Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t3v, az okostojas

228 bejegyzést írt és 428 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha annak alapján tartanám számon az életkoromat, ahány születésnapi tortát eddig sütöttem magamnak, lazán letagadhatnám az éveim számának legalább felét :) Ez a recept annak idején elsőre telitalálatnak bizonyult a kis könyvecskémből, és minimális módosításokkal ma is a…..
Fűszeres Eszter szereti a Magyar Konyhát :) Dulmina megpróbálta feltérképezni, hányféle értelemben beszélhetünk magyaros ízekről. BeckZsu feltette a kérdést, hogy a magyar konyhát temetni kell-e vagy dicsérni. Édesnemes paprika ide vagy oda, úgy érzem, szomorú lenne, ha a…..
Lángost tanácsos olyan napon készíteni, amikor amúgy is tervbe van véve a függönymosás. Most még akkora forróság sincs, hogy ne kívánná az ember a nehezebb ételeket, hétvégén pedig az ilyesfajta dőzsölés után kötelező jelleggel beiktatandó sziesztára is jut idő. Ami pedig…..
Hello, blog! Errefelé még tart a kacsazsír, az epehólyagra veszélyes egyéb ételek és a gesztenye szezonja. A megunhatatlan gesztenyetortát sem untuk meg, de akadt másik, krémtelen kedvenc is. Hozzávalók: 2 tojás sárgája 5 dkg cukor (5 dkg puha vaj) 5 cl rum 25 dkg édes…..
Van ez a nagypapa, ez az Ed Emberley. Akinek meggyőződése, hogy mindenki tud rajzolni. Még a gyerekek is. Ezért, miután vagy ötven mesekönyvet illusztrált, kiadott egy csomó rajzolós könyvet, amelyekben lépésről lépésre megmutatja, hogyan kell például oroszlánt…..
A gyurmával mindig az a gond, hogy bizonyos életkor alatt jobb, ha nem adjuk gyermekeink kezébe, mert fogják és jól megeszik. Mi meg utána aggódva figyelhetjük a pelenkát, és gyöngyözhet a homlokunk, hogy vajon mi is volt abban a gyurmában. Persze, a gyártók nagy része már tud…..
t3v, az okostojas 2013.01.07 21:42:31
@Frann: Már biztos nem aktuális, de készítsd citromsavval, ugyanaz az értelme (rugalmasabb tészta, tartósít is). Én mondjuk fordítva főzöm: 6 dl vizet 2 ek olajjal, 2 tk citromsavval, 20 dkg finom szemű sóval felforralok, bele egyszerre 40 dkg liszt és a kézi robot dagasztószára. Éppen csak átkeverem, lehúzom, adagolom, színezem (szintén robottal, de hamar hűl). Mosogatás: hideg vizet az edénybe, így kanállal könnyű felkapargatni a megszilárdult gyurmát, és nem kell kidobni a szivacsot. Nehéz elég sötét színeket előállítani keverés nélkül, pl. a sima kék inkább türkizes lesz, asszem, a citromsav miatt.

Folpackban, zacskóban vagy dobozban (a kiszáradás ellen), színenként elkülönítve (nehogy összefogják egymást), hűvös helyen tárolandó. Idővel az olajnak kezd avas szaga lenni, de többnyire nem éri meg azt a kort. Olcsó, élénk színű, nem ragad a kézre, bár előfordul, hogy morzsálódik, és könnyű a gyurmázófelület tisztítása. Más fontos talán nincs.
Idén az ajándékozási ötleteink tematizálását az anyagiak vezérlik. Kicsit a válság miatt, kicsit azért, hogy prezentáljuk: nemcsak a ráfordított összeg a lényeg. Sőt! Kezdjük egyből az elején, lássuk, mit vehetünk ötezer forint alatt! A kreatív és nagyon zöld Makedo…..
Gyerekszoba Ezmiez? 2012.11.22 10:09:00
Első ránézésre olyan, mint egy NDK turmixgép. Másodikra is. Csak akkor jössz rá, hogy másról van szó, amikor beleteszik a belevalót. Ami jelen esetben egy baba. Vagy kettő. És nem turmixolják le őket. Csak megfürdetik. Bár nem mai darab, kezdő anyukáknak - nekem is -…..
Pedig nem is ilyet akartam :) Két hónapja birtoklom a masinát, egy hónapja érkeztek meg a megrendelt kiegészítők, így most már nem csak az első benyomásokról, hanem a tapasztalatokról is be tudok számolni, bár a tartósságáról értelemszerűen nem tudok nyilatkozni. Nem reklámnak…..
Gyerekszoba Melléktermék 2012.09.26 11:36:18
Az, hogy a ceruza a kreativitás alapvető eszköze, már minden kedves internetező gyerek számára axióma. Itt a blogon azt is illusztráltuk párszor, hogy ez nem feltétlenül jelenti a rendeltetésszerű használatot, lehet a ceruzából szobor, ékszer vagy akár polc is, ahelyett, hogy…..
Gyerekszoba Első nap az iskolában 2012.08.21 08:30:00
Több mérföldkő is létezik a szülői lét során, de azt hiszem, az egyik legmarkánsabb az, amikor a gyerek először megy iskolába. Az olyan végleges, oda dörgöli az ember orra alá alaposan, hogy bizony ez a gyerek nő, sőt mi több, már most hatalmas, és nemsokára majd jól…..
Ez egy lila-fehér keksz. A fenti állítás nem egyfajta szürrealista manifesztó, nem szómágia, és nem is holmi optikai csalódásra hivatott utalni, hanem egy konyhai kísérlet hőn áhított eredményét jelzi. A  jubileumi VKF!-ről vétek lett volna lemaradni, és bár a feladat…..
Az Éva Magazin júniusi Kölyök különszámába sütöttünk négy születésnapi tortát - irány hát az újságárus! :) Most mi is bemutatjuk a tortákat a receptekkel együtt, kicsit részletesebben leírva a műveleteket. A torták DIY, azaz 'csináld magad' torták: biztatunk mindenkit,…..
Negyed óra alatt emberi fogyasztásra alkalmassá tenni a kocsikenőcsöt? Igen, ez tényleg lehetséges! Csak most, csak itt, csak nektek! Africana szelet. Megvan? Nna, ez egyáltalán nem olyan sz?r. Konkrétan az egyetlen közös pont a földimogyoró - és a nugát. Két közös pont a…..
 Még nem ismerem a hétvégén a Centrálban kóstolók által kitöltött fagylalt tesztek eredményét, de a visszajelzések alapján személyes kedvencem, a kávéfagyi viszi a pálmát, ezért ennek a receptjét osztom meg veletek először. Két dologra vigyázzatok, ha elkészítitek: egyrészt a darált kávé miatt…..
A rengeteg macaron és szalaggal átkötött kekszstóc hatására lassan, de biztosan érlelődik bennem a gondolat, hogy megragadok egy féltéglát, és bezúzom a képernyőt. Íme, az alternatíva mandulára és kekszfotóra: a hóember dizájn (a segédvonalak behúzását a t. olvasó…..
t3v, az okostojas 2012.03.26 00:27:35
Ha már Piszke, ezt tudom ajánlani (nekik is nagyon bejött):
okostojas.blog.hu/2009/03/10/bolti_kakaos_keksz_hazilag
Ha számít az esztétikum, a télen elöl hagyott vajból lesz csak mintás, nyári hőmérsékleten csak kiterül kerekre és laposra.

És még egy kedvencem van, a Pierre Hermé-féle fahéjas sablé:
divany.hu/gasztro/2010/12/11/top_5_aprosutemeny/

Ezekből biztos nem egyetlen óriási, szögletes, tepsi méretű keksz lesz :)
t3v, az okostojas 2012.03.28 12:04:05
Puha, foszlós, szintén tojásmentes, édeshez, sóshoz (sonka!) egyaránt passzol. Eredetileg egy mindmegettés recept, azóta is áldom Borcsa nagymamájának nevét. Kell hozzá: 45 dkg liszt 5 dkg vaj 8 dkg cukor 2,5 dkg (1/2 kocka) friss élesztő 2,7 dl…..
t3v, az okostojas 2012.04.30 12:40:21
Borcsa nagymamája tudott valamit :) Az esetek 90%-ában natúr esszük, de pár napja Nutellával töltöttem meg, mint az ostoros kalácsot (fázisfotók pl. itt:
tucsokbogar.blogspot.com/2010/10/ostoros-kalacs.html). Csak azért nem fogom gyakran így sütni, mert egyesek szerint kevés volt benne a töltelék - úgy, hogy egy nagy üveg legalább fele belement :)
Gyerekszoba Csíkok és funkciók 2012.04.26 08:22:00
Három lengyel tervező keze munkáját láthatjátok a képeken. Tomasz Augustyniak a Poznan-i Képzőművészeti Egyetemen végzett, Ola Mirecka, aki Varsóban tanult ipartervezőnek, és Michał Biernacki, a Moho Design alapítója - ez utóbbi volt az első lengyel cég, amely elnyerte a Red…..
Az első kacsám, és jelentem, remek lett. Már csak a tegnapról maradt fél lábat tudtam megörökíteni, ezért hervadt egy kicsit. Mind kacsazsír, ami fénylik :) Szeretjük a kacsa alapvetően száraz húsát, de eddig csak étteremben ettük. Mivel itthon először kerítettünk rá sort…..
Gyerekszoba Éhes iPad vízilovak 2012.04.04 17:30:00
Mindenki emlékszik még gyerekkorából a Hungry Hippos azaz Éhes vízilovak társasjátékra? Határozottan él bennem hosszú délutánok partija, amiken a bátyámmal nyírtuk egymást, hogy ki kapja el a több golyót. Most örömmel jelenthetjük be, hogy itt van újkori verzió, iPaddal…..
t3v, az okostojas 2012.04.04 22:52:54