Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nadivereb

0 bejegyzést írt és 2065 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A látszat ellenére a blog nem szűnt meg, csak változások készülnek - ezekről majd részletesebben akkor, ha véglegeset tudunk mondani. Addig is, ezt nézzétek meg (Katának köszönjük szépen!): Lehet találgatni, miből jöhetett ez a "csatlakozók", de a "barack gyümölcs…..
Április 6-án kezdődik az HBO-n a Trónok harca tévésorozat 4. évada, ami ugye a ketté vágott 3. kötetet, a Kardok viharát mozgóképesítette a Vörös nász utáni eseményektől a Nagy Fináléig. Daenerys CGI-sárkányaiba úgy látszik, a csatorna minden eddiginél több pénzt…..
A nézettségnél fontosabb az értékteremtés - állítja Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója, akivel a Marketing és Média készített interjút. A megbízott vezér elmondta, hogy "az MTVA, amely jelenleg működik, az általunk bevezetett változtatásokkal és az…..
nadivereb 2014.02.10 14:40:56
@ciccaful: Dehogynincs jelen. A kormányzati sikerjelentések, termelési hírek, megállapodások és boldogan szerződéseket aláíró kormánytagok mellett a Híradó másik legfontosabb szegmense az ellenzéket érintő botrányok unalomig ismételgetése. Levágták egy hungarocell-szobor fejét? Mesterházy kötelezett? Simon sikkasztott? Ezek mind napi hat perces időtartamot kapnak minimum két hétig, míg mindenki kívülről tudja a bejátszások pontos szövegét. Utána jön a következő.

Pont ugyanúgy, ahogy imázst építenek a kormánynak, úgy építenek imázst az ellenzéknek is, csak ellentétes előjellel.

Ha a hatalmi propaganda működésével foglalkoznék, csak a közmédiát nézném.
comment:com Apám, a diktátor 2014.01.29 16:30:00
Szerda este 21:05-kor indul az On The Spot új sorozata, a Diktátorok gyermekei az m1-en, ami arra a keresi a választ, hogy az utódok képesek-e szembenézni apjuk rémtetteivel. A sorozatban olyan 20. századi zsarnokok leszármazottait ismerhetjük meg, mint Pol Pot, Herman Göring,…..
Az elhíresült videófelvételen a katonai ruhában parádézó Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester beleköt külső munkatársunkba, Tódor Jánosba és Szőllősi Gáborba, az érpataki TASZ-pont aktivistájába, akikkel ezúton is szeretnénk szolidaritást vállalni. Az Átlátszó…..
comment:com A CW megmutatja Flasht 2013.11.21 12:30:00
Grant Gustinnak hívják azt a színészt, aki Flasht, a Nagyon Gyorsan Futó Embert alakítja majd a CW új szuperhősös sorozatában. A Flash az Arrow-ból nő majd ki, mint egyfajta mostohaspinoff, de érdekes módon a csatorna nem az egyébként kiváló sorozatot használja fel a…..
Ki akar olyannal randizni, aki nem jut el a merge-ig? kérdezi Kat a Redemptionön, szegény szegény kislány. Még mindig nem érti, hogy miért szavazták ki, manókám, te nem vagy okos. Szegénykémen reggel jön ki a stressz és sírdogál a parton, és azon izgul, hogy Hayden mérges lesz rá…..
Az Angyalbőrben és a Kisváros legendás főszereplője, Hunyadi főtörzs és Karády őrmester megszemélyesítője, a Magor-mozgalom lelke ismét a köztévével kokettál. A zsák a foltját minősített esete egy újabb tévés projektet takar, amiről először a veol.hu adott hírt, és…..
nadivereb 2013.11.06 07:25:41
@Zebulon10: a Trónok harcában is nagyrészt színpadi színészek játszanak. Az is baj?
Bradet végre kipenderítették, ennek mindannyian eléggé örülünk, csak még a Redemptionről pöcköljék ki gyorsan. Hayden nem annyira örül, eléggé szeretné tudni, hogy ő és Vytas most kívül vannak-e a tutin - ezt én is szeretném tudni, Vytasért aggódom. A Redemptionön Brad…..
Az előző részben Brad bepánikolt a közelgő Mr. és Mrs. Candice reuniontól, ezért kiszavazta Johnt a neje mellé. Cukik amúgy a Redemptionön, csókolózás mondjuk nincs, fogkrém nélkül biztos nem akkora móka. Brad a tábortűznél osztja az észt, azt kell csinálni, hogy olyanokat…..
nadivereb 2013.10.18 11:44:02
@kardigan: Aha. Mondjuk az igaz, hogy egy házban könnyebb lehet észrevétlenül csevegni, mint a parton.
Ha Vytas és Hayden sikeresen kihúzza a merge-ig, akkor akár nagyon érdekes dolgok is lehetnek. Kat úgy tűnik, nincs annyira beágyazódva a core alliance-be a túloldalon, a megmaradt loved one-okkal együtt akár robbanthat is. Ezért nem szeretem a Redemptiont, mert bár megpróbálták a csere lehetőségével felkavarni a dolgot, nem nagyon sikerült és így elvesz negyed órát a tényleges játéktól, egy csomó emberről nem tudunk meg semmit.
A nap "Jézusom, ne már bazdmeg" kategóriás híre az hogy öt amerikai tévé öt különböző Óz-feldolgozáson munkálkodik, no meg az, hogy ezek közül egyet sem tudnánk jó szívvel ajánlani még az ellenségeinknek sem. Az Uproxx szedte össze a felhozatalt: Dorothy (CBS): kórházas…..
Az egyik legnagyobb kábelpiaci szereplő az Origo infói szerint két csatornát beemel kínálatába októbertől, de ugyanazzal a lendülettel egytől meg is szabadul. A kínálatból kikerül az AXN, és értelemszerűen a hamarosan elinduló AXN White és AXN Black sem lesz látható a Digi…..
Kapanyél Ültessünk levendulát! 2013.09.24 12:00:00
A közönséges (más néven keskenylevelű vagy francia) levendula (Lavandula angustifolia) az egyik legigénytelenebb fűszer- és gyógynövény, amellyel kertész találkozhat. Mondhatnánk, a jég hátán is megél, ha nem mediterrán eredetű lenne. Így viszont marad neki a meleg, napos hely,…..
Seth MacFarlane élőszereplős sitcomja, a Dads nincs tele annyi megosztó idiotizmussal, mint a Family Guy és szerencséjére nem is pocskondiázza indokolatlanul a különböző rasszokat, mint az említett kultikus rajzfilmsorozat. Igen volt egy erőltetett poén az iskolás uniformisba…..
Nem értem, ebből hogyan nem lett nagyobb hír - egyedül a Metropol hozta le, még tavaly, és azóta se kapták fel sehol máshol. Egykori pedagógiatörténet-tanárom mondogatta (még 88-ban!), hogy "maguk nem is tudják, milyen érzés olyan országban élni, aminek tengere van!" - csak a jó…..
Nem elég, hogy az angol Premier League meccseit nagyjából csak azok láthatják, akik a Digi előfizetői, most még itt van ez is, a csatorna PL-lel foglalkozó riportereinek és celebvendégeinek legújabb húzása, amivel a sírógörcs szélére kergetnek minden jóérzésű futball- és…..
nadivereb 2013.07.25 14:05:49
@petelka: Én erre csak annyit mondanék, hogy
hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Fityma
A Vörös Viperát alakító Pedro Pascal után újabb színész csatlakozott a Trónok harca negyedik évadához, mégpedig az a Mark Gatiss, aki a BBC zseniális Sherlockjának egyik fontos szereplője (ő alakítja Holmes testvérét, Mycroftot) és egyben a sorozat egyik alkotó-producere is.…..
nadivereb 2013.07.18 12:07:31
@Redcap: Doran szerintem még itt nem jelenik meg. A következő évadban még nem megyünk Dorne-ba, maradunk Királyvárban a királyi esküvőre és utózöngéire (ez így ugye nem spoileres?)

Mace Tyrell tényleg lehet.
Judit új területet nyit meg: gyógyszeres betegtájékoztató még nem volt, legalábbis nem emlékszem rá. Illetve azt hiszem, én egyszer találtam ilyenben félrefordítást, de még nem sikerült megírnom, tehát addig nézzük ezt: Nagy élvezettel olvasom a blogotokat, de úgy látom…..
Félrefordítások Játékfiú 2013.06.16 22:39:38
Ezúton hívnám fel az érintett három darab magyar Alan Rickman rajongó figyelmét, hogy a Művész Úr életrajza jelenleg potom ezer fityingért beszerezhető a Sándorról elnevezett könyvesboltban (csak hogy ne tartalmazzak termékmegjelenítést). Véleményem szerint két oka van annak,…..
A Nyelv és Tudomány, közismertebb nevén a nyest.hu pikírt írásban cikizi az MTI-t azért, mert szerdán kora délután kiadott egy A déli hunok fővárosának 1600 évvel ezelőtti alapítására emlékeznek Kínában című tudományos anyagot (a Múlt-kor honlapján teljes terjedelemben…..
nadivereb 2013.05.23 15:16:49
@persze, természetessssen: Van egy kínai kutató, aki szerint a magyarok és a hunok "rokonok", Obrusánszky pedig ezt promotálja. Ennek tudományos alapja kb. annyi van, mint a magyar-sumér nyelvrokonságnak meg a dákoromán elméletnek, vagyis tulajdonképp nulla, és a nyest.hu újságírója szerint az MTI-nek ezt illett volna belevennie a tudósításba.
nadivereb 2013.05.23 15:51:10
@fran7: Az lehet, hogy a magyar nép őstörténete bizonytalan, de ennek az égvilágon semmi köze a nyelvhez, és ezáltal a nyelvészethez sem. Ezzel foglalkozzanak a néprjzosok, kulturális antropológusok, régészek meg történészek, a nyelvészek a nyelvvel és annak történetével foglalkoznak, ami az azt beszélők genetikai származásától tökéletesen független.
Éppen ezért eszemben sincs vitába szállni az eredeti MTI-hír régészeti részével, viszont az olyanok, mint a "Kínában történelmi tényként kezelt hun-magyar rokonság", meg a minimum kétes nyelvészeti fejtegetés a magyarok elnevezéseiről teljesen érvényes támadási felület.
nadivereb 2013.05.23 16:10:20
@fran7: Én úgy érzékeltem, hogy a Nyest csak az őket érintő (nyelvészeti), illetve az azt érintő, kevéssé tudományosan megfogalmazott passzusokra reagált. Igen, a stílus hagy kívánnivalót maga után (nem is keveset), meg lehetne egy kicsit összeszedettebb, de ebben igazuk van. A finnugor nyelvrokonsággal kapcsolatban én is ugyanezt tapasztalom, de szerintem ez nagyban amiatt van, mert az emberek többségében (mág államtitkárokban is, ld. Szőcs Géza elhíresült nyilatkozatát) az a kép él, hogy a nyelvrokonság és a genetikai rokonság az ugyanaz.
Az eredeti cikk többi részéhez én nem tudok hozzászólni, bár laikusként erősen kétlem, hogy nomád népek genealógiai értelemben vett rokonságát genetikai kutatásokon kívül bármilyen egyéb úton bizonyítani lehetne.
Ezúttal Péter gyalul le: Háj... a minap (kb. február vége felé) History Channel-en káprázatos marhaságot láttam-hallottam: A "Raktárháborúk"-ban valamelyik handlé egy raktár-kiürítés zsákmányából egy 1919-ben, Franciaországban vendégszerepelt német hadifogoly által egy…..
Ami múlt héten történt, az itt elolvasható, nem ragozzuk, sokan és sokat kódorogtak Westeros különböző részein, a főszereplők meg egyre távolabb kerülnek egymástól. Rögvest az elejére itt egy csöcs meg egy pina, hogy azok, akik csak a 18-as karika miatt jöttek, elégedettek…..
nadivereb 2013.04.16 15:28:00
@Alkibiadesz: Pont azért nem lehet kihúzni szálakat vagy központi karaktereket, mert oda-vissza gabalyodnak a szálak a történetben. Sansa pedig szerintem igen komoly szerepet fog játszani a végjátékban (csak a miheztartás végett: ez nem spoiler, csak spekuláció).

Azt pedig jól veszem ki a kommentedből, hogy azt javaslod, hogy Brienne és Jaime párbaja során Brienne levágja Jaime kezét? Ez több okból is marhaság: brienne egyrészt nem csonkítaná meg Jaimet, mert akkor veszélybe kerülne a csere, amivel megbízták, másrészt meg nem Vargo (vagy Locke) vágná le azt, és így alapból megváltozna a motivációja a jövőben.
nadivereb 2013.04.16 15:31:39
@Felagund: Persze, én nem mondom, hogy a teljes Bloody Mummer-csapatot be kellett volna tenni a sorozatba, idő se lett volna rá meg szükség se, csak azt nem értem, hogy minek kellett megváltoztatni a nevét. Pont ugyanígy működne az egész, ha nem locke lenne a karakter neve, hanem Vargo, viszont kevésbé lenne zavaró a könyvet ismerőknek. De persze mindegy.
Nem tudom, tudják-e, hogy az időjárásról való csevej a világ leggyakoribb beszédtémája, állítólag kommunikációnk bő egynegyedét ez teszi ki. Az arány nálunk és mostanában ennél biztosan magasabb, a hosszan elhúzódó tél mindenkinek az agyára megy lassan, és már a…..
nadivereb 2013.04.07 18:18:01
@BHJ-962: Azokat a fűszernövényeket a lehető leghamarabb át kell ültetni. A termelők ugyanis olyan "földben" állítják elő ezeket, ami nagyon könnyű (egyszerűbb és olcsóbb a szálíításuk), viszont gyakorlatilag semmi tápanyagot nem tartalmaz. Persze attól is függ, milyen növényről van szó, illetve milyen erősen vannak lecsupaszítva az első nap. :)
Na aszongya, észak, hideg, Ned Stark, fattyú, farkas, Fal, Mások, király, segítő, ne már, vérfertőzés, miafasz, lelök, béna gyerek, Hodor, törpe, Joffrey, pofon, Sansa, hiszti, Arya, kardozás Daenerys, barbárok, aranykorona, Robb Stark, hadvezér, Jamie Lannister, dél, meleg,…..