villányi Portugieser 2011 Mayer Mártonban nagyon bíztam pedig. Régóta nem ittam tőle,…..
Bőven van ok 2011-es villányi portugiesert kóstolni. Egyrészt előrejelezheti, hogy a csapásszerű 2010 után messiásként várt 2011 szimplán jó vagy egyenesen az évezred évjárata. Másrészt az oportó legnépszerűbb borvidékünk meghatározó fajtája, a sokat emlegetett piramis…..
Márkus György tíz éven át a Borbarát szerzője volt, majd a Borbarát megszűnése után 2011 decemberében elindította a Burgundia & Champagne magazint. E két meghatározó borvidék első számú hazai szakértője. Tevékenységének nemzetközi elismertségét jelzi, hogy bejáratos…..
Metál Marci 2012.01.24 11:31:46
Egy mezei fogyaszto velemenye.

1. Meglepett a hazai piac megitelese: szerintem az elmult ket evtizedben nagyon sokat fejlödött a magyar piac, a magyar fogyaszto. Persze, meg van hova, de nezzük meg honnan indultunk.

2. Egyetertek azzal hogy a bormarketing hianyan valo szokasos rinyalas teljes felreertesen (es önfelmentesen) alapul. A pinceknek maguknak kell kivivni a piacokon az elismerest, es ha ez egy kritikus mennyisegnek sikerül, akkor, talan, megfogalmazodik egynehany fogyasztoban, hogy ezek a magyar borok milyen jok. Nincs az a rekamkampany ami ezt az induktiv folyamatot helyettesiti.

3. Tenykerdes hogy a szupermarketekben (az egy-ket ismert kiveteltöl eltekintve) nem vagyunk versenykepesek. Tehat maradnanak a kis borkereskedesek / ezek halozatai, amelyekböl pl Nemetorszagban összehasonlithatatlanul több van mint Magyarorszagon es ugy sejtem az 5 EUR feletti borok joval nagyobb reszet adjak el.

4. A szakiro lehet hogy mar unja a vilagfajtakat, de a fogyasztonal ebben nem lennek annyira biztos. Szerintem az autochon fajtak eröltetese ketelü esetünkben: mind a kekfrankosbol, mind a kadarkabol ugy latom leginkabb jo savu, etelhez ajanlhato, "jokedvü" borok keszithetök; ezekert 5-8 EUR-t lehet kerni talan. A tokaji fajtak persze mas teszta. De szerintem kar lenne a vilagfajtakat kidobni az ablakon.

Ja, es hadd provokaljak egy kicsit: nem trivialis szamomra, hogy "elrontottuk". A kiindulo helyzetet, az adottsagokat nezve szerintem nem allunk rosszul. Majd ujabb 20 ev mulva kell megint megnezni a helyzetet :)
Az év elején (és végén) mindenki listákat gyárt. És előrejelez. Alder Yarrow, a Vinography sokszoros babérkoszorús szerzője is beállt a sorba, kis csavarral. Ő abból csinált sormintát, amit utál a borvilágban, és 2012-ben nem szeretne viszontlátni. Az eredeti poszt tartalmát a…..
2004-ben jártam először Montalcinóban, és azóta, egy év kihagyással, minden nyáron visszatértem legalább egy hétre. Regisztrált brunelló-szavazónak 2006 óta mondhatom magamat, a montalcino-sovinizmus pedig úgy 2008 környékére alakulhatott ki bennem. Azóta kísért a félelem,…..
„Ilyen adók mellett nem lehet itt élni, tovább kell lépnünk” - nyilatkozta Orbán Viktor, álláspontja szerint ugyanis Vereckénél csak lassítottunk. Január 1-től hazánk lakossága tovább vándorolhat Ausztria felé, ezzel végre elfoglalhatjuk az Európában minket illető…..
Metál Marci 2011.11.04 09:42:04
A Művelt Alkoholista VinC€ 2011.09.02 07:00:00
Megjelent a VinCE – Central European Wine Magazine (magyarul úgy látszik, nehéz nemzetközinek, vagy akár csak közép-európainak lenni) – első száma. Ez a szám egyfajta mutatványpéldány, nincs ára, csak az előfizetőknek küldték ki, benne egy levéllel, ami az előállt…..
Minden idők legnagyobb borvideobloggere, Gary Vaynerchuk letette a lantot. A napi 80 ezres látogatottságot elérő és 1000 epizódot megérő Wine Library TV kitalálója és főszereplője, akinek a Twitteren 900 ezer követője van, és a borvilág talán legfontosabb trenddiktátora és…..
Archívumunkban találtuk: Schmitt Pál egy különleges ajándékkal lepte meg két hete a távozó román nagykövetet... Egy alvó bébivaddisznóval búcsúztatta a köztársasági elnök a diplomatát. "Honnan tudta, hogy ez a kedvencem?" - lelkendezett később a román nő...
Octopus betévedt a kiskőrösi Borászparadicsomba, és a kígyó rögtön a tiltott gyümölcsökhöz vezette. Ilyenekből lehet itt csemegézni: "Cabernet aroma 25 kg-os (olasz) Legkisebb rendelhető mennyiség: 1 kg (11250 Ft/kg). Szölőből kivont természetes aroma. Adagolás 0,1 g/l.…..
A Művelt Alkoholista Mély álom 2011.07.21 11:00:00
Azt álmodtam, hogy készülök kiruccanni Hévízre két napra egy kicsit pihenni a feleségemmel. Nem a fürdők miatt, hanem csak megnézni a várost, sétálni, kirándulni és esténként egy jót vacsorázni, esetleg borozni. Megnéztem a város honlapját, ahol találtam bor menüpontot is,…..
A szólásszabadság védelmében foglalt állást az Emberi Jogok Európai Bírósága, mikor keddi ítéletében megállapította, hogy Uj Péter, az Index főszerkesztője nem követett el becsületsértést azzal, hogy egy cikkében szarnak minősítette a Tokaj Kereskedőház egy borát. A Népszabadságban 2008-ban…..