Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szőkebácsi

1 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai teszt rendhagyó, lévén egy elektromos rollerről lesz szó. A Segway Ninebot ES1 az ES2 fékezett habzású variánsa, a kvázi összecsukható néproller, amely a nagyobb testvérénél karcsúbb hardveres jellemzőkkel száll harcba. Azért maradt még a cégnek energiája 20-25 km hatótávot belecsempészni a…..
Ismeritek azt az érzést, amikor egy régi vágyálmotok vagy gyerekkori álmotok végre valóra válik? Szerencsésnek érzem magam, hisz a minap egy konferencia kapcsán eljutottam Manchesterbe, és ha már ott voltam, akkor természetesen meglátogattam kedvenc focicsapatom stadionját, az Old Trafford-ot, az…..
Házasság első látásra címmel jön a Married at First Sight nevű formátum a magyar kertévébe, pontosabban az RT Klubra május 2-tól. Az eredetileg heti adásokkal operáló formátumból itthon napi lesz, és a Konyhafőnök VIP helyén fog menni, és annál sokkal megosztóbb lesz (már ha egy celebfőzős vetélkedő…..
Szeretek úgy moziba menni, hogy az a film abszolút meglepjen. Hogy ott fedezzem fel értékeit a moziban, hogy ott hasson rám, miközben kizárom a külvilágot, és megtörténik a csoda, vagy épp ellenkezőleg, egyáltalán nem tud elvarázsolni. Ez a fajta metódus oda vezetett nálam, hogy egyáltalán nem nézek…..
Mert megéri. Itt akár be is fejezhetném a bejegyzést. Persze a dolog nem ilyen egyszerű és nem is feltétlenül igaz mindenkire. Nekem megéri. Így már pontosabb. A minimalista életszemlélet egyik fontos alapköve, hogy a költséghatékony és környezetbarát megoldások mindig előnyben részesülnek..
Szőkebácsi 2017.01.12 18:43:32
@Dr. Trejo: Szia! Izzónak természetesen a fényforrás formája miatt nevezzük - ez csak egy megszokás. Szerencsére semmi sem izzik benne :)
@geegee: Mindenhol lehet mindenféle LED fényforrásokat venni - és persze ebben is van gagyi minőség sajnos. Törekedni kell a minőségre, mese nincs. Ma már 6-800 ft-ért igen jó minőségű E14-es LED izóókata, és 700-1000 ft-ért E27 -eseket lehet kapni.
Kis kiegészítés a cikkhez - mint fénytechnikus :)
Ami jelenleg kapható forgalomban az általában 2700-3200 K színhőmérsékletű. Ebből a hagyományos izzó színhőmérsékletének a 2700-as felel meg, de még a 3000 K-es sem túl rideg. LED szalagoknak van 3000-5000 Kelvin közötti színhőmérsékletűek. CFL izzókkal az a gond, hogy érzékenyek a ki-be kapcsolásra, bár ez is minőség függő.
Helyek, ahol bátran lehet venni:
- IKEA kiváló, bár drága
- OBI, megfelelő, és lassan mindenből van itt is 2700 K-s
- leddiszkont.hu - nagy választék, jó minőség
MINDEGYIK helyen van garancia!!!
Ha robbantás volt a kertedben, és a szétszóródó cucmótól nem terem a paradicsom meg a paprika, akkor végre fellélegezhetsz: biológusok csináltak egy mutáns növényt, ami kizabálja a földből a TNT-t!             De tényleg. Britek, nyilván.   A lényeg, hogy ahol…..
#496 Első blikkre mennyi értelme van annak, ha énekelünk, vagy fütyülünk egy sötét utcán? A SZÖRNY, vagy gyilkos, rabló, megijed? Vagy azt gondolja, hogy "fúúú, nem támadok, mert ketten is jönnek: az egyik, amelyik MEGY, meg a másik, aki énekel!". Hasonlóan, ha éjjel…..
Szőkebácsi 2015.09.01 22:03:40
#521 A világ legelső elektronikus hangszere kevés eki fogyasztót csapatott szét feltalálása óta, létezésének értelmét egyetlen szereplése indokolja a Szellemirtók nyitójelenetében, és hacsak nem kerül be a hipszter inventory-ba a lomography mellé, akkor egyhamar nem is várható…..
#516: 12 hülye állat sorozat! Valójában ezek közül egyik állat sem hülye, mert nem elvárás velük szemben, hogy a városi önálló életre való alkalmasságban, és problémamegoldó skillekben felvegyék a versenyt velünk. Mi viszont nagyon hülyének érezzük magunkat, ha rájuk…..
Tudjátok, a II. világháborúban voltak ezek a japánok, vagy kik, akik harcoltak az amcsik ellen. Pörlhárbor! Phejj! Bizony el kellett telnie egy kis időnek, amíg a lendofdöfrí népének filmjeiben emberszámba vették az ellenfelüket, és nem csak a sátán öngyilkos katonáit látták…..
Szőkebácsi 2015.07.14 19:33:06
@lisztes: Agyam eldobom... Akkor lehet velem van a baj. Ifjú koromban még nem fonetikusan írták.
Mea culpa-
Amúgy szeretem olvasgatni a blogodat - még ha nem is értek mindig egyet Veled (meg a szmokingossal sem :D )
Sok szakmát és foglalkozást ismerünk, amely ugyanúgy létezett a múltban, ahogy ma is. Most is vannak pékek, pincérek, sofőrök, jogászok, orvosok, suszterek, szakácsok stb. Voltak azonban szakmák az egykori Budapesten, amelyek mára egyszerűen eltűntek (vagy esetleg más formában élnek tovább), s…..
Millió orosz belső kamerás felvétel kering szerte a videómegosztókon borulásokról, ütközésekről és mázlista járművezetőkről valamint gyalogosokról. Azt hittük már semmi újat nem tudnak ezek a videók mutatni nekünk, na de megint tévednem kellett. Oroszországban bármi…..
Dédapáinknak, nagyapáinknak viszonylag könnyű volt. Azt talán még tudták, miképp készül a gyerek, de azt, hogyan születik és milyen a csecsemő, nos, erről kevés fogalmuk volt. Midőn eljött a szülés ideje, áthívták a bábát meg a segítő asszonyokat, ők pedig elbattyogtak…..
Az utóbbi pár hónapban többször is megfordultam a Kádár Étkezdében, ami a Klauzál tér egyik régi gyöngyszeme. Az éttermet 1957-ben alapította Kádár Béla, az elmúlt húsz évben pedig Orbán úr tulajdonában van a hely, aki egyben a szakács és a mindenkivel elbeszélgető host…..
Fotó: MTI/Totalcar Na tessék. Panaszkodunk, hogy így építkezés, úgy sávszűkítés, meg egyéb ördögi szörnyűségek, erre kiderül, hogy sehol nincsenek a problémáink a világtörténelem legnagyobb dugóihoz képest. A Gizmodo ugyanis összeszedte a világ öt legnagyobb…..
A Watson az a gép, amely olyasféle módon képes „gondolkodni”, mint az emberek. Legnagyobb tette az volt, amikor két évvel ezelőtt legyőzte a (Legyen ön is milliomoshoz hasonló) Jeopardy! (Kockáztass!) amerikai tévé-vetélkedő valaha volt három legjobb játékosát. A gép ugyanis…..
Új filmet a régiből, recycling Pálfi György módra. Ez a Final Cut - Hölgyeim és Uraim című film, ami olyan jól sikerült, hogy a cannes-i filmfesztivált is megjárta, sőt oktatási segédanyag lett a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Pedig az alkotást a szükség szülte. Mert…..
Most/Brüx (1238-1982) A sziléziai (Csehország) Most/Brüx nevű 750 éves városa alatt a múlt század harmincas éveiben barnaszenet találtak. Ezért a teljes várost 1982-ben lerombolták, 60 ezer lakosát néhány kilométerrel odébb költöztették...
Szőkebácsi 2013.12.21 12:39:15
@painkiller21: Nézd a dátumot - ekkor még kőkemény kommunizmus volt.
Ha nem láttátok még Kanye művészúr legújabb klipjét, ami még Hasselfhoff művész úr elmebeteg videoklipjén is erőlködés nélkül tesz túl, azonnal nézzétek meg, és ámuljatok. Az elképesztő Kanye klipet, ami úgy néz ki, mint egy jobbfajta szakközepes osztályvideó, a holland…..
Hétvégén tették nyilvánossá a DJ Mag szokásos évi top 100-as listáját, ami a szakma legmegosztóbb rangsorának számít. Na, nem azért, mert az elektronikus tánczene rajongói azon vitatkoznak, hogy milyen kevés különbség van az amúgy nagyon technikás és tehetséges lemezlovasok…..
Szőkebácsi 2013.10.25 08:32:52
@Szőkebácsi: ps: Mikor láttatok DJ kezében utoljára vinil lemezt? Naugye... Megkérdeztem erről múltkor egy Dj-t, erre azt felelte: Nem fogok én megszakadni azoknak a cipelésével :-O
Vajon minek köszönhető az, hogy sokkal kevesebb dohánytermék fogy az országban, mint akár egy évvel ezelőtt?  "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett adatok szerint júliusban 6, augusztusban pedig 12 milliárd forinttal kevesebb jövedéki adó folyt be a…..
Szőkebácsi 2013.10.04 18:04:07
@panelburzsuj: Egen, ezen én is el szoktam gondolkodni. Budapestiként évtizedekig néztem, ahogy nemdohányzó emberek szívják az Ikarusok kőkemény füstjét, majd hitetlenkedve kerülnek kórházba tüdőrákkal, mondván Ők sosem dohányoztak. És aki nem pesti, annak javasolnám, egyszer jöjjön reggeli vagy esti csúcsban Pestre és próbálja ki...
Nem mellesleg: Én azon szerencsések közé tartozom, akit huszonéve nem látott orvos, de a TB-t azért szorgalmasan fizetem. Másodsorban, a kormányzati kommunikáció úgy szól, hogy a dohányipari bevételek XY %-át a TB-nek utalják. Érdekes módon ez sosem érkezett meg... Tehát duplán fizettem TB-t.
Lehet, hogy mestermunkák vagy "műremekek" a maguk kategóriájában, de nem fáj a fogam egyikre sem... Bár az árát eltudnám költeni más luxusra, pl utazásra:) GoldVish ‘Le Million’ Piece Unique – $1.3 million Ulysse Nardin’s The Chairman – up to $49,500 Goldstriker iPhone…..
Szőkebácsi 2013.05.20 09:11:27
@salamander: Sőt egy 20 ezer forintos mobillal is lehet telefonálni!!!
Ezen telefonok árát a rajtuk elhelyezett gyémántok emelik ilyen magasra.
Az utóbbi hetekben egy barátom és a köztem lévő viták miatt kicsit belemélyedtem az Egely György és a „hozzá hasonló” emberek által készített találmányok világába. Az egésznek ez a videó volt az elindítója. Amikor megnéztem, kapásból 15 dolog jutott eszembe, ami…..
Az alábbiakban egy párbeszédet olvashattok, ami olvasóink megkeresésére jött létre: A napokban a tévében láttunk valamit, az illetőt Kulcsár Gyulának hívják és amivel foglalkozik az a CULEVIT  daganat megelőző, gyógyulást elősegítő tabletta és van ennek egy por…..