Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simplicissimus

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamit végre kellene kezdenünk Illyés Gyulával, mert ez így nem állapot. Ezt már átéltem, ezt az időt, hogy Illyés volt az ország koszorús költője, ennek megfelelő ellenszólamokkal, hogy talán mégsem, aztán a probléma mintha a halálával megoldódott volna: egyik napról a másikra senki sem beszélt…..
Meglepett, amikor a szakirodalom felvilágosított, hogy az Astoriánál álló épületkomplexum nem egy ház, hanem valójában kettő. Bizony, az órásat (Georgia-ház), ami majd egy másik poszt témája lehet, Barát Béla és Novák Ede jegyzi 1935-ből, amihez 4 évvel később épült meg a…..
Simplicissimus 2023.08.07 10:14:41
@Soltész Ani: Kedves Ani, valamit keresgéltem, és most rátaláltam erre a kedves bejegyzésére. Most lett egy teljesen új kiadása, talán látta már. Köszönettel üdvözli
TA
fáymiklós Ha tudod, hogyan kell 2022.12.15 06:42:19
Este Messiás lesz a Müpában, bizonyos szempontból tényleg felfoghatatlan darab, mert a legtöbb oratóriumban mégis van olyan rész, amit az ember nem szeret. Elfogadja, hogy szükség van rá, ez is énekeljen valamit, meg az is, de a komponista sincs mindig csúcsformában, vagy, ki tudja, lehet, hogy…..
fáymiklós Nem correct 2022.01.13 07:49:29
Valamikor réges-régen készítettem a televízió számára egy interjút Gregor Józseffel, én voltam a kérdező, ő a válaszoló, élvezet volt. Ahogy beszélgettünk arról, hogy kikkel is lépett föl a nagyvilágban, megemlítette Maria Ewingot. Ismerem? Persze. Csodálatos színésznő és énekesnő, és mennyire…..
Simplicissimus 2022.01.13 22:14:26
fáymiklós Karácsonyi turkáló 2021.12.23 07:30:57
Egy felháborodott barátom küldte el Soltész Rezső új, karácsonyi videóklipjét, hogy ő ilyen inzultusokra nincsen fölkészülve. Megértem. Erre jött még tegnap Tóth Gabi, és a Mennyből az angyal, a fejhangú pásztooouurokkal, és azzal a tanulsággal, hogy nálunk a kliprendezők szerint a karácsony az…..
fáymiklós Hampson átlényegül 2021.10.13 07:44:58
Jó volt újralátni és –hallani Thomas Hampsont, még akkor is, ha ehhez végig kellett hallgatni Liszt Prométheusz című szimfonikus költeményét az Orchester Wiener Akademie előadásában. Ámbár, ha valaki pont a mű üstdob- és kürtszólamára kíváncsi, akkor talán nem volt annyira csalódott, mint az átlagos…..
fáymiklós Egymás hegye-háta 2021.07.28 07:30:07
Van ez a ház a Bródy Sándor utcában, dúskál a híres lakókban, ahogy a táblák is mutatják. Nyilván véletlen, hogy pont ott és pont ők, de néha az ember arra gondol, vagy azt szeretné, ha egy kicsit több is volna az ilyen jelenség mögött. Hogy legyen a háznak szelleme, amely valahogy odavonzza az…..
A Nagykörút annyira nem menő, hogy már siránkozni felette sem az. Pedig szinte közhely, hogy milyen apró változtatásokkal lehetne szebbé, szerethetőbbé és így talán újra élettel telivé varázsolni - miközben a presztízsét is visszanyerhetné.  Emlékeztek még arra,…..
Fővárosi Blog Rejtvény 2014.02.17 09:00:00
A kérdés: mit ábrázol a kép? A helyes megfejtés a következő képrejtvénynél jelenik majd meg, egy hónap múlva. Az előző hónapban a várbéli Savoyai-szobor lovának a farka volt látható. (Nem úgy, te kis piszok! :-) ) További rejtvényekhez katt ide! A Fővárosi Blog az…..
A Lánchíd olyan mint egy jó költő, amit bármilyen rendszer és kormány fel tud mutatni példaképnek. De vajon milyen volt valójában a Lánchíd-projekt? Tényleg Széchenyi sikere az egész? Ki járt jól vele és hogyan? Török András új, ingyen letölthető könyvecskéjéből mindez…..
Nagyításért katt a képre! Épp egy éve, tavaly novemberben lelkesedtem egy tervért, hogy "űrhajóleszálló épül a Bajcsy-Zsilinszky úton. Vagy valami olyasmi". Tetszett, hogy merész ugyan a ráépítés, mégis "megemlékezik" a hajdanvolt kupoláról. Tegnap újabb részleteket…..
CouchSurfing Budapest guide 2012.06.17 19:26:00
A francia vendégem ittléte alatt kért tőlem egy Budapest útikönyvet. Szégyellve vallottam be, hogy csak magyar nyelvű van. Még csak bele se lapozott. :-) Ma pótoltam a hiányosságot.  Fontos volt, hogy mindenképpen Budapesten élő magyar szerzőtől válasszak könyvet, és az…..
Kattintsatok a képre a részletekért! A regisztráció a helyszínen is lehetséges. ..
Hónapokkal a Műcsarnok-kiállítás megnyitója előtt egyértelmű volt, hogy az Aviva képzőművészeti díj a szezon egyik legszórakoztatóbb képzőművészeti eseménye lesz. Az ötmilliós jutalom egyik jelöltje, Mécs Miklós például már az elején bombát akart robbantani, folytatva…..
Simplicissimus 2009.09.08 11:31:54
@iparterves:
Mindegyik magasan jegyzett, kicsit nézz utána az interneten.
Legalább kettő volt a Velencei Biennálé magyar pavilonjában, pl.
Nem szolgálnak rá erre a gúnyos hangra.
És nem a multi választ, hanem az igazgató által kiválasztott kurátorok.
Így az se lenne baj, ha teljesen ismeretlen kezdők lennének...
(csak 40 év alattiak lehetnek.)
www.avivadij.hu
Simplicissimus 2009.09.08 16:28:49
@KopaszMercis:
Igen, az.
Te nem jársz a Műcsarnokba sohasem? Nem láttál még ilyesmit? Nem kötelező, de akkor nem kell cikizni - szerintem.

(Ide írom az igazi nevemet is, mert nem bírom megszokni ezt az álnevesdit:
Török András)
Simplicissimus 2009.09.16 14:30:40
@iparterves: Csak annyit mondok: nem fallabda bajnok, nem győri színész. És te melyik iparterves vagy?
Másodszor járom körbe Robert Capa legjelentősebb képeiből válogatott kiállítást, és még mindig nem jut eszembe semmi koherens a háborús fotós művészetéről. Nem azért, mert nekem valamiért nem tetszenek a világhírű felvételek. Éppen ellenkezőleg, pont hogy zavarba…..
Simplicissimus 2009.07.05 16:00:49
@Földes András:
Ön azt írja, hogy "A fotográfiák nem tartoznak a Nemzeti Múzeum profiljába, az intézmény nem rendelkezik a témára szakosodott szakemberekkel".
Mindkét állítás téves.

A további állításban ("így a Capa-fotók részei lesznek a náluk tárolt hatalmas, de nem kutatott, részleteiben katalogizált, ezért nem élő fotóanyagnak.")van igazság - de egy ilyen terjedelmű cikkben vártam volna, hogy megkérdezik a Nemzeti Múzeum szakembereit - mik a hosszú távú terveik a képekkel.

Ha azt is mérlegelhettem volna, akkor jobban kialakíthatom a saját véleményemet, hogy végül is mi volt ez az akció:
— tömény hülyeség,
— elszalasztott jó lehetőség
— olyan, válság szülte kényszermegoldás, amelynek van távlati esélye a jó hasznosulásra.

Cseppet sem kötekedő szándékkal

Török András
HamPLÓ Mit szeretsz Budapest(b)en? 2009.05.05 19:12:00
A Városkép blogon ment a polémia arról, hogy kinek mitől élhető és/vagy szerethető Budapest, és egy kommentező rádöbbentett, hogy ma még több dolgot szeretek Budapestben, mint tizenöt évvel ezelőtt. Én, aki gyakran foglalkozom a várossal, sem veszek észre dolgokat... ki…..
Simplicissimus 2009.05.06 08:03:55
Kedves Hamster és többiek,

ez a blog profik részére is nyitva áll?

Úgy értem olyat is lehet írni, amiért az ember pénzt kapott?

Ha igen, akkor nézzétek meg, a

portal.budapest.hu/135/titkok.html

címet.

Ide írtam meg, a kedvenc helyeimet. A Főváros bízott meg, hogy a 135. születésnapjára plakátokat barkácsoljak. A 2-es és 3-as metrón volt kint két hónapig.

És a Budapest havilapot szoktátok olvasni?
Abban csupa ilyesmiről van szó.

Török András, alias Simplicissimus