Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ysombor

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jonathan Zdziarski, ismert iPhone hacker szerint az új iPhone 3GS hardveres titkosítása a gyakorlatban haszontalan. Elsősorban a nagyvállalati és kormányzati felhasználók számára az Apple 256 bites AES titkosítást tett elérhetővé új generációs készülékeiben, melynek…..
Az ASVA.info-s srácok hívták fel a figyelmem a BitGate üzemeltetőinek üzenetére: Eljött az ideje annak, hogy célpontja lettünk valakinek, valakiknek. Július 4-én behatolás történt az adatbázisunkba, mely révén felhasználónév és jelszó párokat loptak tőlünk. Minden jelszót…..
Lehetett felfordulás a Facebook főhadiszállásán, mikor az FBHive blogon ma megjelentek a közösségi oldal, a Digg és a Boing Boing vezetőinek személyes adatai. A Facebook-rajongó bloggerek olyan hibát találtak a szolgáltatásban, amely lehetővé tette bármely felhasználó…..
ysombor 2009.06.24 09:34:12
@buherator: Azért van annál jobb is, mint hogy "elküldöm a jelszavam és odaát megnézik, hogy jó-e": pont erre találták ki a CHAP-os authentikációt - ott jön a szervertől valami random kihívás, a kliens hozzávarázsolja a jelszót és azt küldi vissza. Jelszó se enkriptálva, se sehogy nem utazik önmagában a hálózaton.

Mondjuk ezt is el lehet rontani buta implementációval, lásd SMB relaying. :-P
BuheraBlog Mit szedsz? 2009.05.05 13:21:00
Múlt csütörtökön feltörték a Virginia Prescription Monitoring System egyik szerverét, melyen több mint 8 millió állampolgár gyógyszerkiadási és más személyes adatait tárolták. Ez a nagyságrend manapság sajnos egyáltalán nem szokatlan, az viszont annál inkább, hogy a…..
ysombor 2009.05.06 10:08:01
Érdemes megnézni a datalossdb.org/ oldalon a bejelentett adatvesztések leírásait is.

Meglepően banálisan veszik el több millió előfizető/adóalany/biztosított/stb. minden historikus adata...