Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Somogyi-könyvtár

266 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szilasi László Szegeden élő író, irodalomtörténész Szentek hárfája című regényének bemutatója (Magvető Kiadó) Az íróval Müllner András (ELTE BTK) és Milián Orsolya (SZTE BTK) beszélget. Szilasi László könyve, a Szentek hárfája, történelmi regény és…..
Somogyi-könyvtár 2010.06.11 21:13:16
Péter László Vándorfecske hazatalál? című kötetének bemutatója A szerzővel Solymosy Zsuzsanna, a TIMP Kiadó szerkesztője beszélget. Eleinkről, akiket még az 1882-83-as kivándorlási láz ragadott magával az Al-Duna kanyarulatába, kevesen emlékeztek meg eddig. Pedig ők voltak,…..
Somogyi-könyvtár 2010.05.29 10:13:53
A 81. Ünnepi Könyvhét és 9. Gyermekkönyvnapok megnyitója Köszöntőt mond: dr. Solymos László, Szeged város alpolgármestere A könyvhetet megnyitja: Závada Pál író Közreműködnek: az Arany János Általános Iskola, a Dózsa György Általános Iskola és az Orczy István…..
 Beszélgetőtárs: R. Kövér BalázsFejős Évának az Ünnepi Könyvhétre A mexikói címmel jelenik meg új könyve (Ulpius-ház Könyvkiadó). Mi ad több muníciót a lelkünknek: ha bátran kilépünk megszokott és talán megunt életünkből, vállalva a kockázatot, hogy…..
Kiállítás 100 év dokumentumaiból A 100 éves múltra visszatekintő Délmagyarország napilap történetét bemutató kiállítás. Az elmúlt évszázad legfontosabb eseményeiről tudósító lapszámok mellett korabeli fotók, kéziratok színesítik a tárlatot.Helyszín:…..
 200 éve született Robert Schumann német zeneszerző. A kamara-kiállítás bemutatja a zeneszerző életét és művészetét. A tárlat a könyvtár állományából, többek között régi könyvekből és kottákból válogat. Leghíresebb alkotásairól, magánéletéről, emberi…..
A Bába és Társa Kiadó dokumentum- és könyvkiállításának ünnepélyes megnyitója   A kiállítás vasárnap és hétfő kivételével naponta 10–től 18 óráig tekinthető meg. Helyszín: Bálint Sándor Művelődési Ház (Szeged, Temesvári krt. 42.) Időpont:…..
   Takács Tibornak az Ünnepi Könyvhétre Szerelmek labirintusában címmel jelenik meg  új könyve (Bába Kiadó).    Helyszín: Bálint Sándor Művelődési Ház (Szeged, Temesvári krt. 42.)Időpont: 2010. június 2. (szerda) 18:00..
Az emlékmisét celebrálja: Dr. Benyik György hittudományi professzor Közreműködik: a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével "Kass János oszlop volt, mely tartotta Szeged fölött a magas eget. És most kidőlt az oszlop. Kegyetlenül nehéz lesz - és kegyetlenül…..
A Naplementében című kötet bemutatója (Bába Kiadó)A kötet a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Idősügyi Tanács senior novellaíró-pályázatára beküldött pályamunkákat tartalmazza.Köszöntőt mond: Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere, az Idősügyi Tanács…..
A vámpírok világába kalauzolja el az érdeklődőket Antoni Rita műfordító, irodalmi szerkesztő.Helyszín: Somogyi-könyvtár, Odesszai fiókkönyvtár (Székely sor 11.)Időpont: 2010. június 3. (csütörtök) 16:00Kapcsolódó információk:A vámpírok világa - a Somogyi-könyvtár…..
   A megnyitó után Závada Pál író a Líra Könyv Zrt. Fókusz könyváruházának sátránál dedikál.   Helyszín: Dugonics tér Időpont: 2010. június 3. (csütörtök) 17:00  Kapcsolódó információk: Závada Pál az Írólapon..
      Tõnu Õnnepalu és Lauri Sommer észt költők verses beszélgetőkötetének bemutatója a szerzők részvételével A szerzőkkel Gaborják Ádám és Lőrincz Gergely, a Pluralica szerkesztői beszélgetnek Janurik Boglárka és Kerdi-Liis Kirs…..
Lázár Bence András: A teraszról nézni végig című verseskötetének bemutatója.   "1989. július 27-én születtem Szegeden. Általános iskolai tanulmányaimat az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában végeztem francia szakon. Középiskolai tanulmányaimat az…..
A művészetek kézfogása című könyv bemutatójaA könyvet ismerteti: Pethő Attila főiskola tanár Vendégek: Koch Róbert Ákos és Jaloveczki Gábor, a könyv szerkesztői, Csontos János, a Nagyítás című irodalmi lap főszerkesztője Házigazda: Sándor János rendező A program része:…..
Dr. Majzik Istvánnal, a Bába Kiadó ügyvezetőjével Veszelka Attila, a Szegedi Írók Társaságának elnöke beszélget.Helyszín: Dugonics térIdőpont: 2010. június 3. (csütörtök) 17:00Kapcsolódó információk:Bába és Társai Kft...
Az Abszint és Fekete zenekar sanzonestje Az Abszint és Fekete nevű zenekar már közel egy évtizede idézi fel Szeged kávéházaiban, vendéglőiben azt a világot, amelyet a mai ember csak a fekete-fehér filmekből vagy a nyugatosok tollából ismerhet. Kovács Anita - ének Pálfy Kopasz…..
 Találkozó Závada Pál íróval 2010-ben megjelent kötetének címe Harminchárom szlovák népmese (Magvető Kiadó) Beszélgetőtárs: Balog József újságíró Okos lányok, furfangos fiúk, sárkányok és táltos paripák szerepelnek e könyv lapjain. Használd az eszed és jó tett…..
  Filmvetítés a MTV Szegedi Stúdiójának archívumábólBubryák István válogatása „Arctalan árnya” – „múltkeresés” Závada Pál forgatókönyvével és szereplésével  Helyszín: Millenniumi Kávéház és Klub (Szeged, Dugonics tér…..
Helyszín: Dugonics tér, vendégsátorIdőpont: 2010. június 3. (csütörtök) Kapcsolódó információk: Szegedi Műsorkalauz honlapja..
Helyszín: Dugonics térIdőpont: 2010. június 4. (péntek) 16:00..
  Könyvkirállyá avatják a Somogyi-könyvtár olvasásnépszerűsítő játékának győztesét, és jutalmazzák a legtöbbet olvasó gyermekeket.   A könyvhéttől könyvhétig tartó időszakban zajló versengés célja, hogy az általános iskolás korosztály tagjait a…..
  Kollár József: Vízen járni : a válságkezelés filozófiája című könyvének bemutatója (Mentofaktúra Kiadó)  A könyv a Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány könyvsorozatának első darabja. Az alapítvány fő célkitűzése a filozófia több…..
A Szegedtől Szegedig Antológia 2010 bemutatója A könyvkiadás-pályázat eredményhirdetése, az Év Könyve-díj átadása A díjakat átadja: Dr. Solymos László alpolgármester Vendégek: Tandi Lajos, az antológia kurátora, Dr. Majzik István, a Bába Kiadó ügyvezetője, valamint az…..
  Tormay Cécile-t bemutatja Jobbágy Éva, a Tormay-kör vezetője (a Lazi Könyvkiadó szervezésében).   Tormay Cécile könyvei a Lazi Könyvkiadó gondozásában: Bujdosó könyv (2009) Emberek a kövek között (2006) Korinthoszi szerelem (2010) Örök Magyarország (2006) Az ősi…..