Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnapi posztomban - amúgy szinte mellékesen - ostoba, kivagyi hídsétának neveztem Sólyom László köztársasági elnök 2009. augusztus 21-i akcióját, azt, amikor annak tudatában, hogy nem engedik be Szlovákiába, mégis nekiindult a határhídnak, hogy kiprovokálja a "fizikai be nem…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2012.10.18 23:49:38
@látjátok feleim szümtükkel: valóban nem kérdezték meg Kádárt... Őőőő, de mely hatalom által került ő pozícióba? Akkor meg miért kérdezték volna?
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2012.10.18 23:52:35
@látjátok feleim szümtükkel: és ezzel a joggal manapság csak az él, aki valami miatt fél, szoron és frusztrált.
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2012.10.19 00:24:32
@kalandfereg: LÁjk, vagy ilyesmi :-)
Sikerült megszereznünk a kormányzat terveit az új nemzeti légitársaságot illetően, amit most büszkén osztunk meg veletek. Az új gépek festésénél a nemzeti jellegnek megfelelően a piros-fehér-zöld színek dominálnak majd, illetve a cég jelképe is a magasban szárnyaló…..
 Ezekben a hetekben, napokban, sőt órákban megbecsülésem utolsó morzsáit veszti el a kormány. Igen, az új oktatáspolitikai koncepció, Kerényi Imre festményei, és az EVA eltörlése falta föl ezeket a morzsákat. Pedig, isten bizony, ameddig csak lehetett, hittem, bíztam,…..
Nem tudom eldönteni, hogy a jó példával kezdjem, vagy a rosszal. Ugyanis Tokaj-Hegyalján jártam, egy rövid látogatást tettem Tokajon és Mádon, és mivel már elég régen jártam errefelé, úgy gondoltam, egyszerű a képlet: Tokaj a központ minden szempontból, Mád pedig nem sok…..
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2011.07.05 01:25:49
Gábor, a kezdetek óta olvasom a blogodat, nem más miatt, mert azelőtt is a kedvenc politológusom voltál, pedig az asszony azt mondta, hogy világéletében ilyen mosolygós, intelligens embert akart, mint Te vagy, ezért akár féltékeny is lehetnék.... :-) (Persze én is mosolygós és intelligens vagyok...)

Eddig nem szóltam hozzá itt a postokhoz. Most is csak azért, hogy tudd: én kifejezetten azt értékelem magasra benned, amit a veled szemben állók a szemedre hánynak.

Azt mondják, technokrata szemléletű vagy. Én azt mondom, azon kevés elemző közé tartozol, aki képes leválasztani a mélyre ható (és minél mélyebbre megyünk, annál kevésbé objektív eredményt adó) szakpolitikai aspektusokat a mindennapi és hosszú távú hatalmi, érdekérvényesítési ok-okozati viszonyok feltárásáról. És, hogy a munkásságodat követem, Te ez utóbbit próbálod mindenki számára érthetővé tenni. És jól teszed.

Talán az egyetlen vagy a hazai politológia műfajában, aki majdnem egyszerre kapta meg a liberális majom jelzőt a fideszes szekértoló titulussal... :-)

Igazából ez az egész komment csak azért született, mert úgy érzem, mintha elbizonytalanodtál volna, a mostani postodban magyarázkodnál. Holott nem kellene, nincs rá okod.

És persze azt is tudom, hogy nem vagy rászorulva az ilyen típusú verbális támogatásra, ezzel együtt mégiscsak azt mondom: csak így tovább, Gábor!
Tikkasztó napom volt tegnap. Még azt sem hevertem ki, hogy Réthelyi miniszter átértelmezi a Himnuszt -kíváncsi lennék az átdolgozó megbízására és az összegre -, amikor megálltam a kocsival egy autóbusz mellett. Az oldalára helyezett reklám a Széchenyi-tervnek tudta be a…..
A jó egy hónapos pihenő után újult erővel és változatlan lendülettel folytatjuk a katonatörténetek közlését. Mai szerzőnk Wendiii, aki hajmeresztő posztjában arról mesél, hogy milyen érzés újjászületni egy rozzant katonai Csepelen. Elöljáróban csak annyit, hogy…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2011.03.07 18:09:30
@szögyi: A Tisza híd alatt nem Gönczi István repült át egy szovjet-magyar elfogási feladat során...?
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2011.03.08 22:11:45
@Libero: Egy épülettel odébb. Hajózó írnok voltam, az ezredtörzs épületében laktam. Alsó szinten ezredtörzs (tornatermesek, HÁP-osok, parancsnoki sofőrök) és RKSZ, második szint hadtáp, legfelül az őrszázad. (Akiket akor bundzsinak hívtak)
De én 87 augusztusában szereltem, úgyhogy épp váltotuk egymást...
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2011.03.08 22:54:47
@Adani: "Ugyanmár. Kivágtak volna kb. 3 fát a hegy tetején a radar miatt, az aztán tényleg nagy természeti kár van ég több 100 másik. A hegy tetején meg amúgy sincs semmi, ami védett lenne a bánáti bazsarózsa sem, jóval messzebb van innen."

Ostoba.
A metróépítés miatt sokáig csak a villamospálya egyik oldalán lehetett autózni a Fehérvári úton a Hamzsabégi út és a Bocskai út között. Most végre visszaállt az eredeti rend, csakhogy ezt útburkolati jelekkel és táblákkal nem sikerült a megfelelő módon jelezni. Az Etele út…..
Lehet szeretni, vagy nem szeretni a japánokat, de tény, hogy bő kétmillió hibridautót eladtak addig, amíg a legtöbb gyártó a szériabevezetés gondolatán töprengett. A meglevő technológia óvatos reszelgetése és a rizikóminimalizálásra törekvő apró lépések helyett…..
retro gastro LEO jégkrém 2010.03.31 06:11:00
A '70-es években két jégkrém márka uralta a piacot: a LEO és a ROLL. Eleinte csak pálcás jégkrémek voltak, majd később bukkant fel a dobozos, majd a családi LEO. A pálcás LEO jégkrém 3 Ft-ba került, és ezzel az árral sajnos teljesen elérhetetlen volt számomra; három…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2010.04.07 02:13:24
@retro gastro: gyanús vagy nekem...

Idegen nyelvi napközis tábor?

Pünkösdfürdő? Bivalyos?

Tán csak nenm a Marcibányi térről indult nap mint nap a program? Páros nap nagy kirándulás, páratlan nap Pünkösdfürdő.

Avagy tévedek...? :-)
retro gastro Derby keksz 2010.03.26 06:08:00
A derby keksz négy sarkát volt a legnagyobb élvezet lerágcsálni, majd a töltelék mentén szétfeszítve a kekszről a nugátos tölteléket lerágni.Más emlék? Volt aki valaha kiszinezte, és kivágta a doboz hátán levő állatfigurát?(Hétfőn: Színes fagylaltpor)..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2010.04.07 02:08:26
@uzsonna: Milton kapocs :-)
A ’80-as évek elején érkezett Magyarországra a hamburger, a ’80-as évek nyugati világának egyik első hírnöke. A Körútön a kapualjakban egyre-másra nyíltak a butikok, tricottage-ok, míg a járda úttest felőli részén a hamburgeres, hot-dog-os pavilonok. Az első…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2010.02.18 20:11:37
@kishawa: Stimmel a csalamádé (és egyéb növényféle) nélküli prehistorikus verzió: zsömle, viszonylag laposra formázott fasírt és választhatóan mustár vagy kecsap. 1982, Körtér, a Villányi út elején a mostani giroszos helyén. 8Ft 50f árban. Drága volt, de különleges.... :-)
LIMO: Gyümölcsízű pezsgőpor. Vízben felkeverve kellemes, gyümölcsízű pezsgő üdítőital készíthető - állt a kis alumínium tasak hátoldalán. Három ízben került kereskedelmi forgalomba: citrom, narancs, meggy. Biztos csereeszköznek bizonyult az iskolában: két zacskó Limóért…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2010.02.18 19:47:19
@franta: köszönöm a kronológiai kiegészítést, és tényleg: kezdetben vala a papírzacskós pezsgőpor. Ha nem írod, tán soha nem jut már eszembe...
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2010.02.18 19:55:35
@Romy S.: Valóban volt az Aromix, de az évekkel később került piacra a szocialista élelmiszeripar egyik meghatározó innvációjaként...

Az nájlonzacskós kiszerelésben hevert az abc -k polcain, meglepően széles ízválasztékkal bírt, ráadásul vízben feloldva az íze közel állt az emberi fogyasztásra alkalmas kategóriához.

Viszont 5 Ft volt, azaz horribilisen drága. :-)
Gondolom ti is tűkön ülve várjátok Burton mester legújabb filmjét, a 2010 elején érkező Alice in Wonderland 3D-t, de addig is fogadjátok szeretettel ezt a klasszikust 1976-ból. Mai szemmel nézve kicsit lapos (első spricc csak huszonnyolc perc után), de a maga korában biztos merész…..
Lynyrd Skynyrd - God & Guns (Roadrunner) A Lynyrd Skynyrd amellett, hogy első ránézésre a leghülyébb nevű zenekar címet nyugodtan kiérdemelhetné, egy elsőrangú southern bluesrockot játszó banda, és igen, még mindig léteznek, pedig a hetvenes évek közepére tehető hőskor óta…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.10.15 12:25:20
@huong: Hehe, én is onnan ismerem őket. Pontosabban egy haveromtól másoltam át, anno (kétkazettás magnó rulez), nagyon-nagyon tetszett, de nem tudta ő se, hogy kik már ezek. Aztán pont a Göczey műsorban adták le ugyanazt az albumot, na, onnan tudtam meg, hogy ők a Lynyrd Skynyrd. Ezután már csak a (talán '81-es kiadású) Tardos-féle Rocklexikonban kellett utánanéznem.
Subba Ezek az extrém kreatívok! 2009.08.13 09:58:00
Mit szívnak mostanában a reklámügynökségeknél? Érezhető, hogy itt nagyon akarták adni az extrémet! De mindamellett, hogy borzasztó fake-nek tűnik az egész kibaszott videó, még béna is. Daddy már kiosztotta a hétre a faszkorbácsot, de érzésünk szerint senki sem…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.08.18 00:34:49
Esküvőkre, legénybúcsúkra vagy szülinapokra ajánljuk Pálóczi Antal adását. Igazi bulis figura! HÖLGYFOLT és SZŐRSZERKEZET, végállomás!Nudista strandonSzeretnéd, hogy megkívánjalak?  Növessz buja ősi kellemet!  Érett nővé érjél meg megint!  Ne maradj…..
Subba Fuck you very much! 2009.07.31 17:06:00
Anglia, és Franciaország után a magyarok is csatlakoztak a nemzetközi mozgalomhoz, és elkészítették a homofóbia ellenes videójukat. Elakad a szó, milyen megható! Pici túljátszás és cukiskodás, de nem annyira rossz. Azért némi angoltudás szükséges a videóklip…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.07.31 23:55:46
@oázis: Teljesen igazad van, és nem is szoktam ennyire belelovalni magam egy témába, na, meg azt Te is érezheted, hogy nem a filmen vagyok kiakadva (az önmagában nézve egyébként tényleg jó), hanem a tendencián. Oda lett terelve ez a jelenség, a mainstream-be, ahol semmi keresnivaója nincs.

Két napraforgó pedig össze ne hajoljon, azt egyrész tilcsákbe, másrészt letépem a nagy virágukat!

Pornófilmben is legfeljebb két lány önfeledt játékát bírom megnézni a homo kategóriában :)

De azért érzed a különbséget....?
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.08.01 00:12:14
@Art Mooney: "itt szabad, liberalis gondolkodas lesz, meg ha vernek is kell folynia!"

:) :) :)

Zseniális. Saját?
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.08.01 01:41:11
@magyarférfiprosti: ne a média által az egyszerű agyadba belesulykolt rigmusokat hangoztasd itt. Itt egyetlen meleggyűlölő hozzászólás nem hangzott el. Vedd a fáradságot. olvasd el az összeset, nem olyan sok.

Mindössze annyiról beszélgettünk néha indulatosan, hogy nem kellene főműsoridőben, főszezonban arról nyafogni, hogy de milyen szar nektek, buziknak. Lássuk be, ennél sokkal fontosabb társadalmi, szociális kérdésekről sajnos ritkábban esik szó.

(a tiétek NEM társadalmi kérdés: egy csekély kisebbség még annál is csekélyebb, de hangos exhibicionista reprezentánsai nyafognak)
Subba Szupercukiság: Könyörgöm 2009.07.31 13:44:00
Milyen édes kismacska! Finnyás, és könyörög. Mi itt azért is érző emberek vagyunk!   ..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.08.01 00:14:57
"A Nemzeti Nyomozó Iroda felháborítónak tartja és visszautasítja a Hír Tv sugalmazását, amely szerint a Magyarok Nyilai terrorszervezettel összefüggésben kiadott felvételeken egy más bűnügyben lefoglalt képanyag látható." - reagált a rendőrség a szombaton kirobbant…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.07.25 19:30:28
@hastamanana:

Nem, szerintem erre egyikőnk sem kíváncsi, legyen ez a Te magánügyed....
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.07.25 19:39:55
@oneunu:
Köszönöm figyelmes és mindenre kiterjedő válaszát, mindazonáltal én is ugyanazt állítottam, amit Ön, jelesül, hogy commentjei igen távol állnak a szellemességtől és a provokációtól. Mindössze annyit tettem hozzá, hogy Ön ellenben annak szánta ezeket...

(Feszültségem enyhül, önbizalamam erősödik. Utóbbi szót nyugodtan írhatja legközelebb kötőjel nélkül is...)
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.07.25 21:43:44
@oneunu:

Kedves János, hogy valós teljesítmény van-e az ember hozzáállása mögött, vagy értelmes tevékenység helyett végezhető pótcslekvés, azt eldönteni remélem egyedül Ön hivatott (az Euromedic magasan lobogó zászlaja alatt) kis hazánkban. Mert ha így van, akkor iszom-eszem gondolatait a kötőjeles és kötőjel nélküli összetett szavakkal kapcsolatban....
Ööö izé. Sok kérdés tolul fel ilyenkor az emberben. Vajon miért gondolták a Molnál, hogy ha a világ talán legtöbbször remixelt* fotójából csinálnak hirdetést, az jó lesz? De ha már így gondolták, és egy nagy asztal körül mindenki rábólintott, akkor vajon miért néz…..
Dr. Lubomír "hrivacky" Zdravlousek 2009.06.16 20:56:55
@TFL: Nem most találtam ki, hogy korabeli fotósopp, sokszor néztem már nagy méretben is ezt a képet. És mivel jómagam rengeteg fekete-fehér nagyítást csináltam házilagos fotólaborban a 80-as évek első felében, nagyon sok trükköt ismerek, és épp emiatt általában ki is szúrom, ha más ugyanilyen technikákkal hasonló trükkökkel él.

Természetesen ebben benne van a tévedés lehetősége, de az is, hogy " a Bettman Archive egy vagyont költött az eredetiség és a valódi szerző igazolására, komoly nyomozással, szakértőkkel, stb. " mondás színtiszta biznic és marketing a jogtulajdonos részéről.